Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Bates Motel 2. évad - évadértékelő

2014.05.15. 18:27 - Varin

Címkék: sorozat összefoglaló pszicho batesmotel

Még csak most kezdődött el, de már véget is ért a Bates Motel második évada. Bizony, nem szoktuk meg, hogy ilyen kis soványka időtartam alatt ledarálnak egy évadot Amerikában, de Normanék mindössze két hónapig lehettek a televízióban. Lássuk, az első szezon olykor gyengécske, máskor tűrhető részei után mit kaptunk a másodikban. Vajon jobban sikerült, mint az első?

Már meg is válaszolnám a saját magam által feltett kérdést, amire minden bizonnyal hetek óta körmöt rágva és az ágyban saját verejtéketekben forgolódva vártok. Igen, sokkal jobb lett, mint az első évad. Szeretném ezúttal kicsit részekre feldarabolni a beszámolót, mert úgy éreztem, három nagyon jól elkülöníthető dologról kell beszélnünk a tíz rész kapcsán.

bates-motel.jpg

I: Bradley-Caleb

A két szereplőnek ugyan természetesen semmi köze egymáshoz, de az első négy rész kettejük, de főleg utóbbi körül forog. Ahogy írtam az első részben Bradley volt a főszereplő, akit nagyon bölcsen a következő epizód végére már ki is írtak a sorozatból. Pont ezért sem értem, miért kellett központi szerepbe helyezni az évad nyitórészében. Nem nagyon fecsérelnék szót rá, annyira jelentéktelen minden szempontból. Caleb (Kenny Johnson – The Shield) megjelenése sem kavart nagy vihart, amilyen gyorsan jött, olyan csendben el is viharzott. Norma erőszakos bátyjaként és Dylan apjaként vonult be a köztudatba, egy egész évados bekattanást eredményezve ezzel Norman testvérének. Ez volt az a szakasz egyébként, ahol elkezdtem felírni magamnak a cliffhangereket, mert annyira borzasztóak voltak, mint például Caleb megjelenése, majd hogy kiderül, ő az apuka. Hát, hetekig nem jött álom a szememre ezektől az információktól... Aztán az évad második felére ebben is rendeződtek a dolgok. Igazából gyengécske és felesleges négy epizód volt ez, még ha itt is élte át az első „blackoutot” Norman.

II: Norman tündöklése

Ezt már kevésbé tudom szigorúan epizódokhoz kötni, mint az első etapot, de ez volt az az időszak, amikor azt fontolgattam magamban, hogy hogyan kérek elnézést egykori becsmérlő szavakért ezután a csoda után. Már az előző évadértékelőben sem fukarkodtam Freddie Highmore dicséreteivel, de amit ebben a pár részben (és természetesen mindvégig, de kiemelten azért mégiscsak itt) lenyomott, az nálam Emmy-díjas. A 4. rész végén volt az első ilyen hidegrázós színészti teljesítmény, amikor átváltozott picit anyucivá és úgy támadta meg Calebet. Emelem kalapom Freddie előtt, mert kiemelkedően jó színész, fiatalkora ellenére. Még Vera Farmigát is lejátszotta nálam. Ennek köszönhetően pedig a második szakasz felejthetetlenül jóra sikeredett. Tényleg hihetetlen a srác…

Freddie-Highmore-as-Norman-Bates-lie-detector-photo.png

III: Montague vs. Capulet

Na jó, ha nem is Rómeó és Júlia két családja csap össze, csak a város két drogtermesztő bandája. Igen, jól sejtitek, ez is gyengécske sikeredett. Meg kell mondjam, egyáltalán nem érdekelt a két gang háborúja. Ami a legjobban bosszantott, hogy mennyire erőlködve akarták összefűzni a szálakat. Tessék nagyon meglepődni, a meggyilkolt tanárnő édesapja éppen a rivális drogbanda feje, aki nem mellesleg segít Normának a városi tanácsba bejutni. Persze Dylannek is az új, nem éppen kedves főnök testvérét kell megkettyintenie, miközben az a feladata, hogy megölje a főnökét. Ááá... A végeredmény pedig az lett, hogy Dylan drogbáróvá vált, a gonoszak pedig elhulltak

És akkor a III+I. szál maga az évadzáró, ami megint kicsikét felesleges lett. 35 percen keresztül gyakorlatilag azon „izgultunk”, hogy vajon Norman tényleg öngyilkos lesz-e vagy sem. Poénból meghúzhatták volna, hogy megöli magát és end of story… De nyilván meggondolta magát, és habár már az egész család tudja, hogy Norman ölte meg a tanárnőt, mégis minden és mindenki boldog. Kezdődhet elölről az egész. Egyáltalán nem volt hatásos és izgalmas a befejezés, még annyira sem, mint anno az elsőé.

batesthumb2.jpg

Egy picit a mellékszereplőkről. Ugye már a nyitó rész kapcsán írtam, hogy Dylan és Emma is csak pillanatokat kaptak a sztoriban és igazából a jelentőségük utána sem nőtt meg. Persze a bratyónak voltak fontos pillanatai, de Normannel például nem sok közös jelenete akadt. Emma pedig még annyira sem volt érdekes. Érthető módon nem akarták összeboronálni Normannel, ez még minden bizonnyal várat magára. Mindkettőnek megvolt a saját kis kalandja, ami hatással volt rájuk. Érdekes, hogy Emma barátja mennyire hirtelen tűnt el, gyakorlatilag szó nélkül.

A többiek, Zane, Nick Ford, Romero seriff, Remo, még annyit sem tettek hozzá, mint a két fontosabb mellékszereplő. Romero motelbe való költöztetése például újfent eléggé zavaró és erőltetett volt.

Összegezve az évadot, én elégedettebb voltam ezzel a tíz résszel, mint az előzővel. Az évad közepén egyenesen akartam a folytatást minél hamarabb, annyira jóra sikerültek a részek. Ahogy írtam is, Freddie Highmore vitte a hátán az egész Bates Motelt. Még mindig úgy érzem, hogy kicsit lassan haladunk a megőrülés folyamatában és túlságosan el akarják húzni, de egyben remélem, a fokozatos megőrülés egyre több jó epizódot szül. Az évad egyébként igen kiegyensúlyozott volt, ami a nézettséget tekinti, de az első etaphoz képest sincs markáns változás.

2015-ben jön a 3. évad. Illene folytatni a javuló tendenciát.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr476166778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ant Rax 2014.05.24. 17:55:52

Az első rész felénél feladtam.Ami nálam a fő problémát jelentette az idősíkok totális keveredése.Na ha az alappillér maga a mára alap horror filmnek számító Psycho akkor rendbe kövessük végig az előzményeket ami már rég lerágott csont halkan jegyzem meg hiszen több tucat ilyen B-kategóriás ökörséget bírtak csinálni.No ,de itt semmi! Nuku!Mobiloznak ,BMW-vel furikáznak buliznak.Amivel gond egy szál se!de kérdem én.Mi a franc köze van az eredeti film előzményének bemutatásához.Na,de ami aztán végleg kiverte a biztosítékot nálam.Amikor valamelyik kereskedelmi szenny adón.Ted Bundy fiatal korának "igaz"történeteként próbálták eladni.Na kérem szépen lehet választani!Mindenesetre se az eredeti se Ted Bundyhoz köze nincs az tuti!Aki jó átdolgozást akar látni az inkább nézze a zseniálisra sikeredett Fargó c sorozatot!


süti beállítások módosítása