Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

TOP10 legkegyetlenebb gyermekek EVÖR!

2010.12.13. 11:55 - purga

Címkék: francia toplista erőszak spanyol angol brutál vér thriller kannibál felsorolás nem amerikai könyv adaptáció vírusos

Akkor íme a "nyeremény" első fele. Aki rendszeres olvasóm, annak valószínűleg nem fog túl sok meglepetést okozni a lista, de azért néha jó összegezni a kiemelkedő alkotásokat egy nagyobb koncepció keretében.

Szóval itt mindenki láthatja a horror filmtörténelem leggonoszabb gyermekeit. A határvonalat a 14 éves kornál húztam meg, az afölöttiek már nem igazán számítanak bele. A sorrendet kegyetlenségi fokozat szerint állítottam össze. Persze lehet, hogy így is hiányozni fog 1-2 darab, ezeknek a hiányát majd lehet reklamálni:) Mindenesetre ezzel a bejegyzéssel is régóta készülök, tehát nem egy nap alatt csaptam össze.

Azt előre leszögezném, hogy halottak, illetve szellemek nem kerültek fel, mert az nem lenne "fair" a többi kis gengszterrel szemben. Meg amúgy is. Továbbá kivettem azokat az alkotásokat is, melyekben a gyermek maga az Antikrisztus (Omen, Babysitter Wanted, stb.), megszállta valamilyen démon (Védtelen gyermek) vagy nemes egyszerűséggel a Sátán lakozik benne (Ördögűző).

Most szólok, hogy a lista erősen befolyásolhatja a gyermekvállalási kedvet:)

A bejegyzés nyomokban SPOILER-t tartalmaz!

 

10. It's alive (1974)

 

Rendezte: Larry Cohen

Írtam már róla? Igen, itt.

Kezdjük a csecsemőkkel, mivel ők gyakorlatilag még ártatlanok, nem tudják felmérni azt, hogy mik a következményei annak, ha teszem azt, átharapják (!) egy ember torkát. Jelen esetünkben itt a kisbaba csupán éhségből vagy félelemből ől, ami érthető, hiszen mindenki el akarja őt pusztítani. Szegényke ráadásul még nagyon ocsmány is. Lehet-e őt hibáztatni? Nem tudom, de attól még ha elkezdené lerágni a lábamat, szó nélkül fejbe lőném. A filmből  több folytatás is született, sőt egy remake is, amiben az anyuka eléggé közrejátszott a véres eseményekben, mit ne mondjak,  kissé bekattant.

 

9. Gyilkos magzat - The Unborn (1991)

 

Rendezte: Rodman Flender

Írtam már róla? Nem.

A rendező a blogon már eléggé ismert, az ő nevéhez fűződik a Gyilkos kobold 2 és a Kéz őrület is. Ezzel pedig fel is soroltam a leghíresebb műveit. A történetről nem írnék most sokat, mert erről majd szeretnék egy részletesebb bejegyzést is írni, ugyanis van mit. A lényeg, amiért ide került: a mesterségesen feltunningolt babuci nagyon okos és nagyon pimasz, ráadásul még a fenti lénynél is rondább. Aztán amint meglátja apucit, már bele is döf egy kötőtűt a szemébe. Az öldöklési vágyának oka  itt igazából semmi, talán a kismama kisajátítása iránti vágy. Egyébként feltűnik még a produkcióban egy két éves tündibündi kislány is, aki mosolyogva vízbe folytotta a szellemileg visszamaradott bátyját. A film 1994-ben még egy folytatást is megélt.

 

8. Offspring (2009)

 

Rendezte: Andrew van den Houten

Korábban írtam már róla? Nem.

Van den Houten ugyan nem, de a forgatókönyv írója ismerős nálunk akinek szándékosan nem írom le a nevét, mert még a posztban elő fog kerülni. Ebben a műben már nem csak egy rakoncátlan kölyök, hanem egy egész falka, kvázi család vadászik az emberre. Az ok egyszerű: éhesek. Igen, kannibálok. Hogy miért nem éttermekbe törnek be vagy, hogy miért nem szarvasra vadásznak, azt ne kérdezzétek, már nem emlékszem (vagy tán nem is derül ki). Mindenesetre a kicsik profik: simán becserkészik az áldozataikat, trükkösek és vérszomjasak. Az idősebb generáció nem különben. Ezen kívül talán kevés filmben láthatunk olyat, hogy egy 8 évest egy másik 8 éves öl meg egy baltával. Epic.

 

7. A kukorica gyermekei - Children of the Corn (1984)

 

Rendezte: Fritz Kiersch

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

A Stephen King filmadaptációk többségére azt szokás mondani, hogy borzalmasak, na ez a kijelentés erre hatványozottan igaz. Mindazonáltal itt a helye a listán, hiszen egy egész, felnőtt ellenes szekta van a középpontban, kiknek a vezetőjük egy nevetséges, mélynövésű kisfiú, amolyan pap. Aki a csapatból elér egy bizonyos kort, azt nemes egyszerűséggel feláldozzák. Míg ez az első rész eléggé vér- és feszültségszegény, azért a folytatásokban már vannak látványos öldöklések. Mindazonáltal a franc se érti, hogy hogy élt meg összesen 7 (!) epizódot...

 

6. The Children (2008)

 

Rendezte: Tom Shankland

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

Erről nem is olyan rég írtam. Ezért zanzásítva: Karácsonykor a kis család egy vidéki kuckóban ünnepel. Meghitten játszanak, nevetgélnek, aztán egy ismeretlen vírus következtében a kisdedek egyszerűen rátámadnak a szüleikre, vagy máséra. Hihetetlenül brutális kivégzéseknek lehetünk tanúi, persze azért 1-2 gyermek is áldozatul esik. Igazából őket se tudjuk hibáztatni, hiszen nem egészségesek, de attól még félelmetesek, és itt már nem segít a "tűnés a szobádba, ma nincs vacsora" büntetés, hanem simán ki kell belezni a kis rohadékokat. A felnőttek többsége itt borzasztóan ostoba és "vak". Nagyon zavaró.

 

5. Who can kill a child? / ¿Quién puede matar a un niño? (1976)

 

Rendezte: Narciso Ibáñez Serrador

Korábban írtam már róla? Nem.

Kissé szégyellem magam, de a spanyol istenes posztból ezt kihagytam, mert úgy emlékeztem, hogy ez olasz. Akár hogy is, a képlet az előző filmhez hasonlóan ugyanaz: egy ifjú amerikai pár elutazik egy kis spanyol szigetre, ahol meglepődnek, hogy milyen kihalt. Szó szerint, ugyanis egy éjszaka alatt a város összes gyermeke megölte a felnőttek 99%-át. Sajnos a film tele van logikai buktatókkal, na meg a két főszereplő viselkedése is roppant idegesítő. A befejezés kapcsán pedig egy kissé keserű szájízünk marad. Viszont a kivégzéseket úgy tessék elképzelni, mintha a Legyetek jók, ha tudtok szereplőgárdája agyonverne ugyanolyan derűs mosollyal, vihogva, egy öregembert. A legsúlyosabb rész azonban mégis csak az, amikor a terhes anyukát a saját magzata öli meg belülről. Egyébként itt is valami spéci vírus terjed, nem is akárhogyan: szuggerálás útján!

 

4. A jófiú - The good son (1993)

 

Rendezte: Joseph Ruben

Korábban írtam már róla? Nem.

Igen, tudom, ez inkább thriller, de nekem ne mondja senki, hogy nincs helye a listán! Macaulay Culkin remekül hozza a fiatal pszichopatát, de a másik gyermek, Frodo Elijah Wood is meggyőzően alakít. Az igaz, hogy itt nincs vér, de a gonoszság nem ismer határokat: az hagyján, hogy "megviccelnek" egy csomó autós a hídról, na de amikor elmeséli Culkin karaktere, hogy pusztán irigységből ölte meg anno a kisöccsét... Ezek után már csak hab a tortán, amikor a saját mamijával is akar végezni. A befejezés epikus, szerintem a nézők többsége meg lehetett mami döntésével elégedve.

 

3. Jack Ketchum's: The Girl Next Door (2007)

 

Rendezte: Gregory Wilson

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

Nagyon kegyetlen, megríkató film, azonban mivel itt jóformán a beteg anyuka utasítgatja a kölyköket arra, hogy egy ártatlan kamasz lányt terrorizáljanak és megalázzanak, így emiatt csak a dobogó alsó fokára volt ez elég. A kínzások ugyan javarészt "szemérmesek", vagyis konkrétan nem igazán látjuk őket, de pont elég elképzelnünk pl. azt, ahogy szerencsétlen áldozatnak lángvágóval semmisítik meg a csiklóját. Na meg a nemi erőszakra való buzdítás se semmi. A legdurvább pedig az, hogy megtörtént eseményeken alapszik, persze a valóságot kicsit feltunningolták, de ettől függetlenül rossz belegondolni, hogy léteznek ilyen emberek a valóságban. Az alkotás "testvére" egyébként az An American Crime, ami sokkal tárgyilagosabbra sikeredett, mint ez.

2. Ils / They (2006)

 

Rendezte: David Moreau és Xavier Palud

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

A listáról persze nem hiányozhat olyan film, ami nem Franciaország kezei közül kerül ki. Igazából a történet szerint csak a házaspár a francia, minden más román. A sztereotípiáknak meg megfelelően az elkövető kölykök többsége, mondjuk ki, cigány. Az öldöklést ők jelen esetben "játéknak" fogják fel, abszolút semmi empátiát nem találni bennük, irgalmatlanok. A forgatókönyv itt is megtörtént cselekmények alapján készült, azt azonban nem tudnám megmondani, hogy mennyit színeztek rajta. Viszont, mi magyarok azért bevallhatjuk magunknak, hogy azért ez elég reálisan tűnik, mert ugyan nem szeretnék semmiféle feszültséget kelteni, de hazánkban is volt már ilyesmire példa.

 

1. Eden Lake (2008)

 

Rendezte: James Watkins

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

Nem hiába kapta meg ez a film anno a "legnyomasztóbb horror EVÖR" jelzőt, itt a bosszút a külvárosi angol srácok kissé túl komolyan veszik. Tudom, a többség már elmúlt valószínűleg 14, mondjuk rá, hogy határeset. Ráadásul a szüleik még ártatlan gyermekként tekintenek rájuk. Voltaképpen egy kutyus véletlen haláláért azért ez a tortúra a két felnőttel szemben elég kegyetlen, pedig ők csak pihenni szerettek volna. Sajnos a kis ganék közül pont a lelkiismeretesek halnak meg, míg a kegyetlen főg*ci a végén vidáman mosolyog a tükörbe. Én speciel a mai napig nem tudom kiheverni az utolsó 10 percet, eléggé megrázó egy alkotás.

 

Ennyi volt a lista, remélem a többség azért elégedett:)

Még valami: Az Árvát (Orphan) nehogy hiányoljátok, mert aki látta, az tudhatja jól, hogy miért nincs itt a helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr372512398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0R0SZLÁN · http://horror-heaven.blog.hu/ 2010.12.13. 12:47:20

Úúúúúúúúúúú Rena van az első képen a higurashiból*-* imááádom <3

Ebből a listából én csak 4 et láttam, de a közeljövőbe tervezem énis mindegyik megnézését, bár lehet az unborn remakejet ismerem ha az a túlvilág szülötte :)

A the Children a beszt of*-* eszméletlen jó kegyetlen film. imádom az ilyen kölköket :D

a Girl next door engem annyira nem hatott meg, durvának durva, de nem olyan értelembe mint a snuff 102 amit végigremegtem :)
ajánlom figyelmedbe ;) simán berekülhetett volna a top 10 legbetegebb horrorodba :D

az Eden lake télleg olyan nyomasztó...kegyetlen durva. egyszer tudtam csak megnézni.

kukorica gyermekei nekem klasszikus :)
az elsőt még nem láttam. második annyira nem tetszett, 3,4 ik a kedvencem*-* 4. be naomi watts volt a körből :P 5 az még elmegy de a 6,7...nno comment.

jó kis lista :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.13. 12:54:42

@Elmebeteg Oroszlán: jah a snuff 102-t már sikerült beszereznem, csak még nem vitt rá a lélek a megtekintésére.

skizo... (törölt) 2010.12.13. 13:18:50

Nagyon jó poszt. Grat purga. Ebből csak a girl next door van meg, de azt nem fogom többször megnézni, nem csak azért mert nincs kedvem csikló behegesztést nézni, hanem mert túl drámai volt. De a az offspring, a jófiú, az ils, meg az EDEN LAKE!!! feltétlenül megnézős lesz a poszt alapján.
Hát igen az orphan tényleg nem illik bele, és kár, hogy ezzel a "fordulatta" elkúrták azt a filmet, amúgy még egész élvezetes is volt.

homerkaro 2010.12.13. 13:19:19

nem gondoltam volna h ennyi gyerekes filmet láttam én is.
az ilst nem néztem végig azon is elaludtam de a listával többé kevésbbé egyetértek, főleg az eden lake-el.
az unbornban van a repkedő gumicsecsemő?mer ha igen az baromiszar volt:D

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.13. 13:21:45

@homerkaro: lehet, a kukából repült ki, a sírását pedig az anyuka több kilométerről meghallotta:) de a többit majd a külön kritikában.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.12.13. 13:36:20

Az Eden Lake nagyon jó film. Kár, hogy eddig nem ért el hozzánk semmilyen formában.

Azt nem tudom, hogy A kukorica gyermekei 1-et láttam-e, de a negyediket biztos. Hát az nem hagyott bennem mély nyomokat.

A Jófiút valamikor régen, még tévében láttam. Az is egy jó film volt.

A többi nekem ismeretlen.

TheFikusz 2010.12.13. 18:26:20

Ez aztán jó kis lista lett.
Külön örülök mert eszembe juttatta a Jófiút amit már régen készültem megnézni. Most már tényleg beszerzem.
A Snuff 102-höz tud valaki magyar felíratot? Én sajnos sehol sem találtam. Pedig az is nagyon érdekelne.

L.L 2010.12.13. 18:50:06

A Jófiút én is nagyon jónak tartom, Culkin zseniális benne, magasan a legjobb alakítása a karrierje során. Persze a Reszkessetek-filmek mellett...

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.12.13. 19:06:32

A jófiú iránt felkeltetted az érdeklődésemet, azt megfogom nézni.

Extremus_Umbra 2010.12.13. 19:11:23

Na, én most fogom megnézni, pontosabban ma a The Childrent, természetesen az irásod miatt Purga :) Köszönöm.
A nagy részét már láttam ezeknek én is, a Jófiu nekem is kedvenc, nem csak azért mert remek film, hanem azért is, mert Elijah Wood alakitása is remek volt, én legalábbis jobban szerettem őt gyerekszinészként. Kivéve persze a Sin Citys alakitását ott is alakitott.
Amit még innen tervezek megnézni az az Offspring, érdekesnek igérkezik.
Mielőtt azonban elhagyna a közeledő ünnepek szelleme, egy kérdésem lenne, valamilyen Tim Burton féle akció nem lesz? Ha már karácsony :P Pl az olló kezü Edward :) valahogy nekem a karácsony előt ez hozza meg :P de lehet csak én vagyok ilyen kis balga, szoval a konkrét kérdésem, hogy lesz e valamiféle Karácsonyi egyveleg, vagy bonusz? Ezeregy ötletem lenne ezenkivül is:P Mesék a Kriptából, emlékszem egy Mikulásos remekre is, az elmegyógyintézetből szökött emberrel. Csak ötlet, és lehet már megfogalmazódott benned, és most lelövöm a poént, akkor elnézést kérek. De egy ilyen összeállitást én nagyon szivesen látnék. Köszönöm

Extremus

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.12.13. 19:41:40

a jófiút nagyon bírtam.

+ beugrott egy mesterséges/mű-gyerek...
aki természetesen (naturally) volt kegyetlen.
Haley Joel Osment - David
/ A.I. - Mesterséges értelem /

ez kubrick filmterve volt, sajnos a mester meghalt.
és hálivúdi hányás & szirup spielberg fejezte be... pffff

nagyon nagy film lehetett volna.
---

port.hu/a.i._-_mesterseges_ertelem_a.i._artificial_intelligence/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=39154&i_city_id=3372&i_county_id=1&i_topic_id=2

chipshop (törölt) 2010.12.13. 19:50:40

Ez egy remek kis lista,well done u:))Ahhoz kepest,h nem vagyok egy horror fan a felsorolt filmek zomet lattam.A Children szamomra inkabb vicces volt,es idegesito,mert nyilvanvalo volt,h a szulok csak azert nem latjak mindezt,mert nem akarjak.
Masfel eve lattam az Eden Lake-t..es azota nem nezek horrort.Egyaltalan.Soha azelott es soha azutan nem volt ram fil m ilyen hatassal,feltem,remegtem..napokig remalmaim voltak.Nevetseges.Ugyanakkor a napokban megmutattam a paromnak(en nem neztem)es csak a zenet hallottam..es mondtam,h ezt nezze mashol.Erdekes,szamara ez egy semmi kulonos mozi volt.
Lattam az Orphant is,jo mozi a Jo fiut meg nem ,de mivel a parom 12 eves fia penteken erkezik,ezt igy most kihagynam:-))))))))))))

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.13. 19:51:19

@Extremus_Umbra: hát most van ez a karácsonyi rovat, mint aminek a keretében pl. a the children is volt. az ollókezű jó ötlet, valszeg írok majd róla. de nagyobb akciót nem tervezek.

homerkaro 2010.12.13. 19:53:35

én a karácsony szellemében ma végre megnéztem a black christmast és fasza volt hiányzott már egy kis kikapcsolódás:D

kyanzes (törölt) 2010.12.13. 19:57:41

"Sajnos a kis ganék közül pont a lelkiismeretesek halnak meg, míg a kegyetlen főg*ci a végén vidáman mosolyog a tükörbe. Én speciel a mai napig nem tudom kiheverni az utolsó 10 percet, eléggé megrázó egy alkotás."

Nyomokban tartalmaz spoilert? Ez egy kurva masszív spoiler :D

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.12.13. 20:05:23

Én nem vagyok egy filmes. Csak a Jófiút láttam.
Viszont a gonosz gyerek téma valahogy mindig vonzott. :) Annak ellenére hogy hívő keresztény vagyok. (Vagy pont azért?)

Golding remekműve A Legyek Ura megfilmesítésre került.
Az ottani gyerekeknek simán a listán a helyük!
Sőt szerintem valahol az élmezőnyben!

A japán animékben is elég gyakran előkerülnek a gonosz gyerekek. :) (A listától függetlenül.)

A bejegyzés amúgy jó ötlet. Gratulálok hozzá! :)

elmouse 2010.12.13. 20:08:42

Bevallom én ezekből csak a Jófiút láttam, de a Porontyokat azért hiányolom. Szerintem simán felférne a listára.

GoVegan (törölt) 2010.12.13. 20:18:42

Hat nem feltetlenul horror (inkabb drama), de azert a kis "lurkok" az" An American Crime"-bol boven verik az Eden Laket. Amirol mellesleg meg mindig annyi a velemenyem, mint korabban:
"felejtsetek el! annyi a lenyege, hogy olyan a gyerek, amilyen a szulo. ja es meg annyi, hogy ha idegenbe mesz, vegyel vissza magadbol es csak ott pattogj, ahol te is jani vagy.

ha az igazi arcat akarod latni az akkori angliai fiatolknak, olvassd el a Disconnected c. konyvet (Nick Barham)"

Amugy meg ami most eszembejutott es meg belefert volna "rosszcsontok" cimszo allatt:

- "The Other" - na hat az egy igazi kis geci

- Mario Bava klasszikusabol a "Kill Baby Kill!"-bol igaz, hogy kepessegei vannak de a szoke kiscsaj adja rendesen

- "The Little Girl Who Lives Down the Lane" (Jodie Foster remekel benne)

- Aztan lehet hogy elmult 14 eves, de hentel o rendesen a "Sleepaway Camp"-ben a… (na nem lovom le a poent)

- "The Pit" (na jo ez nem fert volna bele :) )

- Hogy ujabb is legyen "Joshua" a kis jololtozott

- Na es a kedvencem, amiert sose allok mar szoba coffos kis szoke kislanyokkal az "The Bad Seed" klasszikusa. Elmehetne a The Good Son, vagy a The Other baratnojenek siman.

es akkor meg tenyleg nem beszeltunk a besotetedo ("Wicked Little Things", "Whisper"), vagy ebben vilagolo szemu (Children of the Damned) kis szornyecskekrol… :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.13. 20:22:24

@Zolika1979: a legyek ura nem horror, amúgy valóban, abszolút itt lenne a helye, csak nem akartam, ha műfaja miatt legyen itt sápítozás:)

@elmouse: bevallom azt meg nem láttam:(

GoVegan (törölt) 2010.12.13. 20:22:54

@Zolika1979: es igen "A legyek ura"-n is gondolkoztam, de az is inkabb szocialdrama. :) Mindamellet valoban emlitesre melto. Roff.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.13. 20:25:29

@GoVegan: szép kis lista:) majd igyekszem megtekinteni őket

GoVegan (törölt) 2010.12.13. 20:51:15

@elmouse: ohh hogy hogyan is feljthettem el Cronnenberg Poronytait, pedig az egyik kedvenc rendezom ezen a teren :)

@purga: nem mindegyik lesz am olyan borzongato, de azert 'kellemes' kikapcsolodast okoztak nekem

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.12.13. 21:23:00

Nem tudom, én az összes japán kislánytól félek, akinek a szeme elég lóg a haja.

Cartman (ex Cartman) 2010.12.13. 21:29:42

@PerverzBabi:
Ezt természetesen kikérem magamnak! :)

@chipshop:
Az Eden lake tényleg kegyetlen jó horror. De volt egy másik is a közelmúltban, amire ha csak rágondolok, feláll a hátamon a szőr... A sztori hasonlóan minimál, amikor elkezdődött, nem hittem volna, hogy ennyire nagy hatással lesz rám. Sajnos, nem jut eszembe a címe, de biztos lesz itt valaki, aki kisegít: egy párocska - asszem, egy idegenvezető, és egy húg kíséretében - téved el egy folyón egy kis csónakban. Főszerep jut még egy krokodilnak is.

Extremus_Umbra 2010.12.13. 21:37:45

@purga: Értem, sorry akkor nem figyeltem eléggé :)

azt hiszem nem láttam itt, de a Firestarter Stephan King féle is tetszett. Ez lemaradt :)

Extremus_Umbra 2010.12.13. 21:45:44

@GoVegan: Szeretem Ellen Paget, volt egy másik film is amiben egy pedofilt kapott el, itt is volt azt hiszem régebben. Az is nagyon jó volt, megnézem ezt is, köszönöm :)

GoVegan (törölt) 2010.12.13. 21:57:02

@Extremus_Umbra: jaja elegge igeretes (sot mar szerintem azon tul is van) szineszno. az emlitett filmed is valoban jol osszerakott volt. Viszont azert arra figyelmeztetnelek, hogy ez a film, amit keszulsz megnezni, nalam rendesen odabaszott, plane hogy megtortent esetet dolgoz fel. Mint mondtam, nem is igazan horror, de hat tudjukL az elet irja a legdurvabbakat…

GoVegan (törölt) 2010.12.13. 22:09:01

@Extremus_Umbra: a Firestarterben meg a kis Barrymore, inkabb csak probalt tulelni. nem volt o gonosz, csak felt. Habar minidg is kivancsi lettem volna egy masodik; na jo nem masodik reszre csak egy alternativ befejezesre, amiben megmutatjak mikor lesz tele a toke a vilaggal a kiscsajnak. na az nagy bumm lett volna. :)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2010.12.13. 22:12:02

Bar nem vagyok horror-rajongo (finoman szolva), de ket cim ugrott be:
- Omen. Bar nem tudom, hogy megfelel-e a korhatarnak (marhogy a 14 alattinak), de szerintem ö eleg gondosz volt. Ha jol emlekszem talan maga az ördök vagy antikrisztus? Reg volt mar. :-)
- a masik film a Chuck (asszem ez volt a cime), amiben igazabol olyan baba/gyerek jatszott, megha felnött lelke is volt benne. Vagy valami ilyesmi... :-)
Vagy teves uton jarok a felvetesemmel??

GoVegan (törölt) 2010.12.13. 22:12:02

ohh es igaz, hogy nem vegig ok dominalnak, de azert a borotvas kisrac a Kedvencek Temetojeben meg mindig nagyon ut. mindig is gondolkoztam, vajon ok 2.0-as zombik vagy mifene?

GoVegan (törölt) 2010.12.13. 22:17:31

@Sz.Lacc: Damian beleferne, csak a szerzo a posztban kivette az emberfelletieket, megtestesult ordogoket, stb. a jatekbol.

Chucky meg egy maniakus gyilkos volt a Child's Play-bol, aki valoban egy bababa 'reinkarnalodott', ugyhogy o inkabb megy a babu gyilkosok koze. habar ott kisfonok lehetne. :)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2010.12.13. 22:26:46

@GoVegan: uhh igazad van, az a sor v.hogy kiesett az olvasas közben! :-)
Es akkor elohalott er? Mert meg a Kedvencek temetöje-ben volt a kisrac (vagy csaj?), aki visszajött, es elkezdte a csaladon bellüli viszalyt szittani... :-)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.12.13. 22:38:43

@purga:
"a legyek ura nem horror, amúgy valóban, abszolút itt lenne a helye, csak nem akartam, ha műfaja miatt legyen itt sápítozás:)"

amúgy szerintem a jófiú sem az.
(bár biztos van olyan oldal, ahol ezt a tag-et is odabiggyesztették mellé.)

Zelefánt 2010.12.13. 22:55:19

Beteg emberek-e azok, akiknek ilyen srófra jár az agyuk, mint pl.: a baba belülről kinyírja a mamit?...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.12.13. 22:56:07

ja és egy kihagyhatatlan magyar.
de 100%-osan itt a helye.

- ez sem a klasszikus értelemben vett horror, amúgy sincs benne a címben h csak legkegyetlenebb [..] a horrorfilmekben -

egy b@szott beteg és fullasztó (szó szerint és átvitt értelemben) légkörű abszolút kegyetlen filmről van szó.
igen pl fulladásverseny ... pfff
/ kb amilyen kegyetlenséggel szokott von Trier elbánni a hőseivel... de ott a légkör a hetedik körhöz képest kellemesnek mondható .../

A hetedik kör (Sopsits Árpád, 2009)

csak félig figyeltem a filmet anno az m1-en, de így is teljesen kikészített, szó szerint szarul lettem tőle.
pedig elég kemény dolgokhoz vagyok szokva...

"A kisvárosi fiúk-lányok közé egy furcsa idegen, a korukbeli Sebestyén (Krikkay László) érkezik, aki kegyetlen, a többiek életét kockára tévő "játékaival" észrevétlenül válik a gyerekek világképét feje tetejére állító bandavezérré. A fiú sámáni/sátáni ismertetőjelnek is tekinthető testi fogyatékossága (sánta) és karakterének egy másik dimenzióba helyezése (fent lakik a hegyen, misztikum övezi, akárcsak A legyek ura rejtélyes "szörnyét", életre kelt egy galambot) épp a megfelelő mértékben emeli el a figurát a valóságtól ahhoz, hogy megtestesült gonoszként és a gyerekek alakot öltött rossz oldalaként is értékelhessük." (Kultúra.hu, 2009. február 1-es kritikájából)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.12.13. 22:58:51

+ index kritikából: "A legyek ura vagy a Battle Royale is egy látszólag beteg világba vezet be. A látszólagosság választja el felnőttet és gyereket, mert előbbi már régen elfelejtette azt, amit az utóbbi még kutat: a mellet, a farkat, a puncit, a vért, a húst. A felfedezéshez igazi vezetőt találnak a gyerekek a vörös hajú, sánta Sebestyén személyében, aki teljesen váratlanul jelenik meg az életükben, és ezzel félresöpri a Trill Zsolt alakította Gábor atyát, mint példaképet."
-------------------------

port.hu link

port.hu/a_hetedik_kor/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=99859&i_city_id=3372&i_county_id=1

Cartman (ex Cartman) 2010.12.13. 23:01:32

@GoVegan:
De, az. Köszi! Egyszerű film, de brutális. Számomra ezek a horror igazi mesterművei. Ilyen pl. a Fűrész I. is. De csak az első rész. A többi túl kiagyalt, megtervezett, tobzódik a perverz részletekben. Hiányzik belőlük az első rész egyszerű kegyetlensége.

Cartman (ex Cartman) 2010.12.13. 23:09:19

@szorokin:
Szinte félálomban kezdtem el nézni ezt a filmet. Végignéztem, és utána nem tudtam aludni.

GoVegan (törölt) 2010.12.13. 23:12:00

@szorokin: "A látszólagosság választja el felnőttet és gyereket, mert előbbi már régen elfelejtette azt, amit az utóbbi még kutat: a mellet, a farkat, a puncit, a vért, a húst." - na pont ezert szeretem Tarsem Singh filmjeit. Valahogy pont ezt sikerult elkapni a Zuhanasban, persze ott meg nem eme materiak kerultek eloterbe a gyerek korabol adodoan.

Amugy tetszik az ajanlott film sztorija, csak a trailert megnezve sajnos elbizonytalanodtam a szereplok jatekatol, a rendezestol es latvanytol. Sebaj, azert alapvetoen tortenetparti vagyok.

Extremus_Umbra 2010.12.13. 23:21:21

@GoVegan: Volt második rész, bár annak már semmi köze nem volt az eredetihez, vagy Berry hez.

www.imdb.com/title/tt0297120/

Köszönöm az óvó szavakat is :)

GoVegan (törölt) 2010.12.13. 23:30:08

@Extremus_Umbra: huu megneztem a veget a youtubeon. boven eleg volt. igazabol nem is ertem minek kellett ezt eroltetni, amikor az eredeti film vegen kiderul, hogy a kiscsaj bepoccent allapotaban meg zeusz is a fejere huzna a takarot. na mindegy valamibol nekik is elni kell. amugy nincs mit, de most vettem eszre, hogy a posztban is irva vagyon volt a filmrol.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.12.13. 23:31:59

@GoVegan: @Cartman (ex Cartman):

igen esélyes h az ember nem tud aludni utána ..
akárhány éves ill érett is legyen ..

én is több órán keresztül tereltem a figyelmemet ....
ott keringett az agyamban, mindig visszajött, kísértett

Mike36 2010.12.14. 00:03:30

az AI-ban hol volt kegyetlen a robotgyerek? Inkább az volt kegyetlen, ahogy kirakták az út szélén

egyébként a listát lehetne bővíteni:
ami hirtelen eszembe jut:
Mikey (1992)
www.imdb.com/title/tt0104870/
és Corey Haim-nak is volt valami filmje, amiben felnőtteket öldösött, de már nem emlékszem melyik filmje volt

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.12.14. 00:07:05

@Mike36:
"az AI-ban hol volt kegyetlen a robotgyerek?"

akkor pl nem emlékszel az úszómedencés jelenetre.

Mike36 2010.12.14. 00:09:02

@szorokin: nagyon nagy film lett, csak megfelelő érzékenységgel kell elé leülni. nagyon sok embert megfogott lelkileg
persze voltak akik nem értették, na ők azok akik röhögtek. de sokan ültek a film végén maguk elé meredve percekig

Mike36 2010.12.14. 00:10:25

@szorokin: tényleg nem
de az AI nem horror
egészen másról szólt

eraserhead 2010.12.14. 04:47:08

Vártam a Kört (vagy Ringut is akár)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.14. 08:42:09

Már akartam az Omen után kiáltani, amikor végigolvastam a cikket. Azért ördög ide-oda, az a lurkó is kibaszott szemét volt, a bababiciklis száguldozás azért örökre megmarad. Az Ördögűzőben végülis nem volt annyira szemét a csaj, csak ijesztő.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.14. 10:21:21

@szorokin: az imdb-n ott van az a címke:) de írtam is, h thriller, ami még belefér az oldal profiljába.

@eraserhead: benne van a poszt elején, h a természetfelettiek kilőve

@Szocio Pata (kikvogymukblog): igen, de ha jobban belegondolsz a triciklis jeleneten kívül, az egyben nem is csinál semmit, legtöbbször a segítői ölnek (a dadus, a kutya, maga a Sátán).

Annabelle ^^ 2010.12.14. 19:47:56

Látta valaki a Genyát? (Vagy Bully, van ahol így van, van ahol úgy.) Larry Clarck rendezte, aki a Ken Parkot is. Szerintem az is elférne ide, bár az nem teljesen horror..

Annabelle ^^ 2010.12.14. 19:51:19

Az Eden Lake baromi jó!! Nekem is megvan. Hát az elején nem számítottam volna ezekre a történésekre. Nagyon-nagyon jó, tipikusan az a film, ami napokig elgondolkodtat.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.12.14. 21:35:23

Csak kérni kellett.:) Ma jött a hír, hogy januárban megjelenik hazánkban az Eden Lake DVD.

Róka-Rudi 2010.12.15. 07:32:26

Szép kis lista, nyam-nyam!
A Kukorica gyermekeiről annyit, hogy a 84-es eredeti változat szerinetm jó, de a 2009-es remake, hát finoman szólva is szarcsi, foscsi.

Turanga Leela 2010.12.15. 08:58:58

AZ A.I. semmiképp sem horror. sci-fi dráma leginkább. Valahol még az akciót is mellébiggyesztik. @homerkaro: Nekem a Santa's Slay hozta meg a Karácsonyi hangulatot:D

Mike36 2010.12.16. 10:25:41

@Annabelle ^^: persze
szerintem nem tartozik ide

Insane20 2011.01.08. 18:16:02

4et láttam ezek közül,szégyen :D és a Jófiú nincs köztük,szal most azt megnézem^^

Édi-béni 2011.01.21. 22:05:34

A jó fiú mekkora jó film!

Zoli 29 2011.01.28. 17:34:07

"Én speciel a mai napig nem tudom kiheverni az utolsó 10 percet, eléggé megrázó egy alkotás."

Rám ugyanilyen hatással volt az Eden Lake. :)

Ancsa065 2013.04.11. 20:48:16

hát az eden lake-et adom, amikor rákattintottam a posztra szinte éreztem h ez lesz az első.


süti beállítások módosítása