Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

The Walking Dead: S02 x 13. - Finálé

2012.03.20. 13:29 - purga

Címkék: sorozat epizód zombi thewalkingdead

Elérkeztünk végül a zárófejezethez, ami egy hatalmas adrenalin bomba lett. Nem mondom, hogy minden résznek ilyennek kellett volna lennie, de azt mindenki elismeri, hogy túl sok volt a tötyi-lötyis epizód. Na akkor lássuk, hogy kik azok, akik nem élik meg a következő évadot!

walking-dead-finale-1.jpg

Kezdésképpen láthatjuk, hogy a nagyvárosból hogyan vonult a horda a közeli erdőig. Fontos megemlíteni egy helikoptert is, mivel ilyesmivel nem igazán találkoztunk még, ennek jelentősége gondolom majd csak később lesz. Valami utalás van rá, hogy ez ugyanaz a csapat, amit láthattunk az évadnyitó epizódban is, de igazából ez lényegtelen. Csak az a fontos, hogy most egy a közel száz (vagy több) főből álló zombihadsereg megostromolja a házat. Bear Grylls rögtön ismerteti a szomorú tényállást: ekkora mennyiségű járkálót lehetetlen megfékezni, ízekre szedik a házat és töltény sincs elég. Szopás a köbön.

Idegesítő anyukánknak végre feltűnik fia eltűnése, persze rögtön be is pánikol, joggal, mert ha tudná, hogy kicsi babucikája apukával szlalomozik az élőholtak között, lehet, hogy infarktust kapna. Marlboro Man becsal egy nagyobb adagot a pajtába, aztán felgyújtja őket. Itt megjegyezném, hogy nem értem miért kellett a járkálók közzé digitális lángokat berakni, nem hinném, hogy néhány bevállalósabb kaszkadőrrel nem lehetett volna megoldani.

Pánik van ezerrel, a vezér nélkül a csapat elveszett. Nesze neked demokrácia. Mindenki hatfelé menekül, ki kocsival a segge alatt, ki gyalogszerrel. A 17 éves Jimmy behajt a lakókocsival a pajtához, amivel ugyan megmenti főhőseinket, de őt meg ízekre szedik a zombik. Valljuk be, nem kár érte, hozzá képest 50 Cent Hamlet a Hamletből.

Itt most kicsit összekavarodnak az események, ezért bocsássátok meg nekem, ha nem időrendben mesélem el,, hanem csak a tényállást, hogy végül ki hogy menekült meg. Mindenesetre roppant izgalmas körülmények voltak, végre.

Tehát: Marlboro Man a fiával és Keresztapával egy kocsiban. Szimultán Beth-el (Keresztapa másik lánya) és 50 Centtel. Itt emlékezzünk meg a másik abszolút jelentéktelen szereplő elhalálozásáról, Patriciáról. Nem kár érte sem. Kábé annyi szerepe volt, hogy siratta férjét, OtistBear Grylls stílusosan az SS Chopperével Sinead O'Connorral a hátán. Ez utóbbit egyébként Szöszke menti meg, aki szopóágra kerül, mert gyalogosan kényszerül menekülni. Mivel a hátán viszi a fegyveres táskát, így nem nehéz vele lépést tartania a zombinak. Gyalogkakukk meg Csillagszem is megmenekül, lesz egy romantikus pillanatuk is. Ők a legszimpatikusabbak az egész szériában, ami azért valljuk be, nem olyan nehéz.

Marlboro Man remekül ráérez, hogy az autópályához kell visszamenni, hátha a többiek is ott akarnak majd találkozni, már ha ugye vannak még többiek... Persze, hogy vannak! Egy nagyon giccses jelenetet láthatunk, amikor mindenki EGYSZERRE érkezik meg, mint a mesében. Muszáj volt ezt? A lényeg, hogy Szöszkén kívül mindenki előkerül. Vele mi legyen? Utána menjünk? Nem! Rick tökeit úgy látszik megacélozta az, hogy nem rég ölte meg legjobb barátját. Így logikusan, mondhatni ésszerűen dönt: túl veszélyes lenne utána kajtatni. Ennyi. A csapat nem lázong, persze más lenne a helyzet, ha a Tata még élne... csak megérte megöletned Zseb-Cowboy! Hurrá, nincs szájtépés, meg felesleges körök!

walking-dead-finale-2.jpg

A csapat elindul, de hoppá! Kifogy a benzin, pedig bazzmeg több száz magára hagyott autó közül választhattak volna. Atyaég... Felépítenek egy instant-tábort és most jön a lényeg! Marlboro Man nyomat egy coming out-ot Szimultánkának, mert hát valakivel ezt csak meg kell osztani (zárójeles megjegyzés, a fiúnak nem esett le a kulcsjelenet, de hát még csak gyerek). Mindenesetre elég rosszul fogalmaz, vagy legalábbis nem emeli ki, hogy az egész voltaképpen ÖNVÉDELEM volt, nem pedig egy féltékenykedésből eredő bosszú, mint ahogy azt sejteti. Az asszony meg ellöki magától, hülye picsa. Tegye fel a kezét, aki ekkor nem vágta volna jó ízesen pofán!

De ez még hagyján! Az is kiderül, hogy mit súgott az első évad végén Rick fülébe a bekattant doki: MIND FERTŐZÖTTEK VAGYUNK! Aztakurva. Bár ezt mi nézők eddig is sejtettük. A csapat persze felháborodik, hogy miazhogynemmondtadelfaszomaszádba. De itt is el kell ismernünk, hogy Marlboro Man helyesen döntött, ugyanis ezzel mindenkinek elvette volna a maradék életkedvét. Meg különben is: számít ez bármit is?

Fordulatokból azonban még mindig nincs hiány! Derék Rick ugyanis este a tábortűz körül vázolja a tényállást: megöltem Köcsögöt, de nem én akartam így, ő kényszerített erre. Nekem sem könnyű, de akinek ez nem teszik, az ELHÚZHAT A PICSÁBA! Így konkrétan. Ezzel formálisan megkoronázza magát, szó szerint kijelenti, hogy mostantól ő parancsol, nincs többé Tata-féle poszt-demokrácia. Úgy tűnik, hogy ellenvetés nincs. Egyébként maga a beszéd egyszerűen zseniális, így utólag megérte várni, hogy főhősünk tökei beérjenek. Csak el ne csesszék a következőkben. Zárásként pedig láthatunk a távolban egy hatalmas tábort, aminek még  nagy szerepe lesz, erről mindjárt bővebben.

Előtte azonban meg kell említenünk Szöszke sorsát, akit megment egy rejtélyes, szamurájkardos alak, aki pórázon vezet két kar nélküli zombit. Ez a karakter már most annyira királynak tűnik, hogy ihaj. Majd elélveztem a látványtól. Ezzel pedig sikerült végre érzékeltetni azt is, hogy az egész sorozat voltaképpen képregény adaptáció.

Ennyi volt. Kész. Türelmetlenül várjuk a következő évadot, ami előreláthatólag majd októberben kerül vetítésre. Öröm viszont, hogy az már 16 részes lesz! Fuck yeah.

Néhány spoileres infó, mikre számíthatunk: lesz egy település, amit egy magát Kormányzónak nevező zseb-diktátor vezet. Kérdés: ez vajon ugyanaz a tábor, amiről eddig is szó volt? Mert az csak 30 fős... Elvileg. Továbbá a rejtélyes kardos idegen, egy feka csaj, állítólag hihetetlenül népszerű karakter a képregényben. Nem is csodálom.

Még fél év basszus!

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr764327984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halloween 13 2012.03.20. 16:38:14

Na adtam én még egy esélyt a sorozatnak, az első pár rész után jöttek a jobb és jobb részek, így maradtam a második évadra, még nem járok itt, de eddig tetszik. A kritikát nem olvastam el, de ha megnézem az utolsó részt jelentkezem :D

Faszerkezet 2012.03.20. 16:51:57

Vigyázat!!! spoilerezek!

A nő a zombikkal a végén Michonne. A két zombi pedig a barátja, és annak a barátja. Véleményem szerint nem fog akkorát ütni a karakter, majd elkopnak mellőle a zombik, és ő is beáll a kis csapatba. Persze a képregény szerint.

A végén amire rámegy a kamera, és tábornak látszik, az valójában egy börtön. A képregényben az elég jó, amikor megtisztítják, és lakhatóvá teszik, de ott is bekövetkezik ez a "farm ahol élünk" színvonal mint ami pár szenvedő percet jelentett ebben az évadban is. Ott is lesznek majd túlélők. Na arra kiváncsi leszek, hogy abból mit domborít ki a film, mivel a regényben az egyik ilyen börtönlakó pszihopata gyilkos, és le is kaszabol embert a túlélők kis csapatából.:)

Drahmathon 2012.03.20. 19:05:06

Nah, hát ez az utolsó rész már jó volt. Bár akadt benne néhány hatalmas baromság és baki, de egye-fene, szemet lehet hunyni felettük, mert végre történt valami! Ha fele ilyen jó lett volna mindegyik rész, akkor igazából nem nagyon lenne rossz szavam az évadot illetően. De annyira nem volt fenomális ez a záró rész, hogy annyi szenvedést megért volna, mint amennyit kellett. De egy másik helyen olvastam, hogy időközben kirúgták Darabontot a produkcióból, ami nagyon lapos lett, és helyét az a fószer vette át, aki a Kemény zsaruk készítésében is benne volt, és ő szedte össze romjaiból a sorozatot és kerekített valamivel aktívabb, ütősebb részeket a végére.
A lényeg, hogy ezek után még adok esélyt a 3. évadnak, és várom is, hátha jobb lesz. Én nagyon remélem, mert az 1. évad nekem tetszett Bár továbbra is a legzseniálisabb sorozat szerintem a Spartacus! :)

NaimaOut 2012.03.21. 00:04:09

Spoiler-veszély:)

És akkor úgy néz ki, hogy az a kertvárosi rész kimarad még a kövi helyszín előtt... Pedig az is tök jó volt.
De a börtönös király lesz. Nekem tuti előbb eszembe jutott volna.
Ahh, én a Michonne-os részig már nem jutottam el benne.. :)

zacefronka 2012.03.25. 21:54:14

ó, Michonne oda fog baszni, miután eltűntek a zombijai. csak nem tudom, hogy hozzák be a kormányzót, mert elvileg már az első epizódban is szerepelni fog, pedig ő a börtönön kívűl lesz. valszeg kihagyják a börtön lakókat sztem és a kormányzó fog bent lakni

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2012.03.27. 10:43:24

na végre rick a sarkára állt.
bár azt nem értem, mit zagyvált össze a feleségének. ahelyett, hogy elmondta volna röviden az igazat: shane le akart lőni, pisztolyt fogott rám, de én voltam a jobb. ráadásul nem először akart megölni, és amikor zombikkal harcolunk, szeretném, ha nem kéne a zombik mellett még a hátamra is figyelni, mikor vesz shane engem célba egy zombi helyett...
a fekete anorákos katanás szamuráj kezetlen zombijai miért olyan kezesek? ezeket nem csak az evési vágy hajtja? egyikük sem akart rámenni a földön heverő szőkére...

Dikolau 2012.04.04. 18:55:55

A következő szitut nem értem: ugye az első évad végén a prof Rick fülébe súgja,hogy mindenkiben benne van a vírus. Akik a második évadban nem zombik által meghaltak, miért nem lettek zombik, mint a Tata és a Köcsög? Gondolok itt a sörözős jelenetre. Ötletek?

mardelszky 2012.04.21. 00:44:13

@Dikolau:
a doki az első évad végén amikor mesél a vírusról elmondja hogy mindenkinél más-más időtartam a zombivá válás. pl. ott volt a szőke csaj húga, este harapták meg és halt meg, reggelre lett zombi, de shane meg mondjuk azonnal. (szóval ahogy épp a dramaturgia kívánja :D)

Dikolau 2012.04.21. 10:44:25

@mardelszky: Igen, de a szőke csaj húgát ugye megharapták, tehát nyilván zombi lett másnap. A Köcsög és az akinek ő kitekerte a nyakát azonnal zombivá lettek. Viszont azok, akiket a kocsmában öltek meg, azok csak később lettek zombik? Vagy valamiért nem volt akkor még érdekes ezt mutatni, leleplezni. Értem én :-) Köszi a választ!

mardelszky 2012.04.21. 19:19:19

@Dikolau:
nem is az, hogy nem volt érdekes mutatni, hanem lényegében tök mindegy hogyan halsz meg, be fog állni a zombi állapot, mert mindenki fertőzött. az idő meg más-más. (ami egyébként okos írói húzás, mert nem ásnak maguk alatt a készítők :D)


süti beállítások módosítása