Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Halloween Night Fest élménybeszámoló

2012.10.27. 14:11 - Varin

Címkék: scifi mozi magyar spanyol poén kuba zombi ritkaság felsorolás élőprogram

Első ízben rendezték meg itthon a horror-fanatikusoknak tervezett Halloween Night Fest-et a Corvin moziban. Egyszerre három teremben, hét különböző filmet vetítettek és az estét gondosan megtervezők akár ötöt is megnézhettek ebből. És hogy milyen is volt az este? Lássuk!

halloweennightfest_logo.jpg

Két barátommal vágtam neki az éjszakának, ami kedvünktől függően 3-5 filmet tartalmazott a tervünk szerint. Nagyon bíztunk benne, hogy sokan kedvet kapnak az egészestés borzongásra, ugyanis már a villamoson délután is erről beszéltek többen is, hogy este HNF! És még este 6-7 óra környékén is úgy nézett ki a Corvin mozi előtti térből, hogy itt bizony akár teltház is lehet. Nos, nem lett. Ugyan purga kollégától (főszerkesztő-atyaúristen te! - purga) azt a feladatot kaptam, hogy elsősorban ne a filmekről, hanem a hangulatról és közönségről igyekezzek vésni néhány sort. Sajnos azonban erről nehéz lenne.


Már a tegnapi jegyvásárlásom során is furcsállottam, hogy a moziban gyakorlatilag se egy plakát, se egy poszter, se semmi nem emlékeztetni a közönséget, hogy miért is érdemes a péntek esténket a félelem és rettegés jegyében tölteni. Gondoltam, na, majd akkor ma kitesznek magukért emlékezetessé teszik az estét. Ehhez képest belépve az épületbe annyit láttam, hogy jobboldalon az Underground Fear nevű interaktív horror labirintus rémei járkálnak, baloldalon pedig a Parapark pincéiről kaphattunk felvilágosítást. Bár a felsőbb szintre nem jutottam, de véradás is volt az emeleten, ami természetesen egy dicséretes kezdeményezés mindig. A filmek nézőserege és az általam saccolt tumultus helyett azonban erős fél házat, később pedig háromnegyed házat konstatálhattunk.

hnf-menetrend.jpg

(Klikkre megnő)

És ha már Underground Fear és a szörnyek. Nem hittem volna, hogy az este legnagyobb élményét ők fogják jelenteni, de Samara, Freddy Krueger, Iván, az orosz hentes és társaik kitettek magukért. Járták körbe a termeket és egy-egy film előtt tartottak egy kis rögtönzött bemutatót. Szórakoztatóak, „aranyosak” voltak, már amennyire ez a jelző illik mondjuk Jason ocsmány fejére. A közönséget természetesen bevonták a játékba többször is, így vidám pillanatokban nem volt hiány. Természetesen a filmek közben örömmel pózoltak a fotósoknak.


Majdnem biztos voltam benne, hogy vannak olyan nyavalyások ezek a lények, hogy még film közben is visszamásznak, hogy egy kicsit becsináljunk tőlük. Így is tettek, lett nagy sikoltozás belőle. Sajnos ezt maguk a filmek nem voltak képesek kiváltani. Végül három alkotásra ültünk be, mert pechünkre pont a negyedik egy olyan darab volt, amihez már volt szerencsénk, így lecsúsztam az utolsóról, de pótolni fogom a kimaradt művet. Akkor lássuk is, hogy mi került az étlapra.

love-poster.jpg

Kezdésnek egy a sztorija alapján igen érdekes sci-fi jutott, amely Love címre hallgat. Jól és izgalmasan indult, a történet és a játékidő kétharmadáig elégedett is voltam azzal, amit láttam. Aztán következett a tipikus betegség, amikor egy rendező túl sokat akar, és már nem is igazán tudja kibogozni a szálakat, amiket ő maga kötögetett be. Ha az utolsó 25 percet levágják, akkor ez egy pozitív élményként maradt volna. Így kérdések és furcsa tekintetek tucatjaival karöltve jöttünk ki az első filmről.


Rögtön ezután a Sötét óra (La hora fría) című spanyol horror következett, amely a címe és a története alapján szintén egy ígéretes darabnak tűnt. Poszt-apokaliptikus film, csúnya szörnyek, föld alatt játszódó történet, minden egyben volt, hogy valami emlékezetes legyen, de ez ismét elmaradt. Szenvedős cselekmény, gyenge színészek, de legalább jó befejezés. A film utolsó fél perce emlékezetes marad, mert azt nagyon jól eltalálták és csak emiatt nem úgy álltam fel, hogy elloptak az életemből másfél órát.


Harmadiknak pedig egy kis szórakoztató kikapcsolódás jött: Juan, a zombivadász (Juan of the Dead) Alapvetően a horror-vígjáték műfaját nagyon veszélyesnek tartom és nem is erőltetem többnyire. Nyilván a Peter Jackson-féle Hullajó és a norvég remek Náci Zombik etalonnak számítanak, de nehéz igazán jót alkotni. Lehet, hogy az előítéleteim miatt, vagy valóban nem volt egy baromi jó mű, de ezt is egy erős közepesre tudnám értékelni. Az első 30 perc alapján jobbnak nézett ki, de a szatirikus humor és szerethető karakterek azért gondoskodtak róla, hogy a nézők többsége sokszor harsány nevetésben törjön ki.

juan_of_the_dead_fekvo-post.jpg

Személyesen ugyan nem volt szerencsém a Vigyázat, vérfarkas (Lobos de Arga - poszter és előzetes) és a 25. birodalom című filmekhez, úgyhogy itt csupán a testvérem szavaira tudok hagyatkozni, aki szerint egyikkel sem hagytam ki sokat. Vérfarkasos filmet mondjuk nem is nézek, mert a Jack Nicholson által eljátszott Farkasnál szinte lehetetlen is jobbat összehozni ebben a műfajban. Az utóbbiról pedig azt hiszem elég ennyit bemásolnom a szavaiból: „A film csúcsa az volt, amikor egy náci pókrobot farkat növesztett és seggbekúrt egy amerikai századost”. Hát, most erre mit lehet mondani?!


Azonban ne menjünk el szó nélkül az utóbbi évek egyik legjobb horrorja mellett, amit szintén vetítettek Hasadás (The Divide) címmel. Aki teheti, mindenképpen nézze meg, mert az utolsó egy perc hangulata hatalmas filmélménnyel bír.  Hogy a teljesség igényével bírjunk, igyekszem megnézni a Helyőrség: Fekete nap (purga kritikája itt) című alkotást is, hogy teljes képet kapjak a repertoárból.

Összefoglalva, nekem a legnagyobb problémám az volt a mai estével, hogy megnéztem három filmet, de mindennel együtt összesen egyszer rezzentem össze a székemben. Az az egy is akkor volt, amikor valamelyik Underground Feares szörnynek köszönhetően felsikoltott egy pár sorral mögöttem ülő hölgy. A Love esetében gyakorlatilag esélye sem volt bármi ijesztőnek, mivel alapvetően egy egyszereplős filmről beszélünk. A Sötét óránál az volt az érzésem, hogy ez egy megvágott kópia, amelyből a parásabb részeket kivágták belőle. Pedig nagyon is adta volna magát, hogy rettegjünk. A kubai barátunk kalandjánál pedig igazából inkább a trancsírozásra és a humorra feküdt a rendező.


Ha beültem volna mondjuk a Hasadásra és ma este látom először, akkor azt mondom, hogy simán megérte már azért kiadni a 4000 forintot. Mert legalább láttam mellé még három másikat, továbbá a társaság is jó volt. De mivel sem a filmek, sem magának az eseménynek a körítése nem volt olyan, amilyet én elvártam volna, ezért csak reménykedni tudok, hogy jövőre kicsit más koncepcióval állnak neki a szervezők és igazi, nagyszabású horror est lesz. A kezdeményezés és az alapötlet természetesen mindenképpen támogatandó.

Aki lemaradt, annak mind a hét mű egy hónapig elérhető a UPC videótárában!

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr494872495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása