Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Halloween a fiatalabbaknak is, avagy 3-as DVD ajánló Tim Burton módra

2010.10.30. 17:08 - purga

Címkék: oscar dvd animáció poén rendező felsorolás nem horror

Mivel alapvetően ez az ünnep kinn eléggé gyerekbarát, ezért egy kicsit mi is legyünk azok. Éppen ezért most következzen 3 olyan film, amit érdemes megvenni, mert a felnőtteknek is kikapcsolódást nyújtanak. A rendezőt, Tim Burton-t meg remélem senkinek sem kell bemutatnom.

1. Beetlejuice  - Kísértethistória (1988)

 

Rendezte: Tim Burton

A rendező első komolyabb munkája, és már itt jól láthatóak azok a stílusjegyek, melyek vissza-visszaköszönnek a későbbi műveiben. Itt leginkább arra gondolok ahogy a bizarr és halállal kapcsolatos dolgokkal milyen jópofán, humorosan tud bánni.

Mert alapvetően a kerettörténet elég szomorú: ifjú pár éldegél egy álmos kisváros szélén egy nagy házban, aztán egyszer csak balesetet szenvednek. Elég hamar rájönnek, hogy ez a halálukat jelentette, azonban furcsa mód semmi angyal, semmi fény, csak egy szakszerű kézikönyv tájékoztatja őket arról, hogy mi az ördög történt velük. A legnagyobb probléma azonban az, hogy hamarosan új lakók költöznek be, az immáron üresen álldogáló házba. Mivel szellemeink a házat nem hagyhatják el, és szeretnének kettesben, nyugodtan "élni", ezért megpróbálják elűzni az új jövevényeket. Ők azonban elég bénák, ezért kénytelenek felfogadni a címszereplőt, aki egy elég fura, ám mókás alak, aki kissé problémás. A többi meg nagyjából sejthető.

Mit is írhatnék? A film egyszerűen szórakoztató, igazi hibát nem is tudnék benne találni. Egyedül talán néhány ellenszenves karakter ront az összképen, de tényleg ez legyen a legnagyobb bajunk. A kivitelezés pazar: aranyos az, ahogy mindenen látszik a gyurma használata a stop-motion technikával. A halottak viccesek, a poénok ütnek, a szereplőgárda pazar. Hiszen itt van Alec Baldwin (még a fénykorában), Geena Devis (szintén), Michael Keaton és kamaszként Winona Ryder. Egyikükre sem lehet panasz.

A cselekmény gördülékenyen halad, külön jó pont ahogy az idővel bánik, a holtak világában ugyanis kissé lassabban őrölnek a malmok. Maga ez a világ is bámulatos, vicces és egyben horrorisztikus is. Apropó, a sminkért '89-ben Oscar-díjat is kapott a film, megérdemelten. Mert itt nem csak a furcsa lényekre kell gondolni, hanem pl. a kislány kinézetére, vagy a mostoha felszínes eleganciájára is.

Mivel többet nem is tudnék róla írni, ezért térjünk rá magára a kiadványra.

Egyszerű, egylemezes változat. Azonban maga a tok érdekes, mert a környezettudatosság jegyében kevesebb benne a műanyag, mint egy normálban, amit szó szerint tessék érteni, mivel konkrétan darabok vannak kivágva belőle. Persze ez kívülről nem feltűnő és amúgy sem zavaró. Ami negatívum, az a mono magyar szinkron. Mellette azért ellensúlyként ott van az 5.1-es angol is.

Az extrák viszont egyediek. Először is ott van a különálló zenesáv, amivel meghallgatjuk a film zenéjét, ami azért elég minimális. Azonban van rajta 3 epizód a szintén Tim Burton-nek köszönhető rajzfilmből, magyar felirattal. Engem ezzel rögtön visszarepítettek a gyerekkoromba, amikor még az angol Cartoon Network-on néztem ezeket, így nem is hiányolom ezeknek a szinkronját.

Az ára a legtöbb helyen 1990 Ft, nekem megérte, mert nagy kedvenc.

Film: 9/10

Kiadvány: 7/10

 

2. Karácsonyi lidércnyomás - The Nightmare before Christmas (1993)

 

Rendezte: Henry Selick

Szintén nagy, gyerekkori kedvenc. Ami rögtön szembetűnhet, hogy ezt most nem Burton rendezte, de szinte minden más neki köszönhető: a történet, a karakterek és producerként is ő jeleskedik. Ugyan jellegéből adódóan inkább illeszkedik a karácsonyhoz, azonban mivel itt a sztori szerint a Halloween lényei ellopják a Mikulás munkáját. Szerintem erre a napra is ideális.

A főszereplő, Jack, mára már kultikus státuszba került, nálunk is rengeteg fiatalon látni valamilyen Jack-koponyás ruhadarabot, vagy kiegészítőt (nekem a pénztárcám olyan). Ez egy bábfilm és az egész a stop-motion technikára épült, tehát nem fogunk drótokat látni. A látványvilág most sokkal sötétebb, a karakterek meg sokkal szélsőségesebbek. Ami azonban egyértelműen meghatározó benne, az a rengeteg dalbetét. Így ezt a filmet nyugodtan tekinthetjük egy musicalnek is. Most ne tessék megijedni, a dalok többsége fantasztikus. Komolyan. Én jómagam rühellem ezt a műfajt, de ezt a filmet már nagyon sokszor megnéztem, igazából már lassan hagyománnyá is válik nálunk karácsony tájékán a megtekintése.

A történetről röviden már írtam és szerintem maradjunk is ennyiben, mivel a film elég rövid, kb. 74 perc, ráadásul itt felesleges is bármit is írnom, a hangulatát úgysem tudná visszaadni. A karakterek szerethetőek és leginkább azért, ahogyan próbálják magukévá tenni a karácsonyt. Persze ez nem könnyű, és a bonyodalmakat pont ez okozza majd, mert a maguk képére formálják az ünnepet.

Akkor most jöhet a kiadvány.

Nekem még a régi, egylemezes változat van meg, amin nem található magyar szinkron, de én ezt nagyon nem is hiányoltam, meg felesleges is, hiszen állandóan dalolásznak a szereplők. Szóval a hang 5.1 angol és francia. Az extrákkal pedig nem spóroltak.

Van két kisfilm, Burton korai munkái, sajnos felirat nélkül. Ezek a Vincent és a Frankenweenie. Audiokommentár a rendezővel és a trükkmesterrel. 3 meg nem valósított jelenet sztoribord változata. Egy werkfilm a forgatásról. Képek, vázlatrajzok, animációs tesztek (kb. 450 kép + 3 animáció), stb. Felsorolni is nehéz ezeket mind. Szóval nagyjából elégedettek lehetünk.

Az ára pedig baráti, már 990-ért megvehető.

Film: 9/10

Kiadvány: 8/10

 

3. A halott menyasszony - Corpse bride (2005)

 

Rendezte: Tim Burton és Mike Johnson

Több mint 10 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a mester visszatérjen a bábfilmhez, ezúttal sokkal inkább az élőkkel foglalkozik, azonban, mint azt a cím is sugallja, ismét betekintést nyerhetünk az alvilágba. Ám most egy kellemes kis város képét kapjuk egy bürokratikus intézmény helyett, mint amilyen a Beetle Juice-ban is volt.

Szóval egy ifjú pár kényszerházasság elé néz, a fiú persze kissé lúzer. A lényeg, hogy akaratán kívül megkéri egy halott menyasszony kezét ő meg igent mond, így kvázi összeházasodnak. Mondanom se kell, hogy innentől kezdve jönnek a bonyodalmak.

A történet ezúttal sokat veszített a bájából és a humorából (azért persze vannak benne jó poénok), cserébe viszont kapunk egy eléggé megható és szívszorító történetet. A musical vonulat itt is megvan és megint fülbe mászó dallamokat kapunk. Azonban nekem mindig is az volt az érzésem a filmmel kapcsolatban, hogy ez egy nagy hakni. Vagyis nem más, mint a Karácsonyi lidércnyomás utánérzése. A legszembetűnőbb hasonlóság a kutyus megjelenítése, ugyanaz. Csak most szellem helyett csontváz. Mindezek ellenére ez egy jól sikerült film, érdemes megnézni, még ha kissé megcsap a nyerészkedés kesernyés szaga.

Térjünk rá magára a kiadványra.

Ez már egy sokkal összeszedettebb darab. 5.1-es magyar, angol és cseh hang. Bár bevallom, hogy mi a párommal eddig csak feliratosan néztük meg, mert nagyon jó ez a kifejezette angolos, nem amerikaias akcentus. Na meg maga Johnny Depp.

Az extrákat lehetetlen felsorolni, itt el lehet olvasni. Tele van kisfilmekkel, werkfilmekkel,  mind magyar felirattal. Továbbá a már ismert önálló zene sávval.

Az ára változó, 1590 és 2990 Ft között mozog. Én persze az előbbiért vettem meg, annyit meg bőven megér.

Film: 8/10

Kiadvány: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr32409348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turanga Leela 2010.10.30. 17:29:13

A halott menyasszony a kedvenc Tim Burton filmem:) És csak miattam vettük meg:D:D:D Kihagytad a Jack-es faliórát, amit tőlem kaptál:(

Tipca 2010.10.31. 12:36:18

A halott menyasszony tetszett, a Karácsonyi lidércnyomás valahogy eddig kimaradt az életemből, de egy ideje be van tárazva, szóval csak kedv és alkalom kérdése. A Beetlejuice viszont anno hatalmas csalódás volt. A rajzfilmet imádtam, de a filmből csak annyi maradt meg, hogy untam. Meg hogy a címszereplő egy utálatos kretén, holott a mesében nagyon bírtam. De lehet, hogy kéne adnom neki még egy esélyt...

AnddieO 2010.11.01. 11:15:10

szija! megtudnád mondani, hogy hol vetted a beetle juicet? :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.11.01. 15:05:42

@AnddieO: media markt:) de az xpress-n is meg lehet rendelni

Veslan 2010.11.04. 18:55:33

Ajaj, Purga Úr :)
Ordas nagy hiba párhuzamot húzni a lidércnyomás és a corpse bride között... természetesen azon kívül, hogy ugyanazzal a technikával készült, no meg a rendező... aki köztudottan kattog a gyurmás cuccra... :P

Ha jól emlékszem, a corpse bride egy orosz vagy miazördög mesefeldolgozás és történetnek köze nincs Jackhez vagy a SandyClawhoz...ergo nem veszthet a bájából...

bibiBöbi 2010.11.16. 10:59:33

Gyermekkoromban rettegtem a Bitüldzsuztol mert nem ketté volt vágva a néni és nem ették a zombik az agyát a kertben. Ezt akkor nehezen tudtam feldolgozni.....


süti beállítások módosítása