Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

2011 és a kézikamera

2011.12.14. 12:43 - purga

Címkék: scifi kanada spanyol vér mexikó csalódás összehasonlítás nem ajánlom felsorolás valós alap kézikamera

Következzen három film az idei évből, amelyek a found footage szellemében készültek. Ráadásul mindegyik rendelkezik spanyol részvétellel. Igaz, az utolsó enyhén szólva is kilóg a sorból. Egyébként úgy tűnik, hogy 2011 ennek a technikának az évében telt, elég, ha csak a korábban általam beszámolt Grave Encounters-re, vagy a norvég Trolljegeren-re gondolunk. És akkor még a Paranormal Activity 3-ról (Parajelenségek 3) még nem is beszéltünk...

Ezek közül kettőről még volt szó az év elején, és nagy várakozás övezte őket, legalábbis részemről biztos. Csalódtunk? Az mindjárt kiderül.

 

Apollo 18 (2011)

 

Rendezte: Gonzalo López-Gallego

Apollo-18.jpgEgy found footage filmnél sarkalatos pont, hogy mennyire akarja magát komolyan venni, vagyis hogy mennyire akarja elhitetni a nézővel, hogy EZ BIZONY A VALÓSÁG. Az Apollo 18 sajnos nagyon. Most komolyan, abban a korban, amikor a célközönség jelentős hányada rendelkezik internet kapcsolattal, kit akarnak ezzel beetetni? Hiszen elég, ha felmegyünk a film imdb oldalára, és hoppá, az "eltűnt asztronauták" hirtelen tapasztalt színészekké változnak át! Elképesztő.

De lássuk a történetet: az alapsztori, hogy az amerikaiak elég hamar leálltak a holdra szállás túrákkal, és hivatalosan nem is létezett olyan projekt, hogy "Apollo 18". Eleve titkos akciónak szánták, hiszen most egy különleges adóvevő berendezést vittek magukkal, amivel átpásztázhatják a Hold felszínét. Természetesen minden be volt kamerázva, sőt még a derék úrhajósok is kaptak egy-egy kézikamerát. Itt már eleve nehéz helyzetben van a film, hiszen a három fős legénység rögtön kettőre redukálódik, amint leszálltak a célzónára. Éppen ezért, valami nagyon ütőset kell ilyenkor produkálni, hogy ne fulladjon unalomba a film. Ez többé-kevésbé bejött.

A film íve a szokásos: először csak sejtetnek valamit a nézővel, aztán jön a feszültségkeltő "bomba": az elhagyott szovjet űrkomp. Majd folyamatosan fokozódnak az izgalmak, mihelyst az egyik szereplő meg nem fertőződik valamivel. Sajnos nagyon sok ütőkártyát nem használtak ki: a legalapvetőbb lett volna, hogy egyikük "elkapja a kabinlázt", ami tudom egy asztronautánál eleve kizárt, de ebben a szituációban jól jött volna.

Egyébként a körülményekhez képest meglepően gyors tempójú, magával a felszállással se pöcsölnek sokat. Végül is van egy sajátos hangulata, de azért valahogy mégsem működik az összkép. Olyan íztelen, szagtalan. Hiányzik belőle az a plusz, amitől kapkodnánk a fejünket. Az alapötlettől eltekintve nem több egy szokványos, kézi kamerás horrortól. Egyszer érdemes megnézni, mert tény, hogy a témaválasztás ütős, de ebből sokkal, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni.

Technikailag nincs sok kivetnivalóm, hatásosan kopottasak a felvételek, mondhatni ebből a szempontból "hiteles". Bár tény, hogy itt is beleesnek abba a hibába, hogy képesek akkor is kamerázni, amikor a való életben ez nem történne meg. A színészek korrekt munkát végeztek, persze két szereplő esetében ez maximálisan elvárható. A nagy kérdés pedig: a végét elnézve, mégis, hogy a búbánatba kerültek volna elő ezek a felvételek?! Erre miért nem gondoltak, ha már annyira beakarják etetni az embereket?

Egyébként érdekes egy koprodukció: amerikai-kanadai film, spanyol rendezővel.

 

 

Atrocious (2010-2011)

 

Rendezte: Fernando Barreda Luna

atrocious.jpgEz is az az eset, amikor technikailag 2010-es, de csak idén láthatta a nagyközönség. Akárhogy is, ez egy nagy rakás szar, hiába az erős spanyol-mexikói kombó.

A film visszakanyarodik a found footage egyik őséhez, az Idegleléshez, csak éppen sokkal, de sokkal unalmasabb formában. Szóval adott egy testvérpár, akik a szüleikkel (és a kis öcsivel) kiruccannak a nyaralóba. Fognak két kamerát, és lefilmezik a környéket, mivel a legenda szerint a mellettük lévő erdőben egy lánynak a szelleme kísért. Aki az egyik elmélet szerint segít az eltévedt embereken. Most azon ne morfondírozzunk, hogy egy kísértet honnan tudhatja egy adott személyről, hogy az most történetesen elveszett vagy sem. Aztán a végén persze ráfáznak.

No, a legnagyobb probléma a filmmel, hogy iszonyatosan, de nagyon-nagyon unalmas. A 70%-a teljesen érdektelen; nem történik az ég világon semmi! Olyan ostoba és a valóságtól elrugaszkodott jeleneteket láthatunk, hogy ajvé. Most komolyan: melyik barom az, aki felveszi, ahogy megnéz egy filmet?! Vagy mégis, hogy képzelte a rendező, hogy az majd izgalmas lesz, ha fényes nappal sétálgatnak egy labirintusban? Egy Való Világ párbajban nagyobb a feszültség, mint itt. A maradék pedig 20% rohangálás a sötétben (nagyon izgalmas, ahogy alig látunk bármit is), és jut kb. 10% izgalom, aminek viszont se füle, se farka. Teszem hozzá, hogy csak 70 perc hosszú, de vagy három órásnak fog tűnni.

Elismerem, hogy a befejezést tekintve kapunk egy baromi nagy csavart, de annak meg egyszerűen nincs értelme. Ráadásul azokat a pillanatokat jobban is ki lehetett volna nyújtani, és akkor már egy fokkal nézhetőbb lenne a végeredmény. Továbbá igen, ez is "megtörtént", de ugye a fentebb említettek fényében ez nem túl valószínű. Na nem mintha érdekelne.

Kerüljétek messzire!

 

 

Hellraiser: Revelations (2011)

 

Rendezte: Victor Garcia

Hellraiser-Revelations.jpegSok mindent elmond egy filmről, ha egy sikeresnek mondható franchise következő darabja:

1. Direkt videóra készül

2. Az alapötlet kitalálója (jelen esetben Clive Barker) elhatárolódik a műtől

Ennek fényében kissé rossz szájízzel ültem neki, de meg kell mondanom, hogy nem kellett csalódnom, ugyanis ez tényleg egy bűn rossz produkció, ami valóban méltatlan az elődökhöz.

Most tisztázzuk, hogy a film csak részletekben tartalmaz found footage elemeket, pedig az még az előnyére is válhatna. Viszont erről a trágyáról nem szeretnék külön posztban megemlékezni. Azt pedig nem érdemli meg a mű, hogy egy nagy Hellraiser összefoglaló darabja lehessen.

A történet szerint két nyikhaj elszökik Mexikóba, hogy kirúgjanak a hámból. A vége az lesz, hogy megkapják A dobozt, amit persze ki is nyitnak, a többi meg már sejthető. Voltaképpen az első, eredeti résznek egy bizarr és ócska feldolgozása, még ha így leírás alapján nem is tűnik annak. Mindenesetre a film borzasztóan lapos és fárasztó. Képtelen bármiféle atmoszféra megteremtésre, de az igazi fájópont Pinhead megformálása. Baromi nevetségesen néz ki, tiszta röhej. Majdnem egy könnycseppet is ejtettem érte, hogy hogy tehették ezt az egyik kedvenc horror szereplőmmel?! Gyalázat. Miért másra bízták? Miért nem volt jó Doug Bradley, aki minden filmben elvállalta? Vagy miért egy (szerintem vak) sminkesre bízták a maszk megvalósítását? Ocsmány bazmeg, tessék megnézni. Emlékeztetőül  az eredeti.

A végén ugyan itt is kapunk fordulatot, de azon is csak legyint az ember. Érdektelen egy film, kár volt megcsinálni. A trancsír pedig kevés, és az se valami nagy szám. Még csak azt sem mondhatom, hogy "nagy csalódás", mert már a trailer alapján le voltam sújtva.

Az pedig sokat elmond egy rendezőről, hogy ha az előző két nagy filmje a Tükrök 2 és a Visszatérés a Kísértet hegyre volt... Lehet, hogy abba kéne hagyni kedves Garcia?

"Az év gyalázata a filmiparban" nem hivatalos díj győztese a szememben.

 

Egyébként érdekes, hogy mindhárom kb. 70 perc hosszú, de talán még ez a szerencse.

 

Apollo 18: 6/10

Atrocious: 1/10

Hellraiser: Revelations: 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr373462603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.14. 13:20:33

Az Apollo 18 egy nagy rakás...szóval nagyon sokat kell várni, mire beindul, de az alapozás kicsit sem érdekes, a maradék meg csöppet sem félelmetes.

A Hellraiser nem is érdekel, nem tudom szégyelljem-e magam, de eddig egy részt sem láttam:)

Az Atrocious-nak talán adnék egy esélyt.

Erről jut eszembe, hogy lehetne egy jó kis összeállítást csinálni a közeljövő found footag filmjeiből. :)

jacktorrance 2011.12.14. 13:37:01

Az Apollo 18 nálam az év legnagyobb csalódása... a trailer, na meg maga a témaválasztás miatt sokat vártam tőle, ehez képest kaptam egy nagy semmit :( Eleve elrontja a filmet a sok logikai baki, és akkor még nem is említettem a röhejes "űrszörnyeket" meg a filmtörténet legbénább műsebét... ezt a filmet úgy elrontották ahogy kell, pedig tényleg egész jó végeredményt lehetett volna kihozni belőle... kár érte :( nálam ez 1/10

Az Atrocious egy fokkal jobb, már csak a hangulat miatt is, bár a vége összecsapott lett, de azért voltak jó pillanatai :) 5/10

A Hellraiser-t nem láttam, de részemről esélytelen...

zoli_80 2011.12.14. 14:42:04

A Hellraiser előző részeit érdemes megnézni, ha még egyiket sem láttam? (Úgy látom, van egy '87-es meg egy 2005-ös. Ki melyiket ajánlaná?)

Más: Ha már rakás fos filmekről van szó, néhány hónapja láttam a Primal címűt (2010-es). Az első fél órában még azt hittem, lesz valami belőle, de ahogy telik az idő, az ember egyre kevésbé lelkes, az utolsó 10 perc pedig... nem is találok rá szavakat, ezt látni kell, annyira szar! :)

És még valami: Nem rég leszedtem a White: Melody of the Curse c. koreai filmet, aminek itt láttam először a trailerét. Hamarosan megnézem, és majd beszámolok róla.

Nahvalr 2011.12.14. 14:53:42

Spoilert tartalmazhat:
Apollo 18ban tényleg fura, hogy kicsit hülyére veszik a nézőt, hogy most ez mennyit von le a filmből nem én fogom eldönteni, én ezt elnéztem neki. Az események túl gyorsan követik egymást, azért az asztronautáknak mindig volt valami dolga a Holdon, nem csak az hogy pár követ fölszedjenek, szerintem húzhatták volna még egy kicsit, hogy nagyobbat üssön mikor tényleg történik valami de ahogy olvasom valakinek már így is sok volt... azért egy holdraszállás kicsit más mint mikor pár fiatal kiugrik az erdőbe hiába van itt szó horrorról.
Az pedig nem a kabinláz jele volt pl. mikor Nath szólt, hogy ne érjen hozzá mégegyszer? (mármint Ben, vagy ki) Lehet, hogy ennél többet is kilehetett volna belőle hozni (mindenhol ezt olvasom) de valaki leírhatná már konkrétan, hogy mit várt :D nekem a kausztrofób érzés majdnem tökéletesen átjött, technikai szempontból ha kicsit részletesebb és elnyújtják még jobb lett volna szerintem de lehet csak nekem tetszik akkor. Bár én nem értek hozzá de szerintem kicsit vicces volt az ötlet, hogy majd az orosz komppal felszáll és randizik a kabinnal, még ha tudná is irányítani akkor is hülyeség mert pl. hogy száll át? Gondolom az orosz komp nem illeszkedik a NASA kabinjával. Meg egy ilyen manővernél előre számolni kell az időponttal ami nem éppen az asztronauták dolga ha jól tudom, bár ha John egy zseni volt és volt nála számológép biztos kiszámolta hogy kell fékeznie, hogy jól jöjjön ki vagy nemtom, de javítsatok ki ha nincs igazam :D a lényeg hogy a valóság nem star wars. A képi világ meg hát igen, *** jó :D én 10ből 9et vagy 8at megadnék rá bár én lehet kicsit elfogult vagyok vele mert alapból tetszik az ilyesmi. Az meg rögtön az egyik kedvenc filmjelenetem lett mikor megy le a kráterbe Nath (ha jól emlékszem) és megtalálja a halott kozmonautát!

Atrocious: sokmindent fölvett a testvérpár de ezek közül ügye több csak később nyer értelmet. Pl. mikor valaki kihúzza a cuccot pedig a srác a hangokat akarta rögzíteni (vajon ki volt?:D) meg pl. az apa felszólítja őket, hogy ne kamerázzanak az erdőben :D Fölveszi, hogy filmet néz: az egy tök jó vágás volt és vicces is mert megijedsz a semmitől :D És nem ez volt az egyetlen a filmben, kb mint mikor a PAben elkezd sikítozni a nő a pók miatt. Szerintem dobott a filmen. A legendának meg ügye volt egy másik változata (írtad a buktatóját) ami valószínűbb, hogy a gonosz szellem azt akarja, hogy eltévedj, beljebb csal az erdőbe és véged van.
Nekem tetszett a környezet ahol játszódott, hiába nem kaptunk sok olyan látványt. Szerintem az is nagy jelenet volt mikor este megtalálta a srác a testvérét annál az oltárnál kikötözve. A befejezés meg külön jó meg a lezárás ahogy kidolgozták. A 1/10-et túlzásnak érzem, egyszer akkoris simán nézhető és még rövid is. De te értesz ehhez nem én :D

Nahvalr 2011.12.14. 14:59:45

Pár dolog lemaradt még:
Egyrészt nagyon örülök, hogy írtál ezekről a filmekről, ez azon ritka alkalmak eggyike volt mikor olyan filmről olvashattam amit már láttam, köszönöm.
És ha már kézikamera: Noroit láttad már? Bár az 2005ös, de japán, nekem az is eléggé tetszett. Csavar is van benne meg még egy kis látvány is. Hoszabb mint ezek de nem unalmas és a groteszk rendezőjének a műve asszem.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.12.14. 20:16:54

@koimbra: de, természetesen lesz most is poszt a jövő év várható terméséről. külön found footage-es posztnak sztem nem lenne sok értelme ebből a szempontból.

@zoli_80: még szép! az első három rész alapmű. de a többit is érdemes, bár tény, hogy vannak gyengébben sikerült epizódok is, mint pl. az ötödik rész.

@Nahvalr: na ez jó hosszú volt:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.14. 20:36:34

@purga: Én már megcsináltam a saját horrorösszeállításom, csak arra várok, hogy a bloghusok végre összekapják magukat és be lehessen pakolni a képeket középre. :)

Habbobitas 2011.12.14. 20:42:51

Láttam én is az Apollo 18-at, amikor még csak két napja ment az amerikai mozikban.
Teljesen korrekt a 6 pont.

zoli_80 2011.12.14. 22:01:49

@purga:

Szinkronos verziójuk rendben van, vagy inkább nézzem felirattal?

2011.12.14. 23:51:56

@zoli_80:
A White nekem már megvolt! Emlékeim szerint tetszett, bár olyan sok újdonságot nem tartalmaz más populáris ázsiai filmekhez képest: halott lány szelleme kísért és gyilkolászik és a végén fény derül az okra.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.12.15. 22:13:11

@koimbra: Meg lehet csinálni már most is:)

Darkcomet 2011.12.28. 22:51:19

@zoli_80: Isten igazából csak az első rész echte Clive Barker film, viszont nagyon fasza alkotás. A második rész még tűrhető, de a többi szerintem nem sokat ér.

homerkaro 2012.01.01. 16:11:16

nah megnéztem az első 2-t (hellraisert majd szép sorban:)), és én imádom ezeket a filmeket (pa mind3 része tetszett) de ezek szarak. Az apollo valszeg csak azért tűnt szarnak mert nagyon rákészültem, a trailer jónak tűnt, de legalább nem volt bosszantóan unalmas.
Viszont ez az Atricious vmi borzalom. Minden szó amit írtál hűen tükrözi a film milyenségét. Iszonyat unalmas tényleg tele van hülyeségekkel és a 70 perc 270nek tűnik és még a csaj sem suna+, tényleg kerüljétek:D


süti beállítások módosítása