Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Budapest Horror Show: A teljes lista

2012.10.12. 11:25 - purga

Címkék: retro scifi mozi magyar trailer ausztrál kanada svéd angol poén thriller zombi vámpír poszter norvég felsorolás élőprogram

Az első fecskék után ímhol a teljes lista! Nagyon változatosra sikeredett, úgy érzem mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Van köztük egy-két kellemes meglepetés is. Ahol nincs magyar cím, ott elvileg az eredeti lesz - kivéve a Crawl, amihez majd a Facebookon lesz névadó játék.

BP horror show.jpg

Szerintem az egyszerűség kedvéért menjünk az eredeti filmcímek ABC sorrendjében. A szinopszisokat a szervezőktől kaptuk.

1. A Little Bit Zombie - Egy picit zombi

A már említett kanadai humoros zombi-film.

Steve, a naiv HR-es éppen a menyasszonyával és családjával készül a lagzira, amikor is egy szomszédos kisvárosban kitör az zombijárvány. Egy onnan átszállt, megfertőzött szúnyog megcsípi és élőhalottá változtatta (legalábbis egy picit) de még a friss agyvelő iránti, nehezen kontrollálható sóvárgása sem akadályozza meg abban, hogy tisztességesen viselkedjen – vagy legalább megpróbálja.

Egyébként ez egy idei film, amit még elég kevés helyen mutattak be (legalábbis az imdb-profiljából ez következik).

a_little_bit_zombie_poster.jpg

2. Crawl

Na erről az ausztrál thrillerről már mindent elmondtunk, már csak a megnézése várat magára.

3. Defekt (1977)

Hoppá! Igen, egy magyar krimi a múltból! A hivatalos szinopszisban horrornak titulálják a művet, na majd meglátjuk.

Magányosan autózó nők sorozatos eltűnése kelti fel egy fiatal, ambiciózus rendőr figyelmét. Ezért a soron következő ünnepen járőrözni megy kollégájával, hogy megoldja a rejtélyt. Egy elhagyatott útszakaszon defektes, összetört kocsit találnak, amelynek gazdáját nem sikerül felkutatni. Miközben a tulajdonost keresik, egy nő jelentkezik a rendőrségen, hogy éjszaka megölt egy ismeretlen férfit. A már-már kultusz státuszt élvező első magyar horrorfilm, amelyet ezidáig sosem vetítettek moziban, és amelynek értékéből az sem von le, hogy egyértelműen tetten érhető rajta Hitchcock hatása – emlékezetessé teszi viszont Márkus László alakítása, Halász Mihály operatőri munkája és Vukán György zenéje! Írta és rendezte: Fazekas Lajos (Haladék, Ámokfutás és jó pár Kisváros epizód).

Ez lesz egyébként a fesztivál nyitófilmje.

defekt-post.jpg

.

4. Marianne

2011-es svéd horror-dráma.

A messze északon élő Krister lassan megőrül, miközben kínozza a bűntudat és/vagy a skandináv folklór egy szörnye, a Mare. Egyszerre próbál törődni a nemrég született gyerekével és a tinédzser lányával, aki őt hibáztatja anyja halála miatt. Kristert azonban nem csak a családi élet gyötri, hanem szörnyű rémálmai is vannak, és helyzetén nem segít durcás lánya és annak kissé zakkant pasija sem.

marianne_2011_poster.jpg

5. Midnight Son - Az éjfél gyermeke

Egy rendhagyó, amerikai vámpíros horror.

Jacob bőrbetegsége miatt elszigetelten, sötétségben él és éjszakai portásként dolgozik egy irodaházban. A világ csak akkor nyílik ki előtte a világ, amikor megismerkedik egy furcsa lánnyal, a drogfüggő Mary-vel. Ám a fiú egyre furcsábban kezd viselkedni, amint próbálja valahogy kordában tartani a rosszabbodó állapotát. A betegsége megköveteli, hogy emberi vért igyon, a rendőrség előtt pedig titkolnia kell a dühkitöréseit, ami miatt szörnyű gyilkosságokkal gyanúsítják. A Blair Witch Project (Ideglelés) producerétől.

midnight-son-post.jpg

6. Mientras duermes / Sleep Tight - Amíg alszol

Erről a spanyol thrillerről szintén volt már szó, pontosabban arról, hogy idén "rendesen" is be fogják mutatni, szóval ez kvázi amolyan "premier előtti vetítés" lesz. Viszont most már van hozzá épkézláb történetünk is:

César portás egy barcelonai apartmanházban, aki a lakók számára csaknem észrevétlenül végzi munkáját, ő azonban nagyon is figyel rájuk. A gyönyörű és sikeres Clara mindig pozitívan áll mindenhez, és ez az örökké boldogtalan César számára elfogadhatatlan, és élete nem lehet teljes, míg egyszer s mindenkorra le nem törölte a lány arcáról a mosolyt. Kegyetlen játéka során a végsőkig elmerészkedik, ám ahogy kezd egyre magabiztosabbá válni, végezetes hibát követ el. A [REC] sorozatot jegyző Jaume Balagueró alkotása szerzői thriller, a lelki terror sokkoló tablója.

7. Sawney - Flesh of Man - Emberhús

2012-es angol horror. A leírás alapján szerintem erre mindenki be fog fizetni. Az előzetes meg csak rátesz egy lapáttal.

Sawney, a vallásos pszichopata Skócia felföldjeit járja szentségtelen testekért, akiket feláldozhat az őrült családjának. Családjával megerőszakolja, megkínozza és elfogyasztja a szerencsétleneket, de a legjobb falatokat egy árnyékos barlangban rejtőző különös lénynek hagyják. Egyre növekszik az eltűnt személyek névsora, ezért az újságíró Hamish MacDonald úgy dönt, elkezd nyomozni a család után, és miután menyasszonya is az eltűntek listájára kerül kétségbeesett lépésre szánja el magát.

SAWNEY-Poster.jpg

8. Stake Land

Vámpíros sci-fi horror.

Miután családját a fél emberiséggel leszámoló vámpírok lemészárolták, a fiatal Martint a szárnya alá veszi egy vadász, akiknek a vérszívókra fáj a foga. A Mister nevű férfi végigviszi a fiút Amerika kihalt vidékein, miközben megtanítja neki „mestersége” minden trükkjét. Útközben több túlélővel is találkoznak, köztük egy apácával, aki éppen kitérne a hitéből, amiatt a hívők vérre szomjazó szörnyek lettek. Ez a szedett-vedett család próbál északra eljutni, gondosan elkerülve a Testvériség néven emlegetett vallási fanatikus csoportot, akik a vámpírokat Isten jogos büntetésének tekintik, és akik talán még a vérszívóknál is veszélyesebbek. Az elmúlt évek egyik legjobb horrorja – tényleg!

stake-land-post2.jpg

9. Thale

Igeeen! Erről a norvég horrorról is volt már szó korábban. Azóta már van rendes poszter és trailer is.

Thale-poster2.jpg

10. The Whisperer in Darkness - Suttogás a sötétben

Erről is volt már szó. így csak magamat tudom ismételni: "A Cthulhu hívása alkotóinak újabb H.P. Lovecraft adaptációja, nagyon hasonlóan kivitelezve, ami már jó jel." Illetve a hivatalos szinopszist:

Albert Wilmarth szkeptikus folklorista nem nagyon hiszi, hogy Vermont-ban fura rákszerű lényeket láttak felbukkanni, pedig több forrás is ezt támasztja alá, illetve ott van még egy régebbi napló telis-tele furcsa és megmagyarázhatatlan dolgokkal. Egyik nyilvános rádióvitája utána egy fiú keresi fel, akinek az apjával, bizonyos Henry Akeley-jel régóta folytat levelezést, és nem mindennapi képeket mutat meg neki. Lábnyomokat, egy elejtett teremtmény kevésbé látványos porhüvelyét, valamint egy fura hangszalag is előkerül, melyen valamiféle titokzatos szekta egyik rítusát gyakorolja. Wilmarth még ezek után sem hajlandó hinni a dologban, s miután nyoma vész Akeley fiának egy, az ügyben különös fontossággal rendelkező kőtömbbel, odautazik.

the-whisperer-in-darkness-post.jpg

Ti melyiket nézitek majd meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr274833448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tutiadöfi 2012.10.12. 12:20:38

szerintem én a lovecraftet fogom

bár sajna kevés film üti meg a szintet, de így is jó elmerülni a ctulhu mítoszban

Umberto 2012.10.12. 20:17:16

Részemről jöhetne már a Thale :-)

lizardking 2012.10.13. 13:07:56

A legjobban a Midnight Son (a trailer atmoszférája miatt) és a Sawney (a vér és bél miatt) előzetese csigázott fel. De szintén frankó hangulata lehet a Marianne c. filmnek is, A Little Bit Zombie pedig kellemes baromságnak tűnik. A kissé apokaliptikus Stake Land sem lehet rossz, a Defekt pedig szinte kötelező, ugyebár. A többi nem mozgat annyira. Összegezve elég jónak tűnik a felhozatal, a baj csak az, hogy nem leszek ott...


süti beállítások módosítása