Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Még a hajrában négy 2013-as film!

2013.12.28. 20:50 - purga

Címkék: scifi oscar poén vér thriller kérdőjel nem ajánlom felsorolás kézikamera afterdark

Nyakunkon az év vége, én pedig egy kis lemaradásban vagyok az idei termést illetően. Úgy hogy most kutyafuttában próbálom darálni az arra érdemeseket, elvégre mindenféle ócskasággal nem akarom fárasztani sem magamat, sem a nagyérdeműt. Sajnos ennek ellenére ebben az eresztésbe is bekerült egy borzadály, de a többi az egész fogyasztható.

1. A hívás - The Call 

Rendezte: Brad Anderson

the-call-hun_poszter.jpgKezdjük a legismertebbel, ami anno még a magyar mozikba is bekerült és nem meglepő módon nem rengette meg a jegypénztárakat. Mert miért is tette volna, hiszen egy olyan thriller, amiben a főszereplő egy segélykérős diszpécser, az nem tartogathat magában túl nagy izgalmakat.

És valóban eltér egy kicsit a megszokott nyomozgatós filmektől, mert itt a cselekmény főszála ugyanabban az idősíkban mozog: egy elrabolt lány segélyhívása a csomagtartóból. Tetszett, ahogy próbáltak neki telefonon keresztül segíteni, hogy mikkel próbálkozzon, hogy hogyan tájékozódjon és adjon jeleket. Sajnos azonban pusztán maga a tény, hogy ez megtörténhetett már magában foglalja azt, hogy a világ leghülyébb pszichopatájával van dolgunk. Mert mégis miféle retardált nem kutatja át az áldozatát, mielőtt betuszkolja egy csomagtartóba? És ha annyira zavarja a zaj, amit csap, akkor miért nem kötözte meg és tömte be a száját? És még sorolhatnánk...

Technikailag sincs éppen toppon: minek ennyi közeli? Ráadásul ilyen rémesen kivitelezett? A rendező sose volt a kedvencem, mert se A gépész, se a Session 9 és se a Vanishing on 7th Street nem tudott meggyőzni. Jó, még így is ez a legjobb, legösszeszedettebb munkája, de valahogy olyan üres. Tipikusan egyszer nézős, annak ellenére, hogy nincs az a jól ismert "vajon ki a tettes?"-féle egyszer használatos faktor sem. Semmilyen faktora sincs, ez a baj.

Halle Berry anno megérdemelten kapta az Oscar-díjat a Szörnyek keringőjében nyújtott alakításáért, itt viszont nyomott egy laza rutint. Cserébe a frizurája borzalmas, aki kitalálta, azt kötelezném a viselésére is. Az meg külön baki, hogy az áldozatot alakító, már Oscar-díjra jelölt Abigail Breslin (Zombieland, Jelek, A család kicsi kincse) a film végén melltartóban flangál és izé... megmozgatta a fantáziámat, amivel remekül elterelték a figyelmemet minden másról. 

2. Skinwalker Ranch

Rendezte: Devin McGinn

skinwalker-ranch-poster.jpgEzt a filmet már többen ajánlották (köztük Varin kolléga is), én meg persze szkeptikusan álltam hozzá, hiszen egy found footage darabról beszélünk, amikre én ritkán izgulok rá. Ettől se pisiltem össze magam, de legalább nem vészes, egész vállalható.

A történet egy farmon eltűnt kisfiúról szól, akiről konkrét felvétel van, ahogyan egy energianyaláb (vagy mi) eltünteti valahová. Ez viszont annyira kézzel fogható dolog, hogy hogy nem remegett bele az egész világ?! Mindegy, egy tudós csapat azért csak rácuppant az ügyre és bekamerázták a helyet, hogy hátha látnak még valamit. Láttak. És ezt látjuk mi. ÉS EZ PERSZE MIND MEGTÖRTÉNT! Komolyan már, minek fárasztani minket ezzel a szöveggel 2013-ban?! Ehh... lépjünk is tovább.

Öröm, hogy a műfajtól kissé idegen módon már majdnem a film közepétől elkezdődnek az izgalmak, amik szerencsére nem merülnek ki az ajtónyitogatásban és homályos felvételekben. Nem, láthatunk VHS felvételt (muhahaha, értitek?), hatalmas fénykitöréseket, a gyermek elsuhanó szellemét (?) és még sok furcsaságot. Aztán sajnos az alkotók egy ponton túlbonyolítják a sztorit és nem tudni, hogy mit is akartak végül kihozni. Legalább három irányba elviszik a cselekményt és igazából nincs egyértelmű válasz arra, hogy mit is láttunk. Vagy hogy amit láttunk, minek kellene gondolnunk. És ez nem az a jól eső agyalós befejezés, hanem a MOST MI VAN?!-féle kínos felkiáltós.

Sajnos spoiler nélkül nehéz szavakba önteni a problémáimat, na majd a kommentek között kitárgyalhatjuk! Az viszont piros pont, hogy amikor valaki azt mondja, hogy "kapcsold ki a kamerát", AKKOR KI IS KAPCSOLJÁK! El se tudjátok hinni, hogy ez nekem személy szerint milyen megnyugtató volt!

3. Bad Milo!

Rendezte: Jacob Vaughan

bad-milo-post.jpgErre a borzalomra már korábban felhívtam rá a figyelmet, bár ne tettem volna. Alpári, kaka-pisis horror-vígjátéknak ígérkezett már akkor is, de az ilyenekkel nincs nagy bajom, ha tényleg vicces. De ez nem az, pedig a film arról szól, hogy egy 30 centis lény mászik ki-be egy férfi seggéből! Már művészet egy ilyen kaliberű sztorival unalmas és fárasztó produktumot létrehozni.

Most mégis mit írhatnék még róla? Ha egy vígjáték nem vicces, akkor nincs is miről beszélni, nem? Hova tudnám ezt még fokozni? A főszereplő béna. Nem tudok vele együtt érezni és nem is akarok. A mellékszereplők idegesítőek és sajnos nem a legrosszabbak halnak meg. A végén van egy frappáns csavar, ami miatt nincs szívem 1 pontot adni rá, mert amúgy megérdemelné. Ja és ha csukva van a szája, akkor a lény egész cuki. Had ne írjak már többet róla, higgyétek el, ez egy szar! Ha nem vagytok Ti, végig se szenvedem! Értékeljétek azzal, hogy elkerülitek! :)

4. Dark Circles

Rendezte: Paul Scoter

dark-circles-post.jpgA végére hagytam a mezőny győztesét, a négy közül egyedül ezt tudnám nyugodt szívvel ajánlani, noha ez sem tökéletes (jaj, ahogy öregszem egyre cinikusabb faszfej leszek?).

Eleve azzal a szomorú klisével indítunk, hogy fiatal párocska új házba költözik... Meglepően nagyba, noha saját bevallásuk szerint annyira nem veti fel őket a pénz. A nő ugye nem dolgozik, a pasi meg zenész, de nem egy Ozzy kaliberű, aki megengedhetné magának azt a luxust, hogy csak néha ül le a zongorájához pötyögni. Igazából nem is értem, hogy ez hogy lehetséges, tán Amerikában tényleg megéri még csak a lemezeladásokra hagyatkozni? (Megsúgom nem.) 

Na de a lényeg, hogy pont mellettük építkeznek, az újszülött kisbabájuk meg egyszerűen egy újszülött kisbaba, aki akkor sír fel, amikor csak akar és emiatt nem is lehet rá haragudni. Ennek következtében viszont a fiatalok nem tudnak aludni mert valamiért nem hallottak még sem az altatóról, sem a füldugóról (mármint persze váltott műszakban használhatnák). Így viszont borzasztóan kialvatlanok (innen a "Sötét karikák" cím is) és ettől hallucinálni kezdnek mindenféle borzalmakat, köztük egy szakadt, rémisztő nőt is. Vagy ez utóbbi nem is a képzelet műve?

Jó az alapkonfliktus, ahogyan a kimerültségtől a párocska először elhidegül egymástól, majd kifejezetten ellenségesen viselkednek egymással. Mindeközben időnként sikerült egészen hátborzongató atmoszférát teremteni. Nagy kár, hogy a szépen felépített narratíva nagyon hamar megreked egy ponton. A vége viszont egész meglepő, még ha a magyarázat egy kissé nyakatekert is. De amúgy nem rossz, simán nézhető.

Ja és After Dark alkotás, amiről szintén volt már szó.

1. A hívás: 5/10

2. Skinwalker Ranch: 5/10

3. Bad Milo!: 2/10

4. Dark Circles: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr735714779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2013.12.28. 21:42:34

a Bad Miloról nekem a Basket Case jut eszembe :)

Varin 2013.12.29. 00:04:39

Karácsonykor még a te szíved is meglágyul. 5-öst adni egy általam dicsért és ajánlott filmre, egyenesen sokkoló :)

NaimaOut 2013.12.29. 00:07:11

Ez a Dark Circles egy egetrengető baromság.. Az írást olvasva megjött hozzá a kedvem, de akinek van gyereke, vagy a 3 méteres körzetében volt már gyerek fél óránál tovább, tudja, hogy ez egy idióta film. Idegesítő volt, fárasztó, fél percenként öklöt rázós, háborgós, hogy mégis mit miért csinálnak, és mit mi a jó égért nem.. A legnagyobb feszültséget....

--SPOILER---

...azzal tudták csak kelteni, hogy tényleg berakta-e a mosógépbe a gyereket....

Varin 2013.12.29. 00:11:47

Egyébként durva, hogy a 80 perces Skinwalker Ranchből a végén 10 perces a stáblista, aminek mondjuk az első 3 percét érdemes megnézni, nagyon hangulatos.

Egyébként az ilyen "based on true events" jellegű dolgok az esetek nagy részében valamennyi valós eseményt tartalmaznak, ahogy pl. a Fourth Kind esetében is így volt.

Itt a Ranch sztorija:
www.femina.hu/utazas/ahol_minden_turista_hallucinal_a_paranormalis_skinwalker_ranch

alt.end · http://historyofhorror.blog.hu/ 2013.12.29. 00:20:37

--- SPOILER ---

Skinwalker Ranch-nál mink sem értettük miért kellett belezsúfolni a fél szörny és kísértet repertoárt. Na de utána gúgli elárulta, hogy a sok marhaság ami benne volt, annak úgy a többségéről állítják hogy tényleg meg is történt valami hasonló ott. Szóval nem az alkotók borultak meg agyilag teljesen, csak gondolom túlságosan rámentek erre a trú sztori vonalra, kár érte, ha valamire rákoncentrálnak kevésbé lesz nevetséges. Bár szerintem egynek így is elment, legalább nem teljesen sablon, de persze én hálás közönség vagyok. :D

--- SPOILER ---

Ant Rax 2013.12.29. 07:19:08

2013-as film felhozatal teljesen a szellem világ köré épűl.Indsidious 2,Evil Death,Dark Sins,Haunting 2,és persze örök "kedvencem" a Varázslat .Én megértem ,hogy mindig van egy trend ami vonza a nézőket ,de hogy egy egész évet szentelyenek ezeknek a ghostos filmeknek amik természetesen true storyik ez ,már sokkkkkk.Körítésnek meg kapjuk a Balta3-at,meg a Halowen 110 az Utolsó (ami sose lessz az utolsó) ördögűzést.Hát elég gyér felhozatal és akkor még a rengeteg pénzt felemésztő Z warról még nem is szóltam ami a megszokott amerikai szeressük egymást gyerekek című filmje se javít túlzottan.Aki a 2013-as horror filmek best offjait keresi hát kösse fel a gatyuszát!Nem lessz könnyű!Nekem két film jutott eszembe ami még azt mondom ,hogy nézhető .Egyik Go Goa Gone a másik a Bűn éjszakája.2013-as évben indult sorozatok közűl az In the fleesh rövidke élető ám annál kreatívabb Angol remek és a mégrövidebb életű Zombiland tetszett a lejobban.

Near93 2013.12.29. 09:50:02

Egyiket se láttam, de nem is jött meg a kedvem hozzájuk. A Dark Cyrcles már ott baromságnak tűnik, hogy egy gyerek altatása annyira nem nagy dolog. Nem, nincs gyerekem de sokat voltam a testvéreim gyerekével, és el tudtam őket altatni 14 évesen, ha rám bízták.

Amúgy korábban láttam egy hasonló filmet, a cîme nem jut eszembe, de ott egy nő volt a középpontban, aki szintén haluzik az újszülött gyereke mellett, de ott nem csak a kimerültség játszott neki, hanem a szülés utáni depresszió is.

-SPOILER-
A film tragikus véget ér...

Varin 2013.12.29. 10:49:45

@Near93: Amennyiben a Baby Bluesra gondolsz, az egy kurva jó film.

Oláh Ferenc 2013.12.29. 12:41:01

A Hívás nem egy kiemelkedő film,de kellemes meglepetés volt az idei év felhozatalából,már csak a zsáner miatt is.Sokadjára megint Te,kedves cikkíró kapod az ötöst,a The Call meg egy 6-ost.

Darkcomet 2013.12.29. 20:44:35

1. A hívás - The Call .

Tipikusan az a film, ami ki.baszott jó is lehetett volna. De nem lett, mert elcseszték. És mivel elgányolták a benne rejlő lehetőségeket, hiába lenne 6, nálam csak 2.

2. Skinwalker Ranch.

Zagyva, uncsi, sokszor idegesítően sablonos. Még a maga kategóriájában is gyengécske. Nálam olyan 4.

3. Bad Milo!

Nos, ez érdekes dolog. Mostani szemmel szar, kb. 0 és 2 között van. Ugyan akkor szerintem ez a film a nyolcvanas évek idiotizmusát akarja átültetni a mába, és ez a része remekül sikerül neki, ezért nálam 5.

4. Dark Circles.

Gőzöm sincs. Ami After Dark film, azt eleve meg sem nézem.

Near93 2013.12.29. 22:18:31

@Varin: Nem, az amit láttam az egy teljesen más kategória. Az a helyzet hogy már régen láttam, és nem tiszták az emlékeim. A Film+ adta késő este (ugye, azt tudjuk hogy a Film+ legtöbbször jó horrorfilmet ad) és arra emlékszem hogy sokkolt, bár engem eleve sokkol minden olyan film, amiben csecsemők, és tipegő gyerekek halnak meg...

Ant Rax 2013.12.30. 07:00:10

@Near93: A film címe:Az elsőszülött (2007)

Near93 2013.12.30. 21:31:24

@Ant Rax: Igen! :) Nem egy nagy szám, de nem is vészes. Engem minden esetre lekötött és végig érdekelt mi történik. A lényeg, hogy ez a Dark Cyrcles tuti hogy ennek a koppintása.

Ant Rax 2013.12.31. 07:03:25

@Near93: Szerintem is teljesen rendbe volt a film.Elizabeth Shue pedig zseniális volt benne.

Near93 2013.12.31. 11:39:17

@Ant Rax: Az biztos! De tuti hogy a film legjobban azoknál üti ki a biztosítékot, akik friss szülők.

-SPOILER-

Kicsit kiszámítható annak, aki már sok ilyet látott, de én voltam olyan naiv hogy azt higgyem a kisbaba és a nő is épségben marad. A film vége pedig igazi harakiri. Amikor az ember azt hiszi hogy minden megoldódott, a nagymama, és az apuka is megnyugodott....

xamuraj 2014.01.01. 15:57:18

Mondjuk,a Gépész véletlen cefet jó film...még ha nem is horror:))


süti beállítások módosítása