Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

(Ne) Folytassa Producer!

2011.09.28. 15:35 - purga

Címkék: folytatás brutál vér zombi szörny csalódás összehasonlítás felsorolás slasher

A blogon már rengeteg filmről olvashattatok kritikákat, sajnos azonban a legtöbb műnek a folytatásairól mindig megfeledkezek. Most egy részét pótlom, szóval következzen három olyan horror, amiknek az első részéről már korábban beszámoltunk.

Figyelem! Aki lemaradt volna valamelyiknek az előzményéről, az csak óvatosan, mert a kritikák spoileres információkat fognak tartalmazni!

 

1. A barlang 2 - The Descent: Part 2 (2009)

 

Rendezte: Jon Harris

Első részről a kritika itt.

Kétségtelen tény, hogy a The Descent az utóbbi évek egyik legjobb horrorja, amit kivételesen a kritikusok és a nézők is egyaránt szerettek. Nem véletlen, hogy a rendező, Neil Marshall neve mellé a mai napig ezt a filmcímet biggyesztik, hogy az átlagember be tudja azonosítani. Egyedi darab, jól eltalált klausztrofóbikus helyszínnel, és azzal az újítással, hogy a szereplők mind nők voltak. A szörnyek megjelenítéséről meg már nem is beszélve.

Indokolt volt a folytatás? Abszolút nem, már csak azért sem, mert a befejezés olyan kellemesen lehangolóvá sikeredett. Az külön szomorú, hogy így a folytatás ezt a filmélményt is befolyásolja, hiszen tudjuk, hogy a főszereplő végül nem hal meg. Üzleti szempontból viszont érthető, az indokért meg elég az előző bekezdést visszaolvasni. Na de lássuk, megérte-e.

Szóval Sarah (akit szerencsére ugyanaz a Shauna Macdonald alakít) sikeresen kimászik a barlangból és még egy kórházba is eljut. Csakhogy a helyi tahó seriff egy szót sem hisz el a sztorijából, mi több, még magát a szerencsétlen túlélőnket is megvádolja többszörös gyilkossággal. De ez még hagyján, ugyanis ez az állat visszacipeli a tetthelyre a nőt többedmagával (három barlangász + a seriffhelyettes).

A többi pedig már sejthető: a csapat szétszakad, a szörnyek megjelennek, és elkezdődik a vadászat. Voltaképpen a sztori majdnem ugyanaz, csak itt már a néző tudja, hogy mire számíthat. Magukról a lényekről most sem derül ki sok minden, de legalább láthatjuk a pottyantójukat (elég undi egy jelenet). A karakterek ugyan változatosak, de valahogy egyikükkel se lehet azonosulni. Szegény Sarah meg egyszerűen idegesítő lett. Persze e téren a prímet a rendőrfőnök viszi, aki eléggé sablon figura (lásd pl. a Rambo-ban is ilyen látható), ugyanakkor rémesen nagy barom, ami eléggé frusztráló.

A kivitelezésre nem lehet panasz. Most is eléggé sötét a képi világ, ugyanakkor kicsit változatosabbra sikeredtek a helyszínek. Az meg már önmagában is öröm, hogy az eleje nem olyan lassú, mint az elődjéé, bár igaz, hogy azt az atmoszférát lehetetlen visszahozni. Igazából nincs miért izgulnunk. Hiába tettek bele plusz dramaturgiai csavarokat, az egyik teljesen nagy baromság, a másik meg kitalálható és erőltetett. Mindenesetre egyszer érdemes megnézni, mert leköt és élvezhető, de már csak gyenge árnyéka Marshall mesterművének. Kár volt egyáltalán belekezdeni.

 

 

2. Hatchet II. (2010)

 

Rendezte: Adam Green

Első részről a kritika itt.

Sokakkal ellentétben, nekem tetszett ez a cseppet sem komolyan vehető slasher. Talán ilyenre vártam már régóta: véres, gusztustalan és vicces.

Indokolt volt a folytatás? Abszolút. A befejezés már eleve magában hordozta ezt a lehetőséget, ráadásul simán beállhatott volna a sorba Jason és Myers mellé. Az meg külön üdítő hírként szolgált, hogy ugyanaz írta és rendezte, aki a nyitó darabot is.

Az első furcsaság, hogy a mészárlás egyetlen túlélőjét, a Marybeth-et alakító Tamara Feldman lecserélték egy nála sokkal tapasztaltabb (vagyis több horrort megjárt) színésznőre, Danielle Harris-re (Halloween 4-5). Ez igazából nem nagy veszteség, már csak azért sem, mert nekem ez fel sem tűnt. Azonban az már igen, hogy míg az előző részben csak cameozott, most már főszerepben tündököl Tony Todd (Kampókéz trilógia). Sajnos azonban a karakteréből kiveszett a humor, és vérkomoly figurát kreáltak belőle, ami szerintem visszafelé sült el. Victor Crowley meg természetesen meg maradt az a Kane Hodder, akiről nem rég közöltünk le egy interjút. Ő sem kerülhette el a változást, mivel a "maszkja" sokkal gagyibbra sikeredett (valaki nyugtasson meg, hogy az első részben nem így nézett ki, mert bevallom erre már annyira nem emlékszek).

A történet itt is szinte ugyanaz: a lány túléli a hentelést, de vissza akar menni a családjának a holttesteiért, na meg hogy a gyilkosukat felkoncolja. Zombi tiszteletes (Tony Todd) meg segít neki, ezért összehív egy vadászcsapatot, hogy elkapják Crowley-t. Aztán persze nem egészen úgy alakulnak az események, ahogy azt eltervezték, és a többségükre brutálisabbnál brutálisabb halál vár.

A problémák: felesleges ismétlése az eredettörténetnek, a gyilkos halhatatlanságában való bizonyosság (kvázi valami szellemet fabrikáltak belőle) és a színvonal csökkenése. Az operatőri munka pocsék: teljesen élettelenek és fakók a képek. A maszkmesteri munkák gagyibbak és erőltetettebbek lettek. Humorból fele annyit kapunk, és az egész olyan üresnek hat. Voltaképpen az összkép inkább hasonlít egy gyenge koppintásra, mint folytatásra. Mert ugyan itt is vannak csöcsök, meg poénok és gusztustalankodások, de valahogy nem jön át. Olyan izzadságszagú a végeredmény. Még a színészekre sem lehet panasz, hiszen a többség horror-veterán, elég megnézni egyenként az imdb adatlapjukat. Kissé csalódott vagyok, remélhetőleg a harmadik felvonás már jobban sikerül. Mindenesetre egyszer ezt is érdemes megnézni, már csak a műfaj kedvelőinek mindenképpen, hiszen azért valamennyire el tud szórakoztatni.

 

 

3. Quarantine 2: Terminal (2011)

 

Rendezte: John Pogue

Első részről a kritika itt.

Erre mondják, hogy az első résznél csak jobb lehet, hiszen az nem más volt, mint egy nagy lopás. Szó szerint, hiszen kockáról kockára leforgattak egy spanyol sikerművet. Most viszont szerencsére nem a [REC] 2 történetét nyúlták le, hanem kitaláltak egy teljesen más sztorit.

Indokolt volt a folytatás? Abszolút nem. Mert minek? Ha már az első rész sem saját ötlet volt, akkor a többit majd ki tudják maguktól találni? Mindenesetre leforgatták.

A helyszín teljesen más, ezúttal egy repülőtéren találjuk magunkat, ahonnan egy kisebb utasszállító készül a felszállásra (tán fapados?). Sejthető, hogy ők lesznek a szereplők, ami szerencse, mert tényleg elég színesre sikeredett a felhozatal: kövér bunkó, feka üzletember, katona lány, lázadó tini stb. A másik váltás az operatőri munkában van, hiszen letettek az áldokumentarista technikáról, így külső nézetből láthatunk mindent. Bár tény, hogy a kamera kezelése azt a benyomást kelti, mintha az operatőr is ott lenne szereplőként (lásd erre példának a Terepen c. sorozatot). A lényeg, hogy a járvány hamar elterjed, és a repteret az emberekkel együtt lezárják a katonák. Aki menekülni próbál, azt meg persze lelövik. Így voltaképpen a szereplők két tűz közé kerülnek.

A film igazából sablonos zombis produkció, semmi több. Az egyetlen érdekesség a járvány keletkezésével kapcsolatos, de az is elég gyengére sikeredett. Igazából tényleg nincs mit róla írni: nem egy rossz darab, de semmi kiemelkedő. Aki szereti az élőhalottas alkotásokat, annak érdemes megnéznie, a többiek viszont kerüljék. Ugyan nincsenek unalmas percek, csak érdektelenek. Hiszen ugyanaz játszódik le, mint a kiinduló történetben, csak más helyszínen, több fegyverrel. Semmi extra. Bizonyos szempontból jobb, mint elődje, ami azért nem nagy kunszt.

Az egyik szereplővel, Noree Victoriával készült már nálunk egy interjú.

 

Barlang 2: 6/10

 

Hatchet II: 5/10

 

Quarantine 2: 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr903262613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorre126 2011.09.29. 13:21:59

Mindnek csak az első részét láttam eddig, de úgy látom jobban is jártam.

zoli_80 2011.09.29. 15:28:20

A Descent 2 nekem bejött, bizonyos szempontból talán még felül is múlta az 1-et, ugyanakkor persze az 1 nélkül nem lenne az, ami. Összességében szerintem jó, hogy leforgatták.

A Quarantine 2-t lehet, hogy meg fogom nézni. Időnként rámjön, hogy zombis filmeket van kedvem nézni. :)

Insane20 2011.09.30. 13:11:29

én csak a Barlang 1. részét láttam,de mivel unalmas volt,a második részre se vagyok kíváncsi.Munkámból kifolyólag talán egyszer megnézem.

sorger 2011.10.01. 12:58:34

@Insane18: Esetleg filmkritikus vagy?

mutant · http://universal.blog.hu 2011.10.01. 14:45:46

@Insane18: @sorger: esetleg barlangkutató? :) Én munkanélküli kedd óta :(

zoli_80 2011.10.01. 22:36:18

@mutant:

Sajnálom! Sok sikert az álláskeresésben!

csaky000 2012.03.12. 23:55:50

Csak a barlang második részéről tudok nyilatkozni, mert a többinek, még az első részét se láttam, illetve a Baltát, a Baaadmovies-on, de az nem ugyanaz, és elég is volt belőle annyi is, a Karantén helyett meg inkább kétszer a REC!:D
Nos, a Barlang 2 számomra személyes sértés, mert az első rész olyan szinten zseniális, hogy korlátlanul újra tudom nézni, ellenben ez egy olcsó hulladék, ami a legkisebb módon sem tartja tiszteletben az elődöt, és az ott történteket! Egy-két jelenetnél meg már kifeszültem, annyira látszott, hogy gipszkarton díszletek között kóricálnak! Ez a lehető legostobább, leggusztustalanabb módja volt egy folytatás levezénylésének! Senkinek nem ajánlom!!!!


süti beállítások módosítása