Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Mesék a kriptából film vs. Mesék a kriptából film

2013.02.22. 17:05 - purga

Címkék: brutál poén vér ördög kérdőjel vámpír vs összehasonlítás

Ahogyan azt anno lizardking kolléga kifejtette, eredetileg három film készült a sorozatnak köszönhetően, de a harmadikhoz még nem volt szerencsém és gyanítom az olvasók többségének sem. Már ha persze az első 1972-est nem számoljuk, ami ugye a képregényen alapszik. Lássuk, hogy hogy sikerültek!

Mesék a kriptából: Démon lovag - Tales from the Crypt: Demon Knight (1995)

Rendezte: Ernest R. Dickenson

tftc-demon-knight-post.jpgA nyitány a sorozat intrójával kezdődik, nehogy elfelejtsük, hogy mit nézünk. Aztán folytatódik egy vicces-csöcsös jelenettel, benne a jó öreg Kriptaőrrel. Végül csak elkezdődik maga a film is. 

A főszereplő egy rejtélyes fickó (William Sadler - Az Ember, Aki Mindhárom Darabont-féle King Filmben Szerepelt), kit egy izgága vigyori üldöz (Billy Zane - A fantom, Titanic, A szobatárs). Egy bizonyos kulcsra fáj a foga.

Hogy a lényegre térjek, hősünk bemenekül egy templomból átalakított motelbe, majd a kulcs segítségével ."védőfalat" varázsol, hogy se üldözője, se annak démon katonái ne tudjanak belépni. Ráadásul elég a hajnalt kivárniuk és vége az egésznek. Amolyan easy mód egy képzeletbeli Alkonyattól pirkadatig játékban. Persze, ha ilyen egyszerű lenne, akkor ez még egy tisztességes sorozatepizódot sem rakna ki, nem hogy másfél órát.

Mert túl azon, hogy a többi szereplő közt akad egy ultra-seggfej (az Oscar-díjra jelölt Thomas Haden Church - Kerülőutak, Pókember 3, Gyilkos Joe), kire még egy taknyos zsebkendőt sem mernék bízni, magának a "fődémonnak" is akadnak aljas trükkjei. Képes távolról magához édesgetnie a gyengébb jellemeket, majd "démonizálni" őket. A kivitelezésük egész pofás nem mellesleg.

Nehéz bármit is írni erről a filmről. Maga a kerettörténet már akkoriban sem volt újdonság (most így hirtelen a Rémecskék ugrott be). A karakterek ugyan változatosak, van itt minden kötelező elem: vén piás, buta zsaru, feka    nagyasszony stb. Valahogy mégsem működik úgy igazán. Talán mert az említett seggfej figurája túlságosan is rányomja a filmre a bélyegét. Igazi tenyérbemászó alak, minden egyes jelenetében kinyílt a bicska a zsebemben.

tftc-demon-knight-pic.jpg

A legnagyobb gond azonban a két főszereplővel van. A "jó" totál érdektelenre sikerült. Hiába izgatják az ember fantáziáját a múltjával kapcsolatban, mert amúgy végig csak zsörtölődni tud. Nincsenek vicces egysorosai sem. A "rossz" meg egyszerűen kínos úgy ahogy van. Az ő feladata lenne a feszültség oldása, azaz a poénok gyártása, csak éppen ez nem működik (lehet, hogy a szinkron a hibás?). Tudjátok, az a fajta fickó, aki röhögcsélve mondja a baromságait, hogy mindenki értse, hogy ő most vicces, pedig kurvára nem az. Mindenki ismer ilyen alakokat. Nagyon fárasztó... Ráadásul jellemtelen is.

Az tény, hogy jó pörgős. Nincsenek lelkizések se, pedig van erre potenciális hősnő (Jada Pinkett Smith - Szimatnak szemét, szemétnek szimat, Mátrix 2-3, Sikoly 2). Azt is elismerem, hogy kellőképpen véres: van végtag amputáció és szétrobbantott fej is. De mégsem az igazi. Poénból kevés van, feszültségből meg még annyi se. A rengeteg bakira meg nem térnék ki. Talán csak annyira, hogy érzésem szerint egy fél tucat kézigránát nagyobbat robbanna...

Egyszer simán nézhető, de ne legyenek nagy elvárásaitok.

A rendező egyébként ismert lehet a '90-es évek VHS akció-klasszikusaiból: Hosszú lé, Golyóálló, Harc a túlélésért. Mostanság pedig nagyon sok Dexter és The Walking Dead epizódot dirigál. 

Mesék a kriptából: Vérbordély - Bordello of Blood (1996)

Rendezte: Gilbert Adler

tftc-bordello-of-blood-post.jpgA Démon lovag ugyan nem volt bukás, de annyira nyereségesnek sem lehetne mondani. Ennyi elég is volt a készítőknek egy gyors "folytatásra". Azonban valamiért már nem erőltették annyira a külsőségeket, így a címből eltűnt a sorozatra utalás és az intrót is kivágták. Szerencsére a formulán nem változtattak, így kezdéskor ismét találkozhatunk a Kriptaőrrel, aki egyébként felidézi bennünk a "csontpókeres" epizódot. Ez nem tudom, hogy tudatos volt, vagy csak mezei ötlettelenség.

Na de jöjjön maga a mese! Kissé zavarban vagyok, mert ugyanebben az évben készült el az Alkonyattól pirkadatig is, mellyel akár "testvérek" is lehetnének. Mindkettőben kurvás vámpírok szívják a férfiak vérét egy adott helyen. Ezt az érzést a végén lévő mészárlás csak még jobban megerősíti.

Azért akad konkrét sztori is. Ami röviden annyi, hogy Katherine (Erika Eleniak - Úszó erőd, Díszkíséret, A massza) felfogad egy magánnyomozót (Dennis Miller - komikus, jóformán saját műsorokat gyárt saját magáról), hogy az találja meg az eltűnt öccsét (Corey Feldman - Az elveszett fiúk, Kincsvadászok, Szörnyecskék). Emberünk meg is találja egy bordélyházban, amit vámpírok üzemeltetnek - stílusosan egy halottas házban. Közben szerepet kap még egy sajátos keresztény közösségi vezető és annak kis segédje (Phil Fondacaro - Troll,  Vérszomjas szörnyecskék 2, Két tojás száz bajt csinál). No és persze a dögös fővámpírnő is.

tftc-bordello-of-blood-pic.jpg

A világ nagy részével ellentétben nekem bizony ez sokkal jobban tetszett. Persze korántsem tökéletes. A kvázi főszereplő magánnyomozó nagyon fárasztó figura, bár egy fokkal humorosabb, mint Billy Zane. Ahogy az egész film az. Sokkal könnyedebb. Ellenben ironikus módon vérszegényebb. Csöcsök terén egálban vannak. Mégis, sokkal jobban visszahozza a sorozatra jellemző hangulatot - ami elvileg célnak is kellene szerepelnie egy ilyen projektben.

Abszolút nem veszi komolyan magát és ez a könnyedség baromi jól áll neki. Azért szerencsére nem csap át paródiába.  Viszont felvetnek olyan érdekes teológiai problémákat, hogy a Dávid-csillag nem hat a vámpírokra, ergo a zsidó hit humbug lenne? És akkor a többi vallásról még nem is beszéltünk... Részemről külön piros pont jár a The Sweet klasszikusa miatt aláfestő zeneként a csúcspontnál.

Simán nézhető, már ha vevők vagytok az ilyesmire. Kikapcsol, szórakoztat, hozza az elvárható szintet.

Démon lovag: 5/10

Vérbordély: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr225097217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása