Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Miért nem szeretem Romero munkásságát?

2008.02.05. 23:03 - purga

Címkék: olasz gondolatok brutál vér rendező zombi antológia összehasonlítás felsorolás

George A. Romero 4 [8] általam látott filmje

 

Tudom, hogy a következő sorok sokaknak nem fog tetszeni, hisz a horror imádók körében Romerot igazi mesternek, filmjeit pedig alapműnek tartják. Cinikusan mondhatnám, hogy valóságos ódákat zengnek róla. Az új filmjét ráadásul nem sokára bemutatják, ami a Diary of the Dead névre hallgat. Nekem az előzetese nem tetszett. Update: azóta láttam, értékelés lejjebb. Update 2: már a Survival of the Dead-et is leforgatta.

Természetesen nem célom szidalmazni magát a rendezőt, sem az összes munkáját, csak szeretném elmondani a véleményemet az általam látott filmjei alapján. Igaz, ezek nem lesznek túlzottan pozitív hangvételűek.

Kezdjük a zombis műveivel.  A Holtak hajnalával (Dawn of the Dead) és a Holtak napjával (Day of the Dead).

Dawn-of-the-Dead-Movie-Poster-C10077488.jpgEzek a filmek -beleértve az első részt is, Az élőhalottak éjszakáját (UPDATE: erről kritika alant)-, tették igazán ismerté Romerot. Sokan műfajteremtőnek, a rendezőt meg minden idők legjobb zombi film rendezőjének tartják. Kár, mert ez kissé túzás. Az oké, hogy az első rész 1968-as film, ráadásul fekete-fehér, és akkoriban biztos meghűlt a közönség vére, látván eme alkotást, de szerintem a jó film időt álló.

Térjünk hát rá a lényegre. A második részt csak egyszer bírtam végig nézni, no, nem mintha olyan durva lenne, hanem mert annyira unalmas! Az eleje, elismerem izgalmas is lehetne, mert pörgős és hullanak benne az emberek rendesen, de ezt pont maguk az élőhalottak rontják el azzal, ahogy kinéznek. Hogy hogyan?

Szürkére festett emberek részegnek tűnő fejjel és mozgással. Tudom, alacsony költségvetéssel dolgozott, na de azért lehettek volna valamivel ijesztőbb, vagy legalább undorítóbbak ezek a lények. Azt elismerem, hogy az emberek zabálása igazán szaftosra sikeredett, kellőképpen undorítóak lettek azok a jelenetek, ez pozitívum. De! Most lehet vitatkozni, hogy ötletes, humoros, vagy inkább röhejes az, hogy van benne egy élőhalott krisnás is! Nekem ez kifejezetten nem tetszett, szerintem röhejessé tette az egész filmet.

Most térjünk a cselekvésre: egy csapat túlélő befészkeli magát egy kiürült, pontosabban zombiktól nyüzsgő bevásárló központba, majd kamionokkal eltorlaszolják a bevezető utakat. Éldegélnek. Megjelenik egy csapat "Mad Max" szerű banda, amolyan rabló-zombi gyilkoló csürhe, és feldúlják a plázát. Meghalnak. A végén pedig "happy end". Kb. ennyi. Ezt tarkítják olyan jelenetek, amik azt mutatják, hogy az emberek ellenállás miképpen zsugorodik, majd szűnik meg. Pontosabban ezt sejteti velünk néhány ember egy rádió-TV szobából. Ez megy közel 2 órán keresztül. Unalom. Az ember alig várja, hogy történjen valami.

Jó, elhiszem, hogy akkoriban (1978-ban) biztos hatott és az ember átérezte a kapitalista rendszer kritikáját, érződik benne a szatíra, na de mégis csak egy horrorról beszélünk! Szerintem a mostani generáció fiataljainak ez a film inkább unalom, mint merő izgalom, bár mennyire is dicséri a sok sznob. Mint egy láncreakció, egymást helyeslik, hogy mennyire "jó" film ez. Hát nem az. Hiába a mondanivaló, ha mellé egy vontatott és unalmas történet párosul.

day-of-the-dead-post.jpgA harmadik részről, ami 1985-ben született, ennyit se érdemes írni. A történet annyi, hogy a földön már a halottak uralkodnak, egy csapat katona meg tudós el van zárva a külvilágtól egy bunkerben. A katonák ölnének meg menekülnének, de a tudósok a zombikkal kísérleteznek. Ez azt jelenti, hogy tanítják őket (!), hogy hogyan viselkedjenek ember módjára. Most képzeljük már el, ahogy egy bamba tekintetű, agyatlan, emberevő zombi walkmanen Beethovent hallgat és közben elmosolyodik. Ez nem baromság egy picit? De ez még semmi, mert aztán meghal a "tanító bácsija", remek érzékkel rájön, hogy ki volt az, és egy pisztollyal (!) lelövi! Na, na, baromság? A vége legalább jó lett abban a tekintetben, hogy látványos menekülés alakul ki. A változatosság kedvéért ez a film is dögunalom. Itt még kevesebb akció történik, igaz ez már csak másfél órás. Azonban, nem tudom miért, de valahogy mégis jobban tettszett, mint az elődje. Talán a klausztrofób hatása a kilátástalanság érzékeltetése miatt.

Nos, ennyit a zombi filmjeiről. Itt még megjegyeznék még valamit, azt, hogy mennyire is kreatív ez a Romero: mik a filmjeinek keret történetei? Annyi, hogy egy csoport ember elzárva a külvilágtól, ahol nyüzsögnek az élőholtak. Kialakulnak belső konfliktusok, majd betörnek a holtak és vége. ENNYI. Ez mindegyik részre igaz kérem szépen!

A következő filmje, amit láttam, az a 2000-es Csonttörő (Bruiser) volt, ezt szintén könnyen be lehet szerezni akármelyik bevásárlóközpontban az előző két filmhez hasonlóan. De ezt sem igazán érdemes. Miért? Máris mondom.

Alapjában véve nem lenne rossz az ötlet: egy ember, akit mindig is semmibe vettek, egyik nap arctalanul kell, majd véres bosszút áll azokon, akik ártottak neki. Ugyanis így elméletben senki sem ismerheti fel. Hogy ez miképpen lehetséges (mármint az átváltozás), arra sajnos nem derül fény.

A kivitelezés már enyhén C-kategóriás. Azt hiszem a képen jól lehet látni az "arcot", ne reménykedjünk, valóban így néz ki. Jól körülhatárolva az álláig, mintha csak egy maszk lenne rajta. A gyilkolások sem túl véresek, ahogy egy vérbeli Romero rajongó elvárná. Egyedül a párbeszédek az ütősek, azokon néhol jól lehet nevetni, sőt, majdnem átmegy paródiába. De legalább viszonylag pörgős eseményt kapunk. Egyszer azért meg lehet nézni.

Ennyit erről a filmről, igazából az egész a rendező nevére lett alapozva, ez látszik is.

 

Direkt a végére hagytam a 4 közül azt a filmet, ami tetszett nekem. Igaz, itt rendezőként nem egyedül dolgozott, de a forgatókönyvet ő írta. Ez pedig a Rémmesék (Creepshow 2), azért a második részt elemzem, mert egyrészt ezt láttam:) Másrészt meg tudtommal Magyarországon az első részt sajnos még nem lehet DVD-n kapni. A film 1987-ben készült.

Ebben a filmjében a népszerű, azonos című képregényből merített ihletett. Nem egy történetet mesél el, hanem hármat, melyek erősen különböznek egymástól.

Az első, az egy indiános, története nem lenne rossz, csak a kivitelezése cinkes: egy óriási faragott indián bábú áll bosszút tulajdonosai haláláért. El lehet képzelni...

A második, a Tutaj, az lett a legjobb. Ebben van minden: füvező fiatalok, tópart, tutaj, szexis lányok és egy ismeretlen lény, ami elég ocsmány módon gyilkol. Amolyan "élő kátrány". A lényeg, hogy itt igazi gore-al találkozhatunk, legalább ezt a részt muszáj megnézni!

Az utolsó se lenne rossz, de a vége felé már kissé idétlen lesz. Ez egy elgázolt stopposról és annak elgázolójáról szól. Igazából ugyanaz ismétlődik végig. De azért nem olyan rossz.

Végül is, hála a társrendezőknek (pl. Stephen Kingnek), nem lett olyan rossz ez a film. Magyarországon a Fangoria adta ki. Úgy vettem észre, hogy már kevés helyen lehet kapni, de egy üzletben még decemberben láttam 290 Ft-ért (!).

Összegezve: Romero nem lenne olyan rossz rendező. Jobban kellett volna ügyelnie a horror műfajának "kötelező" részleteire, és kevésbé arra, hogy mindenféle "nagy" mondanivalókat tömjön az emberek fejébe. Persze ez még önmagában nem bűn, sőt, de inkább kellett volna arra koncentrálnia, hogy a végeredmény nézhető legyen. A tartalom, ilyen szempontból teljesen másodlagos, hogy ha ahhoz szenvednie kell a nézőnek. De ő inkább a gombhoz kereste a kabátot.

 

UPDATE!

 

Sikerült beszereznem a zombi-filmjeinek a 4. részét, ami nem más, mint a

Holtak földje - Land of the Dead (2005)

 

Kellemeset csalódtam, be kell vallanom. Ez már egy egészen élvezhető film, azonban a baromságok ismét megjelentek, sajnos. Na, lássuk csak bővebben.

Technikailag sokat fejlődött, ami nem csoda, hiszen 20 év telt el a 3. és 4. rész között, és ez jótékony hatással van a filmre. Végre igazi, ijesztő élőhalottakat láthatunk, a gore jelenetek meg kellőképpen undorítóak és elborzasztóak. Fincsi. Maguk a zombik viselkedése... hááát.... enyhén szólva is necces.

A középpontban egy "vezér-zombi" áll, aki csak úgy, bármiféle külső vagy belső hatás nélkül hirtelen nagyon okos lesz. Mit is jelent ez: míg a többi élőholt rábámészkodik a tűzijátékra, ő nem... ő egyből rájön a fegyver tökéletes használatára, ő rá tud hatni a többi sorstársára, a többiek elfogadják vezérüknek, egy a cél, testvériség, szeretetet, stb. Csupa baromság! Legalább lett volna valami olyan külső tényező, ami elindítja ezt az evolúciós folyamatot, pl. én beértem volna egy sablonos "radioaktív vegyi anyag ráömlik, majd átalakul" sztorira. Nincs olyan, hogy "csak úgy, hirtelen". Az érzelmekről meg ne is beszéljünk... mert ez a "vezér" "csata" közben lelövi a lángoló társát, hogy az "ne szenvedjen". Ultragáz! Ennél még a 3. rész beidomított zombija is hihetőbb, persze már az is kicsapta a biztosítékot.

Az emberek... na azok meg igazi sablonkarakterek. Van a kötelező "gazdag, önző, főgenya", van "eksön picsa", van "áruló" és persze az erkölcsileg feddhetetlen bájgúnár főhős. Aki mellesleg egy rohadtul idegesítő karakter.

A történet egyszerű, persze egy jó kis B-kategóriás zombifilmnél ne várjunk hasra esős csavarokat, fordulatokat. Nem is nagyon kellenek. De azért 2005-ben már lehetne kreatívabb is ez a kedves Romero, mert mint már írtam, a történet menete ugyanaz, mint az előző részeké: bezártság-->körös-körül zombik-->belső feszültség-->a végén a  zombik beszabadulnak, megesznek szinte mindenkit. Uncsi. De azért voltak benne jó ötletek és jó poénok. Ez viszont pozitív.

Összességében azért nem egy rossz film, megnézhető.

 

UPDATE #2!

 

Holtak naplója - Diary of the Dead (2008)

 

Ezt a filmet sokan várták, mégse robbanásszerűen, hanem sunyin, kúszva jelent meg. Az oka nem tudom mi lehet, talán Amerikában nem lett olyan nagy siker, de ezt ne firtassuk.

A Holtak naplója élesen elkülönül a rendező eddigi zombis filmjeitől. Lássuk a két legnagyobb különbséget. Az első az, hogy végre nem az előző 4 résznek a sztoriját folytatja, hanem elölről kezdi a holtak feltámadását, a jelenben természetesen. Persze ennek a módja nem sokat változott: ugyanúgy nem tudjuk meg, hogy mégis hogyan ébrednek fel és esznek élőket az eltávozott embertársaink. Ráadásul ugyanúgy csak kb. 1-2 percet kell várnunk arra, hogy egy  zombitámadásnak a tanúi legyünk, mondhatjuk, hogy erős  a kezdés, de ezt is megszokhattuk. Mindenesetre ez nem árt a filmnek, sőt.

A második lényeges különbség pedig az operatőri munkán van: mi csak azt láthatjuk, amit a filmben szereplők kamerára vettek,egy külső képet sem kapunk. Merész vállalkozás volt, pláne a Cloverfield után pedig már nem is annyira újszerű. Igaz, ebben a műfajban valóban újdonság, de kell ez nekünk? Hiszen elég hamar kiütközik ennek a módszernek a gyengéje: az erőltetettség. Most tényleg MINDENT felvenne egy átlagember egy ilyen helyzetben? Persze erre is adnak magyarázatot, de az is édes kevés.

A történet egyszerű, de zombis horrornál a franc se akar szövevényes szálakat, melléktörténeteket, meg miegymást. Csak vért, sokkoló képsorokat és feszültséget. Esetleg egy kis fekete humort. A harmadikat ebben a filmben ne keressünk, pedig remekül kilehetne használni ezzel az operatőri megoldással. Szóval, van egy csapat főiskolás (nahát), akik épp egy gagyi múmiás filmforgatás közben kapják a hírt, hogy az emberek hirtelen megeszik egymást. Nosza, ezek a serény fiatalok elindulnak haza (minek?), hogy hátha életben találják szeretteiket. Aztán sorban meghalnak a csapat tagjai, nahát.

diary-of-the-dead-pic.jpg

De a hangsúly nem is ezen van, hanem egy elég kemény társadalomkritikán, amit persze szintén megszokhattunk a rendezőtől. Bírálja a médiát meg a kormányt, hogy egy ilyen helyzetben is hazudoznának, ferdítenének, közben meg szépen kihalna az emberiség, akiknek az egyetlen mentsvára az internet. Miért? Mert hála a Youtubenak, itt a felhasználók láthatják az igazságot. Az egyik főszereplőnk, akiből keveset fogunk látni, mivel ő az, aki a legtöbbször fog kamerázni. Na ő elhivatottan mindent fel akar venni, "az emberiség nevében". A végére már rohadtul fogja idegesíteni a nézőket. A kis barátnője, aki karaktereként félig "rinyáló picsa" és félig "eksönkurva", na ő meg abszolút, sajnos ő nem hal meg, mivel ő a narrátor is. Sajnos.

Az akciójelenetek nem túl változatosak, leszámítva a néma amisnak a rögtönzését, na az rohadt nagy ötlet volt, riszpekt. A szereplők ripacsok, unalmasak és nem tudjuk megkedvelni őket, sőt inkább a halálukat kívánjuk. Leszámítva talán a tanárt, aki íjjal (!) küldi. Mindenesetre a cselekmény nem unalmas, sőt, Romero végre erőt vett magán, és az előző 4 résztől eltérően már feladta a szokásos "káosz-->menedékben a túlélők-->betörnek a zombik-->káosz" koncepcióját. Ez is dicséretes.

Összegezve nem lenne olyan rossz film, csak kissé erőltetett, és már nagyon újat sem tud mutatni, a Holtak földje azért egy fokkal jobb volt.

 

UPDATE #3!

 

Az élőhalottak éjszakája - Night of the Living Dead (1968)

 

Sikerült egy régi adóságomat törlesztenem, végre meg tudtam nézni a zombi-szériának az első részét, amit annyian dicsérnek. Azt kell, hogy mondjam, hogy nem lett rossz, annak ellenére, hogy fekete-fehér, még így is több benne a feszültség, mint a későbbi részekben összesen.

Na de azért ne ájuljunk el ettől sem. Először is, a történet ugyanaz, mint a töbinél, persze ezt most nem róhatom fel, tekintve, hogy ez az első epizód. Miről is beszélek? Hát arról a képletről, hogy zombik-->káosz-->menekülés egy zár térbe-->ellentámadás-->zombik betörnek-->vége. Persze ez így kissé le van egyszerűsítve, de lényegében erről van szó.

De vegyük csak szépen sorjában. Az elején kapunk egy 2 perces stáblistát, meg ahogy egy autó közlekedését. Nagyon izgi... aztán semmi lacafaca, hirtelen megjelenik egy első blikkre elmeháborodott férfi (legalábbis a tekintete olyan), amint egy jól szituált pasast és a húgát el akarja kapni. 50%-ban ez sikerül is, naná, hogy a nő menekül meg, bárcsak nem így történt volna, mert akkor nem kéne végig az aggódó ripacs fejét bámulnunk. Apropó, úgy tűnik, hogy a mi drága jó rendezőnk nem csak a zombik terén talált ki újat, hanem örökre bevéste a sipákoló szőke picsát a "kötelező" horror-film kellékek közé. Mindegy, kár már ezen keseregni. Szóval bemenekül egy házba, ahol megjelenik egy fekete kemény csávó. Aztán kiderül, hogy a pincében egy egész csapatnyi ember húzta meg magát titokban, ebből persze lesz is veszekedés, hogy mit képzeltek magukról, meg hogy a pincében vagy a felszínen kéne lenni.

night-of-the-living-dead-pic.jpeg

Aztán végig kell hallgatunk, ahogy a szőke picsa 2-3 percig meséli azt, amit mi már tudunk, hiszen végig követtük az eseményeket. Na köszi, nem lehetett volna valahogy megvágni? Aztán megpróbálnak a TV-ből értesülni, ami szintén nem mondd túl sok újat, de nem csak nekünk, hanem a szereplőknek sem. A kötelező "valakit megharaptak, de azért ápolgatjuk és nem sejtünk rosszat" most is érvényesül, persze elismerem, hogy '68-ban nyilván nagy fordulatnak számíthatott, hogy az illetőből a végén zombi lesz.

A film legizgalmasabb pontja az, amikor kialszik a villany, na egy kicsit én is beleborzongtam akkor, bevallom. Aztán láthatjuk még, ahogy az élőhalottak emberhúst esznek, egész szépen megoldva a kor lehetőségeihez képest. A végén pedig a jó öreg társadalmi kritika záró képsoraival búcsúzik a rendező, ami szintén ötletes lett. arról nem is beszélve, hogy ez a film sokkal dinamikusabbra sikeredett, mint a később Holtak hajnala, vagy Holtak napja.

Összességében elmondhatom, hogy ez Romero legjobb filmje, ami szomorú, mert azért ennek is vannak hiányosságai, hibái, pl. az emberek belső feszültsége eléggé izzadságszagú, a szőke nőnek meg ki nem kívánta a halálát valljuk be őszintén...

 

UPDATE #4!!!

 

A rémmesék könyve - Creepshow (1982)

 

Végre meg tudtam nézni az első részt is, és kb. ugyanolyan érzés fogott el utána, mint a második rész láttán: vicces, gagyi, de élvezhető. A film felépítése természetesen ugyanaz, vagyis nem egy filmet, hanem több, jelen esetben 5 kis mesét, no meg egy kerettörténetet kapunk. A színészekre viszont nem lehet panasz: Ed Harris (fiatalon, hajjal!), Ted Danson, Leslie Nielsen (igen, ő!) és maga Stephen King is eljátszotta az egyik történet főszerepét, sajnos kissé ripacsra vette, ami elég irritáló.

Az első sztori elég gyenge, kissé sablonos és erőltetett. Voltaképpen egy bosszúálló, több, mint 100 éves zombi-nagypapiról szól, aki követeli az apák napi tortáját, na bumm. A gyilkolásokat nem is látni, ratyi és kész, lépjünk tovább.

A másodikban szerepel maga S.K., ő egy tanyasi kriplit játszik, aki egy meteoritot talál, majd zöldséggé, vagy valami ilyesmivé változik, fárasztó és unalmas. (Bocsánat, hogy a címeket nem írok, de nem jegyeztem meg őket)

A harmadik a kedvencem, talán a legjobb, igaz a vége ennek is el lett gagyizva, de sebaj. Leslie Nielsen egy őrültet játszik -nem is hogy-, aki élve elásat embereket a tengerpartra, majd felveszi videóra, nem semmi, mi? Igazából már ezért a kisfilmért érdemes beszerezni valahogyan ezt a filmet.

A negyedik a második legjobb, de leginkább a humora miatt. Ez egy dobozról szól, amiben egy páviánszörny (kb.) van bezárva. Ezt használja fel egy felesége által elnyomott egyetemi professzor.  Vérben sem szenvedünk hiányt immáron.

Az utolsó inkább amolyan levezető történet egy zsugori, bakterofób vénemberről, aki próbálja kiirtani a csótányokat, mindhiába. Kicsit elgondolkodtató, de ettől se fogunk rettegni, ahogy a többitől se.

Szóval jó kis film ez, de senki se számítson rettegésre, vagy "becsukom a szemem, mert undi" jelenetekre, de attól még élvezhető. Inkább vicces, de ebben a műfajban ugye ez nem olyan nagy gond, sőt.

UPDATE #5!

A Majomszeretet (Monkey Shines) c. filmjéről külön kritika született, mivel már untam ezt a posztot frissítgetni.

 

A rémmesék könyve: 7/10

Az élőhalottak éjszakája: 7/10

Holtak naplója: 5/10

Holtak földje: 6/10

Holtak hajnala: 3/10

Holtak napja: 4/10

Csonttörő: 4/10

Rémmesék: 7/10

 

Segítséget innen vettem: moziplussz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr10327111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mutant · http://universal.blog.hu 2008.02.07. 16:23:42

hát fiam...a holtak napjának 3-ast sem dnék:D de ez az én véleményem...a rémmesék bejön.megér 7/10-et...mesteriek benne a rajzok:)szerinem...

Bomarr 2008.02.17. 13:23:13

Pont a legjobb filmjét a '68-as Night of the Living Dead-et nem láttad? Nézd meg és rájössz miért van ekkora "hájpja" Romeronak (attól hogy fekete-fehér nem kell ignorálni... mai szemmel is nagyon jó film).

shub-niggurath 2008.02.27. 21:24:02

28 days later
28 weeks later
dawn of the dead (remake 2004)
day of the dead (remake 2008)

ezek nálam best-ek... ;)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2008.02.28. 14:31:22

28 days/weeks later-->róluk is tervezek majd egy összefoglaló cikket. De az nem lesz annyira gyalázkodó:D

mutant · http://universal.blog.hu 2008.06.23. 17:08:00

hát...a Holtak Földje egy rakás kaki!Az hagyján,hogy gondolkodnak,de még tervük is van.nálam csak azért kapott 4 pontot,mert volt benne egy kurvajó poén:)a lógófejű zombi.az kircsi volt...amúgy rakás szar.

mutant · http://www.veszfek.blog.hu 2008.10.30. 12:29:04

Ez a Holtak naplója egy RAKÁS SZAR!!!!!!!!!!!!!!

Veslan 2010.04.09. 15:23:13

Huhh, de szarul érzem most magam... én a Romero fan :) hájp hájp
Azért lássuk be, a bácsi letett ezt-azt az asztalra :)
A dawn of the dead 1978as verziójában azért az afroamerikai (lol) zombie odabasz :D
Halál cuki... és olyan kis kult... ma már butácska, de gyerekkoromban tetszett, olyan, mint a bocicsoki... mert régen is imádtam... most is megveszem ^.^
Jópáran nőttünk fel a filmjein és ezt senki nem vitathatja el tőle :)

/hug Romero :))))

Halloween 13 2010.11.07. 14:40:08

Nem mindegyik kritikával értek egyet, de azért van ami igaz...de hát ízlések és pofonok :) De azért Romero összes filmjét szívesebben megnézném mint mégegyszer a 28 nappal később-et. A második részt nem láttam szerencsére. Az a film főleg az operatőri munka miatt olyan amilyen, valamint nekem már a története sem tetszik. Plussz az angol filmeket valamiért nem nagyon csípem :D de ez az én véleményem, tiszteletben tartom másét is:)

Protosz 2011.05.21. 10:26:58

Tetszik a véleményed, nagyjából fedi az én véleményem is. Csak így tovább :]

Még annyit, hogy a Holtak Hajnala feldolgozás szerintem az eddigi legjobb zombis film. Bár mindenhol találunk hibát, az eddigi legpörgősebb a 28 héttel később-el hasonló, futó csonti témájú filmek szerintem adnak elég para szintet.

Celtic 2012.08.25. 21:04:24

Ha jol emlekszem, a Creepshow 1-2 Stephen King novellaibol keszult...Szoval azert is lehet tarsrendezo.

A Tutajt meg olvastam is valamikor, talan a Galaktika Barati Kor tagjainak kiadott SK-novellagyujtemenyben.

Rigghead 2012.09.05. 00:40:25

az "új" dawn of dead messze a legjobb zombi film, és, hát a walking dead sorozat lesz még óriási klasszikus, ha még nem az. zombieland pedig szívem csücske :)

Syracuse 2013.12.29. 14:12:03

Itt is, meg a Halloween esetében is észrevettem, hogy gyakorlatilag - mondjuk ki őszintén - fikázod ezeket a filmeket. Mondván, hogy a jó film időtálló. Nyilván az adott korban csak az adott technikát tudják alkalmazni, ráadásul van egy mocskos költségvetés is, ami nem minden esetben egetverő összeg. Erre te azt mondod, hogy az összes régi film egy szar, mert nem időtálló, nincs tele szaros CGI-vel és társaival. Nyilván még akkor ezekről nem is hallottak esetleg...netán...megeshet ez is nemde? -.-

Near93 2013.12.29. 22:24:42

@Rossi93: Ekkora faszságot! Már elnézést. Ezeket te miből vontad le? Olvasni tudsz? Csak mert ha olvastad a Blog bejegyzéseit (Nekem úgy tűnik átnyálaztál mindent) akkor rájössz, hogy sok régi filmet jobbnak ír Purga, mint a mai filmeket. Az hogy te egy két cikk olvasása után azt vontad le, hogy a régi filmeket fikázza, az a te hülyeséged.

Csak egy tucat 80-as évekbeli horrorról van bejegyzés, amit dícsér, és -nahát- egyik sem CGI-s. Komolyan az ilyen süketelések azok amiktől a falra mászok. Gondolkodás nélkül leírák azokat, amiket épp az eszükbe jutnak, és nem fogják fel hogy hülyeségeket zagyválnak. Tényleg túl sok emberhez jutott el az internet.....

Syracuse 2014.01.02. 11:22:23

@Near93: És te tudsz olvasni? Vagy esetleg csak azt írtad, ami hirtelen eszedbe jutott? Mert hogy szó se volt a régi filmekről, a Halloweenról írtam meg Romero régi munkáiról, amit egy olvasni tudó ember láthat is. ;)

De ha arról van szó, amire te akartál kilyukadni, akkor viszont azt lehet mondani, hogy Purga szerint - valamilyen szinten - amit sokan dicsérnek, az csak szar lehet.


süti beállítások módosítása