Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Budapest Horror Show: 1. nap

2012.11.02. 17:43 - purga

Címkék: premier mozi kanada svéd gondolatok poén vér szellem zombi vámpír összehasonlítás nem ajánlom felsorolás élőprogram

A tegnapi napon Cadenzával lenyomtuk az első három filmet. Bár mindketten gyökeresen eltérő véleményre készültünk, ez most (még) nem igazán jött össze. Az viszont mindkettőnket meglepett, hogy a filmeket eredeti nyelven sugározták. Igen, még a svédet is. Bár ahhoz könnyítésül kaptunk angol  (amolyan "lebutított") feliratot. Akinek azonban ez nem volt elég, élhetett a szinkrontolmács eszközével is. Persze ez az aprócska tény egyikünknél sem okozott különösebb fennakadást, de Cadenza azért bevállalt egy (az ő szavaival élve) "audiotolmácsos" élményt. (Pedig papírom van róla, hogy tudok angolul... - Cadenza)

BPHS-logo-rov2.jpg

Mindeközben a helyet is jobban szemügyre vehettük (most már le is tudtunk ülni!), mi több, volt szerencsénk megtapasztalni, hogy az itt kapható popcorn köröket ver "plázás" társaira. Értsd: enyhén sózott, szép nagy szemű, rendesen kipattogott, egyszóval tökéletes. Mindazonáltal az italozás kissé nehézkes, ugyanis mindent üvegben vagy korsóban kapsz, továbbá az ülések karfájában nincs pohártartó. (Igen, tudjuk: ez egy művészmoziban nem szokás.) Külön érdem (purga szerint), hogy a férfi mosdó kellemes gyümölcsillatú. (Bezzeg a női nem... - Cadenza)

Egyébként olyan este 10-fél 11 magasságában egy dj nyomatta az előtérben az aláfestő elektronikus zenéjét (meg nem mondjuk a pontos műfaját).

Na de térjünk rá a filmekre!

1. Marianne (2011)

Rendezte: Filip Tegstedt

marianne_2011_poster.jpgAdott egy apa, aki most vesztette el feleségét egy autóbalesetben, ahol ő volt a sofőr. Emiatt hatalmas bűntudat gyötri, ráadásul nevelt lánya sem könnyíti meg a dolgát, ugyanis gyűlöli és megveti őt, Mindemellett még csecsemőkorú lányáról is gondoskodnia kell, Így talán nem is csoda, hogy álmatlanságban szenved, melynek legfőbb kiváltó oka egy nő, aki az éjszaka leple alatt folyamatos fizikai és mentális kínzásoknak teszi ki őt. Ezek persze csak rémálmok vagy lehet, hogy egy Mare (a svéd folklór szerint egy bosszúálló női szellem)?

Mivel mindketten egy véleményen vagyunk a filmet illetően, feleslegesnek tartottuk, hogy kétszer írjuk le ugyanazt. Így rendhagyó módon közös értékelés következik.

Mi Amore Cadenza és purga:

Ezzel a filmmel vallatni lehetne. Nem elég, hogy szar, de rettenetesen vontatott és unalmas is egyben. Az hagyján, hogy egyik szereplővel sem tudunk azonosulni (vagy legalább szimpatizálni...), de merő gyűlöletet éreztünk mindegyikük iránt az első perctől kezdve. A puhapöcs apát még egy óvodás is képes lenne befenyíteni, az idősebb lánynak (goth szuka) pedig már az első megszólalásáért kijárna egy csicskalángos. Egy igazi önző, elkényeztetett, intoleráns, hisztis picsa. Képes akármilyen helyzetet a saját "mártírkodására" fordítani. Még a szerencsétlen kisbabára is csak gyűlölettel tudtunk nézni, mert akárhányszor láttuk, bömbölt mint az állat. Ennek következtében még a tragikusnak és drámainak szánt halála (jaj bocs, spoiler...) is megkönnyebbülést váltott ki belőlünk. Depresszív érzések ide vagy oda, legalább csend lett.

Az egyetlen, még tűrhető karakterrel (nagylány pasija) pedig az a baj, hogy az őt játszó színész borzalmas. Komolyan, mintha papírról olvasná a szövegét... Mire eljutunk odáig, hogy a film szociodrámából átcsapjon horrorba (legalábbis próbálkozik), már fel sem kaptuk a fejünket az úgynevezett ijesztgetésekre. Ha jobban belegondolunk, itt a feszültség egyetlen forrása az, hogy egy középkorú férfi nem tud aludni. Félreértés ne essék: nem az a problémánk, hogy "igazi" horrort vártunk, hanem egyszerűen ez az alkotás (?!) még egy mezei drámának is pocsék lenne. A fordulatokon egyáltalán meglepődött valaki...?

Értékelés (egyöntetűen): 1/10

2. Egy picit zombie - A Little Bit Zombie (2012)

Rendezte: Casey Walker

a_little_bit_zombie_poster.jpgSteve a HR-s, menyasszonyával, nővérével és annak férjével kiruccan egy hétvégére a család erdei kuckójába, hogy befejezzék az esküvői előkészületeket. Azonban egy zombivérrel fertőzött szúnyog  véget vet a korántsem békés összejövetelnek azzal, hogy megcsípi hősünket. Aki ettől (a címmel ellentétben nem is kicsit) bezombul. Ennek következtében nagyon hamar olthatatlan vágy ébred benne az agy iránt. A bajt tetézi, hogy a közelben élőholtvadász-páros végzi munkáját. Ha ebből nem esett volna le, egy újabb humoros zombifilmmel van dolgunk.

Mi Amore Cadenza:

Elöljáróban szögezzük le, hogy nem szeretem a horror-vígjátékokat. Azonban ez mégis belopta magát a szívembe, bár ez nagyban köszönhető a "zseniális" szinkrontolmácsnak is. Ugyanis gondoltam, érdekelne benneteket, milyen volt így az élmény.  Bár rengeteg vicces szituációt szült, hogy szövegkönyv nélkül, ahogy esik úgy puffan alapon történt a fordítás ott helyben, mint például: "Gondolj a bátyádra...aaaaaz öcsédre. Szeretnék ott lenni az esküvődön, izé... az esküvőnkön." De komolyan mondom, a híradót nagyobb átéléssel olvassák fel a bemondók... És akkor a háttérzajt még nem is említettem: a film első feléhez traktorgyár dukált, míg később rádiót hallgathattunk. Nagyon látványos volt, hogy a közönség melyik fele nézi fülessel a filmet, ugyanis teljesen máskor nevettünk, mint a hallás után dolgozók.

És akkor néhány szót magáról a filmről: kellemes kis limonádé, nagyon kellett azután a borzalom után (lásd fentebb). Ha én adhatnék neki magyar címet, ez lenne: A fiatal Rowan Atkinson zombivá válása. (Csak nézzetek a srácra!) A visszatérő "agyzsibbasztó" poén a századik alkalom után sem unalmas, az öt percig szájból kilógó hatalmas kannyúl látványa pedig felejthetetlen. Egyedül a zombivadász-páros ront a helyzeten, velük nem tudtam mit kezdeni. Ahogy azzal sem, hogy a műnő miért akart mindenáron férjhez menni a zombicsávóhoz? Se nem volt jó pasi, se nem volt gazdag... Vagy csak nem értek a vígjátékokhoz...? Így vagy úgy, de a végítéletem (tekintve, hogy mint említettem herótom van az ilyen filmektől) abszolút felülpontozásnak számít, legalábbis tőlem. Szép volt, megdolgozott érte.

Értékelés: 6/10

purga:

Törzsolvasók bizonyára már tudják, hogy imádom a műfajt, nincsenek magas elvárásaim vele szemben, bőven elég, ha alaposan meg tud nevettetni. Ez most is sikerült, remekül szórakoztam. Igaz, a kezdés ehhez képest kissé lapos és erőltetett volt (meg is ijedtem, hogy "Úristen, ez lenne a kanadai humor?"), de a "zombulástól" már minden klappolt.

A karaktereket remekül eltalálták, a lányok "cicaharcai" kifejezetten szórakoztatóak voltak, illetve az a jól ismert humorforrás, amikor a menyasszony mindennél fontosabbnak tartja a közelgő esküvőt. Kivételt képez az abszolút kilógó zombi-vadász páros. Mondjuk az öreggel kapcsolatban volt egy-két jó poén és értettem is a kifigurázási szándékot, de attól még izzadtságszagúan hatott az egész figura. A filmen egyébként érezni a Hullajó jótékony hatását is, hiszen túl azon, hogy a két főszereplő fickó szinte ugyanaz a karakter, még direkt a "fülleszakadós-visszaragasztós" poént is átemelték. Sajnos nemhogy közel sem volt annyira véres, mint Peter Jackson mesterműve, hanem jóformán semennyire sem. Ez azért fájó pont volt számomra, ennél azért még a Haláli hullák hajnala is merészebb volt.

További problémám volt még a néhol túlzottan is vulgáris humor is (asszony telibe hányása). Viszont minden kisebb-nagyobb hibája ellenére remekül elszórakoztatott és egy percre sem ült le a sztori. Érdemes megnézni.

Értékelés: 7/10

3. Az éjfél gyermeke - Midnight Son (2011)

Rendezte: Scott Leberecht

midnight-son-post.jpgJacob egy vérfarkas, aki egy ritka betegségben szenved: a Nap sugarai konkrétan szénné égetik. Egy nap szörnyű éhség tör rá, amit csak a vér tud enyhíteni. Természetesen rajtunk kívül benne is felmerül a gyanú, hogy vámpírrá változott, de a helyzet korántsem ilyen egyszerű. Mi több, még egy drogproblémákkal küszködő lánnyal is közelebbi kapcsolatba kerül, ami újabb feszültségforrások gócpontja. És hogy mi sülhet ki ebből? Egy semmilyen értelemben sem hagyományos vámpírfilm.

Mi Amore Cadenza:

Jacob tehát választásra kényszerül, mi fontosabb számára: a vér szava vagy a szerelem? Na, nyugi, ez nem az Alkonyat drogos verziója, csak poénkodtam. Számomra a fesztivál egyik legvárósabb darabja volt, ami ugye könnyen magában hordozza a bukás lehetőségét. Nos, ez így is lett. Lehet (sőt biztos), hogy bennem van a hiba, de magam sem tudom megfogalmazni, mit vártam. Annyi biztos, hogy nem egy olyan filmet, amiben a legnagyobb örömforrást számomra a folyamatosan meghiúsuló szexjelenetek jelentik. Tök jó olyanon elpoénkodni, hogy na, most megint mit találnak ki, csak nem menstruál a csaj? Bár az még jól is jött volna ki...

De hogy ne csak a csomót keressem a kákán: voltak benne nagyon szép és ötletes megoldások is. Az álcázott kávéspohár kifejezetten tetszett. Na meg a vérhányás! Ez baromi hülyén fog hangzani, de ilyen szépen kivitelezettet még egyik filmben sem láttam. Tudjátok: a minőség a gyengém. Arra pedig igazán nem lehet panaszom, ahogy a vérmennyiségre sem. Előzményeket persze egyik oldalról sem tudunk meg, a csaj engem a végén már teljesen felkúrt agyilag, ahogy ez a szerencsétlen félvámpír is. Mellette szóljon, hogy akkora szemei voltak, mint a malomkerék, a legtöbb nő meg ezt szépen beeszi. 

Tipikus egyszer nézős film, olyan... tudjátok milyen? "Hulkos". Kontrollálhatatlan véréhes-szépszemű átváltozós. A romantika sója kicsit megborult, számomra komolyan vehetetlen. Jó tanács minden kezdő, vegyszeres húslén tengődő (de a húst meg megsüti, ahelyett, hogy marcangolna...) fényérzékeny lénynek: Ne hadakozz a leküzdhetetlennel, inkább válj eggyé vele!

Értékelés: 5/10

purga:

Kissé felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. A legnagyobb fejtörést a párhuzam okozta a vér- és a drogfüggés összehasonlításánál. Egyrészt vannak kifejezetten szép, elegáns megvalósításai, pl. a görcsös szorongás a "cucc" iránt. Illetve az ebből eredő alvilági vonulat egy új dimenziót nyitott meg a vámpír-filmeken belül, olyat amire nekem régóta igényem volt. A legjobban ez a vonal nyerte meg a tetszésemet. Azonban mégse lehet elmenni amellett, hogy ezzel voltaképpen a drog-felhasználókat szándékoztak rehabilitálni. Mert hogy ők is olyan kiszolgáltatottak, mint hősünk. Hát nem. Ő nem tehet róla, míg egy drogosnak azért el kell valahol kezdenie.

A történetvezetés kissé lassú ugyan, de jelen esetben ez szükséges volt, hiszen remekül megmutatja a srác átváltozásának lépéseit. A szerelmi szál (már ha beszélhetünk ilyenről) kissé erőtlenre sikeredett, pedig volt benne potenciál bőven.

A fényképezés nagyon szép, ami egy sajátos atmoszférát teremt. Külön piros pont jár a kezdeti kísérletezgetés a vámpírsággal, illetve az eredeti Frászkarika bevágása is.

Értékelés: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr74885573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

salander 2012.11.03. 10:19:56

Igen, a Little Bit Zombieban a "vadászok" tényleg csak a helyüket keresték... Bár szerintem a "tactical beacon"-ös viccért már megérte hogy voltak. :D


süti beállítások módosítása