Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

2012 legjobb horrorjai

2013.01.06. 13:34 - purga

Címkék: scifi francia folytatás toplista kanada állat svéd gondolatok angol poén szellem korea thriller zombi 3d csalódás norvég felsorolás könyv adaptáció

Fontos! Mielőtt belevetnétek magatok a listába és őrült módjára végig görgetnétek, hadd osszak meg Veletek néhány gondolatot.

2012-logo2.jpgA 2012-es év igen termékeny volt horror terén. Idehaza jóval több ért el a mozikba, mint 2011-ben. Csak sajnos nem feltétlenül a legjobbak... Ráadásul a legtöbb bukásnak is bizonyult, anyagi sikert egyedül az Underworld: Ébredés, a Kaptár: Megtorlás, az Ideglelés Csernobilban és persze a Parajelenségek 4 könyvelhetett el. Ez szerintem sok mindent elmond a jelenlegi állapotokról...

Ugyanakkor volt két horrorfilmes fesztiválunk is (Halloween Night Fest és a Budapest Horror Show), amelyek nagy űrt töltöttek be a honi mozizás terén. Reméljük, hogy jövőre legalább az egyik (legjobb lenne mindkettő) megismétlődik.

Én pedig minden eddiginél termékenyebb voltam filmfogyasztás terén. 56 idei horrort/thrillert néztem meg, csak azért, hogy a mostani toplista minden eddiginél hiánytalanabb lehessen. Ez majdhogynem sikerült is. Az itthon bemutatottakból mindössze A hollót és a Parajelenségek 4-et nem láttam. Előbbit a lehúzó kritikák miatt nem mertem, utóbbit, ha ütnek, akkor se fogom megnézni, ne is kérjétek. Mi több, ezek közül 54-ről kritika is készült, a maradékról pedig még fogok szerintem írni (bár a Kaptár: Megtorlás csak egy merő fikakupac lenne). Az is kiderült, hogy az évek alatt mennyire szőrös szívű lettem, hiszen még így is nehéz dolgom volt összerakni egy épkézláb toplistát.

Mert igen, hiába vagyunk már sokan, még most is egyedül raktam össze, ha már ennyire készültem erre egész évben. Jövőre azért lehet szó egy szerkesztőségi változatról is.

Azt hiszem bevezetőnek ennyi elég volt, lássuk a medvét!

10. Thale

Thale-poster2.jpgKritika itt.

Nehéz választás volt, hiszen több 6/10-es produkció is készült (igen, ennyivel már fel lehetett kerülni...), de az egyedisége miatt döntöttem e norvég mű mellett. Nagyon vártam  és csak egy picit kellett csalódnom. Ha van olyan, hogy "szép horror", akkor ez az. Mert túl azon, hogy lenyűgöző operatőri munkával operál, maga a történet is mesébe illő. Két jobb sorsra érdemes fickó rátalál erre a titokzatos lányra, akiről sok minden kiderül. Elég könnyed darab, szóval bárki megnézheti.

9. A fekete ruhás nő - The Woman in Black

the-woman-in-black-magyar.jpgKritika itt.

Ahogy korábban is írtam, ez egy tisztességes iparos munka. Nagyon szépen és profin kivitelezett, gótikus hangulatú, csak éppen teljesen steril. Vagy legalábbis belőlem nem váltott ki semmit. Nem untatott, nem idegesített, csak épp végig az volt bennem  hogy "régen ezt meg ezt jobban megcsinálták". Talán élvezhetőbb lehetett volna, ha a főszereplőt lecserélik egy idősebb, hitelesebb színészre és / vagy a végét nem öntik nyakon több liter sziruppal. Azért így is érdemes megnézni, mert végre egy klasszikus értelemben vett horror, amilyet már ezer éve nem láthattunk. Mondhatni hiánypótló alkotás. Angol-kanadai-svéd produkció.

8. Meeting Evil

meeting_evil_post.jpgKritika itt.

A thriller, ami akár egy hatalmas dobás is lehetett volna, ha futja jobb kamerákra és a forgatókönyvi hiányosságokat (mint a kínos nyomozás) valaki időben észreveszi. De még így is élvezhető, köszönhetően a sajátos, már-már szürreális atmoszférának. A két főszereplőről (Luke Wilson és Samuel L. Jackson) pedig már ne is beszéljünk, remekül elviszik a hátukon a teljes játékidőt. Jackson higgadt pszichopata karaktere valami egészen hátborzongatóra sikeredett.

7. Egy picit zombie  - A Little Bit Zombie

a_little_bit_zombie_poster.jpgKritika itt.

Kanada ezúttal rendesen belehúzott és futószalagon gyártotta le a horrorfilmeket. Vicces, hogy az egyik legjobbjuk sokkal inkább vígjátékra hajaz. Mert bár a főszereplő a váratlanul bekövetkezett zombulása ellen küzd, jóformán alig látni vért. Azért így is vannak meredek jelenetek (pl. nyuszi bekapása), csak ez is lehetett volna merészebb. Mindazonáltal garantált a nevetés, és a Magyar Vándor agyon ismételt "Ond/Kond-os" poénjával ellentétben itt valóban tizedszerre is működik az, hogy a főhős el kezd nyáladzani az "agy" szó hallatán. Vicces, na.

6. Piranha 3DD

Piranha3dd-post.jpgKritika itt.

Méltatlanul alulértékelt mű. Engem valahol fel is háborít ez a fajta teljes elutasítás, ami az interneten végig fut. Mégis mi bajuk van vele?! Mit ígért ez a film? Vért, csöcst és poénokat. Mind a hármat szállította. Mert igenis, lehet rajta nevetni, mert igenis brutális és igenis rengeteg fedetlen keblet mutatnak. Ez egy minőségi trash. Én tényleg nem értem, hogy miért kell ezt ennyire leszólni, engem speciel remekül elszórakoztatott. Úgy érzem, hogy ez lesz az én idei "Grave Encountersem":)

5. Prometheus

Prometheus_post.jpgKritika itt.

Az év (évtized?) legmegosztóbb filmje. Rajtam kívül alig látok olyat, aki vagy ne az egekbe dicsérné, vagy a sárba tiporná. Mert az az igazság, hogy mindkét tábornak igaza van. Egyrészt baromi látványos, akciódús és izgalmas. Azonban olyan forgatókönyvi lyukak vannak, hogy az már fáj. És az NEM mentség, hogy "majd a második részben minden kiderül". Mert egy korhatáros sci-finél nem lehet ilyenre apellálni, hogy lesz-e egyáltalán folytatása (lesz, nyugi). Hiszen még az Eragon c. sárkányos fantasy-trilógia is megbukott már az első résznél! Továbbá azt sem szeretem, amikor azzal jönnek, hogy el kell vonatkoztatni az Alien filmektől, mert miért is? Hiszen ugyanabban az univerzumban játszódik! Meg, ha tényleg így kellene felfogni, akkor minek kellett az utolsó jelenet?! Na de jobban nem szeretnék belemenni, mert épp eleget vitatkoztak róla. A lényeg, hogy egyszer látni kell, már csak azért is, hogy tudd, hogy körülötted miről vitatkoznak a filmbuzik:)

4. Deranged / Yeon-ga-si

2012-deranged-korea.jpgKritika itt.

Igen, ez az ismeretlen koreai vírusos horror jobban tetszett a Prometheusnál. Miért? Mert itt tudtam izgulni a szereplőkért és a sajnos nagyon agyzsibbasztó befejezést leszámítva kevés kivetnivalót találtam. Igazi dráma, ami egy elsöprő tragédiában született. Talán azért is vagyok ilyen lelkes, mivel abszolút nem erre számítottam az előzetest látva. Örülök, hogy még időben megnéztem, kár lett volna kihagyni.

3. Chained

chained-post.jpgKritika itt.

A sorozatgyilkos, aki rabszolgaként tart egy 9 éves fiút, tíz éven keresztül. Ez már önmagában is elég tömény, mindehhez sikerült egy sajátos atmoszférát is teremteni. A két főszereplő közötti kapcsolat és színészi játék annyira jó, hogy minden kisebb-nagyobb hibát megbocsájtunk neki. Igazi kevés helyszínes kamaradráma, amiben néha megölnek valakit. Elgondolkodtató, annyi szent.

2. The Tall Man

the-tall-man-post.jpgKritika itt.

Ugyanaz a helyzet, mint az előbbivel: ez sem tökéletes, de hogy egy film ilyen mesterien átverje a nézőt, az csak dicséretet érdemel. Ugyanis aki végignézi, az rögtön ráeszmél, hogy voltaképpen nincs is itt keresnivalója, hiszen ez egy dráma. Viszont amíg odáig eljutsz, addig hol azt hiszed, hogy egy misztikus horrort, hol pedig azt, hogy egy feszültségekkel teli thrillert látsz. Miközben egyik sem. Mi több, mondanivalója is akad, amin lehet vitatkozni és kell is, mert ez a mű azt akarja. Nagyon kellemes meglepetés, figyelembe véve azt is, hogy a rendezőjének a legutóbbi műve a kifejezetten beteg Mártírok volt. Éles a váltás, de jól áll neki. Francia-amerikai-kanadai produkció.

1. Ház az erdő mélyén - The Cabin in the Woods

haz_az_Erdo_melyen_poszter.jpgElemzés (!) itt.

Az idei év megkerülhetetlen horrorja, hiszen minden épkézláb hozzám hasonló önjelölt kritikus írt már róla. Nem is találkozni nagyon lehúzó írásokkal. Nem véletlenül. Ugyanis egyszerre tiszteleg a nagy elődök előtt, miközben finoman ki is figurázza azokat. Ötletes, véres és humoros Az utolsó húsz perc pedig egy vizuális orgazmus minden horror-rajongó számára. Majdhogynem tökéletes. Meg eleve, hol máshol láthatsz olyat, hogy valakit felnyársal egy egyszarvú? Többet azért nem írok róla, mert úgy érzem, hogy az elemzésemben már alaposan kiveséztem.

Most pedig, levezetésképpen lássuk a különdíjakat!

Az év legrosszabb horrorja: Scary or Die

Persze minden szart én se nézek meg, így van pár darab, amit eleve elkerültem. De az már külön bravúr, hogy ez úgy rossz, hogy antológia, vagyis, öt kisfilmből áll és mindegyik nézhetetlen! Le a kalappal a tehetségtelenségnek ezen oltárja előtt, hiszen a rendező is minden esetben ugyanaz volt.

Az év csalódása: Twixt

Egy öt (!) Oscar-díjas rendező hogy süllyedhet ilyen mélyre?! Minősíthetetlenül rossz.

Az év kellemes meglepetése: Deranged / Yeon-ga-si

Ahogy fentebb is írtam, jól átvertek a marketinggel, mert nagyon nem ezt vártam. Meg is könnyebbültem.

Az év szopóálarca: Piranha 3DD

Hiába dicsértem, az megkerülhetetlen tény, hogy soha nem volt olyan, hogy egy 3D-s filmre a nyitóhétvégén kevesebben, mint ezren üljenek be. Szegényke...

Az év legtúlértékeltebb horrorja: Sinister

A kommentekben megkaptam a magamét, hogy miért fikázom, "amikor igenis tök para volt". Nekem nem. Nem csak hogy sablonos, de idegesítő is. Az meg tényleg vicc, ahogy a szellem gyermekek kinéztek és lassítva futottak. A fűnyírós jelenetet meg miért emeli ki mindenki? Az akasztás, vagy a medencés is húzósabb volt. (Na ezért is meg fogom kapni a magamét.)

Ennyi volt, jöhetnek a kőzáporok:) Azért érdekelne a Ti véleményetek is! Szóval írjátok meg nyugodtan, hogy melyek tetszettek a legjobban, illetve a legkevésbé. Ja és vitázni a listával lehetőleg indokolva, az "az egy szar" nem számít annak.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr785000165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Travis Seven Butcher 2013.01.06. 13:51:31

..én nagyon bírom a blogodat...a top listáidat is..mindig innen szedem össze amiket meg akarok nézni...ehhez is grat,remélem még jó sokáig olvashatlak...

Mi Amore Cadenza 2013.01.06. 14:06:00

Én szerettem a Piranha 3DD-t, dacára annak, hogy kiráz a hideg a horrorvígjátékoktól :D Mondjuk ketten ültünk barátnőmmel a vetítésen, így elég VIP-nek érezhettük magunkat :D
A pici zombie-ról már ismeritek a véleményem (szállóige lett belőle), a Thale-t először nem tudtam hová tenni, de véééégülis... Inkább mint a rendkívül kiszámítható és unalmas Gyilkos médium.... Vagy a hatalmas csalódást generáló V/H/S... A Sinisterről meg inkább nem is óhajtok nyilatkozni...
A Cabin in the Woods meg... Chris Hemsworth és unikornis. Mondtam én már anno, hogy egy ilyen kombóval nem lehet hibázni :)

Szerkesztőségi változat? Óóóó, én az all time top 10-emet is véres verejtékkel raktam össze és még azt sem ismeritek :D :D Addig örüljetek ;)

Grat főnök! :3

Nahvalr 2013.01.06. 14:16:43

Azért mert mikor megy a fűnyíró és... hát én beszartam :D
Nekem a Ház az erdő mélyén nem tetszett. Nyilván azért mert úgy ültem le, hogy na nézek egy jó horrort végre. Az meg valami más. Az se véletlen, hogy sokan akik istenítik amúgy utálják a horrorokat.
A fekete ruhás nő tetszett, jobban mint a Sinister, ami amúgy tényleg elég sablon :( de összességében elég kevés 2012es horrorra vettem rá magam. A fekete ruhás nőn kívül a VHSt emelném ki ami tök jó LENNE ha nem lenne olyan unalmas :D
Ha már korea úgyis előkerült + volt thriller a listán: bűnügyi thrillerként van fennt a Nameless Gangster az imdbn (Min-sik Choi-val a főszerepben!) Bár ebből még a misztikum is hiányzik teljes mértékben de amúgy megnézendő film szerintem.
Amikről olvastam volna (nemtom kijöttek-e?) The lords of Salem, Torture chamber és az Inbreddel mi van?

Tökibá3 2013.01.06. 14:17:57

Mondjuk, a Cabin szigorúan vizsgálva 2011-es, de értjük a tréfát.. :)
A Prometheus nekem híg fos, azonban a Sinister valamiért eléggé bejött.
És, hogy a kőzáport eloszthassuk egymás között, minden alaptörténeti balfaszsága és a műfajt utálók csaholása ellenére, a V/H/S-t az év egy nagy dobásának tartom.
A Tall Man jó.

Tadt 2013.01.06. 15:14:59

A The Cabin in the woods-szal teljesen egyetértek, gratulálok a listához, bár nem kifejezetten így alakítottam én sem a sajátom. Amit ma néztem meg, az a The Bay volt, ami nem kifejezetten horror, de az utolsó 10 percért megérte elviselni az első, hát....sokat.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.01.06. 15:25:53

A Ház az erdő mélyén szerintem is az év egyik legjobbja és a Chained is remek volt.
Ezen kívül sajna tavaly nem sok emékezetes horror volt, esetleg még megemlíteném a Cockneys vs Zombies-t:D

Varin 2013.01.06. 15:34:52

Bár ha összeszámolnám az idén látott horrorokat, valószínűleg egy kisebb szám jönne ki, de azért én is próbáltam egy top5-öt összeállítani :)
Sajnos kiemelkedően jó horror talán csak 1-2 volt idén, inkább sok volt a közepesen jó.

És akkor jelentkeznék is egyben, mint a kivételek táborában lévő ember. A Prometheus nálam is egy nem rossz film lett, amit közhelyszerű véleménnyel csak úgy tudnék jellemezni, hogy ha az ember önmagában nézi, akkor jó film, ha bármilyen kapcsolatot is akar látni az Alien-filmekkel, akkor felejtős.
A Sinister fűnyírós jelenete pedig csak azért is odabasz :P Nem véletlenül lesz a dobogó legfelső fokán nálam :D

1. Sinister
Nem is kérdés :) Nem tudom persze eldönteni, hogy mennyire befolyásolt engem az, hogy úgy ültem be erre a filmre, hogy szinte soha nem vártam még ennyire horrort és ezért mennyire akartam olyannak látni, amilyen. Zseniális volt, de voltak hibái, ezért talán az all time top5-be sem férne be, de a 10 is meredek lenne. Ha nem oldották volna meg úgy a szalagok visszajátszását, a zenét és a csúnya bácsi fejét úgy, ahogy, akkor sokat romlott volna a film :) Volt benne ugyan 1-2 felesleges ijesztegetés, amit én nem szeretek, ha eltúloznak, de mivel ez kell az amcsiknak és a moziba beülőknek, így érthető volt. A fűnyírós jelenet az egyik leghatásosabb volt, amit én moziban láttam valaha. De ahogy körülnéztem, így volt ezzel mindenki körülöttem :))

2. Chernobyl Diaries
Megmondom őszintén, a helyszín nálam nagyon sokat hozzátett a filmhez. Mehetnénk is egy fasza blogtalira Kiskunlacházára... Vagy egyből Pripjatyba?! :)

3. Cabin in the woods
4. The Tall Man
5. Rogue River

Az év legnagyobb csalódásaa olyan egyértelmű, mint semmi. Mint a műfaj szerelmese, kikérem magamnak, hogy olyan film elkészülhet, mint a Grave Encounters 2. Sírtam a film alatt, keserversen sírtam :)

tonio_kröger 2013.01.06. 16:18:28

@Tökibá3:
Egyetértek. A V/H/S nekem nagyon bejött. A Prometheus pedig nagyon gyenge. A sinister pedig nem is tudom, szerintem nagyon para, viszont iszonyat kiszámítható, továbbá nem igazán rajongok az ijesztgetős filmekért.

Egyébként respect az egész blognak, és az összes listának!

skizo! 2013.01.06. 18:08:11

Na màr tudom mièrt nèztem idèn olyan kevès horrort!
Max egy top 3-at tudnèk osszeàllìtani (sinister, cabin in the woods, harry potter in black)
A Prometheusra meg rà kellett volna gyùjtani a vàgòszobàt!

Tökibá3 2013.01.06. 18:16:22

@skizo!:
Szerencsére minden évben lehet nézni régebben készült filmeket is..

:)

KeriJoe 2013.01.06. 18:20:12

A Chain-t most töltöm, esti mozizásnak jó lesz, kíváncsi vagyok rá. A meeting evil nem horror, nem kéne a listán lennie.
A Sinister nálam az év horrorja szorosan a fekete ruhás nő és a ház az erdő mélyén slágerekkel együtt :). Egy szó mint száz, a Sinistert belekellett volna raknod és a Piranha 3DD-t pedig kikerülni úgy ahogy van :D.

Near93 2013.01.06. 18:27:37

A cabin of woods nem 2011-es???? Vagy a magyar megjelenés szerint történt a lista?
Amúgy számítottam, hogy benne lesz a The Tall Man. Meg is haragudtam volna, ha nem szerepelne a listán. :DDD

Tökibá3 2013.01.06. 19:34:05

@Near93:
Ezt írtam én is és igaz, de akkor megtörténhetett volna az a galádság, hogy egyik év listáján sem szerepel..

Mi Amore Cadenza 2013.01.06. 20:13:00

@Near93: Az ősbemutatója 2012 március 9-én volt az USA-ban. Az, hogy már 2011-ben forgatták, sok más film esetében kizáró ok lenne... :D

imaware 2013.01.06. 23:44:49

Nem hiszem,hogy sok rosszabb filmet láttam volna a Ház az erdő mélyén-nél.Sok szarhoz volt szerencsém,de ez benne van a top5-ben.

badfaced 2013.01.07. 15:06:54

Gondolom a Silent hill szándékosan maradt ki. Nem mondom, hogy csúcs film volt, a Kaptárnál mindenképp jobb. Vártam már a listát, pár filmet nem fogok elkerülni ha összetalálkozok vele... de igazán ütős filmet nem látok rajta... azért a 2011 -nél jobb. Na majd az idén!

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2013.01.07. 18:41:44

az első helyezettel totál egyetértek! a Tall man-nel pedig felcsigáztatok

DeMarco 2013.01.07. 20:27:03

Én általában nem kedvelem a horror filmeket, több okból sem, ezért meglepve látom, hogy a tízes listának több, mint a felét láttam idén...
Ezek szerint hiába igyekszem elkerülni ezeket...

Bár én véletlenül sem sorolnám a horrorfilmek közé a Prometheus-t és a piranhás filmet sem, az inkább a vicc kategória.

Bár nem film, hanem sorozat, de mindenképpen említést érdemelne a nagy sikerrel futó walking dead széria...

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2013.01.10. 10:08:53

sajnos nem sokat láttam a listából.
a Thale nem igazán tetszett, nekem nagyon lassú, unalmas volt. ha még egyszer megnézem, akkor azt csak a címszereplő miatt... :-) ő nagyon tetszett.
a Prometheus tetszett, bár sokmindent nem értettem benne.
és még a Ház az erdő mélyént láttam, ami szintén tetszett.
a maradéknak talán a fele tart számot az érdeklődésemre:-)

Jerryco 2013.01.13. 02:00:27

@imaware:

Top 5 szarabb film:

Spárta a köbön
Kegyenc fegyenc
Apa ég!
Nincs Helsing
Vámpírfilm

Ez nálam mind horror

boymaster 2013.01.15. 19:53:59

Elég szörnyű ez a lista...de nem a szerkesztő hibájából, egyszerűen a felhozatal szánalom. A legjobbnak ítélt filmből azokat a részeket élveztem, amiket a VALÓBAN horrornak nevezhető Gonosz halottból LOPTAK, a többi meg össze-vissza dobált ötlethalom. Az utolsó percek is ütötték a 6 pontos szintet. Ha megkínoznának sem tudnék mondani igazán jó horrorfilmet 2012-ből. Sajnos. Marad a nosztalgia...talán majd idén lesz eredeti ötlet, talán még feszültségkeltés is. 2012-ben ezek elmaradtak.

K.Leslee 2013.01.21. 19:59:19

Orulok, hogy felkerult a Tall Man, csak kar hogy az nem horror. A Chained viszont sehol mashol tunt fel, pedig nagyon is indokolt a helye a listan. Mondjuk Jennifer Lynch elozo elozo filmje(Surveillance) is meglepo volt.
Azt kell mondjam, ez az egyik legjobb 2012 thriller horror lista amit lattam. Szerintem egyedul a Piranja 3DD nem illik ide. Nem azert mert nem szeretem az ilyet, hanem mert szerintem kategoriajan belul is szar. Alexandre Aja Piranja-jan viszont jol szorakoztam. Mondjuk egy napon sem lehet emliteni a ket rendezot.

A Sinister meg ugy kozepes ahogy van. Legalabb egy eredeti otlet lenne benne. Tipikusan azert lett felkapva, mert szar horrorfilmek voltak 2012-ben es a szarok kozul ez volt a kevesbe szar(mainstreamrol beszelek)
Sok olyan horrort lattam iden, ami sokkal jobb volt, mint a Sinister. Pl. Livide

fleurette 2013.01.23. 22:15:09

számomra a Chained abszolút győztes az idén.

K.Leslee 2013.01.27. 14:57:47

Most neztem a The Collectiont. Siman az egyik legjobb thriller horror 2012-ben. Meg a sklisek es hulyesegek ellenere is. Mondjuk kisse hatasat veszti a vagas miatt.

Sebestyén Ervin 2013.05.06. 08:52:06

Heló. Ma találtam rá az oldalra és meg kell mondjam fantasztikus lett ez a blog. Az eddigiek amiket láttam nagyon gyengékre sikeredtek, de ez kellemes meglepetés volt.
Remélem folytatod és hasonlóan remek bejegyzéseket olvashatunk majd. Ez a lista meg nagyon tetszik, egyszerűen imádom a horrorfilmeket, szinte mindegyiket megnézem. Ezzel a listával teljesen egyetértek, nálam is hasonló a helyzet. Egyedüli amin változtatnék, hogy a "Thale"az mehetne egyel hátrébb, és a TOP 10-be beférjen a "Sinister"! Másképp tökéletes! ÉS örülök, hogy végre találtam egy ilyen blogot!

Dr_utcai_arcos 2013.09.19. 16:32:41

Megnéztem a Sinistert. Hát, elég közepes, kiszámítható rémisztgetések, a vége jó. Nem gondoltam át elég alaposan miközben néztem. Akkor most jöjjön a Kabin.

Dr_utcai_arcos 2013.09.19. 18:44:50

@Dr_utcai_arcos: Beszarás :). Nem tudom sírjak e vagy nevessek, ezzel az erővel a Tucker és Dale is horrorfilm :D. Azért az fájdalmas ha sokak szerint ez volt 2012 legjobb horrorja.

K.Leslee 2013.09.23. 12:14:06

@Dr_utcai_arcos: nekem is erthetetlen a film sikere. Azt mondjak, azert jo mert gorbe tukrot allit a mai horrorfilmek ele. Mindezt unalmasan, felszinesen es farasztoan. A film elso fele megcsak nem is mufajparodia.


süti beállítások módosítása