Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

A Nagy Texasi Láncfűrészes Poszt

2013.06.22. 15:11 - purga

Címkék: folytatás remake brutál vér kérdőjel 3d kannibál összehasonlítás nem ajánlom felsorolás slasher

Úgy érzem ideje, hogy már róluk is tisztességesen megemlékezzek. Amúgy is hiányoltátok már a "nagyobb projektjeimet". Tessék.

Figyelem! Mivel folytatásokról, egymásra épülésekről beszélhetünk, így óhatatlanul is spoilerezni fogok. Másrészről viszont az ilyen kaliberű művekről nem igazán beszélhetünk nagy fordulatokról...

Háttérzenének a magyar psychobilly-t játszó Yellow Spots egy korai slágerét ajánlanám.

1. A texasi láncfűrészes mészárlás  - The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Rendezte: Tobe Hooper

texas_chainsaw_massacre_1974_poster.jpgAz igazi klasszikus, ami örökre beírta magát a horror képzeletbeli történelemkönyvébe. A történet annyira jól ismert, hogy azt csak nagy vonalakban ismertetném. Mert már úgyis látta mindenki. Ugye?! (Tessék sürgősen pótolni, kukoricán térdepelve természetesen.)

Egy öt fős baráti társaság elmegy egyikük rokonának az üresen álló házába, hogy bulizzanak egy jót. A helyszín Texas és durván nagy a forróság. Útközben felvesznek egy stoppost, akiről kiderül, hogy kissé beteg. Ki is dobják. Megérkezvén a házhoz, feltűnik egy másik, szintén elhagyatottnak tűnő épület. Csak hogy az rohadtul nem az. Hanem egy belterjes kannibál család lakja. A többi ismert, a srácok szép sorjában elhunynak.

Könyvet lehetne írni a filmről és annak készülésének körülményeiről. Baromi minimális költségvetésből dolgoztak, ami csak néhol tűnhet fel. Az is közismert, hogy a történet hátterét Ed Gein élete adta. Ő volt az inspiráció ahhoz, hogy létrejöhessen egy olyan háztartás, ami hullákból és csontokból szépítgette magát. Ezzel kapcsolatban kitűnő munkát végeztek, a rothadás szaga még ennyi év után is érződik a képernyőn keresztül. Érdemes odafigyelni minden apró részletre: csirke kalitkában? Beteg.

A fiatalok közül egyedül a kerekessrác karaktere a kiemelkedő. Érezni szegénynek a fájdalmát, ami nem csak a mozgáskorlátozottságából ered, hanem a magányából is. Elvégre ő az "ötödik kerék". Hisztérikus dühe magáért beszél.

A másik oldalon pedig ott van a Család. A Sawyerék (érted: SAW-yer, haha). A szakács a legnagyobb arc, nála talán csak az aszalódott nagypapi a "viccesebb". Akiről egyébként nehéz eldönteni, hogy él-e még egyáltalán. Ez is zseniális húzás. Az említett stoppos kissé idegesítő, ugyanakkor a hallgatag Bőrpofa jelenléte helyrebillenti az egyensúlyt.

texas-chain-saw-massacre-1974-pic.jpg

Bár maga a végeredmény, a hatás kortalan, azért mai szemmel feltűnnek gyermeteg hibái. Egyrészt túl gyorsan és hirtelen halnak meg a szereplők. Kissé ellentmondásos alapon szegény Hooper direkt csinálta vérszegényre, hogy a film ne kapja meg a legszigorúbb besorolást (az ugye kevesebb mozivetítést eredményez). Nem jött össze. Viszont így is baromi sikeres lett és jó sok pénzt hozott a stúdiónak. Igen, a szerencsétlen stáb egy vasat se látott a milliókból...

Aztán akadnak olyan logikátlanságok, hogy a végén a kamionos miért száll ki a járműből, miért nem hajt egyszerűen tovább? Illetve maga a film első fele eléggé lassú, vánszorgós, hiába dobnak be időnként 1-2 hatásvadász elemet. Ettől függetlenül a vacsorai jelenet überel minden más horrorfilmes pillanatot.

Lehetne még mit írni, a társadalmi kritikájáról például, ami kiélezi a vidék-nagyváros konfliktust, illetve a mélyben rejtőző Észak-Dél ellentéteket. Még sorolhatnám, de úgy érzem felesleges. Bármiféle sebet is ejtett rajta az idő vas foga, attól még egy kihagyhatatlan, tiszteletre méltó darab maradt. Epic.

2. A texasi láncfűrészes mészárlás 2: Halálbarlang - The Texas Chain Saw Massacre 2 (1986)

Rendezte: Tobe Hooper

texas-chainsaw-massacre-2-post.jpg12 év hosszú idő. Hooper nem is tétlenkedett, sorban gyártotta a felemásra sikeredett filmeket - maximálisan kiemelkedik a mezőnyből a Poltergeist - Kopogó szellem. (Ellenpéldaként meg ugye ott van az Eaten Alive.) Mindentől függetlenül legsikeresebb műve a jó öreg láncfűrészes maradt, ami hatalmas rajongótáborra tett szert. Úgy érzem sikerült őket jól szemen köpni ezzel a fércművel.

Ugyan mentségül azt szokta nyilatkozni, hogy erről is a stúdió emberei tehetnek, akik voltaképpen nem engedték be a rendezőt a vágószobába, sőt egyes jeleneteket nélküle vettek fel! Azonban hiába próbálunk vajszívűek lenni ezekkel az információkkal a zsebünkben, a látottak önmagukért beszélnek. Itt valamit nagyon elszúrt.

Már maga a kezdés kicsapja a biztosítékot: két hülye gyerek száguldozik a texasi utakon, közben betelefonálnak a helyi rádióba és zaklatják a rádiós hölgyet. A vonalat meg nem tudják szétkapcsolni!!! Ezt mégis kivel akarják elhitetni?! Nonszensz! Mindenesetre így sikerül hangfelvétel formájában azt, ahogy menet közben Sawyerék elkapják őket. A rendőrség valamiért nem veszi komolyan a gyilkosságot (?!), csak egy megszállott nyomozó cowboy (Dennis Hopper, te két Oscar-díjra jelölt legenda mi a francot kerestél itt?!) kezd el kutatni. De őt is csak a bosszú vezérli.

Aztán a Csalás rátör a rádióállomásra, aminek a vége az lesz, hogy megismétlődik az ominózus vacsora. Illetve annak egy gyengébb utánérzése, paródiája.

Sok változás történt. A gyilkosaink kénytelenek voltak egy elhagyott barlangba menekülni. Előkerül egy vietnami veterán, fémkobakos, retardált rokon is. Aki már-már frusztrálóan irritáló. A többiek (beleértve a sokkal aktívabb nagypapit!!) maradtak. Igaz, Bőrpofa érettebb lett, egy kvázi nagyra nőtt kamasz, akinek most bimbódzik a szexualitása, így beleszeret aktuális hősnőnkbe. A láncfűrészből fétis tárgy lesz, és egyfajta bizarr fallikus szimbólum - az ezzel kapcsolatos jelenet akasztotta ki sokaknál a biztosítékot, manapság csak legyintünk rá.

texas-chainsaw-massacre-2-pic.jpg

Nehéz megfogalmazni, hogy mitől is lett olyan szar. Talán a túl sok morbid poénkodástól, melyek egyáltalán nem humorosak, csak fárasztóak. Hopper karaktere egy kész karikatúra, vélhetően forgatáskor szétcsapatta magát és azt se tudta, hogy hol van. A forgatókönyv ementáli méretű lyukakkal küszködik és borzalmas dialógusokkal. Egyetlen üdítő kivétel, amikor elhangzik az ominózus "a fűrész, az család" mondat. Ebben benne van minden, ami a szériát jellemezni tudja.

Hiába a milliós büdzsé, abszolút nem érezni - maximum a már említett színészóriás jelenlétében. Pedig a maszkmesteri munkáért maga Tomi Savini volt a felelős! Őszintén szólva az se nagyon látszik...

Ha tetszett a nagy előd, és ezt még nem láttad, akkor inkább meg ne nézd! Olyan illúzióromboló, mint a női fing: tudjuk, hogy létezik, de jobb nem gondolni rá.

3. Bőrpofa: A texasi láncfűrészes mészárlás III. - Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III. (1990)

Rendezte: Jeff Burr

the-texas-chainsaw-massacre-3-poster.jpgMivel a bőrmaszkos, láncfűrészes  karakter továbbra is eladható volt, így ezúttal csak négy évet kellett várni egy újabb folytatásra, ezúttal teljesen új gárdával. Ami jót is tett a szériának, ugyanis bár ez sem lett hibátlan, de messze nem nézhetetlen, mint a legutóbbi próbálkozás.

Ismét rossz útra (szó szerint) tévelyedett fiatalokat láthatunk, egy testvérpárt. Akik látogatást tehetnek a pokolban, egy teljesen megújult Családban.

Jól ráéreztek a készítők, hogy nem érdemes bolygatni a múltat, így voltaképpen csak a címszereplőt tartották meg, meg a jó öreg (halott?) nagyapácskát. Melléjük egy nagyon vegyes, ugyanakkor borzasztóan jól összerakott famíliát sikerült kiépíteni. Van itt ártatlan szemű szőke copfos kislány, gégemikrofonos anyuka, fémkarú fiú, perverz fiú és a jóképű. A köztük lévő interakciók fenomenálisak, tényleg úgy működnek mint egy igazi család. Akik embereket esznek.

Tetszett a rengeteg tiszteletteljes pillanat: az elgázolt tatu egyértelmű jelzés, ahogyan a benzinkút neve is. Meg persze sok egyéb apróság.

Sajnos hiába készült vágott és vágatlan verzió, utóbbi sem tartalmaz túl sok plusz elemet. Mondhatni ezúttal sem erőltették meg magukat túlságosan vérengzés terén. Ugyanakkor hiába a Család újra definiálása, lényeges újdonságokat nem találni. A képlet nem igazán változott. Persze ez lehetne akár pozitívum is, de ennyi év távlatából azért elő lehetett volna rukkolni valami eredetibbel is.

A színészekre nem lehet panasz. Az igazi meglepetés az azóta Oscar-díjas Viggo Mortensen (Gyűrűk ura-trilógia) és a horror-kultarc Ken Foree, aki azóta Rob Zombie filmjeinek a kabalája.

A kivitelezés nem rossz, noha a sötét erdős jelenetekből túl sok van a kelleténél. Szegény rendezőnek meg sose jött össze a kiugrás, megmaradt a B-horroroknál és a folytatásoknál, illetve ezek kombinációinál (Mostohaapa 2, Gyilkos bábok 4-5, Pumpkinhead II.)

Egynek elmegy. Legalábbis arra pont elég, hogy felejtesse a borzalmas második részt.

4. A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér - The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1994)

Rendezte: Kim Henkel

return-of-the-texas-chainsaw-massacre-poster.jpgMivel a harmadik rész sem okozott osztatlan sikert így a legújabb verzió még jobban újraértelmezte a legendát. Bizonyos szempontból jó tett neki, viszont olyan otromba változtatásokon is átesett, ami milliók szívét törte össze. Nem véletlen, hogy ez volt a széria záróakkordja és innentől kezdve már jóformán csak remake-ekről beszélhetünk.

A kezdés az erős vakukkal jó pont (elegáns tisztelgés), csak aztán az aktuális négy tinédzserünk hihetetlenül siralmas körülmények között esnek csapdába. Konkrétan egy féltékenységi rohamban a kis ribanc (öndefiníció) el kezd vadul száguldozni a középiskolától egészen a kietlen erdőbe. Aztán persze lerobbannak és tudjuk, hogy ki fog jönni segíteni...

A Család megőrizte ezúttal is Bőrpofát és az aszalódott aggastyánt - utóbbiról miért nincs több megemlékezés amúgy? Aztán ott van a dögös nő, kinek köszönhetjük a széria egyetlen csöcsvillantását is (ez is milyen már...), és egy balfasz idézeteket ismételgető okostóni. Illetve a kötelező "azóta már sztár lett és nem hinnénk el neki ezt a szerepet" Matthew McConaughey is, ki legutóbb a Gyilkos Joe-val ismét megtalálta gyökereit. Szerepe szerint agresszív és elborult, meglepően jól áll neki. Még ha nem kicsit túl is játssza. Az ifjak között pedig látható "meg nem mondanád, hogy ez ő" Renée Zellweger, aki azóta ugye a Védtelen gyermekkel nosztalgiázott egy sort.

Bár sikerül még párszor emlékeztetni minket a Nagy Elődre (húskampóra akasztás pl.), de alaposan földig rombolta a kultusz tartó pillérjeit. Egyrészt nem emberhúst esznek, hanem pizzát! WTF?! Ebből következik, hogy a gyilkosságoknál sem az ételszerzés a motivációs erő, hanem valami egészen más.. de azt hagyjuk, mert akkora baromság, hogy agyhúgykövet okoz.

return-of-the-texas-chainsaw-massacre-pic.jpg

A harmadik változás pedig maga Bőrpofa. Nos, belőle egy transzformerszt transzvesztitát csináltak. Igen, elsőre én is hánytam a gondolattól. De aztán ráeszmélten, hogy ez mekkora ötlet! Ugyanis végre magyarázatot kapunk anti-hősünk bőrmaszk mániájára! Ugyanis így szeretne nő lenni! Ez pedig, a maga nemében egy kurva jó húzás, dacára is a bizarr harisnyáknak, rúzsos szájnak. Végre egy merész, mégsem a valóságtól elrugaszkodott újítás!

Sajnos azonban ez kevés a boldogsághoz, ugyanis ettől még a film elég gyenge. Forgatókönyvi hiányosságok itt is vannak (az egyik szereplőről megfeledkeznek, egy másik teleportál). Illetve az is gáz, hogy többet tudunk meg a halálra ítélt karakterekről, mint a "last girlről"... Meg eleve, kiveszett belőle az a bizonyos atmoszféra, ami az eddigiekben úgy-ahogy működött. Utóbbi azért is szomorú, mert a rendező részt vett az első rész megírásában is.

Érdekesség gyanánt szerintem egyszer mindenképp érdemes rászánni magatokat.

5. A texasi láncfűrészes - The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Rendezte: Marcus Nispel

texas_chainsaw_massacre_2003_movie_poster.jpgKözel tíz év kellett, hogy az emberek már csak a jóra emlékezzenek vissza. Mivel már semmi értelme nem volt egy újabb "folytatásnak", így célszerűbb volt újraforgatni az egészet. Milyen jól tették! Ezzel ugyanis megszületett a franchise legjobb epizódja. Igen, nem tévedés, jobb, mint az eredeti. Tudom, "szentségtörés", de bátran vállalom. Nem hiába került be anno a szerkesztőség 10 kedvence közé...

A történet váza érthetően ugyanaz. Csak épp sikerült a vérfrissítés. A stoppos nem egy pszichopata, hanem egy megtört kislány, aki szépen fejbe lövi magát. A kiérkező rendőrről meg kiderül, hogy egy szadista állat. Ja és persze a Család tagja. Amelyik szerteágazóbb, de jobban kiéleződik a hierarchikus rendszer.  Az aktuális "nagyapó" meg szépen megfiatalodott.

A kor szelleméhez híven sokkal pörgősebb, akciódúsabb, brutálisabb. Utóbbiba sikerült drámai felhangot is kölcsönözni - a hölgyek közül hánynak párásodott be a szeme a jegygyűrű láttán? Illetve végre kerek-perec megmondják, amit eddig csak sejthettünk, hogy Bőrpofa feje ocsmány és ezért takargatja magát maszkokkal. Egyértelmű és a maga módján logikus is.

A narancssárgás színezés jól áll a filmnek, rásegít a hőség érzékeltetésére. Igazából a kivitelezés terén se lehet panaszunk. Sajnos a tempója miatt nem sikerült visszahozni azt a bizonyos családi atmoszférát, amit elvárnánk. Nem hagy időt a feszültségkeltésre, a film második fele igazából végig üldözősdi.

Természetesen nincs TLM film aktuális sztár nélkül, a mostanit Jessica Biel képviseli (A mágus, Az emlékmás remake, The Tall Man). Egyébként a többiekre se lehet panasz, sőt, a seriff a maga módján kifejezetten szórakoztató.

Később a rendező és a producer Michael Bay megpróbálkozott a Péntek 13 remake-el is, de az már messze nem érte el ezt a szintet.

Ez is egy kötelező darab.

6. A texasi láncfűrészes: A kezdet - The Texas Chainsaw Massacre (2006)

Rendezte: Jonathan Liebesman

Hoppá! Erről már volt korábban szó! Előjáróban annyit, hogy a Nagy Csalódások kategóriába került...

7. A texasi láncfűrészes: Az örökség - Texas Chainsaw 3D (2013)

Rendezte: John Luessenhop

texas-chainsaw-3d-post.jpgAnno megjósoltam, hogy legrosszabb esetben direkt DVD-n jön hazánkba. Így is lett, aminek inkább csak örüljünk. Mert ugyan én vagyok az árral szemben úszó ember, aki képes a közutálatnak örvendő darabokat dicsérni, de most el kell ismernem, hogy ez szar lett.

A film az elején gyorsan összefoglalja egy montázs keretében az eredeti klasszikust, azzal a céllal, hogy belője magát térben is időben. Ugyanis ez akar lenni "A" folytatás, ami jó ötlet, hiszen Hooperé kukába való. Ez az egész addig működik, amíg nem szembesülünk rögtön a faszságok tömkelegével. Hogy lett hirtelen tíz fős a Sawyer család?! Hogy lehetett a '70-es évek Texasjában egy fekete a seriff?! Miért lenne lincshangulat egy a helyiek számára teljesen érdektelen picsa miatt? (Akivel egyébként mi a rák történt?)

Az egyetlen túlélője (háhá, nem is) a bosszúnak egy kisbaba, akit egy redneck pár nevel fel. A lány azóta felnőtt és megtudja egy örökség lévén, hogy sutyiban adoptálták. Barátaival elmennek meglesni a viskót, ami egyébként egy gazdagon felszerelt palota. Pincéjében a még élő (!) Bőrpofával. Aki természetesen kövér, kopaszodik és a vörös flanel ingével a Mikulást idéző meg. Bőrmaszkkal. Baromi röhejes, ahogy kinéz. Vagy inkább siralmas.

Az áldozatul elhulló fiatalok egyébként annyira érdektelenek, hogy még be se kategorizálhatóak. Ennél direktebben ráírni a szereplőkre, hogy "ágyútöltelék" én még slasherben nem pipáltam. Azonban a hangsúly most nem is a szokásos üldözéseken, hanem 100%-ban a főhősnőnkön, aki elég érdekes átalakulásokon megy át. Annyira, hogy az kihat a cselekményvezetésre és egész meglepő fordulatokat is vesz. A lezárás kissé ambivalens érzéseket keltett bennem, egyszerűen nem tudom hova tenni. Mert újítónak újít, de attól még nehezen emészthető meg.

Texas_Chainsaw_3D_pic.jpg

Véresnek elég véres, de csak valamiféle elvárt szintet tud teljesíteni. Kreativitás ilyen téren nuku. A tiszteletadásból ezúttal is van dögivel, csak épp ezzel meg átcsúsztak az út túloldalára. Egyszerűen túl sok van belőle, a végére már kifejezetten fárasztott. Cserébe a sajátos bőrmaszk felhelyezés kifejezetten tetszett.

Nagyon sablonos, csalódást keltő. Ezért kár volt hét évet várni... Most lehet megint kezdeni előröl, de inkább hagyni kéne már megpihenni a franchiset, túl sokan gyalázták már meg szegényt.

A Fűrész easter egg meg jópofa volt, már ha annak szánták.

Abba meg belegondolni is rossz, hogy mennyire kiábrándító élmény lehetett 3D-ben...

A texasi láncfűrészes mészárlás: 7/10

A texasi láncfűrészes mészárlás 2: Halálbarlang: 3/10

Bőrpofa: A texasi láncfűrészes mészárlás III.: 6/10

A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér: 5/10

A texasi láncfűrészes: 8/10

A texasi láncfűrészes: Az örökség: 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr605373178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horror018 2013.06.22. 17:51:57

A mostani műhős még hozzátenném, hogy kicsit időzavarban voltak a készítők elvégre ha a csaj szüleit 1974-ben ölték meg legalább 38 évesnek kéne lennie, a filmben meg volt vagy 25, és az érintőképes telók jelzik, hogy bőven a mostani "korszakban" készült az alkotás. Valamint (SPOILER):

Az, hogy a végén a seriff elengedi a bőrpofát, aki kinyírt vagy tucat embert eddig, és valószínűleg fog is, hát ku nagy baromság.

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2013.06.22. 17:52:20

A harmadik rész DVD-n van meg, ott extraként elmesélik, hogy szegény rendező nem így akarta megcsinálni a filmet, csak a "fejesek" teljesen gúzsba kötötték a kezét. Pl. nem engedték neki, hogy megölje a négert a sztori során, ezért került elő pár karcolással a fején azután, hogy gyakorlatilag Bőrpofa felaprította.

judisz 2013.06.22. 20:25:34

Ha jól emlékszem a 3D-s mészárlásban nem Tomi volt hanem valami rokona...vicc az egész.
Egyébként szerintem is jobb a 2003-as,mint az eredeti

Logent 2013.06.23. 09:55:13

Jó kis poszt! nem lesz egy ilyen jellegű írás a Rémálom az elm utcában filmről? Örülnék neki :)

wolfcreek67 2013.06.23. 10:19:17

Az első Texasi az egyik legnagyobb horrorklasszikus,amit még a mai napig előszeretettel másolnak,simán megérdemli a 10 pontot.A folytatások már nem sokat érnek,a remake és a Kezdet viszont nagyon jól sikerültek,főleg a Kezdet-nálam a második legjobb Texasi film.
"Később a rendező és a producer Michael Bay megpróbálkozott a Péntek 13 remake-el is, de az már messze nem érte el ezt a szintet."-pedig szerintem simán elérte,sőt.

homerkaro 2013.06.23. 10:53:54

A 2013-as nálam simán 6-7 pont, már csak a csaj miatt is. Kb 100-szor lettem szerelmes a film alatt.:D

purga · http://horrormirror.blog.hu 2013.06.23. 13:25:34

@Herschmi: igen, ezért is van a DVD-n egy alternatív befejezés, amiben a fickó nem éli túl, az nekem jobban is tetszett. Mindenesetre ez valami átok lehet a filmnél, hogy az aktuális stúdió mindig beleszól.

@Logent: lesz majd egyszer biztosan, de tuti, hogy nem a közeljövőben:)

Befőtt 2013.06.24. 21:45:09

illúzióromboló, mint a női fing: tudjuk, hogy létezik, de jobb nem gondolni rá. komoly szöveg tetszik:))) amugy én szeretem a második részt a régi videótékás dolgok jutnak eszembe róla! ja mint mondtam párszor a remake-ket gyülölöm tehát az új sem érdekel

Sentry · http://sentryd.wordpress.com/ 2013.06.24. 23:06:16

Abszolút jókor jött ez a post, épp múlthéten cuccoltam fel az összes részt a gépre végignézés céljából. Az újon kívül a többin már túl vagyok. Nálam az eredeti első rész magasan vezet. Bizsergetően zseniális, talán a legjobb hetvenes évekbeli film, amit valaha láttam. A 2-3-4. rész nekem eléggé trash fílinget ad be, és én rajongok a trashfilmekért szóval ezek is bejöttek. A 2003-as szintén jó, bár közel sem annyira, mint az első. Egy szimpla horror lett, nem ad katarzisélményt, csak szimplán egy jó estét. Kezdet szintén, bónusz néhány unalmas és elcsépelt jelenet. Aztán ma estére jönne az örökség, ha nem kéne hajnal négykor kelnem, de majd valamikor a héten megejtem.

vikoca 2013.06.25. 13:21:49

Azért ez az Ed Gein is "csak" olyan filmekhez adott még ihletet mint a Psycho vagy a Bárányok hallgatnak. Én múltkor pont a Bates Motel kapcsán jutottam el hozzá. A Wikipédiás cikkben meg a Crimes részen belül az, hogy miket találtak a házában... hát az OMFG :)

Czajo 2013.06.26. 08:23:17

Nagyon jó ez a poszt, hogy minden össze van foglalva egy helyen. Bevallom én eddig még csak az 1. és az 5,6,7. részt láttam, de majd bepótolom a többit is. Egyébként még új vagyok, csak ma regisztráltam, de már hónapok óta olvasgatom a posztokat és nagyon tetszik az oldal!!!

gabriel666 2013.06.26. 12:17:16

Tényleg nagyon király poszt :) Bár bevallom töredelmesen, hogy én csak az új részeket láttam, de azok tetszettek. Főleg a 2003-as első remake. Jó volt a hangulata, voltak nagyon beteg részek is benne, szóval olyan, amilyennek kell lenni egy ilyen filmnek. Az összes többi régi klasszikusra is ráférne egy hasonló újragondolás, mert akármennyire klasszikusok, már eljárt felettük az idő. Remélem az Evil Dead remake is hasonlóan jól fog sikerülni :D

lecsapok 2013.07.02. 17:00:29

@gabriel666: az evil dead remake nagyon jó lett szerintem!

gabriel666 2013.07.04. 22:42:10

@lecsapok: megnéztem... szerinted ez nagyon jó?? Szerintem kibeb@szott jó lett :D pedig volt egy képzeletbeli mérce meg elvárás részemről, de simán megugrotta, sőt... :D Purga, mikor lesz róla kritika?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2013.07.05. 08:10:19

@gabriel666: lesz róla kritika, még nem néztem meg.

Petrovac 2013.09.21. 11:02:07

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!
A Texasi láncfûrészes mészárlás (1974)

- Hány perces a vágatlan verzió?
(valahol 88 percet írnak,de a 80 perces verzióra is UNCUT van írva!)
Minden segítséget nagyon megköszönök!!!!!!

Üdv,
Petrovác Laci

Tiger Woods 2014.08.17. 14:56:48

akkor én is:

texasi 1 - 5/5
texasi 2 - 4/5
texasi 3 - 3/5
texasi 4 - wtf/5
texasi 5 - 2/5
kezdetek - 1.5/5

az ökörséget nem láttam, de nem győztetek meg róla, hogy pótoljam :)


süti beállítások módosítása