Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

The Walking Dead: 4x16 - évadzáró, összegzés (most komolyan)

2014.04.02. 20:04 - purga

Címkék: sorozat összefoglaló epizód zombi poszter thewalkingdead

Természetesen a tegnapi poszt csupán egy gyengécske bolondok napi tréfa volt, idén sajnos csak ennyire futotta. Azért a többségnek leesett a poén, persze vicces volt látni a komolyan vett reakciókat is:) Akkor most vegyük komolyan magunkat! Először is lássuk, hogy milyen záró epizódot kaptunk! Elég vegyesek az érzéseim a résszel kapcsolatban, ki is fejtem, hogy miért.

twd04-terminuspost.jpg

Egy történetszálat sikerült elég rapszodikusan elvarrni, ez pedig Áts Ferenc redneck bandájának története. Ha tudom, hogy ilyen gyorsan véget ér sorozatbeli pályafutásuk, akkor nem keresztelem el a vezírt. Ami úgy kezdődött, hogy Marlboro Man hármasfogatára az éjszaka folyamán rajtaütnek. Mert ugye vér vért kíván. Ha van valami íratlan törvény, ami megmaradt az emberiségben a világégés után, akkor ez az.

Igazából nem is haragudhatunk rájuk, hiszen jogos valahol a bosszújuk. Egészen addig, amíg Áts Ferenc nem közli apukával, hogy először megverik a fiát és a fekete bukszát a szeme láttára, majd őt szépen lelövik. Ezzel már nehéz azonosulni. Azzal meg lehetetlen, hogy "verés" címszó alatt a banda egyik tagja MEG AKARJA ERŐSZAKOLNI Mini-Cowboyt!!! Azt hiszem ilyet se láthattunk még sorozatban, de filmekben is ritkán nyúlnak ehhez a kényes témához. Mert bármennyire is ellenszenves időnként a srác, azért itt szerintem mindenki megsajnálta. Az akció közben ketten meg véresre verik Bear Gryllst szintén kikezdhetetlen logika mentén, hiszen a törvényük szerint hazudni tilos. "- Ők jó emberek. - Lou ezzel vitatkozna." Lefegyverező riposzt.

Ebben a kilátástalan, őrült helyzetben Marlboro Man-ben feltámad az a sötét én, amit egy évada dugdosott magában és kissé ironikus módon átharapja Áts Ferenc torkát, majd miután a többiek is besegítettek, a pedofilt konkrétan kibelezi. Mert hogy nem elégszik meg egy laza leszúrással. Mi se elégednénk meg ennyivel. Ettől függetlenül, hogy ezt követően a srác egy kissé tart az apjától. De az még félelmetesebb, hogy saját magát szörnyetegnek nevezi... Dexter 2.0?

Útközben sikerült beszúrni egy teljesen felesleges jelenetet, ami csak arra volt jó, hogy meglegyen a kötelező TWD "érdekesség". Nevezetesen amikor találnak egy veszettül kiabáló fickót, akit egy tucat zombi vesz körül... FÉLKÖRÍVBEN! Ez a retardált baszki meg ahelyett, hogy a lyukon (mit lyukon, széles sávon!) sprintelne egyet, inkább egy bottal hadonászik! Szerintem Marlboro Man ezért is hagyta megdögleni, mert aki ilyen sötét, az meg is érdemli. A szemkitépős halála meg kísértetiesen emlékeztet Lucio Fulci munkásságára.

twd041602.jpg

Ezt követően hőseink csak megérkeznek Terminushoz, és ekkor látszódott meg egy nagyon fontos dolog: egy csapatba került mondhatni az összes túlélésre alkalmas ember (+Mini-Cowboy, bár ő is jó irányba halad). Mert múltkor hiába voltak nyolcan (!), egyiküknek se jutott eszébe, hogy óvatosnak kellene lenniük egy tök ismeretlen hellyel szemben! Nem, rögtön főkapu bazzmeg! Míg ez a kisebb csapat nem csak, hogy hátulról, kerítésen átmászva lopakodott be, de vészhelyzet esetére még fegyvereket is dugtak el. Okos. Persze az megint más kérdés, hogy miután betoppantak, kb. három mondat kellett ahhoz, hogy fegyvertelen emberek fegyverezzék le őket... Erre mondják, hogy a remény hal meg utoljára?

Viszont amint Marlboro Mant elfogja az igen erős gyanú, hogy szopóágra kerülhetnek, onnantól kezdve egy iszonyatosan feszült és izgalmas részt kapunk. A kétségbeesett rohanás a szándékos tereléssel már önmagában elképesztő volt, de amikor egyenként a vagon felé küldték őket, akkor szabályosan megfagyott a levegő. Piszok jól eltalálták a hangulatot. Mi pedig megveregethetjük egymás vállát, hiszen tudtuk, hogy ez lesz! Hogy a Végállomás nem a béke szigete lesz! Persze ennek megállapításához nem kellett túl sok ész vagy filmes rutin.

Az is biztos, hogy az előzetes remények beigazolódtak és valóban kannibálokkal van/lesz dolgunk. A legmarkánsabb képi társítás egyértelműen a marhavagonba való terelés volt. Na jó, a nagy kupac csont és a gyertyákkal teli szentély is sokat mondó. Alig várom, hogy valaki a kannibálok közül mondjon majd ezzel kapcsolatban egy pátoszos meggyőző beszédet, hogy miért kell így tenniük!

Mindentől függetlenül kissé csalódott vagyok. Nem volt olyan epikus befejezése, mint eddig mindegyik évadzárónak. Külön dühítő, hogy 3(4) szereplő sorsát nem zárták le rendesen. A flashbackeket meg értettem, hogy kellettek a párhuzam miatt, hogy a kezdeti utópiából miként változott meg minden disztópiába. Ennek ellenére inkább tölteléknek éreztem ezeket a jeleneteket. Meg eléggé atmoszférarombolóak is voltak.

A konklúzió pedig megszületett, amit igazából a Kormányzó már rég megfogalmazott: erősnek kell lenni és ölni a túlélésért. El kell fogadni, hogy a világ gyökeresen megváltozott, a régi idők erkölcsössége összeegyezthetetlen a jelen farkastörvényeivel. Sad, but true.

Így magával az évaddal kapcsolatban nehéz dűlőre jutnom. Sokan imádták a karakterépítés epizódokat, amikor csak 1-2 szereplőnek a sorsát követhettük nyomon. Én nem igazán. Az ötlet maga nem volt rossz (és ezt már az előző évadban is megszokhattuk), csak a kivitelezés volt felemás. Cry Baby és Bear Grylls epizódjának mégis mi értelme volt? Mert az emlékezetes testvérgyilkolós előtt én is meghajlok. Egyértelműen az volt az évad csúcsa. Vagy inkább holtversenyben van a börtön lerombolásával. És nem a csihi-puhi, hanem az azt megelőző baromi erős feszültség miatt.

twd041605.jpeg

Az is igaz, hogy a járvány baromi gyorsan unalmassá vált, jobban belegondolva ezzel kapcsolatban már alig emlékszek részletekre. Ja de, varázsbodza! Bár anno dühös voltam, hogy a Kormányzó két saját epizódot is kapott, de utólag belegondolva ezek nagyon is érdekesre sikeredtek és kár, hogy ilyen hamar kiírták a karaktert. Noha tény, hogy megérdemelte. Apropó, a nőjével mi a tököm lett?! Az meg külön felháborító, hogy konkrétan megígérték, hogy valamilyen formában még vissza fog térni, de egy 3 másodperces snitten kívül lófaszt se kapott! Hazugok!!! 

Azért összességében mégis elégedett vagyok az évaddal. Tabudöntögető volt és mindig a képernyő elé szegezett. Amikor meg már bosszankodni kezdtem volna, hogy milyen irányba megy a sorozat, akkor BUMM! egy gyomros! Még mindig képes meglepetéseket okozni! Naná, hogy várjuk a következő évadot! Reméljük nem ragadnak le túlságosan Terminuson és hogy meg mernek majd ölni olyanokat, akikre nem számítanánk. Cry Babyt egy fortyogó üstben el tudnám képzelni.

És akkor a záró epizódról, az évadról alkotott vélemények mellett tippeljük, hogy melyik szereplőt fogják megenni a kannibálok! Mert egyet biztosan el fognak fogyasztani a hatás kedvéért! Én szegény Lara Croftra tippelnék, mert lássuk be, ő a legsemmilyenebb. De még jobb lenne Gyalogkakukk, már csak a szerelmi dráma miatt is.

Kínzó kérdés: A második Kormányzós-epizódban volt egy sátras nagyobb társaság, akiket Küklopsz le akart igázni, de valakik megelőzték őket! Azóta se derült ki, hogy kik voltak azok. Talán Terminus lakói? Vagy...?

Ez pedig már az ötödik évad teaser posztere. Kissé gyorsan kijött.

the-walking-dead-season-5-poster.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr125890952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

András Balaj 2014.04.02. 21:11:23

Nekem az utolsó jelenet tetszett a legjobban. Nagyon jól elvolt találva, ahogy Rickre az árnyék esett a vagonban. :) scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/q71/s720x720/1978729_679760682081599_1573999055_n.jpg ...ebből valami jól sül ki remélem :)

Terror Dzsoni 2014.04.02. 23:34:45

@csuszu1: Elfutottak egy másik vagon mellett, ahonnan egy női hang segítségért kiabált.

Nekem is eszembe jutott, hogy egy ember kint marad, vagy egy meyg be és a többi marad kint.

Én Duke Nukemet enném meg, mert rajta sok a husi, nem is kell hízlalni. :) Vagy a totál dráma kedvéért megenném a világmegmentő foci-fejű (ál)tudós kollégát...

-Megmenthetjük a világot a zombifertőzésől?
- Nem bazzeg, mert valami kannibálok megették az észkombájnt! :DDD

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2014.04.03. 09:30:28

úgy vélem maggie lehet az esélyes elfogyasztásra. az, ahogy elégettette a fotót az ázsiai gyerekkel, nagyon erre utal.
szerintem carolék még nincsenek itt, bethnek viszont van esélye rá, hogy ő kiáltozott a másik vagonban.
én egyébként arra számítottam, hogy a vagonban levők közül valaminek már hiányozni fog valamelyik végtagja...

prophecy942 2014.04.03. 09:47:50

Szerintem nem kell harcolni a kannibálokkal. Rakják ki nekik Bundit, tart majd olyan előadást, hogy azok fél óra múlva elhülyülve merednek majd egymásra, aztán futnak amerre látnak. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.04.03. 12:01:43

Az utolsó részben láthattuk, hogy Rickék elrohantak egy rakat zombi elől és a síneken mentek tovább a Terminus felé. Namármost szerintem az lesz, hogy az élőholtak szépen csoszognak előre, majd megérkeznek a Terminushoz, méghozzá akkor, amikor az összes kannibál mással lesz elfoglalva.

Baranyai Virág 2014.04.03. 14:44:33

Én örültem,hogy nem annyira ütős a vége,így könnyebb lesz kivárni a következő évadot.
Amikor megláttam kik vannak még a vagonban elsőre az ugrott be,hogy Beth gyanúsan hiányzik közülük...de akkor,ha volt női kiáltozás,lehet mégsem kaja lett belőle..
A másik meg,hogy jó,jó,hogy ilyen kemény Rick,de egy vagonból ennyi fegyveres mellett azért nehéz lesz kijutni,..De aztán rájöttem,hogy hiányozik az eddigi első vanegyönállóértelmesgondolatom-fejű Tdog és Carol...talán ők fognak segíteni a kiszabadulásban..
a gyerek megerőszakolás és a kannibalizmus pedig csak a sorozatban újdonság,a képregényben elég általánosak az ilyen és hasonló durvulások..

Ant Rax 2014.04.03. 16:01:39

El a kezekkel Bunditól!!!!!!!!!!!!!
Belőle nem lessz Big Mac!

Ant Rax 2014.04.03. 17:34:17

Ja és ha valakinek bejött ez a terminálos rész.Ajánlom nekik a Fog és köröm Michael Madsen által rendezett csodálatos kannibálos szösszenetet.Nekem nagyon nagy kedvencem és erősen fedi egymást a két story.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.03. 18:04:31

erre az évadra kiderült, hogy carol a legtökösebb mind közül, remélem ő jön majd és egyedül megmenti az egész töketlen brigádot.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2014.04.03. 19:22:08

@Ant Rax: khm, már megbocsáss, de az egy szar:)

Ant Rax 2014.04.03. 19:36:48

@purga: Tudom,hogy rajtam kívül nem sok embernek tetszik,de engem megfogott valamiért!?
Én soha nem megyek a nyájjal.Ha tetszik és mindenki fikázza akkor is:)))))
Különben jó lett az évad záród!(nem az ápr 1-es) hiányozni fog!
Jókat derültem rajtuk!(főleg a neveken)ezért is regisztráltam.

natasa agam 2014.04.09. 12:31:42

Szerintem ezt a sorozatot már be kéne fejezni,mert úgy legenda maradna,mint a twin peaks.Így viszont, leszámítva néhány valóban sikerültebb jelenetet egyre szarabb magyarul.Mindíg csak várom a nem tudom mit,de nem történik meg. Így viszont csak egy merő várakozás a dolog.Mivel sorozat,nyílván ez is a cél, csak már egyre unalmasabb cél.Azért a dramaturg visszamehetne még egy kicsit a főiskolára,legalább levelező szakon,mert tele van az egész befejezetlen dolgokkal

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2014.04.14. 13:25:33

Ambivalens érzéseim vannak ezzel a sorozattal kapcsolatban, mert érdekel is, mivel szerintem nagyon jó dolgokat ki lehetne belőle hozni, de az első 3 évad olyan dögunalom volt, hogy egyelőre nem tudom rávenni magam a negyedikre :D

@natasa agam: "Mindig csak várom a nem tudom mit,de nem történik meg."
Tökéletesen összefoglaltad, amit a sorozatról gondolok :)

Ant Rax 2014.04.14. 19:11:16

@Dr.Jones: Nem szeretnélek megbántani,de ekkora hülyeséget rég olvastam.Mi a francnak néztél végig három ismétlem három évadot nem részt ÉVADOT ha dögunalom volt számodra???????

fransancisco 2014.05.16. 09:21:09

Akiket innentöl védetté kéne tenni (és ebben a sorrendben):
1 - Daryl
2 - Carol
3 - Michonne
A többieket szép lassan elfogyaszthatnák. :D Na jó, páran maradjanak. Talán még Rick + Carl. És a szöszit találják meg. Ezt követelem. :D
De pl. Glennt a szerelem iszonyatosan unalmas, kis pöccsé változtatta.

MissMonkey 2014.06.06. 09:33:28

Sziasztok!
Szép napot a szerkesztőknek és mindenkinek!
Eddig is minden rész után elolvastam a sorozatról kibontakozó csevejeket itt a blogon:) , de most rászántam magam arra is, hogy regisztráljak. Ami rávett az írásra, hogy úgy látom itt mindenki számára egyértelmű, hogy a Termunis-os tagoknak a kannibalizmushoz van köze. De ez miből derül ki? Az utolsó részből? Mi kerülte el a figyelmem? Előre is köszi, ha valaki leírja.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2014.06.06. 10:00:13

@MissMonkey: Szia! :) Sok kis apróság utal erre. Idézném magam: "a nagy kupac csont és a gyertyákkal teli szentély is sokat mondó". - utóbbi ugye úgy volt kialakítva, hogy személyes tárgyak mellett nevek.

A falra kiírt "mi vagyunk az elsők, soha többé" szöveg pedig eléggé árulkodó, hogy minden újonnan érkezőt leölnek. Na de miért is csalogatnák ide az embereket, ha nem azért, hogy táplálék legyen belőlük? Hiszen egy zárt közösség mi másért törekedne arra, hogy minél többen akarják őket felkeresni?

Ja és valaki már írta, hogy a képregényben is volt, szóval... :D

MissMonkey 2014.06.06. 13:40:54

@purga: Köszönöm. (azért ebédszünetben újranéztem :D)


süti beállítások módosítása