Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

A remake, melynek semmi köze az eredetihez és annak a lazán kapcsolódó folytatása

2013.05.21. 15:45 - purga

Címkék: folytatás remake brutál vér nem ajánlom slasher zskat.

Visszatérve a kényszerszünetből rögtön két nézhetetlen filmet mutatok be, hogy lássátok mennyire szeretem a drága olvasókat (kac-kac).

Az eltűntek háza - Toolbox Murders (2004)

Rendezte: Tobe Hooper

the-toolbox-murders-2004-post.jpgAzt a tényt, hogy Hooper-nek a Texasi láncfűrészes mészárláson, a Poltergeisten és az Életerőn kívül nincs vállalható filmje, már nem egyszer sikerült alátámasztani a blogon, így most had ne linkeljek egyet se. Mert bőven elég, ha valaki megtekinti ezt a förmedvényt - vagy inkább ne.

Papíron ez bizony a (véleményem szerint) világ legelső slasherjének a feldolgozása. A The Toolbox Murders a mai napig nézhető, a maga módján kellemes, brutális, jóféle horror. Igazából semmi sem indokolta a hozzá nyúlást, de ugye a Rémálom az Elm utcában után már semmin sem lehet meglepődni. Viszont, ahelyett, hogy megpróbálnák ugyanazt eladni modern köntösben, helyette kapunk egy teljesen más filmet. Egy sokkal rosszabbat.

A történet középpontjában itt is egy lepukkant bérház van, melynek a lakóit egy eszelős állat trancsírozza fel különböző szerszámokkal. Aki ugyanúgy fekete símaszkot visel. A két film közös halmaza ezzel ki is merült. Ugyanis itt képesek voltak valamiféle természetfelettit belevinni, ami szorosan kapcsolódik az épület tervezésével.  Ennek jár utána - természetesen különösebb indok nélkül - egy szőke picsa, a főszereplőnk. (Ki gondolta volna, hogy később erre az alapfelállásra egy egész sorozatot húznak fel 666 Park Avenue címen?) Ugyan az ötlet akár jó is lehetett volna, de ahhoz nem volt elég bátor, hogy tovább lépjen egy mezei slashernél. Mert hiába a körítés, az maradt. Jobban mondva még annak a szintjét se éri el.

Ez a film egyszerűen szar. Tisztelegni még véletlenül sem akar az előd előtt, cserébe legalább minden perce unalmas, amiben nem ölnek meg valakit. Ugyan van egy-két jó ötlet, mint pl. az, hogy a zajos veszekedésről kiderül, hogy színészi játék, de ezek is csak elvétve bukkannak fel.

the-toolbox-murders-2004-pic.jpg

Bár rengeteg karaktert vonultat fel, igazából teljesen feleslegesen. Senkiről se tudunk meg semmit se, csak annyit, hogy legalább egy jelzőt kaphasson: a "kukkoló", a "reménytelen romantikus" a "csendes retardált" stb. A gyilkos kiléte pedig egyrészt röhejes, másrészt meg a perifériára szorultságával voltaképp beint a nézőnek, hogy "háhá, hiába találgattad, hogy ki lehet a tettes!". Kösz bazdmeg.

A kivitelezésen látszik, hogy nem volt pénz, minden technikai szegmensből árad a kényszermegoldás szaga. Továbbá az is nagy szónak számít, hogy Sheri Moon Zombie cameozhatott benne. 2004-ben. Remélem érzitek ennek a súlyát... A főszereplőt Angela Bettis alakítja, aki két hálás szerep után (Frankenstein játékai, Carrie remake) után megkapta ezt, amivel ő maga sem tudott mit kezdeni. Annyira idegesítő, hogy minden második jelenetében pofán csapnám.

Ezt a förtelmet nem lett volna szabad remake-ként kezelni. Igazából sehogy se. De lett ez még rosszabb is...

Coffin Baby (2013)

Rendezte: Dean Jones

Coffin_Baby_2013_Movie_Poster.jpgEleve nem értem azt az elképzelést, hogy egy 9 éve készült filmnek minek kell folytatás? Kiváltképp annak fényében, hogy már az első rész sem büszkélkedhet túl sok rajongóval... Ráadásul ezzel a címmel mintha kicsit titkolni akarnák a kapcsolatot is. Egyébként így hívták gyilkosunkat Az eltűntek házában.

És igen, a kapocs pusztán az elkövető személye, aki azóta "elköltözött" egy elhagyott raktárházba. Ami valahol jogos, hiszen az előzmény azzal zárult, hogy ez a csudalény túlélte azt, hogy lelövik és felakasztják. Nahát.

Történet nincs. De most halálosan komolyan mondom. Mert az nem sztori, hogy egy lányt elrabol ez a kedves fickó, megkínozza, majd időnként random módra megöl valakit. Mellékszálként pedig látjuk a rendőröket, akiknek a nyomozása abból áll, hogy a csaj pasiját faggatják. Nagyon profik. Főleg úgy, hogy a fickó később meg is hal...

Van az a kifejezése, hogy az adott film hülyének nézi a nézőt. Nos, jelen alanyunk egyenesen retardáltnak képzeli őket, akik képtelen megkülönböztetni a zöld kockát a piros golyótól. Iszonyatosan ostoba és következetlen. Egyaránt tartalmaz logikai és technikai bakikat. Ha minden egyes ilyen jellegű észrevételért pénzt kapnék, már pusztán ebből a filmből milliomos lehetnék. Az áldozat hisztérikus rokonát a nyomozó úgy akarja megnyugtatni, hogy leüvölti a fejét azzal, hogy neki is mennyire szar?! Hogy a csaj szökésről elakarja hitetni egy hulláról, hogy ő az, erre bazdmeg képes a rossz karját levágni?! Meg eleve: A GYILKOS EGY KIBASZOTT SÍMASZKKAL A FEJÉN ÉS EGY VÉRES SZERSZÁMOS LÁDÁVAL A KEZÉBEN SÉTÁLGAT LOS ANGELES UTCÁIN FÉNYES NAPPAL ÉS MINDENKI LESZARJA!!!! MI AZ ATYAÚRISTEN JÁTSZÓDOTT LE A KÉSZÍTŐK FEJÉBEN, AMIKOR EZT KITALÁLTÁK?!

Ha az előzménynek a technikai kivitelezését "gazdaságosnak" tituláltam, akkor ez egyszerűen ótvar. Már az első 10 perc elveheti annak a kedvét a filmtől, aki kényes a kamerakezelésre, a vágásra, a fényekre vagy a hangokra. Minden téren megbukik. Na jó, vannak szép pillanatok, de ezek egy "rendes' filmben a minimum elvárást képezik.  Azt mondtam már, hogy a jeleneteket sötétítéssel váltják? Igen, komolyan.

Coffin_Baby_2013_pic.jpg

A színészekre ki se térek, el lehet képzelni a színvonalat. A főszereplő kisasszony voltaképpen kétféle arccal dolgozik: a síros és a dühös. Mintha csak két leckét vett volna a színiiskolában (már ha).

Mivel ez deklaráltan egy splatter film, így sok mindent el lehetne neki nézni, ha cserébe szaftos gore-t kapnánk. Ez csak félig-meddig igaz. A brutalitás egy dolog, de azzal nehéz mit kezdeni, ha a legtöbb trancsír holttesttel történik, mert azért 2013-ban ez már kevés. Persze azért ilyen téren is vannak jó pillanatok, de úgy igazán semmi újat nem tud felmutatni. Mi több, amikor végre "élő hússal" dolgozik, azt se képesek kitartani kellő ideig, kapkodnak össze-vissza. Vagyis aki kifejezetten emiatt nézné, az se tudja majd min legeltetni a szemét.

Külön fájó, hogy az előzetes olyan jól lett megvágva, hogy én tűkön ülve vártam a végeredményt. Így viszont becsapva érzem magam. Ne tévesszenek meg a trailerben látottak, kerüljétek messzire, mert borzasztóan fárasztó. Olyan, mintha valaki az agyadat kanállal szedegetné ki a másfél óra alatt. Most kifejezetten dühös vagyok.

Az eltűntek háza: 3/10

Coffin Baby: 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr385310847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Near93 2013.05.22. 11:14:01

Most mondjam azt, hogy már a plakátok is full pocsékak?:DDD

Az első még szódával elmegy... de a másodikról lerí, hogy egy költségvetés nélküli, full gagyi szarság.

imaware 2013.05.22. 21:35:40

Hálás vagyok!A coffin babyt a napokban állt szándékomban megtekinteni!Ezután messziről kerülöm!Köszi!

Darkcomet 2013.05.25. 13:05:53

"Külön fájó, hogy az előzetes olyan jól lett megvágva, hogy én tűkön ülve vártam a végeredményt."

Na igen. Ezért nem szabad hinni a trailereknek. A jó trailer készítése már egy külön műfaj az USA-ban, erre specializálodott stúdiók foglalkoznak vele.


süti beállítások módosítása