Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

A mozis, a direkt lemezes és az ismeretlen vol. 4: A folytatások

2014.01.01. 20:52 - purga

Címkék: folytatás brutál vér szellem nem ajánlom felsorolás slasher valós alap

Ne tévesszen meg senkit a naptár, még a 2013-as évből jöjjön három folytatás! (Megjegyzés: a cikk egy kissé másnapos állapotban íródott.)

1. Insidious - A gonosz háza / Insidious: Chapter 2

Rendezte: James Wan

insidious2_hun-post.jpgAnno kérdeztétek, hogy miért nem írtam róla, amikor még ment a mozikban. Ennek oka prózai: a forgalmazó (az Intercom) még mindig nem vesz tudomást a létezésünkről, így nem kapunk sajtóvetítésre meghívást. Az első rész pedig azért annyira nem tetszett, hogy fizessek a folytatásért, pláne, hogy a rendező másik idei projektjében, a Démonok közöttben személy szerint csalódnom kellett (amiért pedig még fizettem is).

Eleve merészség volt úgy "harcba küldeni" az alkotást, hogy az előzményt a mai napig nem adták ki még csak DVD-n se. A magyar cím meg nettó félrevezetés, kíváncsi vagyok, hogy hányan lepődtek meg, amikor beültek rá és bevillant az angol cím, rajta a baromi nagy kettessel. (Vagy képesek voltak kivágni azt a pár kockát? Akik látták moziban, nyilatkozzanak!)

Na de térjünk rá magára a filmre! Röviden: meglepő módon egész jól sikerült! Sokkal jobb lett elődjénél! Amiket anno felsoroltam hibákat, azokat jórészt kijavítottak. Először is nincs unalmas felvezetés, elejétől a végéig történnek a paranormális jelenségek. Na jó, azért ez is nehezen indul be, és egy ideig én is közömbös fejjel néztem, de a felétől már elkezdtem izgulni! Amúgy arról van szó, hogy a rémisztő furcsaságok ismét feltűntek és apucival sincs minden rendben... 

Tetszett, ahogy ügyesen összekapcsolták az első epizóddal a történéseket, azonban azzal, hogy abszolút ignorálták a röhejes piros fejű démont nem lett teljes az összhatás. Noha tény, hogy anno sokat rontott a jelenléte a filmélményben. Szóval kissé felemásak az érzéseim ezzel a lépéssel kapcsolatban. A dobókockás szellem-kommunikáció viszont hiába ötletes, azért lássuk be, hogy az adott kombinációkba bármit bele lehet magyarázni, vicces (?) is, hogy sose értették félre az eredményeket...

Insidious-Chapter-2-pic.jpg

Az új gonosz kísértetek jók voltak, bár jobban is kidolgozhatták volna a háttérsztorijukat. A vége meg egy kissé zavarosra sikeredett, meg eleve: szellem öl szellemet? He?

Technikailag nagy az előrelépés, noha egyes beállításoknál azért statikus képeket használtam volna "remegő kezű" helyett. Többször is sikerült egész korrekt, ijesztő légkört teremteni. Az is külön öröm, hogy sikerült megtartani a teljes színészgárdát, sose szerettem a kínos cseréket.

Mivel anyagilag abszolút sikeres volt, naná, hogy készül már a harmadik rész!

2. Chucky átka - Curse of Chucky

Rendezte: Don Mancini

Curse-of-Chucky-post.jpgSzánom-bánom, de erről a műről egy nagy "Gyerekjáték-univerzum" poszt keretén belül akartam megemlékezni, csak hát az idő szorít én pedig nem akarom sokáig halasztani azt a bizonyos toplistát. Mert ehhez ugye nem kevesebb, mint öt filmet kellett volna ledarálnom. Természetesen ezt a bejegyzést igyekszem mihamarabb pótolni. Előjáróban annyi, hogy imádom mindegyik epizódot. Ennek következtében kissé elfogult vagyok Chucky-val szemben, ezt nézzétek el nekem. Imádom a humorát, a beszólásait és a kreativitását a gyilkolás terén. Így ezt a filmet vártam, mint a Messiást.

És nem kellett csalódnom! Vagy legalábbis nem annyira. A történet szerint a baba egy idősebb nőhöz és felnőtt, kerekesszékes lányához kerül. Másnap anyuka halott és megjelennek a rokonok. Hogy aztán egyesével meghaljanak. Minek cifrázni?

A legtöbb kritika a Gyerekjáték-filmekkel kapcsolatban az volt, hogy a valóban kissé félelmetesre sikeredett '88-as mű után egyre inkább a humor felé vették az irányt, ami (egyesek szerint legalábbis) nem volt jó irány. Az utolsó két rész meg már konkrétan a paródia határait súrolta (sőt). Így amikor kiderült, hogy a rendező a széria atyja lesz, mindenki egy sokkal komorabb filmet várt - és így is lett. 

Ez a törekvés olyannyira sikeres volt, hogy a film közepéig megvoltam róla győződve, hogy ez igazából egy "második rész remake", az új Texasi láncfűrészeshez hasonlóan. Azonban a végére kiderül, hogy nagyon is folytatásról van szó! Tökéletes illik az elődökhöz, ami számomra nagy megkönnyebbülést jelentett. Azonban félelmetesnek egyáltalán nem mondanám, köszönhetően pl. Chucky ronda CGI fejének is. De legalább a beszólásai megmaradtak! Amikor először megszólalt a saját hangján, azon én röhögtem egy jó öblöset!

curse-of-chucky-pic.jpg

Vannak kifejezetten zseniális húzások, mint amilyen a szabályos orosz rulettezés a patkányméreggel. Továbbá örömteli, hogy a karakterek nem csak hogy érdekesek voltak, de sikerült igazi konfliktusokat is generálni közéjük. Mondjuk eleve dicsérendő egy mozgáskorlátozott karaktert főszerepbe helyezni.

Valahogy azért mégse az igazi. Ez talán betudható annak, hogy most az események nagy része 24 óra alatt történt, így eltűntek a szokásos "de higgyétek el, hogy a babával nincs minden rendben" körök is. Persze más szemszögből nézve örülhetünk, hogy sikerült valami újat is produkálni. Viszont tényleg muszáj volt visszanyúlni a 25 évvel ezelőtti történésekhez? Ráadásul ilyen erőltetetten?

Mindenesetre lehet, hogy felülértékelem, de én nagyon jól szórakoztam rajta. Valamiféle nosztalgikus érzés kerített közben hatalmába. A befejezés meg annyira meglepő, hogy azon is csak tapsikolni tudtam örömömben. Rohadt jó lett, na. 

3. The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia

Rendezte: Tom Elkins

haunting_in_connecticut_2-poster.jpgA két pozitív hangvétel után jöjjön az elkerülhetetlen szitkozódás. Mert eleve EZ NEM FOLYTATÁSA A Kísértetjárás Connecticutbannak!!! Undorító, olcsó, szánalmas marketingfogás egy közepesen sikeres filmnek a nevével eladni egy tucathorrort. Mert ez az.

A film cselekménye természetesen igaz történet alapján készült, mert naná. Ráadásul 1993-ban játszódik, amiről meggyőződésem, hogy hiába történhettek akkor a valóságos események ez csupán egy kényelmes megoldás volt az alkotóktól, hogy ne kelljen bajlódniuk a modern horrorok rákfenéivel a mobiltelefonnal és internettel. Mert ezeket leszámítva a film akár a jelenben is játszódhatna, nincs semmiféle autentikus, a kilencvenes évekhez köthető feelingje. Eleve egy, a mindentől távol eső erdei házba költözik a kis család (jaj de unom már ezt a klisét, vagy már írtam korábban?), ahol persze szellemek élnek. Rabszolgaszellemek. Többek között.

Ami az atmoszférát illeti, azt sikeresen megöli anyuci roppant idegesítő karaktere. Mert az a helyzet, hogy neki, a nővérének, a kislányának is van egy olyan képessége, hogy látják a kísérteteket. Azonban ezt valamiért a mutter nem hajlandó sem tudomásul venni, sem elfogadni és ezzel nem kicsit terrorban tartja a gyermekét. Aki sajnos szintén idegesítő, hiszen sose fogad szót a szüleinek és mindig elkóborol. Egyedül apuka a szimpatikus, de ez azért kevés.

A sötét múlt rejtélye elég hamar kitalálható és nem tud nyújtani semmi olyat, amit eddig nem láttunk volna. De igazából ezzel nyugodtan jellemezhetnénk a teljes játékidőt is. Sablonos, kiszámítható és képtelen a rémisztésre.

Nem is fecsérelnék rá több karaktert, abszolút kihagyható, felejthető. Teljesen felesleges volt leforgatni, pláne ezzel a névvel. A készítők tévedjenek el minél gyakrabban!

Insidious - A gonosz háza: 6/10

Chucky átka: 7/10

The Haunting in Connecticut 2: 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr555720363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Near93 2014.01.01. 23:38:07

A Chuky-val teljesen egyetértek. Azzal is, hogy a nagyon jó első rész után, egyre inkább önmaga paródiája lett a széria.

Ezért lepett meg, hogy ez a rész már nem akar vicces lenni. És tekintve a forgatási körülményeket, miszerint kb egy hónap alatt forgatták le a filmet, kifejezetten jó hangulatot teremtettek. Én speciel örültem annak, hogy itt nincsen az a "de a baba nem normális" jelenetek sokasága, ami már az első részben is fárasztó volt egy idő után.

Azt is jól megoldották, hogy a film hogyan kapcsolódik az előzményekhez. Én azt hittem hogy ez egy reboot akar lenni, és nagyot néztem, amikor kiderült hogy hoppá mégsem. Fordulatokban nagyon jó forgatókönyve van, és e miatt én várom azt a régóta ígért Reboot-ot.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.02. 10:18:10

Az Insidious gyengébb lett az első résznél, a második fele már nem volt igazán jó.

A Chucky franchise nekem cakumpakk kimaradt:)

A Hauntin in...első része szerintem élvezhetetlen volt, a folytatásnak adtam esélyt, de nem jutottam el a végéig.

Befőtt 2014.01.02. 11:58:42

Ha józan leszek írok véleményt! De ezzel a visszakereséssel valamit kéne tenni pl most az I Saw The Devilt-t szerettem volna visszakeresni ,de kb 50 postot kiírt amiben benne vannak ezek szavak közül valamelyik! Ez így nem jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oláh Ferenc 2014.01.02. 12:32:40

Az Insidious folytatása jóval gyengébb,mint az első rész,néhol kifejezetten unalmasnak találtam.Volt benne egy-két pofás jelenet,de összességében ez egy felesleges folytatás,talán majd a harmadik ismét jobb lesz.A Chucky átka tetszett,hangulatos,jó kis darab.A Haunting-nak meg már az első része sem volt nagy valami,a folytatás meg még azt is alulmúlta.

Ralome 2014.01.02. 13:53:32

@Befőtt: ha idézőjelek közé teszed: "I Saw The Devil" - akkor csak két találat lesz.

Ant Rax 2014.01.02. 15:21:45

A legnagyobb kedvencem .Bár most a The Poughkeepsies Tapes is felkerült mellé amihez egy rövid szösszenetet is próbáltam küldeni ,de sajna nem jött össze :(

Ant Rax 2014.01.02. 15:24:28

Mármint a I Saw The Devil

Varin 2014.01.02. 21:19:33

@Ant Rax: Jó a Poughkeepsie Tapes, szerethető :)
De azért van nála jobb Found Footage.

Ant Rax 2014.01.03. 06:51:15

@Varin: Kösz!de a szervezetem nem bír elviselni több úfós,szellemes,és egyéb paranormális filingbe játszódó filmecskét!

Befőtt 2014.01.03. 11:33:51

@Ralome: értem és köszönöm

Befőtt 2014.01.05. 11:46:09

@Ant Rax: nem a koreai bosszú filmre

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2014.01.05. 20:40:28

Nálam
Insidious - A gonosz háza: 8/10
Chucky átka: 3/10
The Haunting in Connecticut 2: 1/10
:)

gabriel666 2014.01.23. 09:47:47

Én most jutottam el az Insidious kettőig, az első rész annyira lanyha fospocsolya volt, hogy csak nehezen bírtam rávenni magam a folytatásra... DE! Ekkora kellemes csalódás már régen ért! Zseniálisan összekötötték az első résszel, annyira kuszának tűn de aztán csak összeállt az egész, le a kalappal. A jump scare-ek is kellő mennyiségben voltak adagolva és néha még feszkót meg hangulatot is képes vot generálni... egyszóval az első rész 4 pont, ez pedig valóban egy 8-ast simán megérdemelne. És itt meg is kéne, hogy álljanak, de természetesen biztos, hogy lesz folyt. köv.


süti beállítások módosítása