Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

A spanyol istenek

2010.08.16. 07:35 - purga

Címkék: scifi oscar spanyol vér szellem thriller rendező felsorolás nem amerikai zskat. nem horror

Lustaságomnak ellenére is (most mit keressek kifogásokat?), örömmel vettem tudomásul, hogy azért a törzsolvasó gárda rendszeresen fel-fel jött egy poszt reményében. Hálám jeléül most nem egy, nem is kettő, hanem egyenesen 8 (!) filmről fogok rövid kritikát írni! Az okosabbak pedig már kitalálhatták a cím alapján, hogy mind spanyol nemzetiségű lesz. Mert volt már itt összefoglaló a modern német horrorról, a franciáról kettő is (első és második), az angolokról pedig rengetegszer megemlékeztem már. Azonban a vén Európában van egy ország, ami csak úgy ontja magából az igényes filmeket. Ez pedig az EB és VB bajnok Spanyolország (nem, nem nekik, hanem a hollandoknak drukkoltam, tisztázzuk). Bár tegyük hozzá, hogy a hispánok művei nem lesznek ismeretlenek a rendszeres olvasók számára, elég ha csak a Fantomlakóra, vagy a nem rég bemutatott REC 1-2-re gondolunk. De a körítésből ennyi elég is lesz, lássuk hát a listát.

 

1. A Faun labirintusa - El Laberinto del Fauno / Pan's Labyrinth (2006)

 

Rendezte: Guillermo Del Toro

el_laberinto_del_fauno_poster.jpgKezdjük a legismertebbel, ami nem véletlenül nyert három Oscar-díjat anno. Tudom, ez nem igazi horror, hanem egy afféle fantasy-dráma-thriller sajátos keveréke, de nekem ne mondja senki, hogy egy pillanatra sem szart be, amikor az a lény, melynek a kezén voltak a szemei meg nem mozdult! Ahogy apám mondta erre a filmre: "Nem tudom hova tenni: mesének túl brutális, horrornak túl meseszerű." Ez szerintem ez egy tökéletes összefoglaló a műről.

A történet a spanyol polgárháború után nem sokkal játszódik. A harcoknak látszólag vége, azonban még néhány baloldali partizáncsoport próbálja vívni gerillaharcát a fasiszta rémuralom ellen. Az egyik ilyen fasiszta sereg vezetőjének van egy újdonsült felesége és annak egy kislánya, Ofélia. Ő a megrázkódtatások elől inkább egy képzeletbeli (?) világba menekül, amiben egy Faun három, elég durva próba elé állítja.

Igazából nem is tudok még mit írni róla, ezt úgyis vagy látta már mindenki, vagy ha nem, akkor tessék nekikezdeni, mert érdemes. Kielégít minden vágyat: van benne kegyetlenség (borosüveggel szétverik valaki fejét), paráztatás (erről már volt szó) és mindezek mellett még megható  és könnyeztető is.

 

2. Ördöggerinc - El Espinazo del Diablo / The Devil's Backbone (2001)

 

Rendezte: Guillermo Del Toro


el_espinazo_del_diablo_post.jpgA mexikói rendező korábbi filmje, ami fele annyira ismert, sajnos érthető okokból. Mindenesetre a vak is látja, hogy nagyon sok a közös vonása a Faun labirintusával: ugyanúgy központi elem a spanyol polgárháború, és hogy a főszereplő ezúttal is egy gyermek (jelen esetben hímnemű), akinek most nem hogy apukája, de már anyukája sincs. Ezért árvaházba kerül, aminek az udvarán egy fel nem robbant bomba magaslik ki a földből. Sokan ezt a filmet úgy értelmezik, mint ugyanannak a témának a maszkulin részét, míg a 2006-osat a feminimnek, és ez nem hülyeség.

Azonban itt nem egy meselény jelenik meg hősünk előtt, hanem egy halott kisfiú. Ezzel viszont sokkal közelebb kerülünk a "horror" jelzőhöz és fosatós jelenetből itt is akad egy pár. Kár, hogy Del Toro nem ezen a vonalon haladt végig, hanem muszáj volt drámát csinálnia, ez pedig szerintem a végeredmény kárára ment: egyszerűen unalmasra sikeredett. Túl sok a felesleges párbeszéd és ömlengés. Ha nem lenne a szellem, akkor ez egy kifejezetten egy rossz dráma lenne. A vége felé pedig az árvák összefogása a dárdákkal meg egyszerű Legyek Ura koppintás. Mindentől függetlenül egyszer érdemes megnézni, de csodát ne várjatok tőle.

 

3. Árvaház - El Orfanto / The Orphanage (2007)

 

Rendezte: Juan Antonio Bavona

el-orfanato-mini.jpgMaradjunk még a közös spanyol-mexikói filmeknél, a drámánál, az árváknál és Del Toronál, hiszen ebben a filmben is benne volt a keze. Bár itt csak producerként, kezeinek nyoma azonban itt is fellelhető, már ha csak az első mondatot még egyszer elolvassuk:)

Szóval, van egy család: apu, anyu és a kissé hogy is mondjam, "különleges", hét éves fiúk (értsd: retardált), akik beköltöznek anyuci régi otthonába -amit ki nem találtok-, valaha egy árvaház volt. Most pedig hátrányos gyermekek megsegítésére szeretnék felújítani és működtetni. A kisfiú azonban még a szokásosnál is furcsábban kezd viselkedni, míg nem, egyszer csak eltűnik. A szülők persze összeroppannak, ám a furcsaságok nem érnek ezzel véget.

Igen, ez az alkotás is a kísértet-vonalon mozog, ám nem a szokásos módon. Igazából paráztatást talán csak egy jelentben érzékeltem (akkor viszont nagyon), de a feszültség az mindvégig megvolt. A végén pedig ismét összeszorul a szívünk. Mindenesetre ez egy jó film, de nem jó horror. Szóval ezt ne haverokkal, hanem mondjuk a párunkkal, vagy egyedül nézzük meg. Érdemes egyszer sort keríteni rá.

 

4. Más világ  - The Others (2001)

 

Rendezte: Alejandro Amenábar

The_Others_Movie_Poster.jpgLehet ciki, de erről a filmről én is csak nem rég tudtam meg, hogy a gyártásban félig-meddig a hispánok is benne voltak, pedig konkrétan a rendező neve is elég sokat elárul... Facepalm magamnak.

Nyilván ezt sem kell sokaknak bemutatnom, hiszen már annyi csatornán levetítették, hogy ihaj. Egyszer mondjuk kiakadtam, amikor délután 6 körül adták le 12-es karikával. Mert vér az ugyebár nincs benne, de amikor én először láttam, hát majd befostam, pedig nem  egyedül néztem. Majd ha egyszer lesz egy olyan posztom, hogy "TOP 10 legfélelmetesebb film", előrebocsájthatom, hogy ez benne lesz.

A történet nem mindennapi: van az anyuka (abszolút jól, hitelesen játszó Nicole Kidman), akinek mindkét gyermeke olyan bőrbetegségben szenved, hogy nem állhatják a napfényt. Jön három új szolgáló, akik már önmagukban elég hátborzongatóan viselkednek de erre kiderül, hogy van még valaki a házban, vagy valakik? 5-10 percenként történik valami, a nagyon finom suspense-től kezdve az arcba tolt jump scare-ig. Vagyis a libabőrözéstől a sokkolásig. A végén meg akkora fordulat van, hogy az állam is leesett. Zseniális. Így kell filmet készíteni. Minden további szó felesleges.

 

5. Darkness - A rettegés háza (2002)

 

Rendezte: Jaume Balagueró

darknessposter.jpgEz is koprodukciós alkotás ugyan, de itt már csak a fele amerikai, pl. az amelyik adott hozzá egy Oscar-díjas színésznőt, Anna Paguint, akit leginkább az X-Men Vadócaként ismerhetünk, persze az Oszit nem azért kapta, hanem még pici korában nyújtott eszméletlen jót a Zongoraleckében. Előre bocsátom, hogy semmi köze egy bizonyos másik Rettegés házához, csak a honi filmforgalmazók ilyen roppant kreatívak. Most komolyan, az hogy "Sötétség" nem lett volna elég nézőcsalogató?

Itt is új otthonba költözést kapunk, ahol látszólag minden rendben van: mindkét szülő él, sőt mindkét gyerek is! Kár hogy később kiderül, hogy apuci nem teljesen normális. Azonban még az lenne a legkisebb gond, ha ő kattanna be végleg. Ugyanis itt nem csak hogy gyermekek szellemei jelennek meg, de itt az igazi ellenség maga a Sötétség. Ami iszonyat jó fogás, hiszen az embereknél ez az egyik legirracionálisabb félelem, ami valljuk be, elég sokunkban benne is van. Mert ugyan ki szeret teljes sötétségben lenni? Pláne ha közben furcsa zajokra leszünk figyelmesek, persze a szerencsésebbek nem halott gyermekek panaszait hallgatja...

Ez is egy eléggé fosatós film, kár, hogy viszonylag sok benne az üres járat. Lehetett volna pörgősebb is. A vége felé meg nekem volt egy kis logikai buktató, de most had ne spoilerezzem le, Esetleg a kommentek között kitárgyalhatjuk majd.

 

6. Rettegés - Eskalofrio / Shiver (2008)

 

Rendezte: Isidro Ortiz

eskalofrio-poster.jpgNa ez már kérem 100%-ig spanyol film! Azonban nem kell megijedni, ez is egy nagyon jól sikerült alkotás, sőt! (Bár eleve arról beszélünk, hogy minden durván jó, nem? De.)  Az alap sztori ismerős elemekből tevődik össze: anyjával együtt élő, a fényre érzékeny 16 éves fiú állapota súlyosbodik. Ezért kénytelenek elköltözni egy olyan vidékre,  konkrétan egy völgybe, ahol direkt nem tud besütni a nap. A helyiek kedvesek, egészen addig, amíg egy gyermek meg nem hal. Az elsőszámú gyanúsított meg természetesen az újfiú, hiszen addig ilyesmi nem fordult még elő, na meg persze szerencsétlen rosszkor volt rossz helyen.

A történet azonban még rengeteg fordulatot tartogat, amik közül egyet sem szeretnék lelőni. Mindenesetre van benne minden: vér, para, szerelmi szál, kétségbeesés és persze sötét titkok. Abszolút érdemes megnézni. Ja és itt a félelem tárgya nem túlvilági eredetű. Ami azért haladás. Sajnos a vége felé eléggé kiszámítható lett, de ez ne vegye el senki kedvét. Viszont a kézikamerás jelenetért külön piros pont jár. Mármint magáért az ötletért, hogy csak így bedobták random.

 

7. Időbűnök - Los cronocrímenes / Timecrimes (2007)

 

Rendezte: Nacho Vigalondo

los-cronocrimenes-poster.jpgIgazából ez egy sci-fi-thriller, markáns és egyedi történettel. Mint a cím is sugallja, az időutazással foglalkozik, de nem kell évekre, évszázadokra gondolni, hanem csupán egyetlen nap eseményeire.

Főhősünk egy tisztességes férj, aki egyszer csak egy meztelen nőt vesz észre a nyaralójuk melletti erdőben. Ösztönös kíváncsisága odáig terjed, hogy egyszer csak elkezdi üldözni egy maszkos, fegyveres őrült. Azonban a történet igazából még csak ezután kezdődik el. Vagy pont, hogy már rég a végén járunk!

Az Időbűnök tökéletes példa arra, hogy kevés pénzből is lehet fordulatos, izgalmas filmet készíteni. Iszonyatosan precíz, nem keveredik bele abba a hibába, amibe a legtöbb időutazós film szokott. Vagyis nincsenek agyzsibbasztós anomáliák, elmélkedésre okot adó logikai buktatók. Minden a helyén van, minden meg van magyarázva és egyáltalán nem szájbarágósan. Több benne a csavar, mint a Praktikerben leltározáskor. Itt egyszerűen minden klappol, bűn kihagyni.

 

8. La Monja / The Nun (2005)

 

Rendezte: Luis de la Madrid

la_monja_2005_poster.jpgUtolsóként pedig álljon itt egy példa arra, hogy azért a spanyolok is tudnak ám kifejezetten szar filmeket készíteni, csak hogy objektív maradjak. Ez pedig az. Mármint jó szar.

Ott már eleve baj van, ha az ijesztgetésnél az ember nem megijed, hanem felröhög, pedig itt nem egy 80'-as évekbeli gumiszörnyes amerikai trashről beszélünk, hanem egy 2005-ös produkcióról, amiben a gyilkos egy apácának a szelleme. Ami sajnos olyan gagyi CGI-al lett megoldva, mintha kb. hazánkban készült volna. Egy fészerben. C64-en.

A történet is sablonos: az amerikai tinédzser elkezd nyomozni az anyjának a gyilkosa után, akiről kiderül, hogy valójában egy szellem. Az alkotók próbáltak fordulatos jeleneteket csempészni, de ezek is kiszámíthatóak. Az meg már tényleg röhej, hogy az "amerikaiak" spanyolul beszélnek, majd az "amerikai" főhősnő megszólal Madridban, hogy ő "nem beszél" spanyolul. Vérciki. Amatőr. Egyedül a halálesetek voltak többnyire látványosak, de ennek örülni eléggé perverz dolog, vagy nem? Mindenesetre kerüljétek.

 

A Faun labirintusa: 9/10

Ördöggerinc: 5/10

Árvaház: 7/10

Más világ: 10/10

Darkness - A rettegés háza: 7/10

Rettegés: 8/10

Időbűnök: 9/10

La Monja: 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr342223142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skizo... (törölt) 2010.08.16. 10:37:57

Szégyen de ezek közül, azt hiszem csak a darkness-t láttam. De az összeshez meghoztad a kedvemet. Majd este nekiállok. Köszi purga!

Veslan 2010.08.16. 11:23:39

Nekem a La nonja nincs meg, a többi pipálva.
A faun kaphatott volna 10 pontot :P szőrösszívű.... XD Ezen kívül egyetértek a pontozással. ^.^

mutant · http://universal.blog.hu 2010.08.16. 11:30:46

Rettegést nem láttam, Az apácán bealudtam,de lőtte röhögtem,annyira szar film:D:D:D:D
Faun télleg 10-es lehetett volna:P

RFB 2010.08.16. 13:10:52

Faun, Árvaház, Másvilág megvolt. A Faun kötelező, az Árvaház egy igényes, minőségi iparosmunka, a Másvilág meg nagyon ütős azoknak, akik a szellemektől paráznak. Most bepróbálom az Időbűnöket.

A Másvilág kapcsán eszembe jutott a Dogville, arról meg egy ötlet: kellene top 10-es lista a legjobb fordulatoknak, a csattanóknak, meg a tipikus horror be(nem)fejezéseknek. Jó sokat lehetne agyalni rajta....

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.08.16. 15:19:34

@skizo...: hajrá:)
@Veslan: na örülök, h végre megfelel a pontozásom:P a la monját meg inkább hagyd ki:)
@RFB: a dogville-t megvettem, de még nem volt alkalmam megnézni, azonban ezzel az ötlettel az a bajom, h ez már önmagában elég nagy spoiler lenne, szerintem, h "na ennek a filmnek állítólag jó nagy csattanó van a végén"...

glezmen 2010.08.16. 20:20:40

a Masvilag nagyon tuti film, nem ertem miert szoltak le annyian anno... mondjuk Nicole Kidmanert mar magaban megeri megnezni :D

a 'fosatos' toplista remek otlet, varom!

esetleg lehetne egy 'misztikus' post is, nagyon bejonnek a termeszetfeletti sztorik

Diablo77 2010.08.16. 20:27:37

coool filmek! Grat .Purga:) Faun labirintusa pöpec-zenéje meg pláne:) Árvaház -Isteniiii:) Más világ is odabax:)))
Magyar horror filmek?:))))))))))

RFB 2010.08.16. 22:26:53

purga: Én csak egy felsorolásra gondoltam, nyilván spoiler nélkül.

Este megnéztem az Időbűnöket. ZSE-NI-Á-LIS !!!
A közepénél kicsit féltem, hogy elvesztem a fonalat, de ahogy írtad pont csak annyira kavarták meg amennyire kellett, és tényleg minden részlet a helyén volt.
Egyedül csak a magyar szinkronba tudnék belekötni. Vadidegen felnőttek miért tegezik egymást ?...

És ha még egy kalapot is felvett volna a főszereplő, akkor tiszta Darkman :) Ez most nagyon bejött, kezdheted írni a sci-fi blogodat is, purga :D

Veslan 2010.08.17. 11:26:46

@purga: Ezt is megértük :) Úgykinéz csak zombiügyileg vagyunk más állásponton. :)
A listához én még hozzácsaptam volna az Imago Mortist... :) A Rec-es fickó agyából kipattant újabb cucc... szal maga az alapstory okékás, kár hogy alulrendezett, így kb annyira para, mint lepkét fogni egy kutyaszarral teli parkban.... :S
De jó a hangulatvilága :D

mutant · http://universal.blog.hu 2010.08.17. 12:30:44

@RFB: Sci-fi blogra gondoltam én,hogy írok,de már valaki csinálja...az igaz,hogy kritikán aluli az ízlése az illetőnek:D:D

skizo... (törölt) 2010.08.17. 17:49:39

A faun labirintusa eléggé túl van értekelve. Túl kevés benne a faun és túl sok a kiscsaj idegesítő nyavajgása. Engem még túlzottan meg se tudott hatni. De a lények tetszettek benne. 6/10

skizo... (törölt) 2010.08.17. 17:58:18

Na mielőtt még megkapnám, hogy mekora faszomszaurusz vagyok kifejtem bővebben. Nekem ez egy olyan sztori volt ami elfért volna 30 percben is, itt meg 2 órát szívattak vele. Azt a két órát ki lehetett volna úgy is tölteni, hogy a tündérekből kicsit többet kapunk. És akkor nem kellett volna, azon idegesítenem magam, hogy a kislány állandóan az anyja után rinyál ( kár volt szinkronosan néznem, mer így konkrét agyhalál). Egyszerűen nekem túl sok volt a hiszti! Meg állandóan ezek a szarul kidolgozott helyszínek amiknek a felét látjuk - ezeket minden filmben utálom! A kis manók rendben voltak, az is baromi jó volt aminek a szemei a kezében voltak, meg még a béka is nagyon rendben volt. De 6/10 és kész.

RFB 2010.08.18. 19:58:28

mutant: Ki az ? Bepróbáljuk, hátha.

mutant · http://universal.blog.hu 2010.08.19. 12:14:15

@RFB: sf.blog.hu szerintük a Robotzsaru pl nem sci-fi..először nevettem,majd sírtam:D

homerkaro 2010.08.19. 19:46:05

hát nem mindet láttam de az árvaházra határozottan emlékszem hogy pocsék volt.a darkness és a másvilág nagyon tetszett de szerintem 10 pontot nem szabad adni filmre az azt jelentené hogy tökéletes tehát nála jobb filmet nem lehet csinálni.:) de lehet hogy ezt csak én gondolom így:)
a faun labirintusát még nem láttam ha jól tudom az nagyon fantasys film és az biza messze áll tőlem.

Fiasco 2010.08.23. 13:51:01

Az Időbűnök tényleg nem horror, tényleg kevés pénzből készülhetett, de nagyon eredeti. A vége meg kifejezetten érdekes és nyomasztó, mindenkinek javaslom, még magyar felirat is van hozzá fent.

mutant · http://universal.blog.hu 2010.08.24. 18:08:39

@Fiasco: Nekem szinkronosan van meg. És tényleg érdekes film:)

mutant · http://universal.blog.hu 2010.08.24. 18:09:09

Ha valakinek kell meghívó hentelésre,keressen meg e-mailben,azt hiszem,2 meghívóm van még.

11111111111 2010.09.03. 14:45:57

Tényleg jó lenne egy "Top 10 legparásabb film" lista!

Darkcomet 2010.09.03. 22:02:49

A La Monja tényleg szar film, viszont az Ördöggerinc nem tudom, mért kapott csak 5 pontot. Nagyon jó film, igaz nem horror, hanem dráma, ott viszont simán 9 pont nálam. Egyfajta előtanulmánya a Faun labirintusának. Az Árvaház nálam szintén minimum 9 pont, viszont a Darkness nekem nem tetszett, sőt, kifejezetten untam. Ezen a filmen nagyon látszik, hogy amcsi piacra készült, és pont az egyéni spanyol látásmód veszett el benne.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.09.25. 20:20:09

A Másvilágot én is nagyon szeretem. Meg is érdemli azt a 10 pontot! :)

11111111111 2010.12.30. 16:58:39

Nos, én most megnéztem a más világot. Nem mondom, tényleg egy jó horrorfilm, de azért befosni nem lehet tőle. A csavar a végén ZSENIÁLIS, de azért lehetett volna benne egy kicsit több ijesztgetés. És a zenéről sem tudnék ódákat zengeni.
8,5/10
A Darkness rendezőjének én láttam már egy filmjét, a hideg csontokat. Ez nyugodtan lehetett volna az évtized legfélelmetesebb filmje, ha nem csesznek el benne 1-2 dolgot, például a szellem kinézetét és az ijesztgetések, valamint a suspense mennyiségét. A zene kimondottan jó.
6,5/10

Sh1mmy 2011.08.19. 12:45:15

Faun Labirintusa egy mestermű nálam is 9/10
árvaház az egy nagyon szép film, eléggé megható, nem igazán horrornak nevezném, inkább egy misztikusabb dráma. 8,5/10
Más világ nagyon nyomasztó, egy-két ijesztegetős résszel, és egy hatalmas csattanóval. Nálam: 8,5/10
Időbűnök szintén egy mestermű, úgy ültem neki hogy most megnézek valami nagyon olcsó szutykot, de végül életem egyik legjobb kellemes csalódása volt. 9/10

11111111111 2011.10.24. 16:35:00

A faun labirintusa:
a hülye cím ellenére az évtized egyik legjobb filmje, egyedül a címszereplő faun kinézetét rontották el. A zene piros pontot érdemel, a színészek tehetségesek, az operatőri munka profi.
93%

Árvaház:
zseniális. A képi világ gyönyörű, a zene nagyon jó, a színészekre nem lehet panasz, a hangulat pedig ezeknek megfelelően igencsak erőteljes. Ja, és ha ettől nem sz*rod össze magad, akkor semmitől.
96%


süti beállítások módosítása