Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

A franciák már a spájzban vannak!

2010.01.25. 09:20 - purga

Címkék: dvd francia brutál vér pszicho összehasonlítás felsorolás nem amerikai jódeinkábbne

A hétvégén sajnos nem tudtam írni, mivel betegeskedtem, de így legalább jutott időm egy pár filmnek a megtekintésére. Kicsit tematizáljunk, és akkor kapunk három falsúlyos művet frank földről. Érdekesség, hogy mindegyikben "erős" nők a főszereplők, nem tudnám megmondani, hogy ennek mi lehet az oka.

1. A betolakodó - A L'interieur / Inside (2007)

 

Rendezte: Alexandre Bustillo és Julien Maury

Sokan írják, hogy a francia horror születését a már általam is publikált Magasfeszültséghez lehet leginkább kötni (nahát, már itt is két nőről volt szó...). Ezzel elindult valami, ami ebben a filmben teljesedett ki leginkább.

Előre leszögezném: A betolakodó tökéletes. Minden benne van, ami csak jóvá tehet egy horrort: feszültség, dráma, gore, vér és nem erőltetett fordulatok. A színészek hitelesek, a cselekmény nem ül le egy percre sem, csak úgy visz magával. A rendezés és az operatőri munka is nagyon korrekt. Aminek sötétnek kell lennie, az sötét is, nem úgy, mint sok amerikai filmben, ahol szinte reflektorok vannak az elhagyatott erdőkben...

Miről is van szó? Egy özvegy kismamáról, aki a karácsonyt egyedül akarja tölteni, ami valahol érthető is. Csak hogy, lesz egy nem túl kellemes látogatója, aki igényt tart a gyerekre. A történet kb. ennyi, ha többet írok, az már spoiler. Többet nem is tudnék ehhez hozzáfűzni, be kell érnetek ennyivel. A lényeg, hogy ezt látni kell és kész. Ráadásul hazánkban is lehet kapni DVD-n, mindössze 990-ért, bár igaz, magyar szinkron nincs rajta, de lehet, hogy az csak rontana, mint sok más jó filmen. Ritkán adok maximális pontszámot, most ennek is eljött az ideje.

 

2. Frontier(s) (2007)

 

Rendezte: Xavier Gens

FrontiersPoster.jpgA leggyengébb alkotás a három közül, de még így is simán nézhető. A háttértörténet a párizsi gyújtogatásokról szól, meg egy nem láthatott rablásról, amit egy csapat fiatal arab követ el, melybe egyikük bele is hal. Itt megjegyezném, hogy a zavargásokról már A betolakodóban is szó volt, de ott nem volt ekkora jelentősége, mint itt.

Tehát a már csak négy fős csapat ketté válik, hogy majd később egy motelban találkozhassanak. A történet máris ismerős lehet, igen, a Psycho-ra emlékeztet, ami aztán átcsap a Texasi láncfűrészes mészárlásba. Voltaképpen ez a film ennek a kettőnek a keveréke francia atmoszférával.

De folytassuk: a motel tulajdonosai egy bizarr kannibál, neonáci család, élükön a Vaterral, aki keverék nyelven, német-francián beszél. Vannak itt még degenerált, a bányában bujkáló gyermekek is, akikből nem sokat látni, pedig kíváncsiak lennék, hogy hogyan is nézhetnek ki. Egyedül annyit tudni róluk, hogy valaki 0-ás géppel ápolja a hajukat. Apropó, ez meg nem Wes Craven Rémségek házájára hajaz? A többi családtagban igazából semmi extra nincs, amit eddig ne láttunk volna.

Igazából ez egy erőltetett liberális film, ha jobban belegondolunk. Rehabilitálni akarja a kisebbségeket, amiért ők több száz civil autót felgyújtottak, hiszen nekik is nehéz, pláne ha egy rasszista család fel akarja őket falni.

A karakterek jellemfejlődése egyszerűen irracionális, ráadásul nincsenek rendesen kidolgozva. A főszereplő csajjal meg én speciel nem tudtam azonosulni, nem hittem neki, hogy a végére kész Rambo lesz. Ami érdekessé tette valamelyest, az a családtagok küzdelem a hierarchiában való feljebb jutás volt. Ezt talán legjobban a vacsoránál szemléltették a legjobban, így megtudhattuk a "ranglistát". Másik hasonlóság pedig az előző filmmel: a hősnőnk itt is terhes, hűha.

A rendezéssel úgy magával nincs bajom, ahogy a kép világgal sincs. Itt külön kiemelném azokat a részeket, amikor sötétben csak egy kézi kamerával tudott tájékozódni az illető, na az szép megoldás. sőt még feszültséget is tudott kelteni. A gore is rendben van, de lehetett volna több is, ilyen történettel az embernek vannak bizonyos elvárásai.

Szóval egyszer meg lehet nézni, de semmi több, felejtős. Kár érte.

 

3. Mártírok - Martyrs (2008)

 

Rendezte: Pascal Laugier

martyrs_poster.jpgA legkeményebb és legbetegebb a felhozatalból. Ez a film komoly lelki sérüléseket is okozhat szerintem, megtekintését csak saját felelősségre ajánlom. Több műfaj keveredik benne, amik egymást követik szép sorban: először egy bosszúnak a gyors végrehajtását láthatjuk, majd átcsap drámába, valóságos tragédiába, a végén pedig egy rendhagyó torture porn-t kapunk. Ám itt az erőszak nem öncélú, nem felesleges plusz, hanem maga az eszköz.

A történet két lányról szól, akik együtt nőttek fel az árvaházban, egyikük egy sötét és fájdalmas múlttal maga mögött, ami később kihagy a pszichéjére is. Emiatt arra érez késztetést, hogy egy látszólag boldog, kedves, mondhatni átlagos négytagú családot szó nélkül, hidegvérrel kivégezzen. Amiben szegény társa is segédkezik, pusztán a lány iránt érzett szeretetből (szerelemből?).

A film felénél pedig belecsöppenünk egy elég kemény jelenetsorba, amit nem szeretnék ecsetelni, ezt látni kell, hogy átérezzük a helyzet súlyosságát. Bevallom többet a történetről nem érdemes szólni, mivel egymásra épül. szépen felépített és remekül ível. Azonban nekem vannak hiányérzeteim: a végén a tortúra nekem nem elég megrázó, nem érzem eléggé megalázónak. Voltaképpen ugyanaz ismétlődik gyenge fokozással, ami hirtelen túl sokba fordul át, ami szintén érthetetlen számomra. Még sorolhatnék egy-két hibát, de sajnos spoiler nélkül ezt nem tudnám megtenni, a kedvét meg amúgy sem szeretném elvenni azoknak, akik még nem látták ezt a művet.

Hölgyeim! Lehetőleg Önök ne nézzék meg, főleg ne egyedül, mivel jóformán csak női szereplők vannak, meg amúgy is Önök az empatikusabbak. Szóval, aki nem szeretné magát mély letargiába taszítani, az kerülje. De férfitársaimnak se tudnám teljes szívből ajánlani, mégis, egyszerűen látni kell egy ilyen filmet, hogy utána jobban megbecsüljük egyszerű életünket.

Végezetül pedig el lehet mondani, hogy ideje félszeműnket a francia filmiparon tartani ezentúl, hiszen már most is bizonyítottak, horror terén mindenképpen.

 

A betolakodó: 10/10

Frontier(s): 6/10

Mártírok: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr1001699849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coco21 2010.01.26. 08:31:36

Annyira szuper, hogy pont ezekről írtál. Engem speciel a Grotesque c. japán filmajánlásod vezetett el a Martyrshoz, aminek rettentően örülök, mert már azt hittem, hogy teljesen deszenzitizálódtam.. de csak kiderült, hogy nem :] Egész egyszerűen csak rossz helyen kerestem. Ez azóta megváltozott, hála Neked.
Az Inside-ra már napok óta készülök. Az izgatottságomat csak növelni tudtad. Hálás köszi érte!

(Kövire esetleg Lars von Trier: Antichrist? Ha egyáltalán belefér a fogalmi határokba. Szívesen olvasnék róla valami igazit.)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.01.26. 08:36:47

@Coco21: köszönöm, igazán kedves tőled a dicséret:) az ilyenek tartják életben ezt a blogot:)

Amúgy az antichrist megvan, majd csak valószínűleg a hétvégén fogom megnézni, de addig is írok még posztot. Szóval türelem:)

Coco21 2010.01.26. 08:42:48

(Mégse ragaszkodom annyira a filmhez..)

Coco21 2010.01.26. 08:54:58

(Najómégiss. Annyira ellentmondásos kritikákat olvasok róla, de úgyse fogok tudni ellenállni.)
:}

»RyuK« 2010.01.26. 20:05:57

Hujjujj, nagyon jó kis kedvcsináló poszt :)
1. és 3. rendesen felkeltette az érdeklődésemet, meg is nézem őket még a héten. A Sziklák vére is kellemes meglepetés volt, remélem ezekben sem fogok csalódni.
Antichrist meg igencsak érdekes film, szívesen olvasnék róla itt is.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.01.26. 20:47:17

@»RyuK«: na, ennek örülök, szeretek sikert aratni:)

»RyuK« 2010.02.03. 15:11:18

A betolakodót már megszereztem, és már indítom is ;)

»RyuK« 2010.02.03. 20:11:02

Ezek a franciák egész ügyesek, voltak meglepő dolgok a betolakodóban. Idiótaságok is voltak benne (főleg a végén), de azért tetszett. A 10/10-et azért túlzásnak tartom, de egy erős 7-es kijár neki.

kotelhuzas 2010.02.11. 14:18:31

a betolakodo nagyon beteg. tetszett nagyon. a francia horrorok nem rosszak

pkriszti 2010.02.17. 18:54:28

Megnéztem a napokban a Martyrs-t meg az Inside-ot.
Az Inside sztem sem ér 10 pontot,de ez szubjektív :) viszont igaz, h a cselekmény nem ül le,meg vannak benne érdekes történések,de összességében olyan 7 pont körüli nálam.
A Martyrs sztem sokkal jobb,tényleg nagyon sokkoló, meg sztem minden megvan benne ami kell, sőt talán kicsit sok is :D.
Köszi,h ajánlottad ezeket a filmeket,érdemes megnézni őket és folytasd a blogot,mert jó :)

skizo... (törölt) 2010.06.06. 23:03:33

Frontier(s). Hát őőő...megvolt (SPOILER): Az a jelenet amikor a kiscsaj vágja le hősnőnk haját nagyon tetszett, nagyon beteg, ahogy elmagyarázza mi a szitu. Viszont, hogy a végén igazi kis hős lesz és megmenti a Yas-t, nem sokkal előtte meg egy húskampókon lógó srácot kislányos bájjal lazán nyakonszúr... nem ez így nincs rendben. És a gyerekeiből többet szerettem volna látni, sokkal "szebb" befejezés lett volna, ha esetleg szól a gyerekeknek, hogy a gonosz karl bácsi megölte apucit, a gyerekek meg elrendezik a sorsát. A film elejétől kezdve tudtam, hogy a csaj lesz a főszereplő, pedig nagyon akartam ,hogy gyorsan eltakarítsák! Tetszett, hogy nem valami töketlen csapat volt, hanem olyanok akik azér néha szájonvágták azt aki nekik támadt, de az szőke srác viszont már túlságosan is "telepi raj" volt. A családot jobban is ki lehetett volna dolgozni, sok lehetőség volt benne. Jól mondtad purga "kár érte". Nálam is 6/10

mirtyll 2010.07.04. 23:22:06

végre regisztráltam, már régóta olvasgatom ezt a blogot, sok jó ötletet adtál mint például innen a Martyrst, a végére egy egész jó film kanyarodott belőle, és elgondolkodtatott. Ha már így hátulról kezdem, a Frontiers-hez még nem sikerült erőt gyűjtenem, de majd, idővel... És az Inside, barátosnémmal néztem, neki nem műfaja annyira horror, de azért megnézte, a vége szörnyű volt, fennhangon röhögtünk. Mikor hónaljon szúrja, és elkezd szerencsétlenkedni az ember, meg ahogy felgyulladt a nő feje, szörnyű volt. Szerintem nézd meg mégegyszer, sok dologgal egyet értek amit írsz, de az a film nálam kiverte a biztosítékot. Meg a történet is uncsi, egy pár filmben már volt ilyen történet. Kiszámítható volt az egész. Ez így első kommentnek igazán kedves volt tőlem, bocsi.

5andris 2010.08.31. 20:08:48

Megnéztem a martyrst, és az insideot, és a Martyirsal meg is voltam elégedve, de az Inside kegyetlen rossz film volt! Életszertűtlen, erőltetett, és unalmas. Nem tudom hogy lehet túlélni egy fejlövést, de miért teszi az embert gonosszá, és miért veri szét egy terhes nő hasát? Egy 50 kilós nő egy ollóval árszúr egy hmloki koponyacsontot, 3 kiképzett rendőrrel elbánik, de nem tud berúgni egy ajtót, amit egy agyonvert kismama egy darab tükörrel szétver... Egy fél filmen át ollóval hadonász, maj egyszer csak a földön hever egy 60cm hosszú kés, és egy tisztázatlan eredetű teleszkópos cső, amibe a kés mérnöki pontossággal beleillik, és egy spré, talán hajlakk a konyha közepén hever...
A Martyrs klasszisokkal jobb film, a Frontier-t sajnos még nem volt szerencsém látni.

otherl 2010.09.09. 10:53:56

A Martyrs nem volt annyira jó film mint vártam. Az eleje még érdekes, bár nem tudok annyira azonosulni a karakterrel (ált. a francia felfogással). A 2. fele viszont nem elég durva ahhoz amit csinálni akartak. A vége pedig közhely. Rengeteg helyen szerepelt már hasonló "mondanivaló". Így nem üt.

Hasselhoff 2010.09.09. 11:10:02

milyen a francia felfogás?

otherl 2010.09.09. 12:29:34

@Hasselhoff: Van ezekben a filmekben valami, ami miatt rögtön rávágod, hogy ez egy francia alkotás. A karakterek, néhol az operatőri munka, a smink... Főleg a karakterek, de általában ugyan azt értem alatta, ami miatt francia, angol, távol-keleti horroról (filmről) beszélnek.

Insane20 2010.09.22. 18:03:33

juj de jó,h pont ezt a 3ast raktad be ide,én mindhármat szeretem,a Frontierst angol felirattal néztem,de nagyjából össze tudtam rakni a képet.Tetszik a film,de a másik kettőnek a nyomába sem érhet 7/10.Az Inside nagyon egyedi a primitív sztori ellenére tökéletesen felépített,9/10.A Mártírok is nagy kedvenc,írtam már róla a top10ben,szal nem ismételem magam megint 9/10.

mákosbab 2011.03.16. 21:58:38

A'lintérieur tényleg megérdemli a 10 et :D
egyszerűen remek film , nagyon jól fokozza a feszültséget és a véresebb jeleneteknél igazán odatett :D

Hastur 2011.03.21. 00:03:02

Ezen filmek közül kettőt láttam.A Martyrs-t először,az Inside-ot most fejeztem be.Az előbbi tetszett.Érdekes volt,furcsa,nyomasztó,de végignéztem,és tetszett.Az Inside-ról már nem tudom ezt mondani.5andrissal valamilyen szinten egyet értek.Egyszerűen fogtam néha a fejem,hogy "BULLSHIT BULLSHIT".És vége lett.Nem nézném meg még egyszer.

11111111111 2011.04.20. 15:07:16

Én csak a Betolakodót láttam ,nekem tetszett , bár tehettek volna bele egy kicsit több suspense-et. Lehet, hogy csak én vagyok hülye, de én nem értettem teljesen, hogy mi a gonosz nő indítéka (valaki majd lehetőség szerint magyarázza meg nekem ezt!). Mindazonáltal a film megfelelően véres volt, a zárókép pedig egészen elképesztő!
9/10

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.04.20. 15:09:44

@Domahidy Farkas: egyszerű: mivel a baleset miatt elvetélt (és ezzel párhuzamosan valszeg többé nem szülhetett), ezért egyszerűen magáénak akarta a baleset okozójának (?) babáját. persze kissé bekattant, de gondolom ezt nem kell kifejteni bővebben:)

11111111111 2011.04.21. 10:29:16

@purga: Köszönöm szépen a választ!

11111111111 2011.06.04. 21:11:38

Nos, összefoglalás gyanánt:

Magasfeszültség: meglehetősen véres, első nézésre kissé logikátlannak tűnő csavar van a végén.
6,7/10

Betolakodó: a múltkor alaposan túlértékeltem, a történet nem túl bonyolult: buta terhes nő+gonosz fekete ruhás nő+béna zsaruk és más mellékszereplők+ olló, kötőtűk, stb. = vérfürdő. Ja, és a zárókép is megér egy misét.
7,9/10

Mártírok: kegyetlen, sokkoló, beteg, valósággal letaglózza az embert, a színészek is jók; kérem szépen, hogy lehet egy ilyen filmet elcseszni?
A válasz: egy hatástalan, lagymatag csúcsjelenettel!
Én nagyon tisztelem és helyesnek tartom a hitchcocki módszert, mely szerint egy véres jelenetnél nem kell mindent mutatni, így inkább csak sejteni lehet a szörnyűségeket (ez tényleg hatásos, lásd: Texasi láncfűrészes mészárlás (eredeti)),de az azért tényleg túlzás, hogy egy élve nyúzásnál egy csepp vért sem (!) mutatnak. Bizony, itt az alkotót átestek a ló másik oldalára.
8/10

Barbie13 2011.06.28. 17:22:39

Lehet A betolakodót meg kéne nézni.
A Mártírok egyébként igazi horror, mondjuk kedves kis délutáni programnak kemény lenne:D
Kb az egyetlen film ami még most is az eszembe jut néha. Este.

Nahvalr 2011.08.15. 21:43:30

@5andris:
"Nem tudom hogy lehet túlélni egy fejlövést"
Nyilván nem fejlövés volt, valami riasztófegyver lehetett ami rendesen használhatatlanná tette a rendőrt.
"de miért teszi az embert gonosszá, és miért veri szét egy terhes nő hasát?"
El volt hozzá kábulva eléggé hogy összekeverje őket.
"egy tisztázatlan eredetű teleszkópos cső"
Az egy porszívócső volt, mondom ezt úgy, hogy ugyanilyen van nekünk otthon.
Szerintem remek film és nagyon brutális ráadásul én úgy ültem elé, hogy azthittem nem lesz durva (nem olvastam utána eléggé csak láttam hogy 10/10 :D) hát fogtam közben a fejem rendesen, a zárójelenet meg totál őrület!!
(tudom hogy régi a komment de ezeket le kellett írnom)
A martyrst is meg fogom nézni bár annak egy éve még a trailerétől is rosszul lettem.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.12.09. 20:41:51

Csak most engedte az uram, hogy megnézzem a Martyrs-t. És csak vele. Pedig nem értem, miért kapott ez X-kategóriás besorolást. Részemről nem sajnáltam a csajt, akiből végül "mártír" lett. Ez a szektás baromság nem jött be,nem tudom...annyira nem volt vészes.

Nahvalr 2011.12.09. 23:40:44

Ezek után lehet már megmerem nézni :D

von Birken · http://vonbirken.hu 2012.02.23. 22:40:31

A Betolakodót imádom, a legkedvencebb horrorom. (5andris, hüle vagy :P) A Mártírok is nagyon király, csak a végét eléggé összecsapottnak tartom. Kár, hogy nem fektettek több energiát az elmélet kifejtésére. (Különben "hölgy" létemre az empátia szót hallomásból sem ismerem, úgyhogy ne általánosítsunk, kérem alássan! :) )
A Frontieres-rel már jóval több a fenntartásom. Kicsit a Texasi láncfűrészesre emlékeztet valamiért... :)

Logent 2012.06.26. 12:49:42

Megnéztem a Mártírok-at és nagyon tetszik végig izgultam a filmet, csak a vége érdekes ami nem rontott a filmen bár kérdéseket hagyott bennem :) elgondolkodtató!

Logent 2012.06.27. 09:10:54

@purga: "Emiatt arra érez késztetést, hogy egy látszólag boldog, kedves, mondhatni átlagos négytagú családot szó nélkül, hidegvérrel kivégezzen." SPOILER ők voltak azok akik kis korában kínozták és ott találtak is egy megkínzott lányt,tehát szerintem jogos volt. :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.06.27. 11:11:37

@Logent: most komolyan, szerinted ezzel én nem vagyok tisztában?

Mike0075 2012.07.07. 23:17:11

Üdv!
Egész jók a kritikáid. A mártírokat most néztem meg és nem csalódtam. Nem emelném a legjobbak közé, de azért van egy enyhe lélektani hatása amit nálam olyan 1 óra után váltott ki (aki látta tudja miért).
Egyébként az egyediség nem éppen jó jelző rá ugyanis moteles ötletek köszönnek vissza és összekanalaztak néhány klisét is. Nyomasztónak mindenképpen nevezhető, de mivel a jelenetek nem voltak eléggé felépítve én nem törtem össze a végén.
10/6

Gabor88 2012.07.25. 14:24:55

A Frontier(s)-ben tetszett az a fanatizmus, hogy a kis család birtokában lévő lőfegyverek mindeggyike hamisítatlan II. világháborús német katonai gyártmány (kivéve egy vadászbuskát) :D

RobGTV 2013.04.28. 13:02:08

Durvább mint a Spriski Film?

gabriel666 2013.05.10. 23:09:10

nahh, én tegnap este tettem fel az i-re a pontot a Frontier(s)-szel, a Mártírok és a Betolakodó már korábban megvolt, de kellett egy egészségügyi szünet a lelkemnek a filmek között (kb fél év :P ).
A Betolakodó nagy kedvenc, nagyon szeretem. Meg úgy általában megvan mindegyiknek a sajátos francia brutalitása, mint látványban, mint pszichológiailag (tényleg, a Magasfeszültség miért nincs itt?).
Egyébként kíváncsi lennék, hogy a franciák mit tudnának kihozni egy kísértet horrorból, valaki tud esetleg ilyen filmről?
RobGTV, a Sprski Film-nél nincs durvább :D De komolyan!

gabriel666 2013.05.10. 23:12:20

bocsánat, már látom, hogy ott van a Magasfeszültség, csak rég olvastam ezt a bejegyzést :D

Gyurtzy 2014.06.21. 12:09:09

Most végeztem a Mártírok megnézésével és hát...számomra csalódás volt amennyi dolgot róla olvastam mind hú de elgondolkodtató meg megható én többet vártam valami eredetibbet a gyilkosok indítéka nekem tisztázatlan volt -spoiler jön- a teljes tested mennyuzását nem igazán lehet túl élni nem hogy utána a túlvilágról beszélni a lezárás nekem erőltetett volt a nő öngyilkosságával valamint a csaj aki a pincében volt ha elvolt takarva a szeme h találtak volna benne mártíri tekintetet elhiszem h bennem van a hiba hiszen ha mindenki áradozik róla akkor nem hiszem h olyan rossz lenne de nekem nagyon ponyva film sajnálom


süti beállítások módosítása