Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Két sutyiban piacra dobott horror

2013.05.27. 16:34 - purga

Címkék: scifi dvd finn vér ördög izland nem ajánlom felsorolás kézikamera zskat.

Emlékeztek még a Halloween Night Festre? Én anno többek között azért is hagytam ki, mert végül pont azt a három filmet nem tudták levetíteni, melyekre kifejezetten kíváncsi voltam. A forgalmazó ADS Service azonban nem volt rest kiadni őket szép sorban DVD-n, mondhatni teljesen titokban. Ezek közül kettőt be is mutatok, mivel a harmadik, a Menekülés műfajából adódóan nem az oldalra való.

A rend - The Cloth (2013)

Rendezte: Justin Price

the-cloth-magyar-borito.jpg"Danny Trejo és Eric Roberts papot alakít egy ördögűzős akció-horrorban?! Látnom kell baszki!" - Ezzel a felkiáltással vártam rá, hiszen ez a felállás egy olyan erős B-filmet is takarhatott volna, amire a Machete óta várunk. Sajnos várnunk kell továbbra is a Machete Kills-re, mert ez egy simán szar film.

Már akkor gyanút kellett volna fognom, hogy bajok lesznek, amikor még ki se írták a címet, de Trejo nem túl erős karakterét rögtön kinyírták. Mégis milyen film az, amelyik a legnagyobb húzóneve egy olyan B-listás színész, akinek csak 5 perc játékidőt voltak hajlandóak kifizetni?! Eric Roberts ugyan három jelenetet kapott, de az egyikben még arra is képtelen volt, hogy egy helyben megálljon, holott csak ennyi lett volna a feladata (agyilag biztos már az ebédnél járt). A másodikban flörtöl, a harmadikban meg csak simán leütik. Nagyszerű! Ennél még a Sharktopusban is jobban megerőltette magát!

Akkor lássuk magát a történetet, de abban sem lesz köszönet! Adott a "Rend", mely egy titkos katolikus akcióegység, kik ádáz harcot folytatnak a démonok által megszállt emberekkel szemben. Beavatnak egy újoncot, kinek egyébként semmi kedve hozzá, nincs is felszentelve, nem is annyira vallásos és csak azért vonják be, mert az apja anno ragaszkodott hozzá. Bár van valami démonmegállító szuperképessége, amire elvileg a végén fény derül, de addigra én már el-el kalandoztam és csak a stáblistát vártam

Kisdoktorit lehetne írni a film hibáival kapcsolatban. Én csak pár súlyosabbat emelnék ki. Először is a legfelháborítóbbat, vagyis a megszállottság kezelését. Ami jóformán abban merül ki, hogy mindenkit ész nélkül lelőnek spéci, megszentelt lőfegyverekkel. Mi van?! Hogy lehet így degradálni a papi hívatást? Fegyvert kezelni jóformán bárki tudna. Akkor miért szónokolnak ördögűzésről? Sőt, minek kellett az a bizonyos nyitójelenet, mely egy az egyben lemásolja a klasszikus Ördögűzőt? Külön ellentmondás, hogy van köztük egy lány, akinek a lelkét már egyszer megmentették, szóval nem is értem miért kellene másokat így telibe szarni. Egy gyereket is simán lelőnek, viszont ha olyanjuk van, azért tesznek egy próbát a mezei exorcizmussal. Kettős mérce. A dramaturgia természetesen megköveteli azt is, hogy a hullák elpárologjanak, nehogy még a végén lelki válságba kerüljenek a szereplők vagy a nézők...

the-cloth-pic.png

Amúgy nem ismerős valahonnan az egész felállás? Igen, ez kérem a Penge kvázi rip-offja. Csak ez abszolút nem működőképes.

A második sarkalatos pont a kivitelezés. Igazi CGI-orgia, csak sajnos nem tudtak kellő mértéket tartani. Így ennek a színvonala az egészen profitól, a közepesen elmegyen át, a kifejezetten ótvarig terjed. Ami nagyon szembetűnően váltogatja egymást, olyan, mintha érmedobással döntötték volna el, hogy melyik effektre mennyi pénzt költenek. A mentségére legyen mondva, néhol azért tényleg látványos, vagy legalább ötletes.

A harmadik pedig a színészek. Te atyaúristen! Danny Trejo ebben a közegben valóban egy Sir Anthony Hopkinsként hat. Valami elképesztően ramaty teljesítmény nyújt a főhőst megformáló újonc Kyler Willett, akit remélhetőleg soha többé nem kell főbb szerepben látnom. De ő legalább tisztában volt azzal, hogy a végeredmény gáz lesz, így nem is erőltette meg magát. Azonban a mentorát alakító Lassiter Holmes annyira beleéli magát, mintha csak a Gyűrűk urában szerepelne és azt várná, hogy minden egyes mondatát szimfonikus zenekar zárja le. Kimondottan szánni való.

A cselekmény akadozik, unalmas és klisés. Amiket meg poénnak szántak, annál még egy középiskolai fizika tanár is viccesebb. Azért annyira mégsem tudok rá haragudni. Van valami ártatlan bája. Ahogy egy szellemileg sérült gyermek krisz-krasszjára sem mondjuk, hogy "fiam, ez szar", hanem csak megsimogatjuk a buksiját. Ez is épp olyan.

Viszont úgy érzem, hogy annak a 4 milliónak (!) jobb helye is lett volna, mint telibe verni az egész filmet felesleges effektekkel. Mondjuk a két húzónevet megtenni főszereplőnek, esetleg?

(Egyébként bármit is írjon az imdb, szerintem ez 2012-es lesz, de mindegy.)

Értékelés: 3/10

Jégbe zárva - Frost (2012)

Rendezte: Reynir Lyngdal

frost-magyar-borito.jpgA tavalyi év horror tekintetében egyértelműen a found footage jegyében telt. A tömegtermelés meg magában rejti a minőség romlását is. Erre a műre azonban mi régóta kíváncsiak voltunk, hiszen finn-izlandi koprodukcióban készült. Ráadásul érdekesnek tűnt a végtelen hómezőn történő bajba jutás története is (utólag bele gondolva, miért is?).

A Filmes (így, nagybetűvel) srác elmegy a jégkorszakkutató barátnője után forgatni a gleccserekhez. Ezzel összekötve a kellemeset a hasznossal, hiszen így forgathat egy dokumentumfilmet az ottani munkálatokról és még a szerelmét sem kell nélkülöznie. Viszont milyen ember az, aki rég nem látott kedvesét úgy öleli át, hogy félkézzel magukat filmezni közben? Megmondom: egy fasz. Ez az attitűd pedig végig kíséri a teljes játékidőt, mindeközben nem történik SEMMI.

Hihetetlenül unalmas ez a film. Komolyan. Én kora délután estem neki, de majdnem elaludtam rajta. Valami elképesztő az ilyesfajta teljesítmény. Mi több, még hazug is. Mert a kamerás gyereknek esze ágába sincs dolgozni, HISZEN NEM IS MEGY AZ EXPEDÍCIÓS CSAPATTAL!!! Helyette a táborhelyen marad az asszonnyal és bazzmeg csinálnak egy "házi videót". Mégis ki a franc lenne ezekre a felvételekre kíváncsi?! A fickó képes még saját magát is megörökíteni, amint épp tájképeket fotóz!!! Hogy a picsába lehet ennyire egocentrikus?!

Aztán amikor a fene nagy izgalom jegyében találnak egy haldoklót, még annak az agóniáját is végig veszi, ami ugye morálisan és jogilag is elítélendő. És ezt a szemét állatot követhetjük a karakter nélküli nőjével együtt. Utóbbi szintén meghökkentő, figyelembe véve, hogy jóformán csak ketten szerepelnek végig...

Frost-2012-pic.jpg

Eleve nem is értem, hogy hogy gondolták a készítők ennek a működőképességét. Két színésszel még egy drámát is nehéz eladni, nem hogy egy horrort. Vagy azt hitték, hogy képesek megismételni az Ideglelés sikerét? Mégis hogy, mikor a film a végén egy szabályos harakirit követ el? Ami valahol poén, de inkább csak ártott, mintsem használt.

Ismétlem: baromi unalmas. Néhány vérző orron és pár mélyhűtött hullán kívül mást nem fogtok látni. Hogy mi okozta, azt meg már pláne nem tudjuk meg. Ez a sejtelmesség non plusz ultrája. "Semmi sem az, aminek látszik." - naná, hiszen lófaszt se látni!

Mondanom se kell, hogy ezért a két DVD-ért 3000 forintot elkérni kész rablás.

Értékelés: 1/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr815320454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Near93 2013.05.27. 17:35:42

Az ördögűzős filmek uncsik, ahogy a found footage filmek is azok. Nem hiába jöttek ezek ki titokban....

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2013.05.27. 19:38:36

Pont ma néztem a Frostot, kurva nagy csalódás volt, majdnem be is aludtam rajta.

Nahvalr 2013.05.28. 14:02:14

jó ez a kritika áradat mostanában! :))

Befőtt 2013.06.03. 09:55:39

Eric Roberts "kitünö" szinész! Julia biztos büszke rá::D:D:D


süti beállítások módosítása