Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

The Walking Dead: Mi történt eddig?

2012.02.26. 11:05 - purga

Címkék: sorozat brutál vér összefoglaló zombi thewalkingdead

Szerkesztőtársakat továbbra is keresünk, viszont önző módon lestoppoltam magamnak a The Walking Dead-et, mert annyira leköt, hogy ihaj. Több sorozatra nem teszem a mancsomat:)

Spoileres írással összegzem a második évad eddig látott eseményeit, hogy aztán rendszeresen írhassak az egyes epizódokról. Ami immáron 13 részes lett, köszönhetően a sikeres fogadtatásnak. Azonban a költségeket csökkenteni kellett, én egy olyan cirka 250 millió dollár mínuszról tudok (Barátok Közt összes részének költségvetése kb.). Ez pedig sajnos meg is látszik. Eddig jóformán egy helyszínen történtek az események, amikből elég kevés volt, de legalább több idő jutott így a drámára, és a karakterek kibontakozására.

the-walking-dead-2-evad.jpg

Tehát: legutóbb ott tartottunk, hogy a megfogyatkozott csapat útnak indult egy erőd felé, hátha ott még lesz valami megmaradt darab a civilizációból. Mondjuk egy működő Burger King. Azonban az országút egy pontján elakadnak a felhalmozódott, magára hagyott autók tömkelegétől. Indulhat a zsákmányszerzés. Az idilli hangulatot ekkor egy több száz fős, csoszogó zombi horda zavarja meg. Mindenki lapít, 50 Cent csúnyán megvágja magát, tetanusz van a kilátásban. A Szőke Picsa eközben egy járkálóval birkózik a lakókocsi vécéjében, Tata megmenti egy csavarhúzóval.

Az igazi dráma azonban csak ezután veszi kezdetét, mivel Szofit megkergeti két cukros bácsi élőholt, amit az anyja (Sinead O'Connor) tehetetlenül néz végig. Persze ki más eredne utána segítségképpen, mint a derék Marlboro Man. A csavar azonban most jön: utoléri a kislányt, de fél lelőni a szörnyeket (a zaj kilométerekre elhangzana, a horda meg még a közelben), ezért inkább egy árokba rejti, majd a figyelmet magára tereli. Lényeg, hogy a trükk csak félig jött be, ugyanis Szofi eltűnik. Hangsúlyozom, ez még mindig csak az első rész történései, de az ő keresésével fog elmenni összesen 7 epizód (!).

Szóval keresgélés, keresgélés. Bear Grylls valami érthetetlen módon szívén viseli a dolgot és belead apait-anyait, ettől válik majd marha szimpatikussá. A Köcsög persze hagyná a francba az egészet, amolyan "sajnálom persze, de ki nem szarja le amúgy?" hozzáállása beficcen. Azért ezt igyekszik palástolni, hiszen a közhangulat teljesen más, mindenki pánikban. Mini-Cowboy már legszívesebb lőne, erre később meg is tanítják, elvégre már nem kell azon aggódni, hogy mi lesz, ha fegyverrel megy iskolába és végez a tanárával. Mindenesetre ő is beáll a keresőcsapatba. Ez lesz a veszte, ugyanis amíg Bambit bámulja, addig véletlenül lelövik egy vadászpuskával. Nesze neked természet.

the-walking-dead-2-evad-pic1.jpg

Öröm az ürömben, hogy ennek köszönhetően hőseink rátalálnak a Farmra. Merő véletlenül a házigazda Keresztapa orvos, na jó, állatorvos, de ez részletkérdés. Meg tudja menteni a gyereket, ha van hozzá megfelelő eszköz. Nincs. El kell menni a zombiktól hemzsegő orvosi táborba. Erre két önkéntes van Köcsög és a gyermeket lelövő Otis, aki lelkiismereti okokból vállalja el. Szegénynek már előre sejtjük a végzetét, hiszen a testsúlya miatt 100 métert se tud megtenni lihegés és izzadás nélkül. Az meg pláne nem jó jel, ha az ember bajtársa egy lelkiismeretlen szemétláda. Szegény Marlboro Man ezúttal nem tudja magát feláldozni, mert vért kell adnia. Természetesen betoppan az aggódó anya is, Szimultánka.

Megtörténik az akció, ami elég izgalmasra sikeredett. Köcsög egyedül tér vissza, nem meglepő. Később meg is tudjuk miért, hogy rohadna ki a bele. Ekkor átvált kopaszra, amitől csak még taszítóbbá válik. A bakancsba begyűrt gyakorlójával meg egy skinhead benyomását kelti, gondolom nem véletlenül. Viszont a kissrác felépül, a többiek pedig letelepedhetnek a Farm mellet. Papíron addig, amíg az eltűnt báránykát meg nem találják. Persze sokukban rögtön felmerül a kérdés, hogy "vazze, itt tök nyugi van, le kéne telepednünk". Keresztapa nem örül a gondolatnak. Az külön mókás, és egyben tragikus is, hogy ő az emberekre támadó, rothadó élőholtakra, mint beteg emberekre tekint. Vagyis hisz benne, hogy mint az influenzára, erre is lesz majd gyógymód és a végén minden happy lesz. Ebben a családja is megerősíti, de hát mit tudnak ők a kinti világról? Valami piszok véletlen folytán egy olyannal se találkoztak, akinek mondjuk lógtak a belei, vagy hiányoztak a karjai...

Ezt követően túl sok esemény nincs, dráma annál inkább. Szimultán terhes, ami pikáns, mert senki se tudja, hogy ki lehet a biológiai apa, DNS tesztre pedig ebben az évezredben már ne is számítson. Köcsög persze ettől csak még jobban akarja a Nőt, tisztára bekattan a helyzettől. Azért sikerül felpróbálnia Szőke Picsát, remek párost alkotnak. Ezt követően Szöszi issza minden szavát, igazán ellenszenvessé válik, amolyan "tarkón basznám egy péklapáttal" típusú emberré.

the-walking-dead-2-evad-pic2.jpg

De szexben lesz része a kis koreai Gyalogkakukknak is. A vén farmer suna pozitív lányát (Csillagszemet) örvendezteti meg egy kis édes-savanyúval. Azonban itt már bimbódzó szerelemnek is tanúi lehetünk, meg kell mondjam elég bájosak. Viszont a románcnak köszönhetően fény derül a pajta, illetve a család titkára: EZEK BASZD MEG ZOMBIKAT TÁROLNAK! Mi több, később kiderül, hogy BE IS GYŰJTIK ŐKET! Ilyen súlyú titkot szerencsétlen szerelmesünk nem tud sokáig magába folytatni, úgy hogy nyomat egy coming out-ot a csapatnak, akik persze kiakadnak rendesen. Itt rögtön összetűzésbe kerül a két vezéregér, Marlboro Man és Köcsög. Hiszen míg előbbi békésen megbeszélné az egészet Keresztapuval, addig utóbbi lelőné mind. Így is lesz.

A dráma ekkor csúcsosodik ki, ugyanis kiderül, hogy szerencsétlen Szofi végig a pajtában volt, mint zombi! Tragikus és megható képsorok után főhősünk lelövi, ezzel elismerve, hogy ez részben az ő hibája. Persze, ha nem ered utána, akkor hamarabb meghal a kislány és még keresni se kell. Erre az igazságra Köcsög rá is érez és nem is fél hangoztatni. Ezt követően kiborul a bili, a tábor mehet a levesbe, Keresztapu meg lelép inni a közeli városkába. Utána megy derék seriffünk (pontosabban helyettesünk) és Gyalogkakukk. A kocsmában nézeteltérésbe keverednek néhány tahó vándormadárral. Az eredmény: három halott és egy sebesült, kit megszánnak, magukkal visznek. Na vajon kinek a nyomására? Agyrém bakker. Avassák boldoggá!

Ezzel pedig elérkeztünk a 9. epizód végére. Érződik ismét az ellentét, hiszen a srácért jöhetnek a haverjai, meg különben is, rájuk lőtt a kis tetve.

Apróbb mellékszálak:

  • Marlboro Man rájön, hogy az asszony időközben másnak a virsliét is beengedte a mustáros bögréjébe, mi több, az illető pont a legjobb barátja. Ahelyett, hogy kiakadna és nyakon csapná mindkettőt, rezignáltan tudomásul veszi, felvázolja maga előtt az érveket, mintha papírról olvasná.
  • A farmer család tagja még két nő meg egy 17 éves nyikhaj, de nekik szinte semmi szerepük, az évad végére tuti meghalnak.
  • A Tata kiismeri Köcsögöt, próbálja a két nőjét figyelmeztetni rá, egyikük hallgat rá, a másik Szőke Picsa.
  • Szimultán a fiúk után ment kocsival, de szegény akkora suttyó, hogy egy egyenes úton is képes felborulni. Ettől függetlenül csak dicsérni lehet a felelősségteljes anyát, aki terhesen, egyedül megy "férjet menteni". Hátha a fia árva lesz. Legszívesebben fejbe rúgtam volna.
  • 50 Cent felépül, ismét nagyon sokat tett a sorozatért.
  • Bear Grylls megsérül, de meg is gyógyul. Ja és csinált egy fasza nyakláncot levágott fülekből.

 

Vélemény: nem rossz, nem rossz. Persze nyilván nem üti meg az első évad szintjét, de hát kis pénz, kis foci. Viszont már vannak kifejezetten unalmas részek is, ami sajnos várható volt. Továbbá a helyszín is kezd már baromi egyhangúvá válni. A karakterfejlődések, viszonyok jók,  némelyik egész izgalmas is. Azonban Rick személyisége már egy rossz vicc. Ilyen ember már pedig nincs! Könyörgöm ennyire ne testesítse már meg valaki az emberi tisztességet, jóságot, becsületet! Ez már nyálasan gusztustalan. Kérek egy kis gyarlóságot! A másik véglet Shane, az a tipikus másokon átgázoló, önző, erőszakos, megalomán faszfej, aki a való életben igazgató lehetne egy multinál. Persze valamennyire meg lehet érteni őt is, hiszen abszolút túlélésre játszik, mondhatni matematikai alapon. Csak az a baj, hogy ha ebben a világban mindenki ilyen lenne, akkor nem csak a fertőzöttekre, hanem egymásra is vadásznánk...

the-walking-dead-2-evad-pic3.jpg

Az is feltűnt, hogy már igyekeznek spórolni a szereplőkkel, próbálnak minél többet megtartani. Ennek folyamán a  gore-ból is visszavettek. Mondjuk a zombi boncolás vagy az ivókutas jelenet nem volt rossz. 9 rész alatt eddig két pozitív figura távozott, ez elég sovány. Lássuk, hogy kik esélyesek, hogy még a sorozat elkaszálása előtt meghalnak:

A teljes farmer család, Csillagszem kivételével - Ezt gondolom nem kell túl ragozni. Keresztapa öreg, a többiek meg mintha ott se lennének. Viszont a kislánya dögös és Gyalogkakukkal jár.

Tata - Vagy a Köcsög lövi le, vagy feláldozza magát.

50 Cent - Most komolyan, feltűnne a hiánya?

Sinead O'Connor - A lánya halála után mégis minek éljen? Még egy numerára se esélyes, mert öreg és ronda.

Szőke Picsa - Egy ideig még biztosítva van a szerepe, amíg tart a "románca" Köcsöggel. De lemerem fogadni, drágalátos hercege őt is simán beáldozza majd, ha arra kerül a sor.

Bear Grylls - Ő mondjuk kétesélyes. Benne is ott van azért a nem túl szimpatikus agresszivitás, viszont érezni, hogy helyén van a szíve. Van egy olyan gyanúm, hogy akkor meszelnek neki, amikor megjelenik a félkarú bátyja, mert ő még tuti él. Addig viszont nem kell aggódnunk.

A többiek fontosak, bár nem bánnám, ha Köcsöggyárosunkat zombik marcangolnák szét, viszont akkor oda a központi drámai elem.

Akárhogy is végződik, már berendelték a harmadik évadot. A következő epizód meg ígéretesnek hangzik az előzetes alapján, a két vezéregér össze fogja akasztani a bajszot. Végre.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr704201887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2012.02.27. 11:03:02

Melissa Suzanne McBride (általad Sinead O'Connornak nevezve) 46 éves.
nem öreg, és nem is ronda.
www.imdb.com/media/rm432378880/nm0564350

nekem ez a fajta - viccesnek szánt - leírás nem tetszett. valahogy nem illik a sorozathoz. mintha nevetségessé akarnál tenni egy gyenge produkciót. pedig azt írtad, tetszik. vagy én értek félre valamit?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.02.27. 11:58:03

@Bogoj: tetszik hát, csak gondoltam nem leszek "száraz". remélem azért van olyan, akinek ez tetszett. Ha nincs, akkor a legközelebbinél visszafogom magam:)

szandizs 2012.03.02. 13:13:40

Nekem tetszik ez a fajta írás :)

legjobban Shane elnevezése tetszik xD
annyira jól illik rá és én is ezt gondolom róla

J.T 2012.03.30. 12:06:23

Szerintem az a "baj", hogy sokat olvastad a hogyvolt blogon sixx mester írásait! Az efféle stílus az éden hotel szereplőiről vicces (és imádom is), de egy ilyen jellegű sorozatnál szerintem nem ez a fő cél! Az első évad összefoglalója nekem személy szerint nagyon tetszett! Javaslom a továbbiakban is így írj! Mert az nagyon jó! ;)
Egyébként én is egy hete találtam rá a sorozatra. Sajnos sikerült elkövetnem azt a hibát, hogy megnéztem a két évadot egy hétvége alatt! Most szívhatom a fogam őszig!:(
Mivel az oldalt is most találtam, remélem találok valami biztató csemegét, eme rendkívül hosszú időszak kitöltésére!
További jó írást! Várom a folytatást!

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.03.30. 14:29:38

@J.T: nem tagadhatom, hogy hatással volt rám, de próbálom bő lére ereszteni az írást. Sokan egy-egy epizódismertetőt letudnak pár mondatban, ezt szeretném letudni. Meg azt, hogy ne legyen "száraz", próbálom viccesre venni, hogy legyen miért elolvasni:) Persze igyekszem a saját stílusomban, de ez a műfaj még nekem is új. Na majd ősszel meglátjuk:)

Kilimcs 2012.12.22. 01:12:44

@purga: na kösz a leírást, elég röhejesre sikerült :D .D, ugye azóta a harmadik évad közepe, és valszeg pénzt is nyomtak a sorozatba, változatosabbak lettek a helyszínek.

Megjegyzem én bírom a sorozatot, várom a harmadik évad második felét nagy erőkkel.

Hja, és azóta marlboró man, valszeg a készítőknek is szemet szúrt, cseppet életszerűbbé fejlődött a karakter.
No meg nekem Shane (itt köcsög) se tűnik annyira borzasztónak, mint ahogy elírod. Sőt marlboró ehhez képest sokszor tűnik normálisnak. A közös terhes nőjük az rejtély hogy maradt életben, az a főbomlasztóerő a csapatban..

Kilimcs 2012.12.22. 01:13:58

hja, a röhejes szót rosszul választottam, szal tetszett a leírás, jót röhögtem rajta. Pedig amúgy nem egy vicces történet. De egy kis humor sose árt:)

Kilimcs 2012.12.22. 01:16:23

na nemhiába éjszaka.. szal köcsög nem is tűnik annyira köcsögnek, sokszor jóval életszerűbb a karaktere, mint marlboró mané. Úgyhogy köcsög tűnik normálisabbnak olyankor jóval.

BarmyArmy 2013.01.02. 02:07:54

De j ez a sorozat el kezdtem nézni mondom meg nézek 1 rész tuti szarrr,francokat nagyon bejött nem bírom abbahagyni már a 3 évadot nézem,vannak amúgy logikai bakik amik engem zavarnak,pl:a farmra hogy nem mennek be a Zombik? most komolyan az a kis kerítés felltartja őket bezzeg a vén faszit (papát) meg is ölik amelyket a (kóvboj) gyerek nem lőtt le,aztán a lakókocsi tetejéröl nem veszik észre a zombi hordákat?gondolok itt a papára az autopyályán milyen későn vette észre hogy jönnek még ha lejtős is volt az autópálya ,vagy mikor a kislány elszökött nem tudom hol mondta neki hogy jobb válla felett legyen a nap,nah mind eggy frusztrál rendesen de szeretem ezt a sorozatot,a "köcsög"skinhed halálát már vártam egyrészt hasonlított a régi tanáromra másrészt írritáló volt nagyon de legalább megölte aazt a nyápic gyereket .D


süti beállítások módosítása