Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Mozi: Horrorra akadva 5 + az eddigiekről egy kis áttekintő

2013.04.22. 20:08 - purga

Címkék: premier mozi poén nem horror

Rendhagyó módon most sokkal inkább egy vígjátékról lesz szó, mintsem horrorról. Noha a téma értelemszerűen erősen kapcsolódik hozzánk, hiszen a széria mindig is az aktuális sláger horror-filmek kiparodizálásáról szólt. Hogyan is kezdődött?

scary_movie-post.jpg2000-ben a Wayans-fivérek szabályosan berobbantak a Scarry Movie-val, ami nagyon profin fűzte össze a Sikoly és a Tudom mit tettél tavaly nyáron történetét, ezzel görbe tükröt mutatva az akkortájt népszerű tini-slasher filmeknek. Mindemellett sikerült ötletesen megemlékezni az Ideglelésről és a Hatodik érzékről. No meg egész ötletesen a Mátrixról is. Mint látható, ekkor még elsődleges szempont volt az, hogy többnyire jól ismert horror-filmeket tegyenek meg céltáblává. Ugyan a poénok többsége meglehetősen altesti volt (a csúcsot talán a hímvesszővel való fejbe szúrást jelentette), de legalább megtudta mozgatni a rekeszizmokat. A siker nem csak anyagilag volt érzékelhető, talán a legnagyobb elismerést azt jelenthette, hogy elkészült a paródiája (!) is. Ez volt a pokol mélyén leforgatott, messziről kerülendő Sípolj, ha tudod mit nyeltél tavaly disznóvágáskor...

A siker magában rejtette a folytatást is, amire csupán egy évet kellett várni. A film megtartotta az előző rész kedvenc karaktereit, annak ellenére, hogy azoknak a többsége elvileg meghalt. De ennek szerintem csak örülhettünk. Ezúttal azonban kénytelenek voltak a kevésbé emlékezetes darabokból építkezni, így a fősodort Az átok, A 13 szellem, a Ház a Kísértet-hegyen remake és az Árnyék nélkül jelentette. Mindemellett sikerült megemlékezni Az ördögűzőről (ne feledjük, a rendezői változat ekkortájt tarolt) és a Poltergeist - Kopogó szellemről is. Emellett már sokkal direktebb utalást kaptak az olyan horrortól távol álló alkotások, mint a Charlie angyalai, vagy a Mission: Impossible II. De ide lehetne sorolni azt a bizonyos sportmárka reklámját is.

Talán az említett filmek ismeretének hiánya, vagy csupán a poénok önismétlése okozta csalódása okozhatta azt, hogy a második rész már közel sem szerepelt túl jól a kasszáknál. Emiatt a Wayans-tesók ott hagyták a franchise-t. Pedig ha a nézők tudták volna, hogy ez milyen minőségi romláshoz vezet, akkor szerintem kétszer is visszamennek a moziba...

Scary Movie 4 poster.jpgMert hiába a veteránnak számító David Zucker (Csupasz pisztoly, Airplane!) és hiába a mindig vicces Leslie Nielsen, a harmadik felvonás (2003) kifejezetten rossz lett. Kezdve azzal, hogy míg eddig a nem-horrorok csak kiegészítették a történetet, addig itt már a szerves részét képezték a cselekményeknek. Így voltaképpen az egyetlen Kör mellé megkapjuk az inkább scifi-thriller Jeleket, a Mátrix 3-at (!) és a 8 mérföldet (!!!). Na jó, el lehet csípni egy jelenet erejéig a Más világot is. A poénok egy-egy kivételtől eltekintve mind laposak voltak. Értem én, hogy akkortájt a horror, mint olyan már nem volt tömegáru, de akkor ne ezen a néven forgassanak paródia-filmet. Egyébként ekkortájt lett állandó kabalája a szériának Charlie Sheen is.

Azonban még ezt is sikerült alulmúlnia a 2006-os, siralmas folytatásnak. Pedig a rendező ugyanaz maradt, csak most se erőltették meg magukat, hogy épkézláb horrort keressenek kifigurázáshoz. Mert bár a Fűrész adott volt, de mellé berakták vezérszálnak a Világok harcát... Aztán kaptunk egy kis The Grunge-féle Átkot és A falut is. Ezt már csak egyszer néztem meg és kb. két jelenet maradt meg az emlékezetemben. Talán jobb is. Az, hogy nem csak én gondolom így, mi sem jelzi jobban, hogy az ötödik epizódig a mai napig várnunk kellett. Hogy megérte, az mindjárt kiderül!

Horrorra akadva 5 - Scary MoVie (2013)

Rendezte: Malcolm D. Lee

SM5_B1_.jpgMint látható, a szériát egy nem túl ismert és tapasztalt arc kapta meg. Ez abból a szempontból máris pozitív, hogy nem David Zuckernek hívják.

Hét év alatt bizony sok-sok horror fel- és eltűnt a mozivásznakon. Nagy kár, hogy Amerikából semmi emlékezetes. Ezt a készítők is jól tudták, így nem meglepő, hogy a fősodort a Paranormal Activity-filmek jelentették (mindegyik rész, ami kifejezetten ügyes húzás). Illetve a másik vezérfonalat az idei Mama adta - ami sajnos hozzánk csak direkt DVD-n és BD-n fog jönni májusban. Szóval a potenciális magyar néző csak nézhet ki a fejéből, hogy ez miből lehet. (Igaz, én még mindig nem láttam.) De szerencsére itt van a zseniális pszicho-dráma-thriller keverék Fekete hattyú is, nagy kár, hogy ezt parodizálták ki a leggyengébben. Illetve a kötelező nem horrorként a Majmok bolygója: Lázadás is. Ez viszont meglepően jó alanynak bizonyult. Ja és az Eredeté sem lett vészes, sőt.

A legabszurdabbat azonban az Evil Dead remake-e jelentette. AMIT BAZDMEG MÉG CSAK MOST MUTATTAK BE AMERIKÁBAN!!!! Ami azt jelenti, hogy baszki ezek az előzetesekre és az eredeti verzióra alapozták a poénforrásokat! Ez kifejezetten szánalmas és siralmas húzás.

Ha túljutunk az erőltetett nyitójeleneten, és kikapcsoljuk az agyunkat, akkor egész jól érezhetjük magunkat. Mert ez végre vicces. Mondhatni a harmadik legviccesebb rész kerekedett ki belőle. Ráadásul az altestiség is kevesebb szerepet kapott az eddigiekhez képest. (Legalábbis egy hímtagot se látni.)

Továbbá sikerült nem csak a filmekre összpontosítani. Így vannak elcsípett humormorzsák az okostelefonokkal és a kortárs irodalommal kapcsolatban is. 

A történetről nehéz bármit írni, hiszen az mondhatni adott. Vannak sajnos üresjáratok és erőltetett részek is (a két füves agyzsibbasztó volt). Ugyanakkor cserébe kapunk néhány nagyon beteg, fulladoztató geget is. Ezek általában a gyermekekkel és a spanyol ajkú házvezetőnővel kapcsolatosak voltak. Persze a csúcspontot a medence tisztítós jelenetsor adta, amit mintha csak a Baaad Movies-os srácoknak írtak volna:) Vagyis eléggé hullámzó a teljesítmény.

Scary-Movie-5-pic.jpg

Az sem segít, hogy sok ötletet már innen-onnan láthattunk. Illetve, hogy néhol túlontúl "amerikais". Tudjátok, amikor érzitek, hogy ezen nevetni kellene, de nem tudsz, mert fogalmad sincs róla, hogy mi a humor forrása. Ráadásul túlontúl sok poént nyújtanak el a végletekig.

Charlie Sheen meg ismét csak egy jelenetet kapott. Ellenben Ted, mint maga a maci a plakát ellenére nem szerepel benne, csak a mesélést vették át. Azt se kellett volna.

Én azért jót szórakoztam rajta a nézése közben. Remélhetőleg örökre kitörli az emberekből a Katasztrófafilm és társai szintű paródiáknak csúfolt "valamiket". Apropó, odaát egész szép sikereket ért el az Haunted House, szóval van remény. (Remélhetőleg azt is megkapjuk DVD-n.)

Itthon egyébként a hétvégén kevesebben, mint 5 ezren nézték meg a mozikban. Ennél azért többet érdemelne. A bűnrossz előzetese meg senkit ne riasszon el, sikerült a leggyengébb pillanatokat összeválogatni. Bravó.

Értékelés: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr665238296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judisz 2013.04.22. 20:47:31

A kritika első felével feldobtad az estémet :D Mai napig az egyik kedvencem a HA 1. része,a sorok olvasása közben sikerült felidéznem a filmet,amivel elérted azt,hogy hangosan nevessek. :D Ellenben a bűn rossz 5. résszel,amin kb. 1x nevettem,az is egy félmosoly volt. Fújj,többet ilyet ne. Azt sem bánnám ha kijönne a 6. rész,csak végre a régi szereplőkkel és kicsit magasabb színvonallal.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.04.24. 14:42:29

Szerintem az ötödik rész nyitójelenete sikerült a legjobbra:) Volt egy kis Benny Hilles beütése. Már a negyediknél is a nyitás volt a legjobb. A Fekete hattyú paródizálás fullgyenge lett.
Részemről 30 %

Near93 2013.04.24. 18:06:26

Nem fogom megnézni. A paródia, mint műfaj már rég meghalt akkor, amikor elkészült a csajozós film....

hErpEsz 2013.04.25. 15:44:12

Én szerettem az összes eddigi részt (igen, a harmadikat és a negyediket is), de ez valami BORZADÁLY!!
Ha nem az lenne a címe, ami, tuti 20 perc után abbahagytam volna (és ez lett volna a legjobb megoldás). Nagyon kínos, sótlan darab :|

Skylos · http://skylos-jott-es-latta.blog.hu 2013.05.08. 20:38:10

Bár imádom a paródiafilmeket a csajozós filmtől (Alyson Hannigan) a Horrorra akadva részeken át a Katasztrófa filmig, de ez túlontúl lefárasztott. A Fekete hattyú film nagyon tetszett, de az katasztrófa, hogy itt milyen módon "parodizálták" ki. Mindenféleképpen érdekes volt, bár nekem a kedvencem e kategóriában a Horrorra Akadva 1 marad.


süti beállítások módosítása