Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

A vizsgaidőszak emlékére három vizsgafilm

2011.02.01. 13:19 - purga

Címkék: scifi angol brutál vér szellem korea thriller összehasonlítás felsorolás nem amerikai afterdark

Sok egyetemista/főiskolás fellélegezhet, hiszen (legalábbis tudtommal) már a vizsgaidőszaknak nagyjából vége van, így nincs más hátra, mint azt a sok stresszt levezetni három olyan filmmel, amiben mások, másképp izzadnak helyettük. A lényeg, hogy nekik is meg kell felelniük. Külön csemege, hogy mindegyik különböző kontinensről származik.

A vizsga - Exam (2009)

 

Rendezte: Stuart Hazeldine

Ez a film is bizonyíték arra, hogy az angolok horror/thriller terén a XXI. században valódi mesterekké váltak. Előre leszögezném, hogy ez egy eléggé vér nélküli alkotás, ráadásul abszolút egyhelyszínes, mégis lesz miért izgulni.

A sztori nem szokványos: adott egy tucatnyi ember, aki felvételizik egy óriási vállalatnál, amiről ugyan nagyon sok sötét pletyka kering, de attól még az állásajánlat több mint csábító. Magyarul szólván, aki megkapja, annak lesz miből félretennie a gyerekkorára. Az sem mellékes, hogy gyógyszer gyártók lévén az ott dolgozók simán kapnak a méregdrága ellenanyagra. Ja igen, elfelejtettem közölni, hogy ez egy alternatív valóság (vagy közeljövő?), amiben egy elég veszélyes vírus pusztítja a Föld lakosságát. A lényeg, hogy van bőven motívácíó arra, hogy minden résztvevő maximálisan komolyan gondolja a felvételit.

Azonban ez elég nehéz, hiszen a "tesztlapon" nincs semmi, egyszerűen üres. A szabályok pedig világosak, csak épp maga a feladat nem tiszta. Az viszont tény, hogy megrongálni nem lehet a papírt, ergo írni sem lehet rá. A termet sem lehet elhagyni. Aki ezeket megszegi, az elbúcsúzhat a meghirdetett pozíciótól, szó szerint, ugyanis simán kivezetik. Ráadásul mindezt időre kell megoldaniuk. Azonban a helyüket elhagyhatják és beszélgethetnek is egymással. A biztonság kedvéért megőrzik anonimitásukat és az egyik nagyszájú által rájuk aggatott jelzőket használva szólítják meg egymást. Vagyis ilyen nevek lesznek: "Fekete", "Szöszi","Kínai", stb.

A film hangulata engem leginkább a Kockára emlékeztet, csak itt nem kell aggódniuk gyilkos csapdáktól. De ezekre nincs is szükség, hiszen a lényeg a lélektanon van: hogy ki meddig képes elmenni a győzelemért. A további hangulatfokozás érdekében még titkok is lebbenek fel a karakterekről. Mondanom se kell, hogy egy ilyen szituációban mindenkiből előjön a legrosszabb énje. Nagyon jó látni, ahogy a most futó valóságshow-val szemben itt tényleg látni egy nagyon komoly feszültséget. Olyan szintig képesek egy nyomorult állásért elmenni, hogy a végén már egymás testi épségét is veszélyeztetik. Igen, a cégről pedig sokat elárul, hogy egyszer sem lépnek közbe. Kivéve persze szabályszegéskor.

A színezés nagyon szép, a technikai megvalósítás vérprofi. A színészek hitelesek és a karakterek jellemeit is remekül felépítették. Nagyon érdekes figyelni, hogy ki milyen irányba változik, kit mivel lehet megtörni, vagy hogy milyen pofátlanul átvágja egyik a másikat. Mert az sejthető, hogy hamar kimatekozzák azt, hogy ha kiszórnak maguk közül párat, akkor ők nagyobb eséllyel fognak nyerni.

Azt tudom összegzésképpen elmondani, hogy rég láttam olyan thrillert (mert, hogy ez az), ami ennyire változatos lett volna, annak ellenére, hogy végig ugyanazt a szobát kell néznünk. Sajnos a vége nekem már kiszámítható volt, a legvége pedig egyszerűen megmosolyogtatott, ezt pedig most pejoratívan tessék értelmezni. Bár el kell ismernem, hogy azért meglepett. A másik problémám pedig az, hogy igenis, ebből sokkal többet, sokkal véresebbet is ki lehetett volna hozni. Vagy csak én vagyok ennyire "véresszájú"? :)

 

The Final (2010)

 

Rendezte: Joey Stewart

Rögtön kezdeném egy kis bocsánatkéréssel: ennek a filmnek benne volna a helye a 2010 legjobb horrorjai posztban, különösképpen, hiszen ezt még tavaly néztem meg. Amiért kimaradt annak okai prózai: valamiért úgy emlékeztem, hogy ez egy évvel régebbi alkotás. Mindenesetre többet nem szeretném frissítgetni azt a bejegyzést a korábban leírtakkal ellentétben. Nézzünk csak a jelenbe és a jövőbe.

Az amerikaiak a látszat ellenére időnként képesek még újat mutatni, nem pedig csak régi klasszikusokat remake-elni, illetve ugyanazokat a sablonfilmeket leforgatni. Az ötlet itt annyira kézenfekvő, hogy a lelkem mélyén mindig is vágytam egy ilyen műre. Nem is értem, hogy miért kellett erre eddig várni.

Ugye mindenkit idegesítenek a különböző vígjátékokban, vagy tini-horror filmekben azok a  középiskolás figurák, akik magukat a többieknél felsőbbrendűnek tekintik? Gondolok itt a nagypofájú focistákra, akik pusztán hobbiból belenyomják a kis szerencsétlen geek-ek fejét a sloziba, vagy a gazdag, kikent elit picsákra, akiknek meg egyszerűen nincs lelkük. Vagy ha van, az roppant sekélyes. Ezekben a filmekben a végén persze kapnak valami "büntit", de egyikünk sem gondolja komolyan, hogy 4 év szemétkedést egy vödör takonyzuhatag a bálon majd ellensúlyoz. Nem, ahogy a való életben is, legszívesebben láncfűrésszel aprítanánk fel őket, minimum. Nos, a The Final pedig ezt az alantas vágyunkat teljesíti, vagy legalábbis próbálja.

Mert ugye korábban is eljátszadozott már a filmvilág ezzel a gondolattal, hogy csak a legismertebbet említsem, King zseniális adaptációját, a Carrie-t. De ott jóformán mindenki "megbűnhődik", ráadásul szinte egyszerre, így nincs meg az a kéjes élvezet, amikor láthatjuk ezeknek a barmoknak a szemében a félelmet.

Tehát: az évvége felé egy csapat elnyomott diák úgy dönt, hogy elégtételt vesz mindazokon, akik korábban bántották őket, akár csak verbális szinten is. A lista pedig elég nagy, voltaképpen az összes "nagymenőt" meghívták egy kis jelmezes házi buliba. Ami persze egy kietlen tanyán van. A többi meg adja magát: mindenki elaltatnak a punccsal, majd különböző bizarr jelmezekbe bújva felébresztik őket egyszerre. Aztán jön a beszéd, hogy most jól meg lesznek kínozva és hogy miért is szolgáltak rá erre. Itt megjegyezném, hogy az álca ruhák roppant ötletesek.

Sajnos ez lenne a legerősebb pontja a filmnek, de ezt nem használták ki kellőképpen: vannak benne ügyes húzások (lányok arcának megcsonkítása egy maró krémmel), de egyrészt kevés van ezekből, másrészt pedig a készítők igyekeztek megállni egy ponton. Nagy kár, igazán növeszthettek volna nagyobb tököket, és az egész lehetett volna egy  bizarr "tini-torture porn". A mellékszáll egész jó, ahogy az egyikük szökését követjük nyomon, bár ezzel is voltak fenntartásaim.

Aztán akadt egy-két dramaturgiai baki is: kik voltak az őrök? Miért olyan ruhát kaptak, mint a bentiek? Ráadásul nem mindenkinél éreztem 100%-osnak az eddig felgyülemlett frusztrációt. A lezárás pedig kissé szomorú, de ez szinte törvényszerű volt.

Kár érte, pedig lett volna még bőven potenciál ebben a filmben. Én speciel a lényegi részt, a bosszút, kevésnek éreztem. De ettől függetlenül egy egész korrekt filmről van szó. Még valami: itt a "vizsga" maga a megbánásból ered, bár ez eléggé belemagyarázás. Mindegy, a lényeg, hogy itt is minden jelenlévő leizzad:)

UPDATE: Ja igen, ez is egy After Dark Horrorfest-es film, a jobbik fajtából.

Gosa / Death bell (2008)

 

Rendezte: Yoon Hong-Seung

Igen, Ázsiába is ellátogatunk, egészen pontosan Dél-Koreába. Ott már egy sima érettségi önmagában is kész horror a nyugati embernek, hiszen náluk sokkal szigorúbbak a követelmények. Ami hagyján, de maguk a diákok többsége is megszállottabban tanulnak. Igen, kinn szinte élet-halál kérdés az, hogy be kerülsz-e egy menő iskolába vagy sem.

De térjünk a lényegre, ami mellesleg pont egy záróvizsga idején zajlik az iskola termein belül. Ugyanis a rendes írásbeli helyett egy olyan helyzet áll elő, hogy a diákoknak feladványokat kell megoldaniuk, nehogy elrabolt társaik meghaljanak. Amit persze a hitelesség kedvéért végig is nézhetnek a televízión keresztül. A próbák eléggé változatosak, olyasmikre tessék gondolni, hogy például matematikai feladatot kell közösen megfejteni. Ezek persze olyan nehezek, hogy mindig az utolsó pillanatban jönnek rá a megoldásra, addigra meg már késő.

A halálnemek azonban sokkal kreatívabbak és kegyetlenségben gazdagok. Csak egy példa: forró viasszal cspegtetni egész testre azért az... Szóval erre a vonalra nem lehet panasz, bár ez meg engem a Fűrész-szériára emlékeztetett. Csak sajnos ebbe is muszáj volt szellemet rakniuk, szerencsére ez a szála a filmnek eléggé funkcionálatlan. A végén pedig kiderűl, hogy nem is nagy szám az egész, pedig sokáig lehet kételkedni, hogy mi miért történik, na meg a legfontosabb kérdés: hogy ki a tettes?

A kivitelezésre itt sem lehet panasz, bár maga a film néhol eléggé unalmas, függetlenül attól, hogy történik-e valami vagy sem. Mindenesetre túl sok feszültséget nem éreztem, bár egy-két szereplőt azért meg tudtam sajnálni. A karakterek között pedig sajnos kevés az egyéniség, de ellenben sok az irritáló.

Azért a látszat ellenére kiemelkedik a kortárs koreai horror filmek közül, az már más kérdés, hogy a forgatókönyvnek az alapanyaga leginkább amerikai. Azért ez is egy nézhető darab.

 

Egyébként vicces az a tény, hogy mindhárom produkciónak elsőfilmes rendezője van.

 

Exam: 8/10

 

Trailer:

 

The Final: 7/10

 

Trailer:

 

Gosa / Death Bell: 6/10

 

 

Trailer:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr32629787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.02.01. 14:02:51

A Final tetszett nagyon!!Uccsó nem tetszett,elsőt meg miért nem láttam?:D

skizo... (törölt) 2011.02.01. 16:50:20

a gúgli króm böngészőm nem támogatja a mirror-t :( a filmek jónak tűnnek :)

skizo... (törölt) 2011.02.01. 16:55:58

a The Final trailer-hez nagyon jó a zene :D azt muszáj lesz megnézem :)

homerkaro 2011.02.01. 19:12:49

micsináltatok a bloggal chrome alatt szétvan csuszva. purga szolj a programozo asszonyodnak h csinálja meg:D

mardelszky 2011.02.01. 23:41:15

azt hiszem nem hagytam még nyomot a blog területén, most ezen változtatok.
azt vettem észre, hogy egyre többször térek vissza és egyre többször szedem le (a polcról a filmboltban természetesen) az itt kivesézett filmeket, jó hogy van ilyen blog, nem kell keresgélnem és nagyjából megtudom mit érdemes egyáltalán megszerezni.
szóval csak így tovább

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.02. 07:52:04

@skizo...: @homerkaro: passz, ehhez én nem értek... más blogokkal is ez van, vagy csak nálunk?

@mardelszky: ennek örülök, köszi:)

mutant · http://universal.blog.hu 2011.02.02. 11:19:34

@skizo...: @homerkaro: Semmit nem csináltunk, blogmotor volt,de már jó.

homerkaro 2011.02.02. 13:38:27

@mutant: ilyenkor azt kell mondani h egész este azon dolgoztál h az olvasóknak működjön rendesen a blog de végül sikerült:D

0R0SZLÁN · http://horror-heaven.blog.hu/ 2011.02.02. 16:36:20

úúúúúúúúúúúú *-* a the final az egy gecijó film <3 szerintem is. :) egyrészt jó az ötlet, másrészt meg átéreztem a számkivetettek helyzetét...ugyanezt élem át amióta suliba járok...csak én ha egyszer bekattanok körzővel legyilkolok mindenkit xD a death bell is gecijó*-* engem is a fűrészre emlékeztetett. nagyon jó film, a másodikat még nem láttam. az examot meg én is tervezem megnézni :)

2011.02.02. 16:50:19

Mindegyikhez kedvet kaptam, rohanok is a kölcsönzőbe!

Izé, nekem is lenne problémám. Chrome-mal 144%-os nagyításon látom csak az oldalt. Most én öregedtem meg és ment tönkre a szemem, vagy mások szerint is csöppek a betűk?
(Természetesen a betűk kicsik, az egóm nem bírná elviselni, hogy már 1 méterre sem látok el.)

mutant · http://universal.blog.hu 2011.02.02. 16:55:06

@hErpEsz: Nem értem, nekem tökéletes Chrome-al is:-O

@homerkaro: Nem szoktam hazudni, csak ha jó ügy érdekében kell:D Szerencsére hamarosan nem ide fog publikálni purga;) És akkor igyekszünk minden gondot kiküszöbölni:)

homerkaro 2011.02.02. 21:35:10

@mutant: ez ugye nem azt jelenti, hogy társul valahova hanem csak annyit hogy a blog.hutol szabadultok meg?

homerkaro 2011.02.03. 00:12:16

nah ma adtam még egy esélyt fulcinak. hiba volt. a new york rippert nem ajánlom senkinek. hápogó gyilkos van benne

iambeautiful 2011.02.03. 01:58:15

most néztem meg az Examot...:))
a vége kajak fájt,leesett és koppant.azért jó mert erre biztos senki nem gondol.számomra egyszer nézhető kat.

iambeautiful 2011.02.03. 03:51:12

most néztem meg a the finalt.
hát nem rossz,de nekem a vége össze lett csapva.az ötlet nem rossz.
a végén én már sajnáltam a nagymenő formákat.
a csoki fiú aranyos volt.:)))
pár emberrel énis szívesen leszámolnék,de tuti van aki velem tenné:)
összességében jó volt,ajánlani tudom.

sorger 2011.02.03. 06:02:40

@homerkaro: Nálam a NY Ripper óriási kedvenc, habár a hápogás valóban több, mint szokatlan, valamint általános vélemény, hogy ez a film még a Fulci rajongókat is erősen elbizonytalanítja sok esetben.

Az itt ajánlott 3 film egyikét sem láttam még, de a leírás alapján feltétlenül változtatni szeretnék ezen.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.03. 08:02:36

@homerkaro: ööö maradjon egyelőre titok, amíg nem biztos minden, addig nem szeretnék semmit se előre közölni, az asszony meg egy kicsit cserfes:)
egyébként a NY ripper még egy nézhető alkotás tőle, mármint a filmjeihez viszonyítva:)

Befőtt 2011.02.03. 11:00:15

Üdvözlet mindenkinek! régóta olvasom-e jó oldalt,de most írok elöször! szerintem a death bell hatalmas film mondjuk tény hogy ázsia horror fanatikus vagyok!!! New York Ripper is nagy film számomra! szeretem Fulci munkáit és ez a legjobbak közé tartozik vannak jóval gyengébb filmje is! további szép napot

mutant · http://universal.blog.hu 2011.02.03. 11:39:54

@purga: Nem vagyok cserfes:P:D De gonosz vagy már:D Ilyen az asszonyi természet:D:D

@homerkaro: Nagy erőkkel dolgozom az ügyön, remélem,hamarosan sikerül:D

homerkaro 2011.02.03. 11:51:24

hát eddig csak a zombik városa tetszett fulcitol dehát izlések és pofonok:)
jah és ezeket is pótolom én is hamarosan
@mutant: így kell ezt:D

Befőtt 2011.02.03. 12:23:28

@homerkaro: igen izlések és pofonok:)
nekem Fulcitól a Don't Torture A Duckling
Beyond
New York Ripper
City of The Living Dead
House By The Cemetery
Zombie
Cat In The Brain
Demonia
House Of Clock
ezeket szeretem a többi filmje engem sem fogott meg:))

Befőtt 2011.02.03. 12:25:44

@Befőtt: bocsánat a Touch of Death is tetszik véletlenül kifelejtettem elöbb:)

iambeautiful 2011.02.03. 16:33:29

@Befőtt: Ázsia Extrémes filmek fanatikusa vagyok!!!Tudod te is mi a jóóó

Befőtt 2011.02.03. 18:04:13

@iambeautiful: örülök hogy van társam ebben!!! én is nagyon szeretem öket csak kár, hogy magyarországon keveset adnak ki! de szerencsére neten sok van és elég sokhoz Magyar felirat is készült

glezmen 2011.02.03. 19:16:04

ez az Exam uj nekem (a koreai is, de az nem meglepo), az ismerteto alapjan nagyon bejovos, hasonloakbol johet meg boven ;)

skizo... (törölt) 2011.02.03. 20:37:02

Nyomokban spoilert tartalmazhat!!!
A Final-el most végeztem, nagyon jó film, bár kihagyhatták volna a vietnámi veteránt. A gore egy kicsit kevés volt. A maszkok jók voltak, bírtam, hogy átváltottak a sima jelmezből pszichopatába. A végén kár, hogy nem mutatták végig az összes megkínzott sorsát, de ez van:)

glezmen 2011.02.05. 00:11:42

hazafele uton megneztem az Examot, szerintem az utobbi evek egyik legjobb filmje, NAGYON JO!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.02.05. 22:21:34

A Finalra még nem szántam rá magam, de az Examhoz volt szerencsém. Nem igazán akartam leülni elé, mert előtte láttam egy hasonló alkotást, a Killer Roomot és az nagyon nem jött be. Az Exam azonban kellemes csalódás volt, tetszett.

Insane20 2011.02.05. 23:23:18

most néztem meg a finalt.nekem unalmas,többször nem nézem,most pedig megyek és az examot is csekkolom.

Zoli 29 2011.02.08. 08:37:16

@mardelszky:

"azt vettem észre, hogy egyre többször térek vissza és egyre többször szedem le (a polcról a filmboltban természetesen) az itt kivesézett filmeket, jó hogy van ilyen blog"

Én is ugyanígy vagyok vele. :)

Ami az Exam-et illeti: Tegnap megnéztem. Az első 5-10 perc feszültsége még odaszegezett a képernyőhöz, de ahogy telt-múlt az idő, úgy lankadt egyre jobban a figyelem. Azt pedig férfiasan bevallom, hogy a végét egyáltalán nem értettem. Ha valaki el tudná magyarázni, megköszönném.

Exam: 5/10

RFB 2011.02.08. 10:31:47

Exam: 10/7 Korrekt film, de nekem túl életszerűtlen és erőltetett volt.

The Final: 10/6 After Dark mércével azt mondom nézhető, de gyengék a színészek benne, ezáltal semmiféle lelki terrort nem éreztem semelyik oldalról sem. Ezt a sztorit pont a másik irányba kellett volna csavarni, akkor lett volna igazán érdekes. A befejezés szép volt, de tényleg hiányzott belőle egy-két szereplő.

Tiger Woods 2011.02.10. 09:39:50

@Insane18: jaja, a finalt nagyon vártam, de az alapötletet meg a náci jelmezt leszámítva csalódás volt. a karakterek sablonosak meg van benne sok logikai harakiri. 5/10

Insane20 2011.02.10. 23:07:14

@Tiger Woods: hát eléggé,mki idegesít am benne,nem csak a nagyképű szukák.én megöltem vna a főfaszt is.jah és úgy nézik végig az egészet,mintha az iskolapadban ülnének,semmi rémület,uh de idegesítő volt.10/4

Insane20 2011.02.10. 23:09:35

az exam-ot meg max a fehér srácért érdemes nézni xd

kanivagyok 2011.02.15. 22:44:25

@Zoli 29: SPOILER
A magyarázat: A papíron az áll: Question 1. Vagyis első kérdés. És a nő elkezdi visszapörgetni a fejében az összes kérdést, ami elhangzott és az első az volt h "Van kérdésük?" Ezt tette fel utoljára a fekete eligazító srác. Vagyis ez a Question 1. :)
Amúgy nagyon jó film volt, vannak persze gyengeségei, de le a kalappal h ennyi mindent ki tudtak hozni ebből a szituációból.

homerkaro 2011.03.06. 23:07:49

nah megnéztem a finalt és szerintem us k.jó volt. az hogy nem ment át trancsírba meg hogy nem kinoztak agyon midnenkit azért jo mert igy olyan "életszagú" lett hiszen nem tökéletes a bosszú.
a kis feketehajú csaj meg uj kedvenc lett remélem benne lesz még 1-2 horrorban:D

homerkaro 2011.03.07. 20:37:20

és az exam is letudva. tetszett jó film csak az a baj h aszittem horror lesz de ennek köze nincs a horrorhoz. minden esetre jo film.

Nahvalr 2011.05.07. 15:50:05

A kreatív "náci" jelemezről: olyan karszalag sose létezett de szerencséjük hogy nem azt rakták ki oda amit kellett (illetve nem kellett) volna...
Nem tudom miért kell az SSt mesterségesen démonizálni ők mindenesetre nem kínoztak embereket nem úgy mint ahogy bosszúállóik velük bántak. Ez nagyon Off tudom csak zavar az ostobaság.

Insane20 2011.05.07. 15:56:52

én mostanában érettségiztem és eszembe jutott az exam,vicces volt..nevettem kb 5 percig,aztán elkezdtem,de nekem sajna tele volt írva :( :D

Wiz Khalifa 2012.02.08. 17:49:17

Valaki tudna nekem linkelni egy oldalt ahonnan letölthetném az Exam-et ? Akár szinkronnal,akár felirattal mindegy csak megnézhessem mert nem találom sehol :/

Libero 2012.02.09. 07:06:07

@Nahvalr: A karszalagon lévő rúna nem az SS jelképe. Azt a Wehrmacht viselte a gallérján. Az SS halálfejet viselt a sapkáján. Btw a karszalagon viselt horogkereszt a német címer része volt, ami szintén egy rúna.

nestle 2013.01.01. 13:12:28

Az Exam-hez a Grönholm-módszer c. film nagyon hasonlít. Ott is több ember küzd egy állásért, mindenki más személyiség...Egyszer véletlenül kapcsoltam oda a tv-t és ottragadtam. Jó film.
Az Exam tetszett nagyon. Sajnos ezt hozza ki az emberekből egy ilyen helyzet.


süti beállítások módosítása