Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Az Ómen-univerzum

2012.10.26. 13:46 - purga

Címkék: folytatás remake ördög összehasonlítás nem ajánlom felsorolás

Anno megfogadtam, hogy közismert klasszikusokról nem fogok írni, mert abban a hitben éltem, hogy ezeket már úgyis látta mindenki. Azonban rá kellett eszmélnem, hogy a mai horror-kedvelő generációnak bizony nem kevés "fehér foltja" van. Ezt igyekszem most egy kicsit orvosolni. Előre szólok, hogy mivel a történetek egybe függőek, így óhatatlanul is muszáj lesz spoilereznem. Azért próbálok nem túlzásokba esni, de ugye már maguk a filmcímek is árulkodóak...

1. Ómen - The Omen (1976)

Rendezte: Richard Donner

the-omen-horror-movie-poster.jpgMaga az ötlet, hogy az eljövendő Antikrisztusról forgassanak horrort, már ekkor sem számított újszerűnek, hiszen ezt már 1968-ban vászonra vitte Polanski a Rosemary gyermekében. Azonban, míg ott a hangsúly a terhességen van, addig itt már a kezdéskor megkapjuk a Sátán gyermekét.

A történetet nem is kellett túlbonyolítani, hiszen a kor emberének (főleg az igen vallásos amerikaiaknak) bőven elég volt annyi, hogy az Antikrisztus köztünk van. Él. Létezik. Aki mellesleg az Angliában lévő amerikai nagykövet fia, Damien. Ez a motívum igen fontos, mivel a jövendölések szerint a Gonosz a politikában fog tevékenykedni, majd ezzel a hatalommal elhozza a Földre az Apokalipszist.

A kisbaba korról jóformán lemaradunk, és rögtön öt évesként láthatjuk viszont. Aki körül természetesen furcsa események zajlanak. Például a babysitter mindenki szeme láttára felköti magát. Ezzel helyet adva egy új, Sátánt-követő dadusnak. Kiről nem csak hogy kilométerekről szaglik a kénköves ménkű, de még egy rottweilert is beszerez háziállatnak.

Természetesen akad egy furcsa pap, aki figyelmeztetni próbálja az apukát, de hogy lehet meggyőzni arról egy szülőt, hogy gyermeke maga a Gonosz? Elég nehezen, de a az egyre tornyosuló bizarr körülmények segítenek. Ráadásul maga Damien is furcsa, elég ránézni: az az üres, érzelemmentes tekintet, amiből árad a sötétség... Vérfagyasztó. Mire azonban eljut a felismerésig, már túl késő...

Mit is lehetne írni? Ez egy mestermű. Ahogy operál a különböző vallási jelekkel, jelentésekkel, egészen elképesztő néhol. Mai szemmel nézve vannak ugyan hibái. Az egyik ilyen "baki", hogy a szülők nem néznek utána az új dadusnak...

Azonban ezek felett könnyű szemet hunyni, mivel a sajátos atmoszféra kárpótol mindenért. Ott vannak például a "jóslatok", amiket a fotóriporter készít. Az ötletet később ügyesen átemelte a Végső állomás sorozat. Vagy néhány igen hátborzongató jelenet - nekem speciel temetői mai napig nagy trauma. De mindenekelőtt a kórussal átitatott zene. Ami nem hiába kapott Oscar-díjat és került a tíz kedvencem közé. Nem véletlen, hiszen a szakmában a második legnagyobb névnek köszönhető, Jerry Goldsmith-nek. Szerencsére a fő téma (az "Ave Satani") megmaradt mindegyik epizódban.

the-omen-1976-pic.jpg

A film sikeréhez (közel harmincszoros bevétel!) az igen tehetséges színészek is hozzájárultak. Ilyen az apát alakító Oscar-díjas Gregory Peck (Ne bántsátok a feketerigót!, A rettegés foka (mindkettő), Navarone ágyúi), az anyukát eljátszó Oscar-díjra jelölt Lee Remick (Míg tart a bor és a friss rózsa, Egy gyilkosság anatómiája), a sátáni dadusért BAFTA-díjra jelölt, de előtte már kétszeres nyertes Billie Whitelaw (Sade márki játékai, Titkok kertje, Téboly) és az említett riportert megelevenítő David Warner (From Beyond the Grave, 39 lépcsőfok, Időbanditák). Sajnos a Damient alakító Harvey Stephens-ből nem lett filmsztár. Vélhetően nem tudtak elvonatkoztatni a karakterétől.

A rendezőt pedig remélhetőleg nem kell bemutatnom, elég, ha annyit mondok, hogy: Superman és a Halálos fegyver-filmek. Nagy kár, hogy több kőkemény horrort nem forgatott...

Zseniális film, mondhatni az alapműveltség része. A befejezés ritka nyomasztó lehetett akkoriban, viszont magában hordozta egy folytatást lehetőségét. Nem is volt kérdéses, hogy elkészül.

2. Ómen 2: Damien - Damien: Omen II. (1978)

Rendezte: Don Taylor és Mike Hodges

the-omen-damien-post.jpgDamien már kamasz és éli gazdag életét a Thorn család egy másik ágában. Szeretetben nevelik befogadó szülei, mi több, így még egy testvérre is szert tesz. Fontos részlet, hogy ő ekkor még nem tudja, hogy kik is az igazi szülei. Erre csak akkor döbben rá, amikor a katonai akadémián az őrmestere (Lance Henriksen!) fel nem világosítja.

A filmben remek lehetőség lett volna ezzel az identitás válságkezeléssel, sajnos azonban ezt a ziccert felháborító módon kihagyták. Ugyanis Damien meglepően kevés ideig rágódik azon a tényen, hogy majd ő viheti pusztulásba a Földet, meg hogy ő voltaképpen nem is ember. Mert azért valljuk be, hogy az ilyet nem könnyű megemészteni. Neki mégis könnyedén sikerül. Így viszont a film baromi egyhangúra sikeredett.

A több mint másfél órás játékidő alatt nem látni mást, mint hogy aki egy kicsit is gyanakszik a címszereplőre, az rejtélyes körülmények között meghal. Illetve azok is, akik a leendő karrierjének útjában állnak. Itt már nincs is szükség közvetett segítségekre, mint egy sátánista dadusra. Hiába van nekünk egy őrmesterünk, ő tanácsokon kívül mást nem is csinál, és nem is kell tennie, mert a Sátán simán elintéz mindenkit. Nagyon egyhangú.

Nincs egy meghatározó személyiség, aki köré lehetne húzni egy vezérfonalat. Egyedül a nevelőapuka kezd el gyanakodni, de ő is jóformán a film felénél. Akit egyébként szintén egy Oscar-díjas színész, William Holden (Pokoli torony, Híd a Kwai folyón, A 17-es fogolytábor) alakít. (Érdekesség, hogy eredetileg neki szánták az első rész főszerepét, de ő nem akart olyan filmben szerepelni, amiben az ördög szerepel. Úgy látszik ezúttal sikerült meggyőzni.) Ha pedig már színészek, sikerült megnyerniük még egy nagyágyút, az Oscar-díjas Lee Grant-et (Sampon, Mulholland Drive - A sötétség útja, az 1976-os Rajzás).

the-omen-damien-pic.jpg

Azonban hiába a sztárparádé, a nagyobb büdzsé, meg hogy ismét Jerry Goldsmith szerezte a zenét, valahogy mégsem működik. Pedig Taylor szintén nem egy tehetségtelen rendező (A majmok bolygója III: A menekülés, Végső visszaszámlálás, az 1977-es Dr. Moreau szigete), de mégsem sikerült elkapni az Ómen sajátos hangulatát. (Hodges csak pár jelenetet rendezett.) Jóformán csak egymásra pakolt haláleseteket láthatunk, igaz, legalább változatosak és kellően véresek. Viszont az tényleg röhej, hogy az emberiségnek (se a nézőnek) esélyt se adnak, hiszen tényleg csak ideig-óráig él az, aki valami gyanúsat észlel a fiú körül. Ezzel megölve a feszültséget.

A lezárás ennek fényében abszolút nem meglepő. A kasszáknál fele olyan jól teljesített, mint elődje, de még így is megérte folytatni.

3. Ómen 3: Végső leszámolás - The Final Conflikt (1981)

Rendezte: Graham Baker

the-omen-3-final-conflict-post2.jpgUgyan Richard Donner szívesen elvállalta volna a rendezést, csak pont ekkor volt a balhéja a Superman II körül, így a választás egy mondhatni elsőfilmesre, Graham Baker-re esett. Aki később ugyan feltudta mutatni a Földönkívüli zsarut, de borzalmas Christopher Lambert-féle Beowulf után örökre eltűnt a süllyesztőben. Mégis jó választásnak bizonyult, hiszen sikerült visszahoznia az első rész hangulatát.

Damien immáron felnőtt, aki nem csak hogy egy irdatlan nagy vállalat feje, de a politikai élet meghatározó alakjává akar válni. Így először "csak" -apja mintájára- nagykövet lesz Angliában. Azonban már ekkor jelzi, hogy idővel indulni akar majd az elnökválasztáson is. Csakhogy! Tisztában van a próféciákkal, így azzal is, hogy Jézus újjá fog születni, amivel véget fog vetni uralkodásának. Ettől persze megijed és a filmtörténet egyik legdrámaibb és legkellemetlenebb lépésére kényszerül.

Rögtön kiemelném a film legnagyobb pozitívumát: ismét fontosak lesznek a "humán" segítségek. Vagyis "apuci" már nem olyan jó fej, mint az előző részben. Cserébe viszont kap egy elég tekintélyes méretű követőt. Akik között gyerekek is vannak, amitől az embernek szintén kényelmetlen érzése támad. Ennél is érdekesebb az a segítség, amit az asszisztensétől (!) kap. Valahol igazi bravúr a kettejük párbeszédei, ahogy ilyen nyíltsággal kezelik azt, hogy voltaképpen ki kicsoda.

the-omen-3-final-conflict-pic.jpg

Mi több, végre van igazi ellenfél is! Hiszen túl Jézus "reinkarnációján", még egy csapat szerzetes is üldözőbe veszi, az életére tőr (haha). Egyszóval végre vannak izgalmak. Hiszen itt már kétesélyes a kimenetel: vagy elbukik a Gonosz, vagy vége a világnak azzal, hogy az utolsó remény is elszáll.

A zenéért ezúttal is Jerry Goldsmith volt a felelős, hozta az elvárt színvonalat. A színészek közül egyértelműen az Antikrisztust megformáló Sam Neil-t (Jurassic Park, Hófehérke: A terror meséje, Halálhajó, Az őrület torkában) kell kiemelni. A monológja amit a Krisztus-szoborhoz intéz, valami elképesztően jó lett. A többiek is jól alakítanak, ám ezúttal nélkülözni kellett az Oscar-díjasokat. Nem is nagy baj.

Egyedül a befejezés lett giccses, azt kissé eltúlozták. Minden mást eltaláltak benne. Nehezen tudnék belekötni. Ugyanakkor tény, hogy egy erőteljes férfi karakter már nem tud olyan félelemkeltő lenni, mint egy gyermek...

4. Ómen 4: Az ébredés - Omen IV: The Awakening (1991)

Rendezte: Jorge Montesi és Dominique Othenin-Girard

the-omen-4-post.jpgIgen, tíz évet kellett várni arra, hogy valaki a trilógiához merjen nyúlni. Tegyük hozzá, hogy a történet miatt eleve nehéz dolguk volt az alkotóknak, mégis sikerült egy épkézláb filmet összehozniuk. Még akkor is, ha csak egy tévéfilm lett belőle. Elvégre ki mert volna rá beruházni ilyen sok idő elteltével? Hiszen a műfajon belül a trendek alaposan megváltoztak.

A középpontba ezúttal egy kislány, Delia kerül. Őt a gazdag szülei adoptálták még kisbaba korában. Azonban már a keresztelésekor érződik, hogy valami nincs rendben vele: felsír a szentelt víztől. Grátisz még a pap is meghal.

Ugrunk. Már nyolc éves, amikor ismét láthatjuk. Neki is hátborzongató tekintete van, illetve körülötte is rengeteg furcsaság és haláleset történik. Ez először a babysitternek tűnik fel, aki amolyan "holisztikus-varázsköves-csakrás" nő, szerintem el lehet képzelni ezt a típust. Egyfelől jó, hogy ilyen irányból próbálják megközelíteni, másfelől viszont borzasztóan gáz, ahogy például a barátja elkezd fulladozni a kislány nem létező aurájától, vagy mi. Viszont a "parafesztes" jelenet kárpótol mindenért.

Az ügybe később bekapcsolódik egy hivatásos magánnyomozó is, akit Michael Lerner alakít (legutóbb a Mániákus zsaru 2-ben találkoztunk vele) a tőle megszokott módon. Szomorú, hogy ő itt a legnagyobb név... Ja és persze ezúttal az anyuka aggódik, persze nem ok nélkül. Sajnos az apa karaktere borzasztóra sikeredett, olyan vak, hogy az már nevetséges.

the-omen-4-pic.jpg

Mint az szerintem érezhető, sokkal inkább hasonlít egy remake-hez, mint folytatáshoz. Mi több, a kapcsolatra az előzményekkel is csak a film végén derül fény. Eleve az egész egy feminim változat érzését adja. Ettől függetlenül egyáltalán nem rossz. Delia ráadásul saját személyiséggel rendelkezik, nem egy lányos Damien. Alapvető különbség például, hogy ő saját kézzel is elégtételt vesz a rossz akaróin. Illetve az emberek manipulálásához is ért. Jól eltalált karakter.

Igazából nem értem azt a mérhetetlenül nagy utálatot, amit külföldi fórumokon olvasni a filmről. Azért ez annyira nem sikerült rosszul, sőt. Vannak hibái, tény. Nekem például túl sok a fordított kereszt. Olyan érzést kelt, mintha a nézőt hülyének tartanák, hogy mit is lát voltaképpen. A zene most is jó, annak ellenére, hogy ezúttal Jonathan Sheffer munkáját hallhatjuk.

Vállalható darab, de azért nem sajnáljuk, hogy nem lett belőle egy újabb trilógia. Bár, ha ez megvalósul, akkor talán nem kerül sor a következő borzalomra...

5. Ómen - The Omen (2006)

Rendezte: John Moore

omen06-poster.jpgEgy feldolgozásnak van értelme, ha képes valami újat nyújtani úgy, hogy közben tiszteli az elődöt. Ennek viszont semmi értelme nem volt. Ugyanis -tessék kapaszkodni- képesek voltak KOCKÁRÓL KOCKÁRA LEMÁSOLNI AZ EREDETIT! MI AZ ISTEN?! Azt még úgy ahogy elfogadom, ha egy európai, vagy ázsiai művet "amerikanizálnak", na de ezt így?! Ráadásul a forgatókönyvet is ugyanaz írta! Amit szerintem csak leemelt a polcról, áthúzott 1-2 lényegtelen apróságot és kész is lett vele. Agyfasz.

Teljesen felesleges megnézni, mert minek, amikor úgyis előre tudni mindent?! Magamban fel is röhögtem, amikor a pap azt mondja, hogy "ha nem jön, meghal a felesége" - de bazzdmeg tudjuk, hogy úgyis meghal!! Ami viszont a legelképesztőbb, hogy ugyan mindent átemeltek, kivéve a zenét! A ZENÉT! Még maga Rob Zombie is tisztában volt vele, hogy a Halloween-t nem lehet úgy feldolgozni, hogy a meghatározó zenéjét ne tartsa meg! Helyette mit kapunk? Jóformán semmit. Mondhatni ürességet. Iszonyatos. Ahogy az egész "film" az.

Arról a dramaturgiai baklövésről meg már ne is beszéljünk, hogy a film elején belekeverik a Vatikánt, hogy ők tudnak róla, mégse tesznek ellene semmit se!

omen-remake-pic.jpg

Semmi se működik. A színészek nem vészesek, de nyomukban sincsenek az elődöknek: Liev Shreiber (Sikoly-trilógia, Végrehajtók, X-Men Kezdetek: Farkas), Julia Stiles (Dexter ötödik évada, 10 dolog, amit utálok benned), David Thewlis (Elemi ösztön 2, Mennyei királyság, Sárkányszív) és a Golden Globe-díjas Mia Farrow (Rosemary gyermeke, Kairó bíbor rózsái, Alice). A gyerek sem meggyőző. Amikor "gonosz" fejet vág, az inkább olyan, mintha morcos lenne, mert nem kapott kétszer a desszertből.

Semmi egyedit nem tud felmutatni, de még az aktualizálás része sem ment. Ugyanúgy játszhatott 30 évvel ezelőtt is, semmi különbség nincs. Hiába a profi stáb (néhány jelenet egészen gyönyörű), ha amúgy totál élvezhetetlen. De biztos én vagyok a hülye, mert a 25 milliós költségvetésű film világszerte 120 millát hozott a konyhára! WTF?!

John Moore meg maradjon inkább az akciófilmeknél (Ellenséges terület, Max Payne), mert azokhoz ért. Vagy még azokhoz se.

1. Ómen: 10/10

2. Ómen 2: 6/10

3. Ómen 3: 8/10

4. Ómen 4: 7/10

5. Ómen remake: 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr994869588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.10.26. 17:59:07

Szerintem kéne egy olyan remake,amiben egy ikerpárt fogadnak örökbe,egyik az antikrisztus másik pedig Jézus reinkarnációja és azt fejtegetni,hogy melyik melyik. Nagyon bírom amúgy ezeket,talán még a 2006-os se olyan rossz,a 4-et most töltöm,ahhoz még sose volt kedvem valamiért,de most bepótlom.

lizardking 2012.10.26. 18:26:22

Nem tudom miért, rám sose volt nagy hatással az egész Ómen-jelenség. Nekem az első rész is (tudom, ezért elkárhozik a lelkem) egy átlagos horror, pár jobb pillanattal. Engem nem fogott meg a sokak által emlegetett remekül sötét atmoszféra. Szemrebbenés nélkül néztem végig. És a mai napig nem értem ezt a kult-státuszt. Egyébként nekem a 3. rész tetszett a legjobban. Már majdnem azt mondtam rá, hogy jó. Kedvenc jelenetem, mikor Damien halálos nyugalommal mondja a kutyáknak: "Csibész." A 4-et még nem láttam, de pótolni fogom, mert, mint horror rajongó, úgy érzem; illik.

2012.10.26. 20:37:18

Na,meg is néztem a 4-et:D Nem is értem,miért csak 3.6 pont az imdb-n,6.0 körül simán lehetne,nekem az Ómen volt az első horrorom kb 10 éves lehettem,nem egy nyugtalan éjszakát okozott:DD

Near93 2012.10.26. 22:34:11

Jó írás. Bevallom a feldolgozás nekem tetszett. Habár ez azért lehet mert nem láttam az eredetit akkor még. Szóval én úgy vélem, hogy csak annak fáj a 2006-os aki nem látta a 76-ost. Szerintem szándékosan nem akartak változtatni rajta. Úgy voltak vele hogy ez egy jó mű, és csak tegyük élvezhetőbbé az új generációnak. Viszont a zenét tényleg pofátlanul lehagyták.

Near93 2012.10.26. 22:48:02

Amúgy ami legjobban rühellt a film nézése közben, azok a "tudatlan" haverjaim. Minden egyes halálesetnél azt mondták hogy "Nemá! Ez tiszta Végső állomás!!" Minden alkalommal a szájukba kellett rágnom hogy ez a film sokkal hamarabb volt már mint a Végső Állomás...

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.10.27. 10:43:40

fasza írás. Az elsőt láttam, többször is, és egyet kell értemen a 10/10-es ítélattel. A többihez meg most megjött a kedven (az 5.-hez nem nyilván :)

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.10.27. 10:46:14

@Life Card nincs veszteni valód: spammelni meg az ember a jó anyjába szokott járni, csak szólok

SarahConnor 2012.10.27. 11:09:19

Én már az elsőt is annyira untam, és olyan WTF fejjel néztem, hogy vallatni lehetne a többi részével. Nem is tudtam, hogy van folytatása, pláne hogy ennyi.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.10.27. 13:19:13

@Fenimore: nem azért, de egyszer kommentelhetnél ide valami pozitívat is, mert eddig csak negatívat láttam tőled. Vagy alapból az a fajta vagy, aki mindenben a rosszat látja? :P

SarahConnor 2012.10.27. 15:45:08

@purga: én is pont erre gondoltam ma egyébként. :) Látok jó thrillert és horrort azért, pl legutóbb a Silent House-t.

Leginkább a felhype-olt műveket nézem meg, amik általában nem jók, mint a Csernobilos szörnyűség, vagy a Paranormal-darabok.

Near93 2012.10.29. 22:06:38

@purga: Nézelődtem egy kicsit és rátaláltam erre. www.youtube.com/watch?v=zeHCz8p5AXo&feature=relmfu
Úgy tűnik a zenét átvették csak nem helyezték központi szerepbe. Valószínűleg a stáblistában van benne.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.10.29. 23:00:04

@Near93: akkor nagyon eldugták, pedig ezt direkt figyeltem.

Near93 2012.10.30. 14:32:34

@purga: Én csak azt nem értem hogy miért? Azt még megérteném hogy más a főcím, de a zenét egy kulcs fontosságú jelenetbe azért beleteszik. Így viszont olyan mintha fricska lenne a néző felé, hogy "nesze itt van a zene, nem hagytuk ki"


süti beállítások módosítása