Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Ezeket se nézzétek meg!

2012.08.09. 16:44 - purga

Címkék: tv oscar ausztrál kanada állat brutál poén vér ördög thriller rendező pszicho nem ajánlom felsorolás

Kéne már valami frappáns rovatnév annak, amikor rossz filmekről írok tömören, egy kupacba tálalva. Mert úgy tűnik, hogy a műfajban már egyre ritkábban találok gyöngyszemekre. Sokkal inkább felejthető, vagy nézhetetlen alkotásokba botlok bele. Akkor lássuk is!

1. Az ördög naplója - Devil's Diary (2007)

Rendezte: Farhad Mann

devils-diary.jpgKanadai tévéfilm. Még hétfő éjjel adta le az RTL Klub, én meg ott ragadtam. Annyira nem bántam meg, bár a baromi sok reklámszünet nélkül is ellettem volna.

Tipikus tini-horror, ez már a történetből is leszűrhető. Ursula a gimi "kitaszítottja", akit a "menők" folyamatosan megaláznak. Azonban egy napon rátalál Az ördög naplójára, aminek a lapjai üresek. Ő meg el kezd beleírni mindenféle rossz kívánságokat, amik hamar be is következnek. Vagyis a pom-pom csapat vezére eltöri a lábát, az izomagyú pasijának az arca csúnyán összeég stb. Jó dolgokat sajnos nem teljesít, így barátnőjének nem lesznek nagyobb cicijei. Szomorú.

Ahogy azt kell, hamar a könyv megszállottja lesz, azonban van olyan hülye és gyorsan le is bukik vele. Innentől kezdve pedig a napló -ha lehet- még rosszabb kezekbe kerül.

Alapjába véve nem lenne rossz, csak egyrészt nem túl egyedi. Az alaphelyzet engem a Bűvöletre emlékeztet, míg a megvalósítása a haláleseteknek meg egyértelműen a Végső állomás szériát idézik. Egy darabig. Aztán olyan ötlettelenségbe fullad ez a vonal is, amelynek a mélypontja az, amikor az egyik szereplőt egy életre kelt zsinór fojtja meg. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a bevésett kívánság "baleset" volt... A legviccesebb baki azonban az, amikor valamelyik azt szeretné, hogy ő legyen a legszebb, majd másnap rondábban néz ki, mint amilyen volt, mégis döglenek utána a pasik. Vérciki.

A szereplők siralmasan alakítanak, az általuk megformált karakterek meg szabályosan kivágott sablonok. A beleerőltetett két dilettáns pap pedig ebből a szempontból maga a mélypont. Azért film tempója egész feszes, szóval egyszer nézhető, már ha valaki fogékony a műfajra.

A rendezőről meg szerintem elég, ha csak annyit írok, hogy az utolsó mozifilmje A fűnyíró ember 2: Jobe háborúja volt...

2. Mérges pókok - Eight Legged Freaks (2002)

Rendezte: Ellory Elkavern

eight_legged_freaks.jpegSzintén mostanság láthattam TV-ben, a Facebook-oldaunkon még akkor külön meg is említettem. Ezzel sikerült letudnom egy "megnézendő" művet, amit már régóta halogattam, talán nem véletlenül.

Mint az sejthető, a film óriássá nőtt, mutáns pókokról szól. Ennyi. Minden más körítés teljesen felesleges. Lehet, hogy ez egy tisztelgés akart lenni az '50-es évek szörnyfilmjei előtt, esetleg egy újhullámot akartak elindítani, teljesen mindegy. Az eredmény kissé félresikerült lett.

Örvendetes, hogy nem akarja magát komolyan venni, mert nem is tudná. Így amolyan műfajparódiaként kellene szolgálnia, de ez se nagyon jött össze. Ugyanis nem valami vicces. Lehet, hogy velem van a baj, de ezen nem tudtam nevetni, csak néhol mosolyogni. A poénok legtöbbször erőltetettek, még a "kötelező humoros feka" se hozza az elvárhatót, jó ha van 1-2 jó beszólása.

Mint az sejthető, a vérengzést abszolút elkerülik, mondhatni egész családbarátra sikeredett. A pókok kivitelezése egész tűrhető, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy egy már tíz éves műről beszélünk. Vannak kifejezetten jó jelenetek is, mint a látványos motoros-menekülős, vagy az abszurd "macska a falban". De a legtöbb az jól ismert klisé, ami lehet, hogy szándékos paródia lévén, de nem sarkítják őket eléggé. Így csak egyszerűen tipikus karakterekről és szituációkról beszélhetünk.

A szereplők közül David Arquettet kell kiemelni, ő a Sikoly szériából lehet ismerős. Aki szerintem egy pocsék színész és tenyérbemászó arcszerkezettel rendelkezik. Továbbá az azóta már sztárrá kinőtt Scarlett Johanssont (ő a Marvel univerzum Fekete Özvegye, ami jelen esetben kicsit vicces). Illetve az azóta kész horror-veteránná vált Kari Wuhrert (Anakonda, Angyalok háborúja 4-5, Hellraiser: Halálos stb.).

Erre is érdemes egyszer rászánni azt a másfél órát, mert lehet, hogy más jókat tud rajta kacagni. Nekem lapos volt. Viszont még mindig színvonalasabb, mint  a legtöbb, hasonló stílusú film, ezt szögezzük azért le.

Amerikai-ausztrál koprodukció.

3. A vérszomjas dada - The Guardian (1990)

Rendezte: William Friedkin

the-guardian.jpgFriedkin megvan? A Francia kapcsolatért Oscar-díjat kapott, majd letette az asztalra minden idők egyik legfontosabb horrorját, Az ördögűzőt, amiért szintén Oscar-díjra jelölték. és a Goldeon Globe-ot meg is kapta. A lényeg, hogy ez az ember már letett valamit az asztalra. Jogos a kérdés, hogy ezt a förtelmet hogy volt képes bevállalni? Vagy ő már megteheti?

A sztori elég zagyva. Ugyanis egy házaspárnak gyermeke születik, ám mindketten olyan elfoglaltak, hogy kell nekik egy bennlakásos dada is. Csakhamar rá is találnak, aki kedves, készséges és még szexi is. Ja és egy amolyan "faimádó", aki babákat áldoz az erdőnek, vagy valami ilyesmi. Lényegtelen, mert az egész onnan kezdve röhejes, hogy a dadára rátámad három rosszarcú, majd egy fa (!) a védelmére kell és megöli mind. Az egyiket konkrétan meg is eszi. Aztakurva.

Ugyanis egészen eddig a pillanatig egy, A kéz, amely a bölcsőt ringatjához hasonló thrillert láthatunk. Persze közel sem olyan jót, de legalább valamilyen szinten komolyan vehetőt. Innentől kezdve azonban minden megmozdulás kínos. Így a végén már azon se lepődünk meg, hogy kiderül az, hogy babysitterünket le se ellenőrizték... A záróképsorokat pedig nem kommentálnám.

A kivitelezés siralmas, már-már tévéfilm jellegű. A színészek borzalmasak, és ahogy elnézem, a többség meg is rekedt a B-filmes mocsárban. Egyszerűen nincs értékelhető momentum az egész másfél órás játékidő alatt. Egyedül pont a kiemelt fás jelenet miatt nem kap 1 pontot, mert az akkora egy mindfuck, hogy muszáj látni. De amúgy messziről kerülendő.

4. Session 9 (2001)

Rendezte: Brad Anderson

session9.jpgA rendező itt is ismerős lehet, hiszen mai napig a legnagyobb sikere A gépész, amit azóta sikeresen beárnyékolt a nyögvenyelős Vanishing on 7th Street. Erről a művéről már sok jót olvastam és rá kellett eszmélnem, hogy ezt is borzasztóan túlértékelik. Lehet, hogy jobban tetszett volna olyan tíz évvel ezelőtt, de ezen én eléggé szenvedtem.

Egy azbesztmentesítő csapat zsíros melót kap egy elhagyott elmegyógyintézetben. Máris tökéletes táptalaj egy horrornak. Sajnos a munkavégzés nagy része nappal történik, így az atmoszféra ereje máris jelentősen csökken. A brigád tagjai színes karakterek, akik közül mindenképpen ki kell emelni a Miami helyszínelők sztárját, David Carusot. Tehát a csapat tagjai végzik a melót, egyikük azonban archív hangfelvételekre bukkan, amelyek egy hátborzongató interjút tartalmaznak egy tudathasadásos nőről. Nem szól róla senkinek, ellenben teljesen rákattan. Mindenesetre a fiúk szép lassan el kezdenek fogyni.

Az operatőri munka szörnyű, már ami a világos jeleneteket érinti, és sajnos ezekből van több. Élettelen, fakó képek, tompa, steril hangok a jellemzőek. Egyáltalán nem képes hangulatot teremteni, pedig pofon egyszerű lenne. A történetvezetés baromi félrevezető, ami lehetne akár jó pont is, de az amire kilyukad, az nekem fárasztó volt. Persze tudom, hogy anno biztos ütős lehetett, ezt elismerem.

De ez teljesen lényegtelen, ugyanis ez egy lassú, vontatott és meglehetősen unalmas film. A sokféle szereplő és érdekes helyszín ellenére is.

SPOILER!

Ennek fényében viszont már maga A gépész is csupán egy rendezői önismétlés.

5. Alyce (2011)

Rendezte: Jay Lee

Alyce.jpgJay Lee-ről is hallottunk már: Zombi sztriptíz. Ezúttal viszont sokkal komolyabbra vette a figurát. Vagy legalábbis próbálta. Mert amit itt összehányt, annak egyes elemit már nem egyszer láthattuk.

A sztori alapkoncepciója nem nagy szám: Alyce mindig is fura volt, akit csak egyetlen barátnője, Caroll értett meg igazán. Aztán egy átmulatott, bedrogozott este következtében a barátnő leesik egy tetőről. Alyce szintén padlót fog, csak ugye más milyen értelemben. A lelkiismeret furdalás démonai azonban nem hagyják nyugodni, így a drogokhoz nyúl. Ahogy pedig az lenni szokott, testét cserébe áruba bocsátja, melóhelyéről kirúgják, mondhatni mindent szépen előkészítettek egy nagy robbanáshoz. Maga a folyamat jó, csak baromi vontatott, sok töltelékjelenettel.

Akkor lássuk. A főszereplő karaktere akár Amélie csodálatos életéből is lehetne: ugyanolyan fura és cuki. A drog okozta testi-lelki lecsúszás meg egy Rekviem egy álomért utánérzés. Az pedig, hogy a film végére tartogatnak egy brutalitásbombát, az akár a Meghallgatásból vagy a Red White and Blue-ból is lehet ismerős. Ha így nézzük, akkor nem beszélhetünk túl sok egyediségről.

Azért annyira nem vészes, csak a felvezetés borzasztó lassú.. Ráadásképpen még elég sok kérdést is felvet a mű.  Alyce miért hazudik a tragédia kapcsán? Miért egyből a droggal kezd, miért nem az italhoz nyúl először? Ami pedig a legnagyobb WTF: miért maszturbál a híradóra?!

Ha az utolsó 15-20 percet nem számítanánk bele, akkor egy sablonos drámát kapnánk. De talán pont ez az utolsó negyed menti meg a filmet, mert az kifejezetten jóra sikeredett. Kár érte, sokkal többet is ki lehetett volna ebből hozni. Még csöcsöket se kapunk.

1. Az ördög naplója: 4/10

2. Mérges pókok: 4/10

3. A vérszomjas dada: 2/10

4. Session 9: 3/10

5. Alyce: 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr864703679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.08.09. 20:18:58

Szerencsére a vendéglátóm nyaralás alatt mégsem a beharangozott asylum-okat nézette velem, hanem például session 9-et. Hát az felért egy asylum-mal!!
Nem is emlékszem rá, csak hogy voltak benne fickók és eltűntek. Vagy valami ilyesmi. Rém lassú, be is aludtam rajta, de állítólag nem történt semmi ez alatt az idő alatt (sem),
Mi is volt a vége? A megfejtéseket várom privátban, ha valaki elpocsékolna rá annyi időt, hogy megírja. De ha nem, akkor is teljes életet fogok tudni élni a jövőben.
Ezen kívül csak a pókosat láttam, de az szóra sem érdemes.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.08.09. 20:47:34

@hErpEsz: Spoiler! Kiderül, hogy a főnök skizo, megölte a feleségét és a gyerekét. Aztán végzett a brigád többi tagjával is. Ez sajnos a filmben nem olyan izgalmas, mint ahogy most leírtam.

Nahvalr 2012.08.09. 21:18:32

Csak kettőtök kedvéért újranézem a Session 9-et, mert emlékeim szerint egy kimagasló HORRORfilm. Különben jó írások purga (ebben a tekintetben) most se csalódtam.

JigsawJohnny 2012.08.09. 21:49:31

Ezek közül csak a Session 9-t láttam. Emlékeim szerint nekem egy icipicit jobban tetszett, de végülis nem több egy közepes, félig uncsi horrornál.

...a többinél pedig megfogadom a cikk címében foglalt tanácsot. :D

Shopping 2012.08.09. 22:24:42

Hogyafaszba lehet horror filmet nézni??????
Mi jó abban?
Hogy félsz?

Nem jobb enni egy finom kaját?
Vagy szexelni egyet egy szép nővel?
Vagy egy jó zenét hallgatni?

Ha meg adrenalin kell, -megértem azt is - akkor extrém sportolás.

Na de mindegy, ti bajotok. :)

Mi Amore Cadenza 2012.08.09. 23:10:54

@Shopping:
A finom kaja előbb-utóbb kijön.
A jó nő elhagy, vagy miután elmentél rájössz, hogy nem is olyan jó...
A zene meg legalább annyira relatív dolog, mint a film.
Ja és extrém sportok: abban mi a jó? Hogy kitörheted a nyakad? A horrorfilmből nem nyúl ki érted a gyilkos...

Mellesleg meg mi köze a horrornak a kajához meg a szexhez, áruld már el! :D
Ja és kajak ezért elolvastad a cikket? Mi a jó ebben??????

Nahvalr 2012.08.09. 23:14:56

@Shopping: Te most nagyon okos vagy szerinted vagy mi? :D mi is szeretünk élni, van zenei ízlésünk, nekünk is feláll, sőt ha nem eszek előbb utóbb megéhezek. Adrenalin: az is van, nem is hinnéd milyen extrém sportot űzök, menekültem már fényes nappal zsúfolt utcán hatóságok elől stb.
Ha meg filmetnézek had nézzem azt ami nekem tetszik, neked lehet jól esik egy romantikus film vagy egy amerikaiakat istennek ezredszerre beállító háborús valami, de én jobban szeretek tök sötétben egyedül horrormozizni.

SarahConnor 2012.08.09. 23:45:43

A mérges pókokra négyest adni.... Ajjajj, komoly a baj.

2012.08.10. 07:01:26

A Mérges pókok egy jó film, szerintem abszolút átjön a paródia jellege, ráadásul látványban sem a tipikus ócska zs-kategória.

Gsnake 2012.08.10. 07:42:32

Ördög naplójához: az ismertető alapján én inkább Death Note koppintásnak nevezném.

@Shopping:

Neked miért fáj, ha valaki horror-filmet néz?
Ha meg téged nem érdekel, miafaszt (hogy a stílusodhoz passzoljak) keresel egy horrorfilmekkel foglalkozó oldalon?

Ssoproni 2012.08.10. 09:29:08

Rovatnév: Napi(vagy heti)trágyakupac :D

SarahConnor 2012.08.10. 09:56:52

@purga: most komolyan, mondj már nekem egy-két tízpontos horrort, a viszonyítás kedvéért, légyszi.

SarahConnor 2012.08.10. 09:58:55

Shopping látott egy filmet, amit nem értett, és most ideológiát gyárt köré. Van ilyen.

SarahConnor 2012.08.10. 10:57:40

@purga: nem gondoltam, hogy komolyan kérdezed... Természetesen négy pont egy ilyen celluloidhulladékra rengeteg. A japán horrorokból gyártott amerikai remake-ek érnek általában 3-4 pontot, ahol azért tetten érhető valamilyen munka is a film mögött. Nem értem, ha magad is beismered, hogy félresikerült, nem működik egyik műfajban sem, gagyi, csak kinevetni lehet és még a színészek is szarok, akkor mégis hogy kötsz ki négy pontnál.

A listádról vagy hármat nem láttam, az Alien sorozatból meg én azért mégiscsak az elsőt tenném bele.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.08.10. 11:12:13

@Fenimore: mert egyrészt nem untam, ami nagy szó. Másrészt vannak benne jó jelenetek, ahogy azt írtam is. Harmadrészt tisztelem a merészséget, amiért ezt bemerték vállalni. Ha meg úgy nézzük, akkor a műfaján belül tisztességes munka. El kell fogadni az óriásszörnyes filmek létjogosultságát:P

Az, hogy neked melyik Alien film a kedvenced, az meg szíved joga. Nekem ez.

SarahConnor 2012.08.10. 11:27:05

@purga: nem mondtam, hogy cseréld le az Alien 1-et :)

Az a merészségként meghatározott valami szerintem egyszerűen csak fantáziátlanság és talán pénztelenség akart lenni. :)

Az óriásszörnyes filmek létjogosultságát tudom a legnehezebben lenyelni, bár vannak élvonalbeliek köztük, sőt egyszer láttam egy egész nézhetőt is, de sajnos elfelejtettem a címét, és azóta se jöttem rá, mi volt.

imaware 2012.08.11. 00:35:58

@Shopping: Szerinted mi nem szoktunk dugni,meg enni?! :D

Amúgy a Session 9 hez volt szerencsém.Tényleg nem jó.Engem a hangfelvételek kimondottan idegesítettek.
Az ördög naplóját is láttam!Egy ilyen könyv jöhetne nekem is! :D

Roller86 2012.08.11. 12:01:00

Rovatnévnek:
Vagy Ssoproni ötlete :P
Vagy: "Szimplán Szar" (az alliteráció miatt :P)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.08.11. 14:30:09

A Mérges pókok horrorfilmként lehet, hogy csak 4-es, de az egyik legjobb trashfilm, amit valaha láttam, rendkívül szórakoztató. Nem lehet nem röhögni például a pókok "morgásán" :)

2012.08.11. 20:46:32

az Alyce szerintem iszonyatosan jó volt, az Alice csodaországban horror verziója volt egy az egyben,benne volt a kalapos is és a vörös királynő,a fehér nyúl és március bolondja szintén,szerintem horror-vígjátéknak szánták,nekem nagyon tetszett.

2012.08.11. 20:47:39

A Session 9-nél pedig már fél óra után kitalálható volt a vége a Fekete hattyú miatt...

Tökibá 2012.08.12. 11:44:44

Nekem anno tetszett a Session 9. Nem csak úgy kell róla véleményt írni, hogy tegnap láttad, hanem pl. 10 éve..egy csomó filmet sz.ptunk anno, hogy mekkora, mai szemmel nézve meg értetlenkedik az ember.
Nem tökéletes alkotás, de - szvsz - nem kéne egy "nem nézős" postban szerepelnie.
Főleg a többi, valóban fos társaságában.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.08.12. 12:18:51

@LVNE: Azt azért tisztázzuk, hogy a Fekete hattyú sokkal később készült el. Ja és nekem Alyce-nál az Alice csodaországban hasonlat nem igazán jött át.

@Tökibá: Értem, de ahogy mindig is mondani szoktam, egy jó film nem évül el. Ahogy pl. az eredeti Frankenstein 80 év után is zseniális. E felett viszont eljárt az idő.

Elismerem, hogy az elsők között lehetett azzal, hogy a "főszereplő skizo", de kb. ennyi az erénye. A technikai kivitelezés ótvar, ez pedig már eleve nagyban rányomja a bélyegét a film hangulatára. Ráadásul az egész film unalmas, mindent a végére tettek fel, hogy "ez majd ütni fog". Azóta viszont ezt sokan, sokkal jobban megvalósították. Lásd pl. a nem rég bemutatott Két nővért.

Tökibá 2012.08.12. 12:30:43

Mindegy, csak egy mostanában divatos, a fiatalok közt elterjedt sajátos szemléleti módra hívtam fel a figyelmet.
A kor nem érdem, de pótolni sem lehet kizárólag torrent kliensekkel :)

Nahvalr 2012.08.12. 12:42:26

Enyhén szólva nem itt lenne a helye a Session 9-nek, de ok, elfogadom, hogy valakiknek nem tetszett és nem írok egy regényt. Azért a technikai kivitelezésről: szerintem pont eltalált, utálom a mai ultratiszta képpel dolgozó horrorokat az agyonsminkelt modell házaspárokkal: mintha egy vígjátékot néznél. Meg az egész film egyedi: most komolyan, hány horror szól melósokról? (emiatt is közelebb áll hozzám a film mert már végeztem hasonló munkát) a helyszín pedig tökéletes, a grace encounters kb egy az egyben ellopta. A kazettás felvételek pedig nekem nagyon tetszettek és ahogy utánanéztem nem csak én vagyok így vele, ez a film másik erőssége, nagyon tetszett ahogy felderítették a lány többszörösen skizofrén személyiségét amit az a valami (sokmindennek nevezhetnénk) idézett elő benne. A végén pedig mikor elindul a kilencedik kezelés kazettája és megszólal simon az egyszerűen EPIC!! "Hello, Doc.... you know who I am?..." főleg hogy azt már csak mi hallgathatjuk.

Tökibá 2012.08.12. 13:51:37

@Nahvalr:
Bizony, az itt is agyonistenített Grave E. simán nyúlta, s ebből sok titkot nem is csinál.
Akinél ez a film 2-3 pont, miközben megacápa, meg óriáspók is többet kap..no comment.
:)
De, hát ez a cél manapság: megértetni és elfogadtatni a nézővel, hogy a szar film jó. És ez megy is.
Így a filmeseknek is könnyebb dolga van.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.08.12. 19:01:16

@Tökibá: nem kötelező olvasni:P Megacápáról meg sosem volt itt kritika:P Cápolipról volt, de az is csak 3at kapott. A Session 9 meg baromi unalmas volt számomra, ennyi. A GE meg e között csak a helyszín azonos, semmi több.

Nahvalr 2012.08.12. 19:15:36

Félreértés ne essék, nekem nincs bajom purgával, nagyon kerek véleménye szokott lenni a filmekről amit bírok csak nekem meg egyszerűen tetszett. A két filmet se összehasonlítani akartam (nem is lehet) ráadásul nekem a GE is tetszett bár a sessiont jobbnak tartom.

Tökibá3 2012.08.12. 19:53:27

@purga:
Ja. Nem kötelező.
És nem kötelező úgy írni, mintha az egyedüli igazság birtokosai lennénk. Persze szabad :)
Web2, bloggerek, új világ..

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.08.12. 20:41:36

@Tökibá3: nem úgy írok. Attól, hogy nem teszem bele minden kritikába a "szerintemet", attól úgy vélem, hogy egyértelmű a szubjektivitásom. Igazság szerint minden kritika személyes vélemény, bár az jogos, hogy sokan néha túloznak és saját álláspontjukat mindenhatónak tekintik.

Én úgy érzem nem ilyen vagyok, de ha nem ez jön le, akkor bocs.

karnak 2012.08.12. 21:53:16

@purga: Nem hiszem hogy bocsanatot kerne kerned barmiert is.
Blog= maganvelemeny, kommentekkel pedig mint egy kis beszelgetes, velemenycsere.
Ha nem tetszik a velemenyed nem kell olvasni, vagy lehet vitatkozni vagy masik blogot irni, amikor cimlap van, felesleges reagalnod, ilyenkor mindig megjelennek az onjelolt mindentudok... Azok akik azt gondoljak hogy ha leirjak egy kommentben a velemenyuket akkor 1) igazuk is van 2) mindenki mas velemenye is megvaltozik...

A sessiont btw en is rohadtul untam, nem a filmmel van baj, egyszeruen tulhypeolt kozepesen szar film. A tudathasadas meg 10 eve is uncsi volt

A skizofreniat meg keretik nem keverni a szemelyisegzavarral, mas.


süti beállítások módosítása