Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Remake vs. Eredeti: Halloween edition

2012.10.31. 11:38 - purga

Címkék: remake brutál vér ördög vs összehasonlítás nem ajánlom felsorolás slasher

Ezt a posztot már vagy két éve meg akarom írni. Tavaly sajnos kifutottam az időből, ám most!

Démonok éjszakája - Night of the Demons (1988 Kevin Tenney -  2009 Adam Gierash)

night-of-the-demons-1988-post.jpgSzokás szerint kezdjük az előddel, a történet jelentős része természetesen mindkét esetben megegyezik.

Szóval van nekünk egy csapat középiskolásunk, akik amolyan " halloween-i illegal party"-t szerveznek egy elhagyatott házba, ami egykoron temetkezési vállalkozás volt. Természetesen elátkozott, hiszen a legutolsó lakó itt végzett a családjával. Igaz, már előtte az alapító atyáknak is meggyűlt a baja vele. A lényeg, hogy ezekre a mendemondákra hőseink nagy ívben szarnak. Ehhez a tiltott hangulathoz remekül illik az a rendezői húzás, hogy mindössze csak tízen vannak a bulizók. Arról meg már ne is beszéljük, hogy az étel-ital jelentős része is lopott.

Bömböl a muzsika a magnóból (ami ekkor még régi vágású punk rockot jelentett és nem Skrillexet), megy rá a jelmezes tánc, míg egyszer csak úgy nem döntenek, hogy tartanak egy szeánszot. Mert mi sem természetesebb annál, hogy azon az estén, amikor a babona szerint a szellemek szabadon garázdálkodhatnak, megidézzék őket. Pontosabban nem is ezt akarják, csak egy tükörrel akarnak múltidézést végrehajtani. De a szeánsz az szeánsz és az egyiküket megszállja egy démon. Ami egy vírushoz hasonló módon el is terjed. Élőbe és holtba egyaránt.

Le se lehetne tagadni a Gonosz Halott hatását, ami nem is baj. Főleg, hogy megvan a maga sajátos íze. Egyrészt egyáltalán nem szemérmes: korrekt mennyiségű és kivitelezésű gore-t kapunk. Másrészt nem csak csöcsikét, de nunit is láthatunk! Meg az egyik legbizarrabb szexjelenetet, melyben kinyomják szerencsétlen faszi mindkét szemét. Sajnos a mindent bevállaló horror-veterán Linnea Quigley (Silent Night, Deadly Night, Az élőhalottak visszatérnek, Rémálom az Elm utcában 4) feje itt borzalmasan néz ki, mármint még átalakulás előtt is. Pedig neki kellene képviselnie a "minden pasi velem akar dugni" ribancot. A segge jobban néz ki, komolyan.

night-of-the-demons-1988-pic.jpg

A cselekményvezetés viszont nagyon rossz. A film első fele konkrétan unalmas. Aztán az akció jelentős részét 10-15 perc alatt ledarálják. Hiába vannak tízen, ha a többséggel gyorsan végeznek. Az utolsó 20 percben jóformán csak három szereplő futkározását láthatjuk. A karakterek fele könnyen felejthető, sőt, Quigley-n kívül egyedül "Vicces" (Hal Havins - Életfogytig, Witchtrap) tud kitűnni. Mondjuk ő nagyon. A "kerettörténetet" adó morcos vénember pedig ugyan mókás, csak épp több sebből vérzik (bocs a szóviccért, aki látta az érti).

A maszkok korrektek, legalábbis a kor színvonalához viszonyítva mindenképp. Manapság azért már annyira nem félelmetesek. A látványba nem nagyon tudok belekötni, tipikus '80-as évek horrorja. Van egy sajátos atmoszférája és a zenéket is sikerült eltalálni. Azt nem mondom, hogy járt volna neki egy remake, de jobban is meg lehetett volna csinálni. Mindenesetre kapott egyet.

A rendezőnek egyébként már több horrort is köszönhetünk: Démoni játék 1-2, Pinokkió bosszúja, The Cellar.

night-of-the-demons-2009-post.jpgLegutóbb az Ómen kapcsán írtam, hogy egy remake lehet jó, ha megfelelő kezekbe kerül és tud valami újat nyújtani. Jelen esetben nem ez történt. A sztori majdnem ugyanaz, csak telepakolták felesleges plusz ötletekkel.

Először is a buli ugyanúgy egy elátkozott helyen zajlik, csak hogy a szervező ezúttal szeretne meggazdagodni és belépőt kér a részvételért. Mindenesetre így is sikere van, baromi sokan megjelennek, hiszen a pia, zene ingyen van - el se hiszem, hogy ezt nyereségesnek gondolta. Itt kezdtem örülni, hogy "háhá, mészárszék lesz". De nem, ugyanis megjelennek a rendőrök és bezárják a bulit. Majd a szervezőnek csak egy bünti csekket adnak. Bazzmeg.

Végül benn ragadnak heten és felfedeznek néhány csontvázat a pincében. Hogy ezeket hogy nem vették észre anno, az egy újabb rejtély. A lényeg, hogy most is démonmegszállás történik. A végére pedig ismét hárman maradnak ééééés nem rohangálnak! Miért? Mert itt van egy kibaszott védett szoba!!! Feszültség nem hogy nincs, ezt a jelenséget úgy kezelték, mint óvodások fogócskánál a "házat". Szörnyű.

De ez még hagyján. Ugyanis kitalálják, hogy a rozsda árt a démonoknak!! Illetve mégsem, mert hiába lövik őket szarrá korrodált szögekkel, ugyanúgy egyben maradnak! Ez a következetlenség végig benne van a filmben. Azzal is veszélyes vizekre tévedtek az alkotók, hogy a démonok valamiféle röhejes eredettörténetet kaptak... Az meg már tényleg a legalja, hogy a "félelmetesen zárt kapun" simán át lehetett volna mászni! Emlékeztetőül: az eredeti verzióban a kapu eltűnt és végig téglafal volt. (És azon is át tudtak mászni.) Borzasztóan idegesítő film.

night-of-the-demons-2009-pic.jpg

A kivitelezésben itt sincs sok kivetnivaló, sőt voltak kellemes megoldások is. Mint például a bevágott némafilmes flashback-ek. Vagy Quigley cameoja, amiben ugyanúgy lehajol, mint anno - ez egy jópofa húzás volt. Szexualitás amúgy van dögivel, aminek a fő mozgatórugója a feltűnően sok leszbicsók. Szintén tetszett az ominózus "rúzs eltüntetése a mellben" tovább gondolása is.

A színészek közül kettőt emelnék ki, és akkor érzitek majd a színvonalat: Shannon Elizabeth, akire még mindig mindenki úgy tekint, mint a csöcsét mutogató Nadia az Amerikai pitéből. (Már a Jack Frost-ban is domborított.) Nem mondom, hogy rosszul játssza a szerepét, de nem is jól. Az igazi mélypontot viszont Edward Furlong jelenti, aki már a Rendezte: a Halál és a Holló 4 óta igazi ZS-sztárnak számít. Igen, még mindig ő volt a Terminator 2 vagány kissráca. Mondjuk most legalább testhez álló szerepet kapott: egy lecsusszant drogos alakít - kb. ez az a szint, ami még hiteles tőle.

Hangulat abszolút nincs. Kiszámítható és nem csak a remake jellege miatt, hanem önmagában is, már ha csak a saját "fordulatokat" nézzük. A vége meg nettó baromság. Hiába a sok pozitívum, attól ez még szar. Azért nem az a messziről kerülendő, halloween-i after party-ra érdemes benyomni, hogy a vendégek jókat röhögjenek, mert van min. Másra nem való.

Ja és Gierash is ismerős lehet, első művéről, az Autopsy-ről korábban már írtam.

Halloween - A rémület éjszakája (1978 John Carpenter - 2007 Rob Zombie)

halloween-poster-1978.jpgCarpenter filmjét már megszámolni se tudom, hogy hányszor említettem a blogon. Szó volt arról, hogy ez egy mérföldkő, hogy a zenéje mennyire zseniális és hogy bizony eléggé túlértékelik. Tovább megyek. Romero Holtak hajnala mellett a "horror-szakértők" valóságos Szent Tehénként tekintenek erre a műre. Elismerem, hogy fontos alkotás, de azért ne essünk már olyan túlzásokba, hogy "a mai napig beleborzongok, ha nézem". Mert ezt egyszerűen nem tudom elhinni.

A sztori jól ismert: egy pszichopata, Michael Myers kiszabadul az elmegyógyintézetből, ahová azért került, mert öt évesen leszúrta a nővérét. Útja rögtön a szülővárosába viszi, ahol találomra öli a tinédzsereket. Ennyi, ez a váz, az ördög természetesen a részletekben lakozik.

A mai napig megy a vita, hogy ez tekinthető-e az első slasher-nek, vagy inkább a Black Christmas. Ezt a vitát én sose értettem, mivel két teljesen különböző filmről beszélünk. Ráadásul mindenki megfeledkezik a Toolbox Murders-ről, ami ha nem slasher, akkor mi a tököm? A Texasi láncfűrészes mészárlást meg már meg se merem említeni... Mindenesetre tény, hogy a karakteres, maszkos gyilkosos filmek nem lennének e nélkül.

A cselekmény itt is három, jól elkülöníthető részre bontható. Az elsőben Myers nem csinál mást, csak kukkol, megfigyel, követ. Elhiszem, hogy ez akkoriban nyugtalanítható lehetett a nézőknek, de ma már szimplán unalmas. Egyszerűen nem történik semmi.

Viszont amint leszáll az éj, gyilkosunk munkába kezd. A film csúcspontja, legjobb része. Nem csak mert végre történik valami, hanem ahogy. Myers lazán ki-be sétál a kertvárosi házakban, amit megtehet, hiszen Halloween van, így a maszkja nem szúr szemet senkinek se. Na ez már tényleg nyugtalanító. Oda az otthont jelentő biztonság érzése. Most mondhatnám, hogy erre az is rátesz egy lapáttal, hogy a félelem tárgya egy ember, nem démonok vagy űrlények. Csakhogy ebben a lezárás miatt nem lehetünk biztosak. Még tegyük azt is hozzá, hogy azért az autós-fojtógatós jelenet nagyon gáz, főleg, hogy a végén a "hulla" szépen visszadugja a nyelvét és becsukja a száját...

halloween1978-pic.jpg

A harmadik része a cselekményeknek pedig csupán annyi, hogy Jamie Lee Curtis (had ne mutassam be) fel-le rohangál. Ezt sajnos nagyon elnyújtották, a sokszori feltámadás meg inkább nevetséges, mint félelemkeltő.

Amekkora Szent Tehén, annyira megbocsájtanak neki minden hibát. Például a legkézenfekvőbbet, hogy Myers mégis hogy a fenébe tanult meg autót vezetni? Ráadásul olyan profi módon, hogy a követés művészetét is elsajátította! A doki erre csak annyit mond, hogy "biztos valaki tanítgatta"... skandallum! Sőt, még a hazafelé vezető útra is könnyedén rábukkant! Eleve hogy szökött meg? Mert erre se kapunk magyarázatot. Azért az ehhez kapcsoló bóklászó őrültek látványa tényleg hatásos.

A másik sarkalatos pont maga Myers jelleme. Semmit nem tudunk meg róla, és sokaknak ez még tetszik is! Mert hogy "az ismeretlen még félelmetesebb" - ez akkor lett volna igazán szép, ha a végén nem látjuk az arcát. Az nekem legalábbis marha illúzióromboló volt. Meg eleve, most csak fogadjuk el, hogy ő egy érzelemmentes gyilkológép? Ahogy az orvosa is megmondta? Igen? Akkor miért nem ölt kisgyereket? Pedig lehetősége lett volna rá, hiszen szabadon járnak-kelnek a kölykök... A másik vele kapcsolatos problémám, hogy túlságosan is profi, mintha rengeteg tapasztalata lett volna már, ami ugye lehetetlen. Ninjákat megszégyenítő módon settenkedik és mindig tudja, hogy ki merre van.

Elismerem, hogy ilyen kevés pénzből (300 ezer dollár) kihozták a maximumot. Meg, hogy a mai szemmel is élvezhető. A zene végig lenyűgöző, ehhez kétség sem fér (amit ugye maga Carpenter szerzett). De tele van olyan fehér foltokkal, ami mellett nem szabad szemet hunyni.

halloween-2007-post.jpgA másik "közmegegyezés", hogy Rob Zombie verzióját szinte kötelező utálni. Mert eredettörténetet merészelt adni Myersnak, a szemét! Van múltja, megismerjük a családját, a motivációját, az átváltozását, a maszkok jelentőségét - hogy merészelte ez a gazember! Fúúúúj!

Komolyan nem értem, hogy mit vannak ezen kiakadva. Végre kézzelfogható a "gonosz", nem egy túlmisztifikált terminátor. Mondjuk a "terminátor" jelző itt is jogos, olyan könnyen aprítja az embereket, mint nagymama a zöldséget a levesbe. Ez meg a másik "sarkalatos pont": túl sok a vér! Nebasszmár! Komolyan ez lenne a probléma egy horror film kapcsán?! Egyesek még a rengeteg tini-cickót is sokallják! Mi az isten van veletek?!

Külön érdem (ami mellett szintén szeretnek elmenni), hogy gyilkosunk nem vezet autót, hanem szépen lesétál az otthonáig! Mi több, a pszichológus karaktere is összetettebb lett (akit a zseniális Malcom McDowell alakít). Látszik rajta a vágy, hogy meggyógyítsa a srácot, sőt, barátjának is tekinti. Szemben a "régivel", aki nem gyógyítani akar, hanem elpusztítani az általa menthetetlennek vélt beteget.

Hovatovább nem csak hogy azt tudjuk meg, hogy hogyan szabadul ki az intézetből, hanem annak miértjére is fény derül. Ugyanis előtte mond le róla doktora, akire amolyan kvázi családtagként tekintet rá, egyfajta kapaszkodóra. Amikor ennek vége, logikus, hogy kishúgát akarja megkeresni. (A két főszereplő közötti kapcsolatra Carpenternél nem derül fény, csak a folytatásban.)

Sokkal gyorsabb tempójú, tud újat mutatni és megfelel a mai kor elvárásainak. Mindemellett maximálisan tiszteletben tartja az eredeti változatot is. Nem csak a zenét tartotta meg, hanem rengeteg emlékezetes beállítást is. Még olyan apróságokat is, hogy ugyanúgy feltűnik benne az 1951-es The Thing from Another World.

halloween-2007-pic2.jpg

A színészekről meg már tényleg csak annyit, hogy mindegyikük ismertek a műfajon belül, sőt, a legtöbbjük már szerepelt Zombie első két filmjében, Az 1000 halott házában és annak folytatásában. Mindegyiket öröm nézni, igazi csemege egy "hozzáértőnek". Szóval már végképp nem tudom, hogy mi ez a közutálat a film iránt. (Udo Kier fájóan keveset szerepel, ha rosszkor pislant az ember, le is marad róla.)

Nem tökéletes még ez se, hiszen vannak indokolatlanságok, meggondolatlanságok (Trejo karakterének a kínhalála egy nagy WTF). Továbbá a végét ennek is elnyújtották rendesen, ráadásul a húgi itt roppant idegesítőre sikeredett. Nekem akkor is jobban tetszett, mint az eredeti. Vállalom.

Night of the Demons 1988: 6/10

Night of the Demons 2009: 4/10

Halloween 1978: 6/10

Halloween 2007: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr584879457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2012.10.31. 12:09:11

Íme egy válasz az autóvezetéshez kapcsolódó kérdésedre:

mediaviagra.blog.hu/2012/10/31/majki_majersz_igy_tanult_vezetni

Viccet félretéve egyébként a Péntek 13, Rémálom az elm... Texas Chainsaw Massacre és a Halloween négyesből Carpenter műve a kedvencem (Freddy szorosan követi). De sajnos egyet kell értenem azzal az állításoddal, hogy néhol kissé vontatott, túlzottan lassú a sztori. A megvalósításba én abszolút nem kötnék bele, mert szerintem felesleges abban keresni a hibákat egy '78-as alkotásnál, ami potom 300 ezerből készült.

A fehér foltokkal kapcsolatban, szerintem is valóban meghatározó, hogy szinte zéró az ismeretünk Myers-ről. Pont ez az egyik legegyedibb vonulata a Halloween-nek. Nem kell tudnunk miért, csak azt, hogy öl, hogy szeret ölni, hogy élvezi és hogy a pszichopatát róla mintázták. A "terminátor-effektus" már inkább zavaróbb, bár az egész egyfajta misztikusságot kölcsönöz a karakternek, ami az első részben még nem feltétlenül hátrány - később már zavaróbb.

Rob Zombie filmje attól érdekes, mert meg akarja mutatni a motivációkat, a tipikusan tahó, rossz amerikai családot, a munkásosztályt amelynél senki sem csodálkozik, ha valaki közülük szociopata lesz. Lehet utálni azért, mert elvette Myers-től az a titokzatosságot, a lényegét, amelytől olyan kibaszott félelmetes, de ugyanakkor mindez érdekes is. Ezért az első 1 óra szerintem baromira jó (néhány olyan részlettől eltekintve, hogy az elmegyógyintézet tök üres, mintha soha senki nem lenne ott), az a baj, hogy Zombie nem viszi végig, nem munkálja ki rendesen a sztorit, amibe belekezdett. Az első egy óra hirtelen elkezd beleesni a remak-ek legjellemzőbb hibáiba, mintha akkor jutott volna eszében, hogy basszus nekem tisztelegnem kéne a klasszikus előtt, no meg vért fröcskölni, izgalmat kelteni... Ezért a film második fele egy felesleges, idegesítő feldolgozás, ami azért irritáló, mert a merész és remek expozíció sokkal többet sejtet, mint amivel Zombie végül kiszúrja a szemünk. Ha már elveszi a karaktertől azt, amit Carpenter tulajdonképpen a lényegének, a legfontosabb prioritásának tekintett, akkor mutassa be, járja végig vele az utat, adjon neki múltat, adjon motivációkat és félúton ne csináljon úgy, mintha eddig nem ezt akarta volna.

Ezért nálam az eredeti 7/10 (a túlértékelt jelző helytálló, de azért óriási jelentőséggel bír a film), a feldolgozás pedig 6/10, mert ebből a koncepcióból sokkal több minden kihozható lett volna, ha Zombie nem adja fel félúton.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.10.31. 12:14:08

@Gevin: az autóleckét mi is kiraktuk:) egyébként jók az észrevételek

Near93 2012.10.31. 12:22:47

Ennek az írásnak most nagyon örülök, mivel 3 filmet is láttam innen. A Démonok Éjszakáját ('88) még kisgyerekkoromban láttam. Emlékszem dolgokra belőle. Pl a szem kinyomás, meg az a "több sebből vérzés". Nekem olyan kellemesen gagyi film volt már akkor is. :) A Halloweennel meg teljesen egyetértek. Rob Zombie kicsit jobban rakta össze a történetet, és tulajdonképpen az első egy óra után ugyan azt a filmet kapjuk csak más színészekkel, ami szerintem szép tiszteletadás. Amit nem értettem az az, hogy mikor játszódik. Mert az autók többsége nem tűnik réginek, viszont a frizurák tiszta '70-es '80-as évek. :D Kár hogy Zombie a folytatást nagyon de nagyon elbaszta. Pont tegnap néztem meg. Csalódtam.

Befőtt 2012.10.31. 15:18:33

nekem hatalmas kedvencem az eredeti halloween szerintem este meg is nézem:)

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.10.31. 17:35:25

Nem értem a fentieket. Carpenter filmjében Myers "nem emberi lény", hanem maga a "Mumus", a Gonosz. A Gonosznak nem okoz problémát a szökés vagy megtanulni autót vezetni! És ezért van, hogy lelőni sem lehet.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.10.31. 17:51:20

Szerintem a Halloween remake nagyon rendben volt. A folytatás már kevésbé, sőt!

Near93 2012.10.31. 18:43:33

@koimbra: Ezzel egyetértek. Tegnap néztem meg. Borzalmas. Mintha Nem tudták volna hogy milyen filmet kéne csinálniuk. Habár előrukkolt, egy két jó ötlettel de abból sem hozott ki semmit.

csuszokotes 2012.10.31. 19:08:26

Egyszer régen éjszaka (ez kb. 10 vagy még több éve) leadta a MTV1 (vagy a 2) a Halloween-t az eredetit, és nem kis meglepetésemre tele volt ismeretlen jelenetekkel!! Vagyis az egy rendezői változat volt, ha jól emlékszem nem is kevés plusz jelenettel...(lehet az MTV1-nek fogalmas sem volt épp melyik verziót találta meg). Sajna már homályosan de emlékszek én ám ott bizonyos magyarázatokra, meg Loomis doki beszélt Michaellel, na most az internet korában talán könnyebben megtalálom majd, de érdemes megnézni, mert tuti van ilyen, lehet ott kiderül, hogy hányszor bukott meg a kreszben stb :)

csuszokotes 2012.10.31. 19:12:19

Na! Meg is van, érdemes megnézni a jeleneteket, azért jól emlékeztem, 10 perc azért nem kevés pluszban egy horrornak...

www.youtube.com/watch?v=9x6P-YfHkZE

Befőtt 2012.10.31. 20:09:21

@csuszokotes: köszi ezt eddig én sem láttam

victor vacendak 2012.11.01. 07:17:16

A Zombie féle halloween egy unalmas szar és egy cseppet sem félelmetes, inkább értelmetlen. Emellett egyénisége sincs, hiszen a zenét nem változtatták meg túlzottan, mert azt a jó öreg Rob is tudta, hogy anélkül még kevésbé értékelhető az a fos.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2012.11.01. 16:32:31

Amúgy, ha az első Slashert keresük én mindenképpen a Psychora tenném a voksom, igaz a vegytiszta slasherek valóban a 70-es évek végén 80-as években élték az aranykoruk. De Hitchcock 1960-as mesterművének egyértelmű hatásai voltak a műfajra.

A Halloweennek én is elismerem a nagyságát, jelentőségét (meg is van intton). De annyira nem öregedett jól (bevallom a Holtak Hajnala sem), ma már annyira nem hatásos mint régen (a Black Christmas szerintem sokkal félelmetesebb, izgalmasabb, de a már említett Psycho is jobban leköt, az még ma is megállja a helyét és ezt -- remélem :D ---- nem sznobságból mondom).

Amúgy az én kedvenc Slasherem egyértelműen a Rémálom, mert az az álom-valóság keveredésével egy sokkal eredetibb, stílusosabb, emlékezetesebb film mint a sok tucat slasher ahol a csendes gyilkos késsel, baltával gyilkol.

Remakeből viszont csak a Láncfűrészest láttam, ami tetszett, de ebből a mai napig nem láttam az eredetit (félek egy kicsit, h a magas elvárások miatt csalódok).


süti beállítások módosítása