Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

2013: Az utolsó adag!

2014.01.04. 21:34 - purga

Címkék: ír japán india angol brutál poén vér bio zombi vámpír felsorolás slasher

Remélhetőleg holnapra kész lesz az a bizonyos toplista, addig is íme néhány meglepően jól sikerült darab. Avagy ezeket eddig én miért láttam? Ráadásul végre sikerült egy kicsit Amerikán kívülre is tekinteni. Az egyszerűség kedvéért haladjunk ábécé szerint!

1. Byzantium 

Rendezte: Neil Jordan

byzantium_hun_post.jpgHa egyszer arra vetemednék, hogy vámpíros toplistát rakjak össze, akkor Jordan leghíresebb műve, az Interjú a vámpírral biztos benne lenne és úgy érzem, hogy sok olvasónk elismerően bólogatna. Éppen ezért biztos sokan várták ezt az újabb, vámpírokról szóló, romantikus felhangú darabját. Ennek ellenére valahogy elveszett a ködben, bevallom én is majdnem megfeledkeztem róla. Pedig milyen kár lett volna!

A film igyekszik ötvözni a klasszikus vámpírfilmes elemeket új ötletek bedobásával és próbál igazodni a trendekhez. No nem akciójelenetekre kell gondolni, hanem inkább arra, hogy a két főszereplő halhatatlan lénynek érzéseket adjon. Az anyuka 200 év alatt valamiért nem tudott kitanulni semmiféle szakmát és megrekedt a prostitúcióban. A 16 éves testben megrekedt lánya pedig érthető módon emiatt rendkívül frusztrált, de az még inkább aggasztja, hogy egész életében titkolóznia kell. Így jobb híján történetét szó szerint a szélnek ereszti, míly költői! 

Romantikát említettem? Igen, akad egy szerelmi szál, nem meglepő módon a lány és egy leukémiás fiú között. Amivel nekem az a bajom, hogy hiába a zsenge test, a csajszi akkor is több, mint 200 éves! Ugyan miért rekedt volna meg szellemileg ennyire? Miért vonzaná egy tinédzser? Szerintem ez így kissé bizarr...

A film története szépen felépített, és jók az idősíkban történő ugrálások is (bár a harmadik szint már kissé furán hatott). A képek pedig gyönyörűek. A véres vízesés látványa meg valami elképesztő.

Azonban hiába a fennköltség, a költőiség, mégis kissé felszínesre sikeredett. Mármint nagyon sok részletet nem dolgoztak ki. A "testvériségről" voltaképpen nem tudtunk meg semmit se, ahogy az üldözőikről is jobb lett volna további részleteket megismernünk. További hiba, hogy a vérszívások nyomait sose tüntetik el és nekem ne mondja senki, hogy ennyi idő elteltével egy árva nyomozónak, újságírónak sem tűnt fel! Ehhez kapcsolódóan ötletes volt az az újítás, hogy szemfogak helyett a hüvelykujj megnyúlt körmével öltek. Ellenben mezei kényelemnek fogtam fel, hogy kizárták a napfény ártó hatását. Mert így már nem is olyan rossz a vámpírlét...

Persze minden apró kukacoskodásom ellenére azért maga a film egészen magával ragadó. Hangulatilag a svéd Engedj be!-hez tudnám hasonlítani, természetesen azért minőségileg azt a szintet nem éri el. Ó, egyébként ír-angol-amerikai koprodukciós alkotás.

 

2. Contracted

 

Rendezte: Eric England

contracted-poster.jpgKorábban már volt róla szó és azóta többen is kértétek tőlem, hogy írjak róla. Nem alaptalanul, ugyanis egy elég egyedi darabról beszélünk.

Igazi, klasszikus bio-horror, ami remekül viszi tovább a cronenbergi örökséget. A történet valóban annyi, amit már korábban is írtunk: egy leszbit egy buli után megerőszakolnak, majd megbetegedik, mondhatni el kezd szétesni.

Igazán hátborzongató és drámai, ahogy a szerencsétlen állapota napról napra egyre rosszabbá válik. Vérzés, bevérzett szemek, leeső körmök, hajhullás és miegymás. Ezzel párhuzamosan az élete is szétesik: oda a szerelme, a munkája és a hobbija is. Igazi dráma is lehetne, csak a legnagyobb baj magával a főszereplővel van: egyáltalán nem szimpatikus. Nem hallgat a tanácsokra, megy a feje után és sokszor kifejezetten bunkó is. Emiatt viszont nehéz együtt érezni vele. Innentől kezdve viszont miért aggódnánk érte?

A megtekintése közben meg végig arra gondoltam, hogy mit akar jelképezni a rothadás? Egyáltalán, jelképez valamit? Ha az utolsó pár percet vesszük (ami egyébként túl hirtelen lezáráshoz vezet), akkor ugyan rájövünk a "poénra", de tényleg csak ennyi lenne? Mert akkor ez az egész kissé súlytalan.

Mindenképpen érdemes megnézni, csak bosszantó, hogy többet is ki lehetett volna hozni ebből a sztoriból. Vagy legalábbis mögöttes tartalommal megtölteni. Mindenesetre ebben látható a filmtörténelem egyik leggusztustalanabb szexjelenete, amit úgy sikerült elérni, hogy igazából nem mutatnak semmit se.

 

3. Go Goa Gone

 

Rendezte: Raj Nidimoru és Krishna D. K.

go-goa-gone-post.jpgAz indiai filmgyártással kapcsolatban eddig tele voltam olyan előítéletekkel, mint pl. hogy ők mást se csinálnak, mint Asylum-kaliberű filmekbe raknak zenés-táncos betéteket. Ellenben ez a mű egész kellemes meglepetést okozott! Így Bollywoodra ezentúl érdemes lesz odafigyelni!

Annyira elüt a "tipikus" indiai filmektől, hogy más szereplőkkel akár amerikainak is lehetne titulálni. Eleve a két főszereplő amolyan Kalandférgek-pótlékok, azaz isznak, drogoznak és minden őrültségben benne vannak. Azonban a nyaralásuk most balul sül és egy zombikkal teli szigeten találják magukat.

A film vicces, de csak amolyan megmosolyogtatóan. Nincsenek térdcsapkodós gegek, pedig tényleg elég sok mindent bevetnek. A párbeszédek fergetegesek, ugyanakkor a debilitást néhol már kissé túlzásba viszik. Érdekes módon azonban annak dacára, hogy állandóan betépnek, nincsenek ebből adódó helyzetkomikumok. Mondhatni kihagyott ziccer.

Az viszont kifejezetten ötletes, hogy mivel a vírus egy új drognak köszönhető, így a zombulás állapota párhuzamba vonható a drogfüggők állapotával. Nagyon jó húzás lenne önmagában, ha a "megoldást" nem szintén drog jelentené... Amúgy meg felvetődött bennem, hogy mégis ki a tököm akarna önszántából egy orosz maffia által szervezett illegális bulin részt venni?

Technikailag is meglepően profi: vannak lassítások és látványos lövöldözések. A zenei aláfestés hangulatos, ami által elmerülhetünk egy kicsit az indiai underground zenei világban is. Összességében nem rossz, de azért nem egy korszakalkotó mű. Mert azért az egzotikumát leszámítva nem sok újat tud felmutatni. Olyan, mint a legtöbb humoros-zombi film. De semmiképpen sem rosszabb.

 

4. Lesson of the Evil / Aku no kyoten

 

Rendezte: Takashi Miike

lesson-of-the-evil.jpgIgen, őt is nagyon vártunk már. Ugyan 2012-es darabról van szó, de most had soroljam ide, hiszen Ázsiából (jelen esetben japánból) nagyon ritkán találkozunk aktuális horrorral.

Kell hozzá türelem. Ez az a fajta alkotás, aminél ha kihagysz öt percet, akkor cseszheted az egészet, mert minden részletre oda kell figyelni. Különösen nehéz követni az első fél órát, ami elsőre összefüggéstelen jelenetek egymásra fűzésének tűnik. Aztán persze kialakul egy érthetőbb, lineáris szál. Ami nevezetesen egy pszichopata tanárról szól. A többi szerintem sejthető.

Tényleg az a baj, hogy túl kell esni az első fél órán, hogy aztán hirtelen magával ragadjon az a bizonyos atmoszféra. Mert addig még csak jelek sincsenek arra, hogy most éppen horrort lát a néző. Aztán ami ezután következik, az nagyon nyomasztó és kissé beteges is. Az utolsó harmad meg egy mészárszék. Elképesztő méretű gyilkolássorozatot nyomnak le a torkunkon, amit nagyon nehéz megemészteni, annak ellenére, hogy klasszikus értelemben vett brutalitást nem tartalmaz.

A zenei aláfestést nagyon eltalálták, főleg a vezérmotívumot, Brecht Koldusoperájának Bicska Maxi dalát. A mai napig kiráz tőle a hideg, ha meghallom.

Nehezen befogadható darab, ahogyan kb. Miike minden munkája az. És bár korántsem tökéletes, mégis sikerült ismét egy igazán kemény, de jó filmet alkotnia. 

 

5. The Seasoning House

 

Rendezte: Paul Hyett

the-Seasoning_House-poster2.jpgEzt is már régóta vártuk. Igazi, minőségi angol horror. Írom ezt úgy, hogy közben valahol a Balkánon játszódik,és minden karakter helyi születésű. Azért nem konkretizálom országra, mert a film sem teszi. Csak nem egy újabb példája a tipikus "kelet-európázásnak"?

A lényeg, hogy egy kényszer-prostituált ház napjait láthatjuk, minden mocskával együtt. Ahogy a nők ágyukhoz vannak kötözve és várják a "vendégeket", vagy ahogy némelyikük durván bántalmazza őket aktus közben. A foglyok tisztán tartásáról és bedrogoztatásukról egy siket-néma fiatal lány gondoskodik, aki szintén nem önakarátából lakik a házban. A főnöknek amolyan kis házi kedvence.

Kegyetlen film, ami nem csak kendőzetlenül mutatja be az ilyen létesítmények mindennapjait, hanem bepillantást enged a dél-szláv háborúba is, ami természetesen szintén nem valami felemelő. Szóval a lesújtó hangulatot sikerült eltalálni.

Csak hát itt is vannak problémák. Egyrészt maga a siket-néma lány fogyatékosságát kissé félvállról veszik. Nagyon sokszor tűnik úgy, mintha nem is lenne semmi baja. Nagyobb probléma, hogy nem igazán szenved ettől az állapottól, sosincs emiatt hátrányban. Ez utóbbi jelenség főleg az utolsó harmadban szembetűnő, amikor egy véres üldözés veszi kezdetét. Ettől függetlenül ez a jelenetsorozata maga módján igazán felemelő.

Azért teljesíti a kötelességét és simán le tud kötni arra a másfél órára. Ráadásul olyan témáról szól, amihez ritkán mernek nyúlni. Mert attól, hogy nem beszélünk róla, ez egy nagyon is létező jelenség.

 

6. You're Next

 

Rendezte: Adam Wingard

youre_next_post2.jpgEz az a film, ami már 2011-ben elkészült, be is mutatták két fesztiválon, aztán szépen elrakták egy kis időre, hogy idén valósággal berobbanjon. Nem túlzok, több külföldi toplistát is végig nézegettem, hogy miket érdemes még megnézni és a You're Next mindegyikben szerepelt. Nem véletlenül, ugyanis ez tényleg egy jól sikerült horror.

A történet rém egyszerű: vidéki nyaralóban egy jó nagy családot megtámadnak ismeretlenek. A maszkoknak és a hangulatnak hála akár egy tunningolt Hívatlanoknak is tűnhet, azonban itt a lelki terror helyett nagyobb hangsúlyt kap a vérengzés. Igazi adrenalin-bomba, irgalmatlan tempót diktál. Ez sajnos azzal együtt is jár, hogy nincs időnk jobban megismerni a karaktereket. Most kivételesen elbírtam volna viselni, ha nagyobb bepillantást nyerünk a család életébe és egymásuk közti viszonyaikba. Mert amit kapunk, az elég harmatos.

Mindezek ellenére nagyon hangulatos és nagyon brutális. Utóbbira a kedvenc példám a turmixgéppel történő agydarálás. Néhol valamiféle morbid Reszkessetek betörőkre emlékeztet, ezt az érzésemet egy konkrét jelenettel is megerősítették. 

Igazi, klasszikus értelemben vett horror. Nincsen cifrázás, csak darálás. Egy slasher, egyszerre három maszkos gyilkossal. Nagy kár, hogy mindkét fordulat kitalálható. Bár tegyük hozzá, hogy csak ezeknek köszönhetően van értelme egyáltalán az egész filmnek.

Igaz, hogy több helyen is bele lehetne kötni, de itt megvolt az a nagybetűs HANGULAT, amit sajnos már ritkán tapasztalhatunk horror esetében. Vélhetően éppen ezért is pontozom felül egy kicsit jobban a kelleténél, de megérdemli.

Ja és igen, erről is írtunk már, sőt a box office eredményét is megtekintettük.

 

Byzantium: 7/10

Contracted: 6/10

Go Goa Gone: 6/10

Lesson of the Evil: 7/10

The Seasoning House: 7/10

You're Next: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr635733292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2014.01.04. 21:52:26

Ötletem nem volt, hogy miket nézzek, most már van :D

Varin 2014.01.05. 00:41:38

Hat film, 6,83-as átlag...
Purgát vagy megerőszakolta éjszaka egy szupermodell vagy beszívott vagy valaki elrabolta és kikínozta belőle az admin adatokat :)

Viccet félretéve, ez a Contracted tényleg szóról szóra olyan, mint írta. Nem tudja az ember hova tenni. Nem rossz, de.... De nem tudom :)

A menüsorból a You're next keltette fel az érdeklődésemet leginkább, szóval így kissé ittas humorral közölhetem: You're next, You're the next!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.05. 08:28:57

a byzantiumot már eddig is terveztem, de most már tuti, hogy megnézem.

Ant Rax 2014.01.05. 08:45:02

A felsoroltak közül két filmet láttam (a többi nem igazán keltette fel az érdeklődésem)A You're Next teljesen korrekt Purga pontozása.A mostani filmfelhozatalhoz képest teljesen jó főleg ,hogy egy kis fekete humort is sikerült belecsempészni a párbeszédekbe.Akinek tetszett merem ajánlani a Truth or Dare igazság vagy kihívás(2012) hasonló témakörbe íródott filmecskét.Ami ott veszt a lendületén ,hogy mire belendülne gyilkosunk sajna egyik alanyunk nyúlcipőt húz és a fincsi kínzásoknak lőttek.A másik aminek a pontozását tökéletesen eltalálta a mester a Go Goa Gone teljesen elvoltam tőle varázsolva amíg meg nem néztem a Londoni zombi vadászokat ami szerintem még a HHH is túl tesz.Ám eme művekkel az a gond ,hogy vagy az elejét vagy a végét húzzák mint a rétestésztát.Erre mondják a kevesebb néha több.

Near93 2014.01.05. 10:31:06

Hmmmm! A Go Goa Gone-n kívül mindegyik felkeltette az érdeklődésemet! :D

Miike visszatérését már én is vártam, bár nem tudom hogy a film mennyire sikerült polgárpukkasztóra. Gondolom annyira nem beteg mint a Visitor Q.

A Contracted nagyon hasonlít egy korábban bemutatott filmre a Thanatomorphose-re, ami már a kritika alapján egy okádék, de lehet hogy ez nem akar olyan saját magát simogató, beképzelt olcsó hulladék lenni.

A You' re the Next-hez hasonló filmek nagyon bejönnek, bár a The Purge kritikán aluli film.

Byzantium. Hmmmmm.... Vámpíros film.. Így 2013-ban már Dunát lehet vele rekeszteni, de talán ez nem lesz szar, mint a többi.

The Seasoning House. Tipikus Európai alkotásnak tűnik, vagyis nagyon elvontnak, lassúnak és kissé művészinek. DE engem érdekel.

Near93 2014.01.05. 10:32:34

Hoppá! 2014-et akartam írni. :D Még új nekem. :D

Ant Rax 2014.01.05. 10:58:50

@Near93: Szerintem nézd csak meg a Go Goa Gone nem fogsz csalódni.Még a legszőrösebb szívű kritikusok is pozizítivan nyilatkoztak róla.Az IMDb pontszáma is 5 felül van.Bár Purga a maffiás és a drog részére tette a hangsúlyt hatalmas poénok vannak benne.Főleg amikor nem tudják eldönteni,hogy akik megtámadták őket vámpírok vagy zombik(film közepe erdős jelenet.)

Syracuse 2014.01.05. 11:50:47

Hát a Byzantium szerintem horrorként nem állja meg jobban a helyét, mint az ominózus Alkonyat, úgyhogy nem lopta be magát vele a rendező a szívembe. Dramaturgiailag viszont ég és föld a két film, ez minőségi alkotás, de akkor sem a klasszikus értelemben vett horror.

Oláh Ferenc 2014.01.05. 12:44:31

Szerintem a Byzantium a tavalyi év egyik legjobban sikerült horrorfilmje.Nagy kár,hogy szinte alig lehetett róla tudomást szerezni,pedig megérdemelt volna egy hatékonyabb promóciót.Szép,melankólikus,kicsit gótikus beütésű/a bizar vámpírráavatás valami fenomenális/.Remélem egyszer viszontláthatjuk DVD-n,nem fog a "a soha ki nem adandó filmek"listájára kerülni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.05. 15:46:08

Neil Jordan eléggé fáradtan dirigálhatta le a Byzantiumot, csakis Gemma Arterton miatt nézhető. Szomorú, hogy kevésbé misztikus és érdekes, mint amilyen lehetett volna és Ronan is csak egyetlen arckifejezést erőltet.

A You're Next nem indul igazán jól, de aztán elkapott a hangulata. 70 %. A főhőscsajnak viszont kiadnám, hogy szedjen magára némi húst:) De inkább ilyenekbe nyomuljon (legutóbb egy cápás filmben volt látható), mint táncikálós művekben, a Step Up egyik részében eléggé szürke volt.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.05. 15:48:46

@Ant Rax: Na, hát lehet, hogy teszek vele egy próbát. Nem kedvelem a bollywoodi filmeket, talán ha kiadnának egy nem indiai verziót. A zenés-táncos betétek csak nyújtják a filmet, hiába szép, meg színes ha el van nyújtva. :)

Ant Rax 2014.01.05. 17:18:15

@koimbra: Szerintem nem fogsz csalódni!
Nagyon király:)

Near93 2014.01.05. 19:18:09

Eddig egyetlen Bollywood-i filmet láttam, a Naina-t (2005), ami egy Szem(!!!!!!) remake. Igen, AZ a SZEM. Ennek következtében semmi változtatás nincs a filmben, hiszen az Indiaai Buddhizmus nem sok mindenben hasonlít a Kanaira, továbbá szarok a színészek, és a CGI(!!!!!!) effektek siralmasak.

Ant Rax 2014.01.05. 19:33:42

@Near93: Szerintem Koimbra csak viccelt evvel a Bollywoodi mi a szösszel.Köze nincs a filmhez.Különben volt idő amikor a koreai filmeket is beskatulyázták most meg mindenki ázsiai film fannak tartja magát.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.05. 20:20:35

@Ant Rax: Volt idő, amikor nagyon szerettem volna indiai műveket nézni, mert tetszetős volt a trailere. De sajnos gyorsan rájöttem, hogy nekem ez nem fekszik. Tényleg örülnék, ha az indiaik gondolnának egy országon kívüli potenciális nézőkre, akik nem bírják ezt a tinci táncit.

Nahvalr 2014.01.05. 23:24:48

You're next comedy kategóriája imdbn tévedés?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.06. 09:25:03

You're Next nekem nem jött be. Azt sem mondom, hogy rossz volt, de 6 pontnál többet nem adnék rá. Valami hiányzott belőle.

Hashim 2014.01.06. 14:59:27

Még csak a Contractedet volt alkalmam végignézni. Meg fogtok kövezni, de nekem bejött. :D Egyszer, vasárnap esti programnak tökéletes.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2014.01.06. 19:46:49

@Nahvalr: ne engem kérdezz, én minden csonokláson röhögök mostanság :D A turmixgépest mondjuk szerintem nem lehet nevetés nélkül kibírni :D De a comedy jelző szerintem tényleg túlzás. Mondjuk a slasherben mindig elfért a poénkodás: Chucky, Freddy, Leprechaun (vagy hogy írják).

@Rossi93: azért volt két lefejezés, véres vízesés, vérszívás, liftaknába esés, torkon szúrás... :P

Werwolf79 2014.01.06. 19:48:47

A You're Next és a The Seasoning House tényleg jól sikerült, a többit sajnos még nem láttam. De a fenti kettőt mindenkinek ajánlom!

purga · http://horrormirror.blog.hu 2014.01.06. 19:52:15

@koimbra: öööö lehet, hogy rosszul fogalmaztam, ebben a filmben pont, hogy nincsenek musical betétek :)

Syracuse 2014.01.07. 12:57:32

@purga: volt, de régen azért a vámpír filmek mást jelentettek :D

Ralome 2014.01.07. 23:15:14

You're Next: "több helyen is bele lehetne kötni" - egyetértek, és sikerült is sajnos, mert a hangulat nálam már a 6 percig elhúzódó picsogós résznél elillant, és akkor voltunk a film harmadánál. Ezért csak 5/10.

alt.end · http://historyofhorror.blog.hu/ 2014.01.08. 14:19:22

Contracted alól ott csúszik ki a talaj, amikor a csaj egész éjjel véreset okád, de eszébe nem jut mentőt hívni, még anyucit is kiküldi a fürdőből hogy ő pedig jól van. Amúgy nekem nagyon bejött a film, de innentől nem tudtam komolyan venni.

Tökibá3 2014.01.08. 16:21:22

Szinte ugyanazt írtad Miike filmjéről, mint én:

ku no kyôten (Lesson of the Evil)

Kizárólag Takashi Miike miatt vagyok türelmes egy film nézése közben, még 1 órán túl is. Az Ôdishonnal megtanított, hogy érdemes várni a csattanóra.
Ez a filmje nem fog bevonulni a filmtörténelembe, de a szokványostól is nagyon messze van. Az utolsó harmad pedig a Mester legszebb pillanatait idézi: egyszerre borzongat, kavar fel, botránkoztat és mosolyogtat meg, olyan zenei aláfestéssel és képi világgal, amit kevesen tudnak. Bicska Maxi odab@sz :)
Ez az ember egy istenverte zseni, egy betegesen cinikus, termékeny mozi-géniusz.

Nahvalr 2014.01.08. 17:42:00

@purga: Most néztem meg szerintem egyáltalán nem vígjátékos, kicsit talán a lezárás. Fekete humor. Én inkább az átok féle filmeken szoktam röhögni :D de azért itt is voltak jó részek.

Near93 2014.01.10. 09:33:04

A Lesson of the evilt tegnap néztem meg. Hát mit ne mondjak. Ha az ember túlrágja magát a közel 3/4 órás wtf felvezetőn, akkor egy kellő mennyiségű brutalitással rendelkező filmet lát.

Kellemes csalódás volt, hogy Miike itt kicsit visszafogta magát. Itt nincsenek hosdzúra nyújtott kínzások(Meghallgatás), és betegesen perverz magánélet (Visitor Q)hanem egy pszichopata, aki gyors halált okoz áldozatainak.

A vége nagyon bosszantott, de a kiírás a stáblista előtt feldobott. Remélem nem csak valami poén akart lenni.

Tökibá 2014.01.10. 15:55:46

@Near93:
Szerintem poén, nem lesz (Spoiler!?) folytatás.
Vagy nem erre gondoltál? :)

Tiger Woods 2014.01.11. 02:25:34

jordan a kilencvenes években nagyon elemében volt, de a lelkesedése sajnos mára igencsak alábbhagyott. szerintem beleunt a szakmába vagy mi...nálam a byzantium egy baráti 6/10, de csak arterton (segge) miatt nem megy 5 alá.

Near93 2014.01.11. 11:33:58

@Tökibá: Arra gondoltam! :D Hát nem tudom, azért a vége sejteti, hogy itt még lehet lesz valami.

Tökibá 2014.01.12. 17:02:37

@Near93:
Miike rettenetesen termékeny, ez alapján van benne valami.
De ezúttal, szerintem csak egy fricska, amit odadobott - leginkább hálivúdnak :)

Near93 2014.01.14. 09:49:49

@Tökibá: Az biztos hogy termékeny. És mint mondtam, úgy is rohadtul üt a film, hogy tulajdonképpen nem mutatta meg Miike a valódi arcát. Tudjuk hogy igen csak nagy túlzásokba tud esni, örültem hogy itt ez nem volt.

Igazából én azt várom, mikor fogja Hollywood felkérni egy nagyobb produkcióra. A sok amcsi dollárból igazi ínyencséget lehet csinálni, de ahhoz az kell hogy a producerek ne korlátozzák őt.


süti beállítások módosítása