Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

TOP 10 Horror, ami jöhetne már Magyarországra

2010.12.21. 18:36 - purga

Címkék: thai dvd francia olasz orosz toplista japán gondolatok brutál vér holland zombi felsorolás slasher várjuk

A legutóbbi hír, hogy az Eden Lake kijön nálunk korongra, annyira felcsigázott, hogy azóta azon kattogok, hogy vajon még miknek örülnék, illetve örülnénk, ha behoznának hozzánk. Ehhez szorosan kapcsolódik az a hír is, hogy a 100 feet is megjelent, 100 halálos lépés néven, mondanom se kell, 990 Ft-os áron. Ami hamar le fog menni, amint az emberek meglátják a gagyi CGI szellemet:)

Tehát az én kis listám, elsősorban miket várok:

 

1. Dellamorte Dellamore

 

Kritikai itt.

Igazából a franc se érti, hogy ez miért vesztegel még mindig. Akárhol olvastam róla, mindenhol min. 90 %-ra értékelték. Még a 101 horrorfilm, amit látnod kell, mielőtt meghalsz c. könyvben is említik, jogosan.

Amiért megérné kiadni: Egyszerűen jó film. A műfaj szerelmesinek abszolút bejöhet.

Amiért nem adhatnák ki: lehet, hogy a túlzott "művészieskedése" kissé taszító lehet azoknak, akik egy ún. "hagyományos" horrort várnak. Így pl. egy átlagember nem biztos, hogy betenné a kosarába, bár az is igaz, hogy azóta már számtalan ilyen film látott napvilágot (elég Argento filmjeire gondolni).

Esetleges kiadvány: Csak 990 Ft-os, sztereó hangzásúban tudnám sajnos elképzelni, minimális extrákkal (pl. a rendező filmográfiájával, előzetesekkel). Egy gyűjtői változat valószínűleg bukás lenne, de ne legyen igazam.

Esetleges magyar cím: A legjobb, ha marad az eredeti olasz, úgyis mindenki úgy ismeri már. Vagy esetleg az angol cím (Cemetery Man) variálása, pl. A temető Ura, stb. De ezek azért eléggé gázak lennének.

 

2. Shutter

 

Kritika itt.

Az egyik legparáztatós film szerintem, ezt sem értem, hogy miért nem csaptak még le rá. Pedig az amerikai remake-re igen.

Amiért megérné kiadni: Ha egyszer egy páran megveszik, biztosra veszem, hogy utána elég nagy "hype" lesz körülötte. Na meg eddig thaiföldi horrort nálunk csak a Halál művészete nevű trilógia prezentált.

Amiért nem adhatnák ki: Két ok: ahogy a blogon is feltűnt nekem, hogy valamiért a többség elzárkózik az ázsiai horrorfilmektől. A másik ok pedig az, hogy valószínűleg a remake nem hozott akkora bevételt, mint amit vártak, így nem jöhet létre az az effektus, mint pl. a Kör esetében.

Esetleges kiadvány: Szigorúan 990 Ft árkategória. Kötelező, és elvárt magyar szinkronnal, mert valljuk be, a legtöbb kelet-ázsiai nyelvet nem a magyar fülnek találták ki. Extrák nem is kellenek, esetleg 1-2 kimaradt jelenet, már ha azok elég izgalmasak.

Esetleges magyar cím: Az amcsi feldolgozás ugye az Árnykép nevet viseli, de ha szeretnék ezt valami újnak mutatni, akkor egy olyan puritán címmel is beérném, hogy "Árny" vagy ennek a többes számú verziója.

 

3. The Human Centipede

 

Kritika itt.

Akkora vírusmarketing volt körülötte, hogy a Velvet, az IDDQD, sőt még a B-oldal blog is megemlékezett róla. Ezek után egyszerűen muszáj kiadni kis hazánkban.

Amiért érdemes kiadni: A fenn említett "hype" miatt szinte megkerülhetetlen. Ráadásul már a film címe és a borítója is elég csábító.

Amiért nem adhatnák ki: Valószínűleg megkapná az X-kategóriás besorolást, tegyük hozzá, hogy jogosan. Ezért pedig elég sok kulturális járulékot kell kicsengetni. Továbbá nem tudom, hogy hányan háborodnának fel, ha meglátnák a polcokon...

Esetleges kiadvány: Szimpla, 1990-es. Ennyit megér. 5.1-es hang (szinkronnal persze), azonban egy "hogyan készült" werkfilmet KÖTELEZŐ rárakatni! De egy interjút is szívesen megnéznék a rendezővel.

Esetleges magyar cím: "Az emberi százlábú". Más szóba se jöhet. Különben is, már mindenki így ismeri.

 

4. Frontier(s)

 

Kritika itt.

Tudom, nem egy nagy eresztés, de remekül illene a Betolakodó, a Mártírok és a Magasfeszültség közé. Szimplán kell.

Amiért megérné kiadni: Simán el lehetne adni egy olyan ajánlóval, hogy a "francia új hullám egyik éllovasa". Vagy: "a franciák válasza a Texasi láncfűrészes mészárlásra". Vennék a népek.

Amiért nem adhatnák ki: Itt is az X-kategória... Mindenesetre a Mártírokat kimerték adni. Igaz, az a film jobb is.

Esetleges kiadvány: 990-es, minimális extrákkal. Azt is el tudom képzelni, hogy a Betolakodó mintájára nem kapna szinkront. Viszont akkor egy 5.1-es hang a minimum elvárás.

Esetleges magyar cím: Passz. Nekem nincs ötletem, a "Határterület(ek)" iszonyat béna lenne egy horrornak. Ennél rosszabbat csak nem találnak ki a forgalmazók.

 

5. Ichi, the killer

 

Itt megemlékeztem már óla.

Igazi kultuszfilm. A rendező pedig maga Takashi Miike, kell ennél több?

Amiért megérné kiadni: A fenn említett két mondatban minden benne van.

Amiért nem adhatnák ki: Ez is "X pozitív". Bár szerintem annyira nem durva, mint a Visitor-Q, sokan mégis számon kérték tőlem az ominózus listám kapcsán.

Esetleges kiadvány: Na ebből már érdemes lenne egy duplalemezes, limitált kiadás is egy sima mellé! Pláne, ha "kitolnak" a vásárlóval és csak a drágább verzió lenne vágatlan, mint a magyar Fűrész 4 esetében. Extráknak pedig rengeteg mindent el tudok képzelni: kimaradt jelenetek, audiokommentár, werkfilm, stb. Szóval egy lebutított verzió is megérhet a fanoknak 1990-et, a tehetősebbeknek, illetve fanatikusabbaknak pedig akár a dupláját is egy jól megpakolt kiadvány.

Esetleges magyar cím: Ichi, a gyilkos. Ennyi. Nem kell túlragozni. Esetleg még egyszerűbben csak "Ichi".

 

6. Philosophy of a Knife

 

Kritika (olyasmi) itt.

Ez már egy súlyosabb darab, de szerintem undeground körökben elég népszerű, annak ellenére, hogy baromi hosszú.

Amiért megérné kiadni: Kellő szerénységgel állíthatom, hogy azért elég sok emberrel sikerült megismertetnem ezt a filmet. Művészi és dokumentációs kivitelezése miatt nem csak horror rajongókat villanyozhatna fel. A hossza pedig... kérem, mi vagyunk a Sátántangó hazája! Szóval nekünk ez rossz kifogás lenne.

Amiért nem adhatnák ki: Tripla X-kategória minimum:) Ráadásul a terjedelem miatt csak két lemezre férne fel, az meg ugye plusz költség.

Esetleges kiadvány: Csakis két korongos, ámbátor gyűjtőknek el tudnék képzelni egy három lemezest is, telepakolva extrákkal, mert ehhez aztán az dukál. A szinkron felesleges, ezen is lehet spórolni. Viszont így a minimum ár az 2990 Ft, full extrásan viszont 3990-et is megérhet.

Esetleges magyar cím: Az Egy kés filozófiája határeset, azonban jobbat én se tudnék kitalálni. Talán olyasmiket, amiknek semmi közük nincs az eredetihez, pl. A mandzsúriai pokol. Vagy még ideálisabb: A Halál filozófiája.

 

7. Pieces

 

Kritika itt.

Azért jó lenne megmutatni a magyar "nagyközönségnek", hogy milyen is egy igazi, klasszikus "grindhouse" film. Retro slashert a népnek!

Amiért megérné kiadni: A cicis-belezős filmekre mindig van igény.

Amiért nem adhatnák ki: Igazából nem látom ennek az okát.

Esetleges kiadvány: Mi beérjük egy 990-es, low-budget darabbal is. Sztereó angol és magyar szinkron, meg esetleg 1-2 előzetes a korabeli filmekről. Nem kell túlspirázni.

Esetleges magyar cím: A "Darabok", úgy önmagában elég gagyin hangzik. A "Testrészek" már inkább, de sajnos már van egy ilyen magyar című film (Body parts), mondjuk ez önmagában nem szokott nagy akadályt jelenteni. Vagy ha nagyon el kell adni a tömegnek a filmet, akkor: "A darabolós gyilkos" a jó névválasztás.

 

8. The New York Ripper

 

Kritika itt.

Fulcinak három leghíresebb zombi filmje már napvilágot látott nálunk, ideje lenne a többivel is foglalkozni. Na jó, leginkább csak ezzel. A maga 5/10-es átlagával ez a második "kedvenc" filmem tőle. Mindenesetre tudom, hogy sokan szeretik a munkásságát, ezért ezt is figyelembe vettem.

Amiért megérné kiadni: Fulci neve sokaknak garanciát jelent, sokan megvennék emiatt. Azt hiszem ez az összes érv.

Amiért nem adhatnák ki: Erős a gyanú, hogy sokaknak nem nyerné el a tetszését.

Esetleges kiadvány: Itt is csak egy 990 Ft-osat tudnék elképzelni, habár lehet, hogy a rajongók miatt először megpróbálkoznának egy 1990 Ft-os árral. Ugyanúgy sztereó hangzással, közepesen érdekes plusz cuccokkal.

Esetleges magyar cím: A New York-i mészáros vagy a Mészárlás New Yorkban. Ezek elég hatásosak szerintem.

 

9. Dread

 

Kritika itt.

Jó történet és Clive Baker neve. Már csak az a kérdés, hogy miért nem adták már ki?

Amiért megérné kiadni: CV neve mellé bele lehetne illeszteni a főszereplőét is, a sok Alkonyat-rajongó emiatt biztos megvenné, aztán persze leesne az álluk, hogy ez meg mi. Már csak emiatt is érdemes lenne:) Ráadásul egy After Dark Fest lógó is meggyőző lehet.

Amiért nem adhatnák ki: Erre aztán tényleg nincs ellenvetés.

Esetleges kiadvány: 990 Ft-os, többért nem is érdemes megpróbálni szerintem. Viszont így ráadás dolgok se kellenek csak minimum egy 5.1-es angol hang.

Esetleges magyar cím: A "Félelem" vagy "Fóbia" tökéletes. Itt is káros lehet a már híres "magyar kreativitás", ha a filmcímekről van szó.

10. Jack Ketchum's: The Girl Next Door

 

Kritika itt.

Szívszorító film. Pláne annak tükrében, hogy elég kemény valóság alapja van.

Amiért megérné kiadni: A jó öreg "megtörtént esemény alapján készült" felirattal sok mindent el lehet adni. De ez a film e nélkül is megállná a helyét.

Amiért nem adhatnák ki: Hogy a korhatáros besorolás megállna-e 18-as karikánál, az kicsit kétséges. Nagyobb ok, hogy sajnos a könyv írójának a neve nem mond sokat, pedig ez a kiadvány nálunk is kapható.

Esetleges kiadvány: Közepes telepakolt, 1990 Ft-os kezdő árra tippelnék. Esetleg, ha nagyot akarnak dobni, akkor olyan 2990-3990 Ft-ért kiadhatnák együtt az An American Crime-al, "Egy történet, két film" jeligével. Az szuper lenne.

Esetleges magyar cím: Ez viszont eléggé problémás. Ugyan nálunk megjelent a könyv "A szomszéd lány" néven, de valljuk be, ezzel nehéz eladni egy filmet. Igaz, a borító sejteti, hogy itt nem egy szüzesség elvesztéséről van szó (illetve bizonyos értelemben igen). Jobban belegondolva, talán ezt sem szerencsés bolygatni.

 

10+1. The Tortured

 

Kritika itt.

A listából őt tartom a legesélyesebbnek, hogy nálunk is megjelenik. Eleve nem lehet a drága a terjesztési jogdíja, hiszen Amerikában is direkt DVD-re jött ki. Ez egy finomra hangolt torture porn,

Amiért megérné kiadni: elég rábiggyeszteni a "Fűrész producereitől" lógót és a nép már veszi is. De a borító is elég hatásos.

Amiért nem adhatnák ki: nincs igazán különösebb oka.

Esetleges kiadvány: 1990 Ft körülire becsülném, a kvázi "Fűrész lógó" miatt. 5.1-es hangok a minimum elvárásaim. Extrának meg jöhetne 1-2 kimaradt jelenet.

Esetleges magyar cím: Itt is az a probléma, hogy már van egy "Megkínozva" c. film a piacon, ráadásul annak az eredetije szintén Tortured (2008) névre hallgat, szóval teljes lenne a káosz. Így csak olyan rövid, velőset tudnék elképzelni, mint pl.: "Kín", vagy "Fájdalom" ez utóbbi ráadásul kettős jelentéssel is bírna.

 

Kommentbe jöhetnek még vágyálmok:)

Még valami: sajnos technikai okok miatt nem működik a kiemelés, remélem ez nem annyira zavaró.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr702527463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.12.21. 18:59:35

Fritt Vilt (Hideg préda) 1-2. Terjeszteni kéne a norvég slashert. A Náci Zombik már úgyis megjelent, akkor ezek is jöhetnének.

Adsz vagy kapsz (Trick r' Treat): Egyszer már majdnem megjelent.

A Dellamorte Dellamore meg nagyon jó lenne. Az Ultrafilm bevállalhatná.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.21. 19:19:24

@desmondwallace: jogos a fritt vilt, hisz már 3 része megjelent és biztos nem vmi drága a terjesztési joga

homerkaro 2010.12.21. 20:04:27

igazából egy rakat film van amit szeretnék és egy csomórol nem tudom hogy megjelent-e vagysem.
mindenesetre véres valentin, fekete karácsony (az eredetiek persze)
evil deadből egy díszdoboz jöhetne.
egy hasonló ehhez:
cgi.ebay.com/EVIL-DEAD-DVD-2002-7936MB2-/110627154973?pt=US_DVD_HD_DVD_Blu_ray&hash=item19c1e46c1d#ht_500wt_922

vmint descent1-2 doboz és grindhouse 2 filmje egy dobozban.
bár a planetterrorbol egy gyönyörű duplalemezes papirdobozos kiadás kapható a mammutban 990ért:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.21. 20:20:08

@homerkaro: a descent 1-2 egyben jelent meg:)
jah, az MM-ben is kapható, de a halálbiztos is.
én meg dühöngök ezerrel, mert mi még anno a szimplákat vettük meg dupla ennyiért X(

homerkaro 2010.12.21. 21:01:43

descentből csak a 2-t láttam papirdobozosban az 1 nem volt benne.
halálbiztosbol is volt 2 lemezes csak az szimpla műanyagtokos

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.12.21. 21:21:06

@homerkaro: A Descent 1 nekem megvan. A 2. részt viszont még nem láttam.

Roller86 2010.12.21. 21:31:28

Lehetne egy olyan lista is, hogy: "Top 10 horror, ami hótziher, hogy nem jön ki Magyarországon"... :D Lenne egy pár alkotás az biztos... :)
Egyébként jók az írásaid, csak így tovább!

homerkaro 2010.12.21. 22:04:21

én meg csak a 2-t láttam és szép kiadásban de egyben kellene

homerkaro 2010.12.22. 13:49:21

de mm-ben nem ez van hanem csak a 2 szépdobozban.bár kb. ennyiért.
sűrűbben kéne xpress-t nézegetnem...

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.22. 13:55:27

@homerkaro: dehogynem, én a westendben láttam és rá is van írva, h bónosz első rész

homerkaro 2010.12.22. 19:17:07

akkor vagy vak vagyok vagy egy másik világ westendjébe jársz:D

brekkk 2012.06.24. 00:29:19

az nem túlspirázni, hanem túlspilázni...azaz túljátszani stb...

Befőtt 2012.06.30. 16:45:51

sajnos a Magyar dvd- piac olyan gyatra mint az ország! bezzeg a fingos tini vigjátékok tucatjával állnak a boltok polcain! marad a net vagy a külföldi rendelés

Logent 2012.07.24. 15:15:19

@Befőtt: Teljesen egyetértek... vígjátékok dögivel vannak de olyan zseniális filmek, mint például a :the girl next door soha nem fog megjelenni -.-"


süti beállítások módosítása