Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

2013 tervezett bemutatói itthon és az esélyesek

2013.01.20. 11:47 - purga

Címkék: mozi folytatás trailer remake gondolatok poén szellem ördög thriller zombi 3d poszter felsorolás slasher

Úgy döntöttem, hogy idén nem leszek olyan kimerítő, mint tavaly, tekintve, hogy azóta minden fontosabb filmről rakunk ki előzetest, posztert. Szóval tessék minket folyamatosan követni! :)

Az viszont sokkal érdekesebb, hogy a hazai mozikba mik juthatnak be, illetve direkt DVD-re mit szánnak a forgalmazóink? Menjünk a tervezett bemutatási sorrendekben! (A csúszásért pedig elnézést kérek.)

Ja és persze most is nyugodtan át lehet futni koimbra kimerítő összefoglalóját a FilmDroidon.

1. Boszorkányvadászok - Hansel and Gretel: Witch Hunters

Na erről speciel még nem esett szó a blogon, de csak mert már biztos mindenki hallott róla. A lényeg, hogy a Piroska Lány és a Farkas és a Hófehérke + A Vadász (hogy is van ez?) után egy újabb Grimm klasszikust, a Jancsi és Juliskát is feldolgozzák. Véres, látványos és vicces lesz. Vagy legalábbis az előzetes erre enged következtetni. Az eredeti mese meg amolyan eredet történetként fog szolgálni.

A rendező az a Tommy Wirkola, akinek a Náci zombikat is köszönhetjük. Jánost Jeremy Renner alakítja (A bombák földjén, A Bourne hagyaték), akit már kétszer jelölték Oscar-díjra. Míg Júliát Gemma Arterton (A titánok harca, A Quantom csendje) alakítja.

Lesz 3D-s és 2D-s változat is.

Szinkronizálják!

Külföldi premier: január 17 (Oroszország)

Tervezett hazai premier: február 7.

Forgalmazó: UIP-Duna Film

hansel-and-gretel-hun-post.jpg

.

2. Evil Dead

Talán ezt várjuk a legjobban. Nagyon nem is kell ecsetelni: a kultikus Gonosz halott feldolgozása, melynek a rendezője Sam Raimi produceri feladatokat lát el, Bruce Campbell-el (az az eredeti főszereplővel) karöltve. Sokkal komorabb, véresebb, betegebb és parásabbnak ígérkezik. Nem csak az eredetihez viszonyítva, hanem első ránézésre az utóbbi kb. 5 év horrorterméshez képest is. Nagyon nagyok az elvárások, annak ellenére is, hogy a rendező eddig csak spanyol rövidfilmeket tett le az asztalra.

Ja és nem régi hír, hogy CGI nélkül készült! Respect!

Azonban muszáj kifejezni ismételten az aggodalmamat, hogy bár van hazai dátumunk, a kedves korhatárbizottság már pusztán az előzetes láttán rárakhatja az X-kategóriát. Ezzel ugye nagyobb kulturális járulékot kellene utána fizetni, és ezt a mozik nem fogják bevállalni. Hiszen a Fűrész egyes részei sem hoztak akkora bevételt, amiért megérte ezzel a teherrel moziba küldeni. Ha ez bekövetkezik, akkor még mindig reménykedhetünk egy DVD (ne adj' Isten Bul-Ray) megjelenésben.

Külföldi premier: április 12 (USA)

Tervezett hazai premier: május 9.

Forgalmazó: InterCom

evil-dead-poster-remake-post.jpg

.

3. Z Világháború - World War Z

Erről se kell nagyon sokat írnom. Az ismert (nálunk is kapható) zombi apokalipszisről szóló könyv adaptációja. Bár én nem olvastam, de mindenhol arról keseregnek, hogy az előzetes alapján köze sem lesz a műhöz. Mindenesetre így is nagyon grandiózusnak ígérkezik, bár aggodalomra ad okot, hogy milyen zombi-horror az, amelyik PG-13-as besorolást kap?

A rendező Marc Foster, aki legutóbbi filmjével, A géppisztolyos prédikátorral csúfosan bukott. Igen, régen volt már a Szörnyek keringője... A főszereplő pedig valami Brad Pitt nevű fazon, nem hallottam még róla.

Külföldi premier: június 20 (Ausztrália)

Tervezett hazai premier: június 27.

Forgalmazó: UIP-Duna Film

Posztert szándékosan nem rakok be, mert ami van, az olyan, mintha nem is lenne. Azért tessék.

.

4. Carrie

Erről is nagyon sokat cikkeztünk már. Stephen King klasszikusának újragondolása. Hogy szükség van-e rá De Palma klasszikusa után, azt nem tudom, bár tény, hogy sok dolgot kihagytak abból a változatból. Mondjuk az interjúk nem hiányoznak, de a végén lévő pusztítás igen - ezt úgy néz ki meg is kapjuk.

A szereposztás is magáért beszél, hiszen a címszereplőt valóban egy tinédzser, Chloe Grace Moretz alakítja (A leleményes Hugo, Éjsötét árnyék, Ha/Ver), míg az őrült anyját maga a négyszeres Oscar-díjra jelölt Julianne Moore (Hannibal, Az elveszett világ, Boogie Nights).

Sajnos a tervezett tavaszi bemutatót eltolták októberre, nem tudni milyen okból. Remélhetőleg nem 3D-t akarnak ráerőszakolni...Így nálunk is csak később lesz látható, mert eddig tervbe volt véve a bemutatása.

Külföldi premier: október 18. (USA)

Másik, újabb poszter.

Carrie_2013_poster.jpeg

..

5. Renny Harlin cím nélküli projektje

 

Na ez nagyon érdekes lesz. Renny Harlin ismerős lehet, hiszen olyan ismert akciófilmek rendezője, mint a Még drágább az életed, a Cliffhanger - Függő játszma vagy az Utánunk a tűzözön (ezek nekem nagy kedvenceim amúgy).  De a horror terén is van már kellő tapasztalata (Rémálom az Elm utcában 4: Az álmok ura, Háborgó mélység és Az ördögűző: A kezdet).

A lényeg azonban a sztori: öt fiatal elmegy forgatni az Urálhoz, hogy utána járjanak a hírhedt Djatlov-incidensnek. Ami tömören annyi, hogy az ötvenes évek Szovjetuniójában kilenc huszonéves elment sítúrázni, aztán baromi hátborzongató és rejtélyes körülmények között meghaltak. Erről bővebben a Konteó blogon olvashattok - érdemes. Nagy kár, hogy nem konkrétan ezt a történetet filmesítik meg... Mindenesetre félő, hogy kézikamerás lesz, de egye-fene, a téma engem baromira lázba hozott.

Az mondjuk furcsa, hogy a premierre egy hónap múlva kerül sor, de nem hogy teaser vagy poszter nincs róla, hanem még cím se. Van egy rossz előérzetem, hogy ezt is el fogják tolni...

Külföldi premier: február 28 (Oroszország)

Tervezett hazai premier: valamikor márciusban

Forgalmazó: Budapest Film


Ennyi volt a biztos (?) felhozatal. Lássuk az esélyeseket és nagy reményeket.

6. Texas Chainsaw 3D


Ezt sem kell nagyon bemutatnom. Nem a remake történetéhez kapcsolódik, hanem az eredeti 1974-es klasszikusét. Nem, nem is a '86-os második rész feldolgozása. Akárhogy is, Bőrpofát és a láncfűrészét mindig öröm látni. A térhatás meg most még engem is elcsábítana. Világszerte megvan a masszív rajongótábora, nem véletlen, hogy Amerikában már a nyitóhétvégéjén behozta a 20 milliós gyártási költségét. Már gondolkodnak a folytatáson is!

Külföldi premier: már megvolt.

Esélyek: A 3D-s mozit még nem vetném el, szerintem még pár hónapos csúszással is vállalható, elvégre itthon is sokan ismerik és szeretik a figurát. Legrosszabb esetben egy direkt DVD-s megjelenést jósolok neki. Az egyetlen hátulütője a készítők totális ismeretlensége: se a rendező (John Luessenhop), se a színészek nem ismertek idehaza. Bár egy horrornál ez nem szokott nagyon elvárás lenni, pláne egy ilyen ismert cím esetében.

TCM-3d-post.png

.

7. Stoker

Szintén nem volt még róla szó, pedig megérdemli a figyelmet. Ezt az angol-amerikai produkciót ugyanis maga Chan-wook Park (a Bosszú-trilógia, Thirst)  A történet középpontjában egy fiatal lány áll. Az apja halála után a sosem ismert nagybácsikája költözik hozzá és anyjához. A férfiről hamar kiderül, hogy valami nincs rendben vele.

Külföldi premier: február 28 (Hong Kong) - de már előtte látható volt a Sundance filmfesztiválon is

Esélyek: Bár maga a rendező csak közepesen ismert itthon, azért az Oscar-díjas Nicole Kidman neve csak megérhet legalább egy DVD-t. De én bizakodok legalább egy art-mozis vetítésben is.

stoker_post.jpg

.

8. 7500

Japán-amerikai horror, amely nagyjából arról szól, hogy egy repülőn menet közben gonosz szellemek kezdenek el öldökölni.

A rendezésért a nagy veterán, Takashi Shimizu felel, aki A harag és azoknak a feldolgozásainak, Az átok filmeknek köszönhetően lett ismert. De volt már szó a Reinkarnáció c. művéről is. A lényeg, hogy ha gyilkos kísértetekről van szó, akkor abban már kellőképpen tapasztalt.

Esélyek: A helyzet az, hogy még tavaly jelentette be a Budapest Film, hogy elhozza hozzánk. Azonban a House at the End of the Street-flaskó óta én már annak a hírcsomagnak már nem adok túl sok hitelt. Mindenesetre tény, hogy már csak évente 1-2 (fél-)ázsiai horror jön be hozzánk, az is többnyire direkt DVD-n. Egy ilyen esélyt látok ennek is.

Posztert most se rakok ki, mert ugyan olyan színvonalú, mint a World War Z-é...

.

Innentől pedig csak felsorolás szinten, mert ezekről már volt szó.

9. The Last Exorcism Part II.

A sztori, amit még anno koimbra megfogalmazott:

A folytatás ott kezdődik, ahol az első véget ért. Nell Sweetzer ott áll mocskosan és ijedten az erdőben, nem messze onnan, ahol éppen lezajlott a rituálé és napvilágra jött a démoni kölök. A zavarodott Nell végül kivizsgálják az orvosok, aki nem igazán tudja felidézni az eltelt hónapok részleteit, de azzal nagyon is tisztában van, hogy családja halott. Miután kiengedik Davreax-ba költözik, itt próbálja összekaparnia magát egy terapeuta segítségével. Úgy tűnik élete végre a normális mederben folytatódhat, munkát talál a közeli hotelben és még egy sráccal is randizgat. Ám nem sokáig tart az idill, mivel az a démon, amely előtte is megszállta továbbra is keresi őt. Természetesen ismét Nellt akarja, de ezúttal másféle tervei vannak vele.

Míg az első rész found footage stílusban készült, addigra ez már "csak" egy mezei film lesz. Ördögűzős. Nagyon eredeti, úgy minden ízében...

Külföldi premier: február 28 (Oroszország)

Esélyek: Az előzmény hozzánk másfél év késéssel érkezett direkt fapados DVD-n. A téma nálunk mindig is kedvelt volt, egészen Az ördög benned lakozik buktájáig, ami azért kinn nyereségesnek bizonyult. Azért egy DVD-t eltudnék belőle képzelni. 

Előzetes itt, poszter itt.

10. The Haunting in Connecticut 2: The Ghosts of Georgia

Még egy erőltetett folytatás, már csak azért is, mert ránézésre semmi köze nem lesz az eredetihez. Ez már bravúr. Ja és tegyük még hozzá a zseniális alapsztorit is: egy család új házba költözik, ami kísértetjárta...

Külföldi premier: február 1 (USA)

Esélyek: Emlékeim szerint anno sikeres volt itthon a Kísértetjárás Connecticutban bemutatója, szóval a folytatás bemutatására is igen sok esélyt látok. Persze, ha kinn bukás lesz, akkor már csak egy direkt DVD-ben bízhatunk, hiszen valamilyen oknál fogva az itthon nem akadály (khm, A jelenés).

Poszter és előzetes itt.

11. Mama

Na ez már a vágy kategória, sajnos.

Az azonos című kisfilmre felfigyelt Guillermo del Toro és producerként elintézte a rendezőnek, hogy egy egész estés horrorra duzzassza fel. 

A történet kapcsán magamat idézném: két kislányról szól, akik eltűntek abban az erdőben, amelyben a szüleiket is megölték. Mikor megkerülnek, egy házaspár befogadja őket. Aztán előkerül a dühös mama szelleme.

Külföldi premier: a héten mutatták be Amerikában.

Esélyek: Sajnos del Toro neve producerként még nem elég erős, de az Universal-lógó talán már elég legalább egy  DVD/BD párosra. 

Poszter és előzetes itt. Spanyol-kanadai produkció.

12. Warm Bodies

Sokan máris az Alkonyathoz hasonlítják, talán picit joggal, hiszen ez is egy könyvadaptáció és egy sajátos tiniszerelemről szól. A fiú ugyanis zombi. A különbség viszont égbekiáltó, hiszen a készítők inkább a humorra fognak rámenni. 

A rendező, Jonathan Levince itthon is ismert, legutóbbi filmje a zseniális Fifti-Fifti volt, de leforgatta már a Majd meghalnak  Mandy Lane-ért c. horrort is. Ja és benne lesz John Malkovich is, ami engem már végképp meggyőzött arról, hogy ez az alkotás bizony "must see" kategória.

Külföldi premier: január 31 (négy országban is)

Esélyek: Igazából fel nem fogom, hogy nem csapott le még rá senki se. Ez moziért kiált!

Poszter itt, előzetes itt.

13. Maniac

Még egy remake... Az eredetit imádtam, szóval magasan vannak az elvárások. Annyi újítás azonban lesz, hogy állítólag végig a gyilkos szemszögéből fogjuk látni a filmet. Ez elsőre jól hangzik, de másfél órán keresztül azért fárasztó lesz szerintem.

Külföldi premier: tavaly már rengeteg fesztivált megjárt, de már első igazi bemutatójára is sor került.

Esélyek: Papíron eladható. Hiszen a rendező (Franck Khalfoun) már letette az asztalra a P2 - A rettegés új szintjét, míg a forgatókönyvíró és producer Alexandre Aja minden filmjét (ami mind adaptált horror) bemutatták itthon. És akkor még magáról a főszereplőről, vagyis a gyilkost alakító Elijah Woodról, azaz Frodó úrfiról még nem is beszéltünk! Azonban moziba túl véresnek ígérkezik, így egy direkt DVD-re számíthatunk. Már ha.

Előzetes itt, színfalak mögötti videó meg itt.

maniac-2012-poster.jpg
                 

                                          

Egyelőre ennyi, többet nem mernék, mert az már túlzott optimizmus lenne részemről. Majd évközben megint lesz egy nagy áttekintés.

És Ti hogy látjátok? Valamit kihagytam? Valamiben túlságosan is reménykedek?

(A hazai vonatkozásra vonatkozó infók javarésze az Aeon Flux blogról valók.)

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr165010836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roller86 2013.01.20. 13:39:07

Egyetértek :)
Amit én még várok az a török dzsinnes horror, (Dabbe Bir cin vakasi) de arra esély nincs, hogy itthon legalább beszéljenek róla :D

Near93 2013.01.20. 14:04:07

Ezek közül én a Carrie-t, az Evil Dead-et és a Stokert várom. Az tényleg tiszteletre méltó hogy az Evil Dead nem használ CGI-t.

KeriJoe 2013.01.20. 20:24:01

Jó lista de sok kimaradt belőle:

Idén James Wan directornak két filmje is kijön: The Conjuring és az insidious. Sajnos James Wan neve még ismeretlen itthon (nem is értem hogy) így talán egy DVD premier mehet nekik, bár az insidious első része mai napig nem jelent meg itthon, amit szintén nem értek, odakint sikeres volt 2 éve. Szerencsére létezik ma már mód hogy láthassa ezeket az akit érdekel ;).
A másik pedig Alexander Aja új horrorja, a Horns. Ami szinte biztos kap mozipremier dátumot már csak a főszereplő kiléte miatt is.

Gixx 2013.01.20. 20:38:28

Zsákos Frodó bevadul :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 09:13:56

a wwz és a boszorkányvadászok érdekel a többi nálam felejtős.

badseed 2013.01.21. 12:08:24

a cím nélküli Renny harlin filmnek szerintem van már címe, mégpedig The Dyatlov Pass
www.imdb.com/name/nm0001317/

www.imdb.com/title/tt1905040/

kis kutakodással meg ezt a teasert találtam (nem biztos, hogy tutira official): www.youtube.com/watch?v=vvnoVqhGOpk

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2013.01.21. 12:10:04

a boszorkányvadászósról még nem is hallottam, de a két főszereplő miatt máris nagyon várom.
még a warm bodies az ami érdekel, kicsit a haláli arcokra emlékeztet (deadheads). azt imádtam:-)
és talán az evil dead meg a z jöhet, a többi legfeljebb véletlenül...

purga · http://horrormirror.blog.hu 2013.01.21. 19:23:31

@KeriJoe: a The Conjuring tuti befutó lenne, ha az Insidioust elhozták már volna hozzánk. Aminek a második része ennek hiányában 100%, hogy nem lesz nálunk.

A Horns valóban esélyes, de az még ráér szerintem a nyári pakkaban:)

Pony666 2013.01.23. 18:11:52

Húúú a Stooker nagyon felcsigázott,imádom Mia Wasikowskát és Kidmant is. Remélem eljut hozzám,elvileg február 28 a hongkongi premier:)))

wolfcreek67 2013.01.26. 16:32:51

Én még a mai napig fájlalom,hogy az Insidious nem jött ki legalább DVD-n,igy esélyt sem látok a 2.rész hazai bemutatójára.A Texasi is megérne egy hazai bemutatót,meg a Maniac,Mama is,utóbbi kettőnek plusz a Gonosz Halottnak,meg a Carrie-nek tudom,hogy lesz itteni,azaz szlovákiai bemutatója,úgyhogy ha más nem lesz,marad a szlovák mozi.


süti beállítások módosítása