Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Két balul sikerült rablás

2012.09.26. 18:20 - purga

Címkék: kanada vér szellem kérdőjel vs pszicho összehasonlítás

Következzen két olyan film, melynek központi témája, hogy egy csapat fegyveres rabló nem tudja sokáig élvezni a zsákmányát, mert valami közbe jön...

Skeleton Lake / Battleground (2012)

Rendezte: Neil Mackay

skeleton_lake-post.jpgSokat elmond egy filmről az, ha az eredeti kanadai címnek sokkal kevesebb köze van a valósághoz, mint az alternatívnak / nemzetközinek. Ugyanis itt egy deka tavat nem látni a teljes játékidő alatt, ellenben "csatateret" már annál inkább. (Persze, ha ez egy spéci kanadai kifejezés, vagy ilyesmi, akkor szóljatok.)

A történet abszolút nincs túlbonyolítva: egy hat fős banda 3,2 millió dollárral tiplizik a helyszínről, hogy minél hamarabb biztonságban legyenek. Azonban akad bőven kaki a palacsintájukban, mivel nem elég, hogy sikerült rendőrt ölniük -aminek köszönhetően az üldözőik vérszemet kaptak-, de még az összekötőjük is haladékot és több pénzt kér. A haladék egy nap, azt meg egy erdő közepén fekvő elhagyott házikóban töltik.

Másnap azonban elég hamar szembesülnek vele, hogy egy zárlatos agyú vietnami veterán vadászik rájuk, mivel ez az ő "vadászterülete". Igazi gerilla akciókkal és változatos fegyverekkel folyik az ő kis háborúja.

Mint az sejthető, ez sokkal inkább egy akciófilm, mint horror. Ez utóbbinak a jellege csak egy-két jelenetben köszön vissza. Ilyen például a gyönyörű szövetleszedés a koponyáról, vagy a "műtét". Ha ezeket a jeleneteket kivágnánk, akkor tényleg semmi keresnivalója nem lenne a blogon. Mert hiába tűnhet ez egy slashernek (egyenként meghalnak a szereplők ugye), de mégsem lehet az, mert azért ennek a műfajnak megvannak a maga határai. Kezdjük azzal, hogy itt jóformán csak lőfegyvereket használnak. Illetve feszültségről se nagyon beszélhetünk.

A műfaji problémák még a legkisebb gond. Attól még lehetne egy igazán jó film. De nem az. Egyrészt a negatív hősről semmit nem tudunk meg, csak annyit, hogy harcolt Vietnamban. A "miért öl meg minden betolakodót", "honnan van ennyi fegyvere" és a "hogy nem tűnt ez még fel senkinek se" kérdésekre így nem kapunk választ. További probléma, hogy a készítők nem igazán szeretik a természet törvényeit. Maga a karakter egyszerűen túl fürge és szívós a korához képest, számításaim szerint legalább 60 évesnek kellene lennie. Ez egyáltalán nem látszik, leszámítva persze az ábrázatát. Persze úgy baromi kényelmes futnia, hogy ha ketten is rálőnek géppisztollyal és szabályosan körbelövik!

skeleton_lake-pic.jpeg

A rablók karakterei ugyan változatosak, de némelyiket nehéz komolyan venni. Mint például a nagydarab fickót, aki a "hűvös, kemény, baltaarcú" szerepben kellene virítania, csak éppen a testtömeg indexe miatt ez nem igazán működik. Ráadásul sikerült beleerőszakolni egy nőt is, akinek viszont semmi, de semmi funkciója nem akadt. Még a csöcseit se mutatta meg, szóval inkább csak amolyan "időkitöltésre" használhatták.

A legnagyobb baj azonban az, hogy a Skeleton Lake jelentős hányada kérem szépen maga a Rambo. Még az egyik jellegzetes csapdát is átemelték. Ezt még tisztelgésnek se lehet felfogni, hiszen a cselekmény központi elemét lopták el. Ugyanakkor semmi gond nem volt az utalással a Szarvasvadász c. klasszikusra, sőt, csak emelte a színvonalat. Már ha tényleg annak szánták.

A képi világ kissé élettelen, és ezt a sterilitást a hanghatások csak növelik. Viszont az egy millió (kanadai) dolláros büdzséhez képest meglepően jól teljesítettek.

Mindenesetre egyszer meg lehet nézni, mert unalmasnak egyáltalán nem nevezhető, csak ebben a témában már láttunk ennél jobb akciófilmet és horrort is.

Értékelés: 5/10

Madárijesztők - Scarecrows (1988)

Rendezte: William Wesley

Scarecrows-post.jpgItt a csapat sokkal profibb, már csak azért is, mert képesek voltak egy repülőgépet meglovasítani a rablást követően. Igaz emiatt rá vannak szorulva a túszul ejtett pilótára és annak nagylányára. Nagyobb gond viszont az, hogy egyikük szépen lelép a pénzükkel, szó szerint, ugyanis kiugrik a repülőből egy ejtőernyővel a hátán. Majd egy kukoricásban találja magát, melynek a közepén egy szintén elhagyott ház található. A többiek meg persze utána mennek. A kergetőzésnek az életre kelt vérszomjas madárijesztők vetnek véget.

A film legnagyobb erénye, hogy ez sem unalmas, annak ellenére, hogy jóformán egy helyben való toporgásról beszélünk. A karakterek itt is színesek, egy kicsit már túlzottan is. Nem is lenne velük nagy baj, ha nem mennének át ritka pocsék és felszínes jellemfejlődéseken keresztül. Hogy érzékeltessem: itt is van egy nagydarab, a fentinél sokkal hitelesebb kőarc, aki viszont egy pillanat alatt a pártfogásába veszi szegény kislányt és egy "papa-maci" szintre süllyed. Vagy ott van a főnökasszony, aki látszólag profi, de baszki leáll kisminkelni magát! A retardáltról meg már ne is beszéljünk, aki úgy bámul a kibiztosított kézigránátra, mint én a sztochasztikus differenciálegyenletekre.

A madárijesztők viszont jól néznek ki, és a velük kapcsolatos akciók is látványosak. Magyarul egész pofás gore-t kapunk. Erre a legjobb példa a fickó, akit kibeleznek, majd a zsákmányolt pénz egy részével tömnek ki - és még ezután is él! Ez a furcsaság persze csak a gyengeelméjűnek tűnik fel, mert AMÚGY EZ EGY TELJESEN NORMÁLIS JELENSÉG!

Scarecrows-pic.jpg

Technikailag itt már minden rendben van, végig van egy sajátos nyugtalanító légköre. Nagy kár, hogy baromi sok az újrahasznosítás. Konkrétan van egy-két vágókép, amit legalább tízszer ellőnek a filmben. Nem tudom eldönteni, hogy ez pénz- vagy ötlethiánynak tudható be inkább. Akárhogy is volt, kissé keserű lesz tőle az ember szájának íze.

A lényeg, hogy ez már sokkal jobban hasonlít egy horrorra, noha tele van bosszantó apróságokkal. Azonban itt sem tudunk meg semmit a hely múltjáról, noha ez jelen esetben annyira nem zavaró. Csak egy kicsit.

Egyébként a film kísértetiesen emlékeztet a Husk-ra, ennek fényében azt még lejjebb kell pontoznom, mert így már eredeti történetről sem beszélhetünk.

Értékelés: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr334804444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása