Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

A mozis, a direkt lemezes és az ismeretlen vol. 3

2013.10.23. 19:50 - purga

Címkék: oscar francia ír svéd vér ördög málta zombi kérdőjel nem ajánlom felsorolás könyv adaptáció

Úgy tűnik, akaratlanul is csináltam egy sajátos rovatot az idei 2013-as horror termésnek. Akkor lássunk is neki!

1. Z világháború - World War Z

Rendezte: Marc Forster

world-war-z-hun-post (1497 x 2170).jpgTudom, már épp itt volt az ideje, hogy írjak róla. Komolyabb mentségem nincs, csak talán annyi, hogy valahogy nem vitt rá a lélek egy PG-13-as besorolású zombis horror megtekintéséhez... Pedig még a kasszáknál (itthon és a világban szerte) is szépen teljesített és a kritikák se alázták a sárga földig. Mondjuk azt mindenki kiemelte, hogy a könyvhöz semmi, de semmi köze. Amit mivel még nem volt szerencsém olvasni, így az összehasonlítás réme nem fenyeget, tehát nem kell elfogultságtól tartani. Az természetesen elítélendő, ha egy adaptáció ennyire figyelmen kívül hagyja az eredeti művet.

Ez 100%-ig Brad Pitt-film (aki egyébként már 4 Oscar jelölést tudhat magáénak). Köré épül minden. Ami valahol vicces, mert amolyan pestisként működik szinte végig a játékidő alatt. Vagyis bárhová megy, bárkivel érintkezik, ott hamarosan elszabadul a pokol és jóformán mindenki meghal. Mármint a zombi járványon kívül (vagy felül?). A fertőzés okát természetesen a mai trendnek megfelelően nem tudni, ugyanakkor ez most nem rendezői könnyedség, hanem maga a cél a filmben. Magyarul Pitt körbeutazza rohamtempóban a világot, hogy megtalálja a vírus eredetét és persze gyógymódot keressen. Igen, ő egymaga. Chuck Norris elismerően bólogat a sarokban.

És bólogathat is, mert Pitt karakterének a heroizálása elképesztő méreteket ölt. Egyszerre katona, orvos, biológus, pilóta, odaadó férj és szerető apa, aki képes túlélni egy repülő lezuhanását is! Komolyan mondom, a Trójában nem volt ennyire isteni hatalma, pedig ott magát Akhilleuszt alakította! Már vártam, hogy egyszer csak el kezd a vízen is járni.

Mindezek ellenére nekem akkor is tetszett. Megadtam magam a látványnak és az akciódús tempójának. Nagyon feszes film és a trancsír hiánya is csak néhol volt zavaró. Mert attól még ugyanolyan nyomasztó érzés, ahogyan ez az iszonyatosan gyorsabban terjedő fertőzés végig söpör az emberek között. Igazából tekinthetnénk akár a 28 nappal később előzményfilmjének is. Ugyanakkor az milyen már, hogy egyetlen kövér zombi sincs benne?

world-war-z-pic.jpg

Mert igenis látványos, ahogyan szabályosan rajzanak a holtak. Még ha le kell nyelnünk hozzá azt is, hogy a kb. 20 méteres falról lezuhanó zombik nem törik el a végtagjaikat, meg a többi kisebb-nagyobb bakit. Egyszerűen magába szippantott, lehet szidni.

A film kapcsán megkerülhetetlen tényező, hogy pár jelenetet Budapesten vettek fel, amikor a készítők még jó ötletnek találták azt a megoldást, hogy a holtak egyszerűen majd halálra fagynak a hidegben... Nem mintha a végső változatban szereplő ötlet nem lenne baromság, de azért emészthetőbb egy fokkal. Azt nem tudom megmondani, hogy a vágóképként használt "moszkvai" történések az itthon készült felvételekből lett összeollózva, vagy azok örökre mentek a kukába.

Egyébként az amerikaiak a DVD/BD megjelenés kapcsán kapnak majd egy vágatlan, véresebb verziót, a világ többi részének meg marad ez a "gyerekbarát" verzió. Hurrá. A 3D meg szerintem most sem adhatott a mozikban túl nagy pluszt, figyelembe véve, hogy utólag konvertálták át. Meg eleve sejthető a látottakból. (Aki látta már 3D-ben ne habozzon nyilatkozni erről!)

2. Pokoli egyezség - Dead in Tombstone

Rendezte: Roel Reiné

dead-in-tombstone-post.jpgDanny Trejo B-csillaga magasra szált, amióta megszületett a Machete: iszonyatos mennyiségű szerepet vállal el. Igaz, a legtöbb esetben csak mellékszereplőként tündököl (lásd pl. A rend), de néha, mint most is, újfent az ő karaktere kerülhet a középpontba. Mi meg csak örülhetünk. Kár, hogy tisztességes történetet nem sikerült köré írni. Pedig egy western-horrorról beszélünk!

Mert az már tényleg közhelyszámba menő történet, hogy a banditavezért elárulja a saját bandája (élükön a féltestvére). Megölik, de a Pokolban sikerül megegyeznie az Ördöggel, hogy ugyan had kapjon egy napot és cserébe mindegyiküket leszállítja neki. Akit egyébként nem kis név, mint az Oscar-díjra jelölt Mickey Rourke (Angyalszív, A pankrátor, Vasember 2) alakít. A casting telitalálat amúgy: Trejo mexikóiként nem is értem miért nem kap több westernben lehetőséget, míg Rourke hozza a tőle elvárható bohém Gonoszt, amit ugye a Halhatatlanokban már tökélyre fejlesztett. A lényeg persze az, hogy a Sátán belemegy és kezdetét veszi a durr-durr csók nélkül.

Sajnos azonban nem csak a sztorival vannak gondok. Az egész filmmel az a legnagyobb baj, hogy képtelen a mértéktartásra. Rengeteg a felesleges lassítás (Zack Snyder imádná), túl sok és túl gyakori vágás és a legtöbb akció jelenetben hiányzik bármiféle egyediség. Még Rourke szerepeltetése is több a kelleténél, legalábbis ebben a magában beszélgetős formában mindenképp.

dead-in-tombstone-pic.jpg

Értem én, hogy szegény gagyigyáros Roel Reiné (Mutánsok szigete, Halálfutam 2-3, Skorpiókirály 3) igyekszik a maga módján magasan tartani a lécet, hogy megfeleljen az Universalnak, de ez így már kínos. Már csak azért is bosszantó, mert amúgy az operatőri munka abszolút igényes lenne. A főgonosz meg egyszerűen fájóan ostoba. Ahhoz is hülye, hogy megijedjen. Nagyon elcseszett egy karakter, kifejezetten siralmas.

Azért egynek simán jó. Nincsenek nagyon üresjáratok és persze magát Trejot is öröm bosszúálló martalócként látni. Ha a Z világháború Pitt filmje volt, akkor ez Trejoé. (Vele kapcsolatban jogos lehet a kérdés, hogy mikor lesz Machete gyilkol kritika, amire a válasz egy diplomatikus nem tudom.) Rajongóknak kötelező!

3. Dark Touch

Rendezte: Marina de Van

dark-touch-poster.jpgMeglepetés! Alig egy hete mutattuk be az előzetesét és tessék! Pedig elvileg még csak fesztiválokon volt látható... Sebaj, örvendezzünk! Vagy inkább ne? Mert sajnos annyira nem lett olyan jó, ahogyan azt a kommentelők meg is jósolták.

A főszereplő egy kislány, aki rettegésben él, mert a ház mindig ellene fordul. Ez egyszer olyan méreteket ölt, hogy a szülei elég csúnyán meghalnak, a pólyás kisöccsével együtt. A család egykori barátai befogadják az elárvult gyermeket, de ott is folytatódnak a furcsaságok... Illetve nem csak ott, hanem jóformán mindenhol. Most pedig muszáj lesz spoilereznem, hogy miről van szó konkrétan, de szerintem ezzel senkit sem fogok meglepni.

Tehát a bizarr jelenségeknek a kislány az okozója. Amikor sírni kezd, akkor megmozdulnak körülötte a tárgynak, mi több, még tűzet is képes gerjeszteni. Mindennek a kiváltója nem más, mint a bántalmazás és a molesztálás. Ami úgy tűnik, hogy az egész ír kisvárosra jellemző, amit kissé túlzásnak és abszurdnak éreztem.

A film lehetne jó. Mi több, nagyon jó is. Csak éppen egy-két kiemelkedő pillanattól eltekintve (babazsúr) baromi lassú és unalmas. Továbbá túl sok a ki nem mondott szó. A rendezőnő, de Van megpróbálta emelni a saját művészi lécét, amit az In my Skinnel felállított, de sajnos nem jött össze.egy újabb art-horror. Cserébe sikerült érthetetlenné és nehezen emészthetővé varázsolnia egy nem túl bonyolult, mégis merész témát boncolgató filmet. Azért valahol ez is bravúr.

Kissé dühös is vagyok, mert rengeteg a ki nem aknázott lehetőség. A kivitelezéssel nincsenek komolyabb gondok, sőt. A gyilkosságok profi módon prezentáltak és brutálisak. Viszont minden pozitívumát beárnyékolja az, hogy képtelen bármiféle atmoszférát is teremteni. Hiába a komoly alap, ha egyszerűen üres és száraz. Így viszont csak egy kifordított Ómen-klónt kapunk. Olyanból meg már van egy pár (a Suttogás példának okáért).

Z világháború: 7/10

Pokoli egyezség: 5/10

Dark Touch: 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr725595938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csgergo 2013.10.23. 20:11:43

A World War Z film arról szól, ami a könyvben nincs benne és ez szerintem egy jó ötlet. A könyv maga egy háborús regény sok sok bejegyzésből.
A zombik pedig csak simán megfagynak, de ha jön az olvadás, ők ugyan úgy folytatják a korzójukat (vagyis csak a könyvben. ott nem is szaladnak a hullák.)
A moszkvai jelenetek meg egyenesen a kukában landoltak, mert a célközönség nagyon kiakadt rajtuk a tesztvetítések során. Soha nem fogjuk azokat látni, de a neten kering az alapkoncepció.

Lexicon · http://lexicon.blog.hu 2013.10.23. 20:13:03

A Z világháború, echte akár a legenda vagyok c. film.

Mármint felépítés szempontjából.
Tipikusan, olyan film, amikből sokkal többet is ki lehetett volna hozni, ha nem teszik mindenféle szűrő és kritérium alá, és ne egy adott karakter köré épüljön a film. Illetve engem ez nem is zavarna, ha feltétlen le kéne mondani bizonyos dolgokról cserébe; teszem azt vér, és erőszak. Mert egy ilyen felépítésű filmből számomra érthetetlen, hogy pont azt hagyják ki, ami egy apokalipszis során szinte megkerülhetetlen. Abszolút nem az ilyen sémákra van ez kitalálva. Értem én, hogy a nagyközönséget, és a lehető összes korosztály igényeit próbáltak ki elégíteni, illetve mindenki számára fogyaszthatóvá tenni, de meg kéne húzni azt az öntörvényű határt, és végre felfogni, hogy a horror sosem lesz eladható, minden ember számára. Vagy akkor ne próbálják annak beállítani, mert pl: drámaként sokkal jobban megállja a helyét, de továbbra is hiányzik valami.

És mi az, hogy egy csepp vér sem durran el? De még szánalmas CGI formában sem… Egy globális méretű káoszra sosem volt példa, ezért nehéz is eljátszani a gondolattal, ahol a város pillanatok alatt szétmarcangolja magát erőszak nélkül. Tetszik, viszont valahol egyhangú is, hogy a világ fejleményeket, egy átlag polgár személy szemszögéből láthatunk, és a nézőnek sem csurog le több információ, mint amennyit Brad Putty kap!

De összegezve, esküszöm, maradok a Walking Dead-nél , ami a látvány ellenére még inkább az emberi mivolt –ra fekteti a hangsúlyt, és ahol egy kicsit reálisabb képet kapunk, azzal kapcsolatban, hogy mikét fejlődnek és cselekednek egy olyan világban, ahol új élet már nem igen fog születni. Ez a film persze, hogy olyan kritikákat vonhat maga után, hogy „Nem vagyok Horror\Zombi párti de….” …..na mivel egyikről sem beszélhetünk jelen esetben, ilyen kijelentéseket, persze, hogy könnyű tenni.

Zolika1212 2013.10.23. 23:50:12

A rendezői WWZ véresebb és néhol hozzá is tesz a történethez.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.10.24. 11:41:26

A Z világháború kellemes meglepetés volt, a gondok bajok után abszolút profin rakták össze és nem is látszott, hogy az utolsó harmadát utólag forgatták hozzá. Nálam az év egyik legjobbja.

Általában kerülöm a Danny Trejo filmeket, mivel ez a fickó szépen bele tud válogatni a nagy mocsok projektekbe. A pokoli egyezséget inkább Rourke miatt néztem meg, de keserűen kellett megállapítani, hogy ennek itt lőttek, végérvényesen bekerült a B kategória vonzáskörébe, nincs kiút számára, elcseszte A pankrátor után. No de western akció egészen pofásra sikeredett, a rendező megemberelte magát, már a Halálfutam 2-nél is észrevettem, hogy próbálja utánozni a nagyokat beállításaival, lassításaival, csak alacsonyabb költségvetés miatt nem élheti ki magát. Ugyanakkor a Halálfutam 3 már mocsok gáz volt, nem tudom mi történhetett vele. A Pokoli egyezség egészen korrekt film, Dina Meyer is jól mutatott:)
Egyébként ott van bennem a félsz, hogy Trejo egyszer bekattan megint - ugye anno erőszak miatt ült a sitten - mert annyi jó csajt pakolnak mellé, hogy hihetetlen. Úgy gondolom, hogy vagy nem működik már a fütyi vagy forgatási szünetekben hoznak neki ribiket, hogy kiélhesse magát.:D

Varin 2013.10.24. 19:11:24

Nekem kifejezetten fájt volna, ha végül nem vágják ki a WWZ magyarországi részeit, ugyanis behívtak zombistatisztának, de végül az utolsó pillanatban visszamondták :)

alt.end · http://historyofhorror.blog.hu/ 2013.10.24. 21:37:24

Szerintem a WWZ elég jól sikerült, bár tény hogy vannak benne vicces dolgok (gránáttal szétszedjük a repülőt, de persze a főszereplők saját lábon távoznak a becsapódás helyszínéről, hogyne). Személy szerint szeretem a trancsírt is, de itt nekem pont nem volt miatta hiányérzetem, mivel anélkül is van ami elvigye a hátán a filmet. Amúgy mi 3D-ben néztük, valóban nem ad sok pluszt (bár szerintem ez a 3D-s filmek kb 90%-ra igaz), de voltak látványos jelenetek, így végül is megérte.

Darkcomet 2013.10.25. 20:44:05

World War Z

Eszméletlen szar film A sztori kb. a következő.

Zombitámadás.
Jó bácsi fut a családjával.
Zombi támadás.
Jó bácsi még mindig fut a családjával.
Zombitámadás.
Jó bácsit elmenekítik a családjával együtt, aztán jó bácsi elruccan Koreába.
Zombitámadás.
Irány Izrael.
Zombitámadás.
Repülőn Anglia (vagy Skócia)
Zombitámadás.
Lezuhanás.
Zombitámadás.
Kutatóintézet.
Zombitámadás.
És vége a filmnek.

A sztorit olyan 30 percbe elfért volna, ehhez képest a film 2 óra és 6 perc. Vér alig, belezés nuku, agyfröccsentés kétszer, az is szolidan, elvégre ez egy családbarát zombi film. Kár, hogy kiherélték az eredeti verziót, és a hazánkba forgatott moszkvai csatát teljesen kiszedték a moziból, csak a végén lehet belőle egy-két vágóképet látni.

Egyszóval ez egy irtózatosan moslék és fos film. Egy valamire való horrorbuzi messzire elkerüli ezt a szutykot.

Pokoli egyezség - Dead in Tombstone

Fos. Ennél még a Gallowwalkers is százszor jobb.

Dark Touch

Erről inkább ne is beszéljünk.


süti beállítások módosítása