Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

A szerkesztőség 10 kedvenc horrorfilmje (vagy valami olyasmi)

2013.02.13. 19:56 - purga

Címkék: scifi személyes német folytatás toplista remake poén szellem ördög zombi újzéland felsorolás

Szülinapunk alkalmából úgy gondoltam, illetve gondoltuk, hogy érdekességképpen össze lehetne hozni a szerkesztőség kedvenc horrorjait. Az enyém ugyan közismert, de mivel már hatan (!) szerkesztjük a blogot, így azért mégis csak más.

Először is, nem állítjuk, hogy ezek lennének a világ legjobb horrorfilmjei. Ilyen lista egyébként soha nem is lesz az oldalon. Hogy miért? Mert ilyen egyszerűen nem létezik. Ha meg is próbálkoznánk vele, túl bonyolult lenne, hiszen rengeteg elvárásnak kellene megfelelni. A végére pedig úgyis valami megfelelési kényszer által létrejött, közismert torzszülött lenne belőle.

Térjünk rá a toplista születésére. Az első (utólag belegondolva meglehetősen naiv) ötlet az volt, hogy mindenki szépen elküldi sorban a kedvenceit, én összesorolom és a legtöbb pontot kapók kerülnek be. Ez viszont több problémát is szült. Egyrészt túlságosan is különbözőek az ízlésünk (még szerencse), így kevés volt a közös nevező. Ha volt is, a pontozásnak köszönhetően az az abszurd helyzet állt elő, hogy az a film kevesebbet kaphatott, amit ketten hátrébb soroltak, mint az, amit egyvalaki rakott csak elsőnek. Ezt viszont nem tartottam igazságosnak, hiszen így nem reprezentálja a "közös ízlést". Ennek ellenére mindenkinek a kedvence helyet kapott, kivéve az enyém... :(

agressziv-cica.jpgAz általános reakciónk az eredmény láttán

Végül azt találtam ki, hogy minden szóba került filmet végigpontoztattam, hogy helyezzék el egy tízes skálát. Amit valaki nem látott, az pont nélkül maradt, elvégre nem nézethettem meg mindenkivel ennyi művet, szám szerint 50-et. Az egyszerűség kedvéért tovább szűkítettem a kört csak azokra, amit mindenki látott - szerencsére ezekből volt bőven (az meg külön vicces, hogy mindenkinek van valami "kínos" hiányossága). Aztán már csak annyi volt hátra, hogy az esetleges "közös nevezők" kaptak plusz egy pontot.

Az eredmény pedig alant látható. Magunk is meglepődtünk, hogy milyen furcsaság lettek, ugyanakkor akad egy-két kellemes meglepetés is. A szerkesztők egyes filmekhez személyes megjegyzéseket is fűztek, a legaktívabb lizardking volt.

10. A ragadozó - Predator (1987)

predator-post2.jpgBár ismét előkerült a vita, hogy ez inkább scifi-akció, mintsem horror, de erre én csak magamat tudom ismételni. Vagyis, hogy a film felépítése megfelel egy szabvány slasherének, tele van feszültségekkel teli jelenettel és olyan finomságokkal, mint a gerinckitépés, vagy kézlevágás. Ráadásul a tábor legyalulása után nem is beszélhetünk igazi akcióról, hiszen a fegyvereikkel jóformán semmire se mennek derék katonáink. Így ugyanúgy lehetnének középiskolás táborozók is, akik egy hokimaszkos fickó elől menekülnek.

A szerkesztőség tesztoszteronszintjét remekül tükrözi, hogy jelen lehet a listán. Elvégre mi lehet férfiasabb egy Arnold Schwarzenegger-filmnél? (A Juniortól most tekintsünk el.)

lizardking: Kultikus filmről beszélünk, amit bár régen láttam már, azt tudom, hogy tele van frankó akciójelenetekkel. A sötét dzsungel pedig egy olyan helyszín, ahonnan ha valami ismeretlen, könyörtelen és pusztán szenvedélyből gyilkoló erő támad, az megduplázza a félelemfaktort. A "Predator" pedig ma már fogalom. Nem véletlenül.

9. Fűrész 3 - Saw III (2006)

saw-3-poster.jpgAz, hogy ez a mű egyáltalán szóba került -ezáltal szavazásra bocsájtva- az egyedül Mi Amore Cadenza kisasszonynak köszönhető. Meg ne kérdezzétek, hogy miért, de neki ez a kedvence. Mi viszont meg nem tudtunk mit tenni, mert ugyan nem vállalhatatlan, csak épp fura így kiemelni. Hiszen talán ez az egyetlen olyan franchise, melynek a részei (az első kivételével persze) önálló filmként nem annyira élvezetesek, az egymásba fonódó történetvezetés miatt.

Mindenesetre ez még egy határvonal volt a széria életében, hiszen Jigsaw ekkor még nem csak flashbackekben szerepelt, így a csapdák elhelyezéseinek okai sem voltak olyan nyakatekertek.

Mi Amore Cadenza: Ez amolyan „nehéz idők filmje” nálam. Amanda karaktere sokszor olyan, mintha tükörbe néznék: pont olyan szeretethiányos dög, mint én. Csak ő kissé furcsán fejezi ki ezt... Szóval miatta, és csak miatta (véletlenül sem azért, mert az 5. résszel kezdtem anno az egész Fűrész szériát...) 'kedvencebb' ez a rész a kultikus elsőnél. Szerintem oda-vissza tudom kívülről.

lizardking: Sokak szerint itt kezdett mélyrepülésbe a Fűrész franchise, szerintem ez a rész a zseniálisan beteg hangulatával és a  még mindig jó történetével szintén ütős. John szövegei még mindig elgondolkodtatóak, plusz egy szintet ugrik a gore is, amit sokan kifogásoltak, engem egyáltalán nem zavart, itt még közel sem volt öncélú a dolog.

8. Ház az erdő mélyén - The Cabin in the Woods (2011-2012)

cabin-in-the-woods-poster2.pngBár szintén Mi Amore Cadenza érdeme a nomínáció, de meg kell jegyezni, hogy ez lett a tavalyi év legjobbja. Szóval méltán helye van a listán, ezzel is prezentálva, hogy szerkesztőségünk mennyire aktív filmfaló.

Maga a film igazi panteon és szatíra is egyben a műfajnak és annak rajongóinak. Ezt már ugye bővebben is kifejtettem.

Mi Amore Cadenza: Miről álmodik a lány...? Hogy jön a szőke herceg a fehér egyszarvún, és együtt ellovagolnak a szivárvány tövébe. Na most: ebben a filmben megvan a herceg (fangirl üzemmód: Chris Hemsworth), van egy majdnem-szexjelenet, na és persze az unikornis sem maradhat ki! A szivárvány pedig vérből van. Sok vérből. Nagyon sok vérből... Van még kérdés?

lizardking: A 2012-es év favoritja, nekem is tetszett, mert ötletes ez az ironikus, a műfaj kliséinek fricskát mutató megközelítés, de én azért nem estem hasra tőle. A finálé valóban zseniális, minden horrorrajongó nedves álma, de ez nálam csak egy jó film, mert a félelem, meg feszültség, mint olyan, szinte egyáltalán nem játszik eme alkotás esetében.

7. A texasi láncfűrészes - The Texas Chainsaw Massacre (2003)

tcm-remake-post.jpgHogy miért a remake és nem Tobe Hooper kultikus eredetije? Szerintem mindegyikünk tiszteletben tartja az "ősváltozatot", azonban el kell ismerni, hogy mai szemmel nézve a film első fele meglehetősen vontatott. Egyszerűen túl fiatalok vagyunk hozzá, hogy kellően értékelni tudjuk. Nekünk gyors, tempós, belezős mozi kell, mint ez.

Azonban ez nem egy agyatlan darálás. Igenis remekül eltalált karakterekkel és magával ragadó feszültséggel operál. Sikerült megtartani a nyomasztó "családi" környezetet és a kilátástalanság érzését. Az újhullámos feldolgozások egyik legjobbja.

Mi Amore Cadenza: 12 éves koromban elbűvölt, lenyűgözött, elborzasztott. Időközben eltelt majdnem 9 év. Mi változott? Szinte minden. De abban az időben minden porcikám annyira beszívta a sózott sebek és a vér fanyar illatát, hogy azóta ez az egész az életem részévé vált. És igen, büszke vagyok rá, hogy nagyrészt ennek a filmnek köszönhetően tudom betéve rengeteg sorozatgyilkos teljes profilját!

koimbra: Az elején elkap és nem enged a végéig, Jessica Bielért erősen szorítottam a székem karfáját. Kőkemény és sodró lendületű.

6. A kör - The Ring (2002)

the-ring-usa-post.jpgIgen, ezúttal is győzött az újragondolás az eredetiség felett. Itt meg is jegyezném, hogy csak egy ázsiai mű került az esélyesek közé. Persze az egy külön világ, a legtöbbünknek nehéz befogadnia a Távol-Kelet gondolkodásmódját. Ezért is jött jól az amerikai verzió, ami kivett minden röhejes elemet (apuka "látó" képessége, ne már) és a helyére csupa-csupa rémisztő jelenet került. (Ha már itt tartunk, színtiszta európai se került be... hmm...)

Egyébként ez már hányadik toplista a blogon, amiben ez a film szerepel? És még mindig nem írtam róla kritikát, muhahaha!

koimbra: Ki ne csúszott volna hátra legszívesebben kényelmes székével, amikor a fekete hajú kislány kimászott a tévéből? Azokat a pillanatokat idézi, amikor gyerekkoromban a Támadók a Marsról nézése közben többször is elbújtam a fotel mögött. (Az elrejtőzés ezúttal elmaradt!)

lizardking: Anno, mikor 15 évesen először láttam, kivert a szarszeplő, ma már edzett fejjel egy nagyon stílusos, egyedi történettel (remake ide, vagy oda) rendelkező horrornak tartom. Amit tulajdonképpen minden horrorbuzinak ajánlok, de nem tudom, hogy egyáltalán van-e olyan, aki ne látta volna. Sokkal jobb, mint a japán eredeti.

5. A dolog - The Thing (1982)

the-thing-carpenter-post.jpgMost mondhatnánk, hogy végre egy olyan, ami jobb a (előzményfilmnek álcázott) feldolgozásánál. Csakhogy ez is egy remake, méghozzá az 1951-es The Thing from Another World-é. Igaz, ezúttal mindenki egyetérthet abban, hogy ez a jobban sikerült, 30 év ide vagy oda. Meg kell jegyeznem, hogy ha tetszett volna Mi Amore Cadenzának, akkor akár dobogós helyezést is elért volna...

De érthető, hiszen ez még a Ragadozónál is maszkulinabb film. Csak férfiak vannak benne, akik még az izmos (?) felsőtestüket se tudják mutogatni a sarkvidéki hideg miatt. Sajátos klausztrofób hangulata van, a zenéje pedig jó értelemben véve tipikusan "carpenteres", annak ellenére, hogy most nem ő, hanem maga Ennio Morricone szerezte. Carpenter legjobb filmje és kész.

A személyes favoritja koimbrának.

koimbra: Amikor még John Carpenter tudott! Igazi parafilm, minden alkalommal, amikor megnézem majd' a gatyámba rottyantok.

lizardking: Be kell még mutatni? Carpenter mester legnagyobb alkotása. A remek sztori magában hordozza a totális paranoiát, na meg a jól ismert klausztrofóbiát. A korona pedig a verhetetlen effektek, és a hihetetlenül beteg és fantáziadús szörnyek, amiknek csak jelenthetnek a mai trükkmesterek. Na, ez nem az egyik, hanem a legjobb sci-fi/horror.

4. Az Álmosvölgy legendája - Sleepy Hollow (1999)

sleepy_hollow_post.jpgMagam is meglepődtem, hogy Tim Burton klasszikusa nem hogy toplistás lett, de ilyen előkelő pozíciót csípett meg.

Mit is lehetne róla írni? Magában hordozza Burton stílusjegyeit az utolsó képkocáig: fehérre meszelt szereplők, fekete humor, nyers brutalitás, a zenéért felelős Danny Elfman és a főszerepet eljátszó Johnny Depp. Egyedül Helena Bonham Carter hiányzik a teljes képhez. De én a rendező iránt elfogult vagyok, szóval mást nem is fűznék hozzá, minthogy egyszerűen jó film.

Meglepő módon szintén egy ember "felelős" a listára kerüléséhez, még hozzá ezúttal gbubu13!

gbubu13: Gótikus mese. Minden képkocka olyan, mint egy könyv illusztráció. Johnny Depp és Tim Burton pedig félszavakból is értik egymást, ami süt a filmről.

Varin: A történet nagyon fasza, a kis falusi feeling nagyon átjön, Johnny Depp nem pojáca, Christina Ricci gyönyörű, Christopher Walken pedig olyan ocsmány ronda, hogy csak szurkolni lehet, hogy azért ne haljon meg a végére :) A film 65 millió dolláros költségvetése még ma is erőteljes összeg, nem hogy 1999-ben.

3. Az ördögűző  - The Exorcist (1973) [rendezői változat]

the-exorcist-dc-post.jpgEgy klasszikus, ami fölött nem jár el az idő. Az eredeti, nyers változatot szerintem már csak tévében látni, ami nem is olyan nagy baj, hiszen a rendezői keményebbre sikeredett. Pókjárás a lépcsőről megvan? Nagyon nehéz bármit is hozzáfűzni, ez egy etalon, egy kötelező darab.

Meglepő módon mégis csak egyikünk dobta be a közösbe, ez pedig szintén gbubu13 volt, kinek ez a Number 1!

gbubu13: Az első horrorfilmjeim egyike. Bármi történjék is, az elsőre mindig emlékszik az ember, és ez ennél a filmnél is így van. Mai napig fel tudom idézni azt a félelmet, amit akkor éreztem, amikor elvesztettem a szüzességem... Gyanítom letaszíthatatlan.

Mi Amore Cadenza: Ez kérem mind a mai napig megállja a helyét. Unásig lehetne ismételni. Hogy miért, arról, nekem egy kiemelkedő élményem van vele kapcsolatban: egyszer, a TV-újság lapozása közben megosztottam abszolút viráglelkű, vizuális félelemkeltést nem toleráló anyukámmal a jó hírt, miszerint leadják valamelyik adón. Hátranézett, majd felcsillanó szemekkel csak ennyit kérdezett: Ez az a papos? :)

2. Fűrész - Saw (2004)

saw1_poster.jpgNem kicsit lenne furcsa az összkép, ha csak a harmadik rész kapott volna helyet. Akárki, akármit mond, nem lehet elmenni mellette szó nélkül.

Sokszor indokolatlanul rásütik a "torture porn" jelzőt, pedig itt még egész szolid képeket láthatunk (a fűrészelés persze odavág). Itt még maga a főszereplő jóformán nincs is jelen, tettei annál inkább. A csapdák még képesek voltak lelkileg is megtörni a nézőt (hányan gondoltunk bele a szögesdrótos fickó helyébe magunkat?) és a fordulatok sem az előző részekből eredtek. A két bilincsben lévő fickó meg önmagában is elvitte volna a hátán az egész filmet. Nagy kár, hogy a folytatások teljesen kifacsarták ezt az atmoszférát és egy "ki tud kreatívabb halálnemet" játékot kreáltak belőle.

Varin egyetlen filmje, ami a toplistába került, de legalább az egyes számú!

Varin: Kevese azon horroroknak, amely valóban Oscart érdemelt volna. Ugyan a sorozat többi epizódja már annyira nem sikerült zseniálisra, mint az első, de így is kultikus szériáról beszélhetünk. Az első rész érdemei között felsorakoztathatjuk, hogy mindössze 1,2 milliós költségvetésből készült és 18 nap alatt sikerült összehozni. Charlie Clouser pedig zsenilás zenét varázsolt a sorozathoz. Engem a mai napig kiráz a hideg, ha megszólal a Hello Zepp című klasszikus.

lizardking: Majdnem hibátlan múvi. Az a baj, hogy már sokszor láttam, és nem érzem azt a döbbenetet és bizsergést, mint mikor először szembesültem a csavaros sztori végkifejletével. Újszerű volt, volt egy kezdeti filozófiája, ami a második részben teljesedett ki, és ötletes halálok színesítették ezt a ma már méltán kult státuszba emelkedett filmet.

1. Hullajó - Braindead / Dead Alive (1992)

braindead-post.jpgTalán a legtöbbet emlegetett film a blogon, nem véletlenül. Egyszerűen imádom.

Bevallom, ez nem a fenti eljárás szerint lett az első, hanem mert ez volt az egyetlen, ami hármunk listáján is szerepelt. Gondoltam megérdemli, hogy megkapja a dobogó legfelső fokát. Elvégre tényleg nehéz belekötni, hiszen minden igényt kielégít: eszméletlenül vicces, gyors tempójú és nagyon-nagyon brutális. Minőségi splatter.

Kritika itt.

Ez pedig igen, lizardking befutója is egyben.

lizardking: Nem tudtam ellenállni :) Ekkora groteszk faszságot, mint ez a film, képtelenség még egyet csinálni. És hogy '92-ben készült el a legeslegdurvább vérben, végtagokban, belekben és egyéb belsőszervekben úszó, kegyetlen mészárlás, amit eddig láttam, az kurvára hihetetlen. És eközben végig ott van az az agyatlan morbid, beteg humor.

koimbra: A horror-vígjátékok legeslegje. Egyszerre nevettető és gyomorforgató. Szingaja!

 

Ennyi volt, remélem nem ábrándítottunk ki senkit sem:) Mi is kíváncsiak vagyunk a Ti megunhatatlan kedvenceitekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr225077207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varin 2013.02.13. 20:16:27

Na, megszületett :)) Érdekes, hogy az elmúlt hét évből csak egy film maradt benne. Sokat elmond arról, hogy mostanság mennyire kevés jó horror készül.

badfaced 2013.02.13. 20:48:23

Huhh... a lista elején azt hittem már valami másik bolygón éltek... de aztán megnyugodtam. A dolognál már meleg, jóleső érzés öntött el, amit a hullajó csak fokozott. Amúgy mindegyik remekmű... talán csak a fűrész 3... hát...ő...izé...

Mi Amore Cadenza 2013.02.13. 20:53:35

Azért meglátszik, hogy egyetlen nőként mennyire meghatározó szerepem volt a lista végleges alakulásában, khmm, khmm... :P
Hiába, én vagyok a legkisebb és legaranyosabb, ez kérem vitathatatlan ;)

Amúgy deee, nyugodtan kérdezzétek meg, miért a Fűrész 3 a kedvencem :)

gabriel666 2013.02.13. 20:56:40

a Ház az erdő mélyén-nel valahogy nem tudtam kibékülni, szatíra ide vagy oda... Kör, Texasi, Ördögűző, Fűrész istenkirály :D Hullajó :D :D :D Hát ehhez nem lehet mit hozzáfűzni, még az Msat csatornáról (nyugodjék békében) vettem fel annak idején vhs-re és rongyosra néztem, kellemes meglepetés volt, hogy ő nyert :P
Nagyon rendben van a lista, de azé' egy Alien még beférhetett volna...

the Thing 2013.02.13. 20:57:36

Kivételesen egy olyan listát sikerült csinálnotok, amiben mindent láttam:) Mondjuk én az Aliens-et beraktam volna valahova, de ez csak azért van, mert mindent szeretek amiben szerepel az hogy scifi-horror:)

Minden esetre ez szép volt!

Varin 2013.02.13. 20:58:52

Talán egy Bolygó neve halál befért volna valóban :)

Mi Amore Cadenza 2013.02.13. 21:01:50

@gabriel666: Of course! :D Értetek vagyok :D

imaware 2013.02.13. 21:04:17

A kör?
Mitől olyan népszerű az a film?Oké,a sztori egyedi,de amúgy egy akkora gagyiság...borzalom.

gabriel666 2013.02.13. 21:11:35

@Mi Amore Cadenza: miért a Fűrész 3 a kedvenced? :D

purga · http://horrormirror.blog.hu 2013.02.13. 21:18:59

@gabriel666: @the Thing: @Varin: A bolygó neve: halál majdnem bekerült (1 ponton múlott), ki nem találjátok, hogy ki volt az a személy, aki khm... ezt is lepontozta...:)

gabriel666 2013.02.13. 21:27:46

@purga: csak nem a legkisebb, legaranyosabb? :)

Varin 2013.02.13. 21:31:18

Nők...
Csak a gond van velük :)

badfaced 2013.02.13. 21:35:14

Fiatal korára tekintettel nézzük el neki... majd elmúlik... :-)

Ralome 2013.02.13. 22:53:05

Mindössze 3 év és kb. 100 film után, nem sorrendben:

Ten Little Indians (1965) (oké, kicsit kilóg, de akkor is)
Saw I
Sleepaway Camp
The Cabinet Of Dr. Caligari
Friday The 13th (1980)

Plusz még kettő, de azokat még meg akarom előbb írni és nem szeretném, hogy véletlenül beelőzzenek :-)

the Thing 2013.02.13. 23:00:42

Ejnye-bejnye, hát miért engedtétek billentyű közelbe:):)
Mondjuk nekem a Hellraiser is nagy kedvencem, a Fűrész 3 helyére az is befért volna.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2013.02.13. 23:20:39

@the Thing: nem kell bántani:P Amúgy a Hellraisert meg két srác sem látta - ez az egyik "kínos hiányosságok" egyike:)

zombie82 2013.02.14. 00:26:52

Én személy szerint utálom a Brain Deadet(tudom,ezért megköveznének a legtöbben),de akkor is van benne valami ami miatt viszolygok attól a filmtől.
Amúgy ha már europai horrorok,simán beférhetett volna pl. az eden lake,haláli hullák hajnala,betolakodó,mártirok,magasfeszültség,a barlang,vagy a 28nappal később,esetleg dog soldiers,vagy az engedj be! mert szerintem mind remek filmek.De szerintem simán top 10es lehetne még Holtak hajnala(remake),Cselló(ha már ázsia),Zombieland.Ezek közül hiányolom,hogy legalább egyik nincs a topban :(

Gabbesz 2013.02.14. 07:57:49

Hol a Kocka?
Na de emberek! Milyen lista ez?

Knorr 2013.02.14. 08:52:00

Fűrész 3 igen, de Bolygó neve halál nem ? Ház az erdő mélyén mekkora egy fostenger, Freddy Krueger kicsit alapabb lett volna helyette, nem? Személyes kedvencként pedig még betettem volna A Grudge 1-2-t(Átok) amin meglett férfiember létemre úgy fostam mint egy ovis. Zombi műfaj is teljesen kimaradt. Sleepy Hollowt szeretem, de top10be szintén nem való szvsz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.14. 09:15:33

Alien 1 inkább idefér, semmint a predator 1 szerintem.

És személy szerint Freddy 1et is nagyon szívesen látnám.

Globetrotter2014 2013.02.14. 09:25:58

Úgy látom ezt a Cabin in the woods-ot érdemes lesz megnézni...

Amúgy minden elismerésem, a lsita sokoldalú és jpár mérföldkő bekerült.

S3rg3an7 2013.02.14. 09:31:29

A Cabinnak nagyon örülök, a tavalyi évem legjobbja, de az sem kizárt, hogy az eddigi top filmem. Viszont én is sok mindent hiányolok, pl. a fent említett Alien vagy The Grudge, bár nem ismerjük a teljes filmlistát, amiből válogattatok (azért a Fűrész 3. bekerülése engem is rendesen mellbe vágott...) Mindenesetre hajrá, keep up the good work :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2013.02.14. 10:45:22

Emberek, emberek! Mint ahogy a bevezetőben is leírtam, ez a lista abszolút szubjektív. Nem arra voltam kíváncsi, hogy a szerkesztőtársak mit tartanak a világ 10 legjobb horrorjának, hanem arra, hogy melyek a személyes kedvenceik! És ha valakinek a Fűrész 3 a favoritja, akkor azt tiszteletben kell tartani.

Persze én is jobban örültem volna "nívósabb" címeknek, de szerintem nincs szégyenkezésre való okunk (pl. az külön öröm, hogy egy found footage se került be). De ez a lista nem azt közli, hogy "ezeket tartjuk a legjobbaknak", hanem ezeket szeretjük annyira, hogy akárhányszor megtudjuk őket nézni. Persze személyekre lebontva mindenkinek akad kivétel, de egyszerűen nem tudtam reprezentatívabb módon megoldani.

Mert pl. én hiába adtam anno 9 pontot az Eden Lake-re, nem az a fajta kategória, amit évente egyszer leemel az ember a polcáról. Én meg ilyenekre voltam kíváncsi.

Szóval ez a lista inkább csak egy személyes érdekesség, mintsem valamiféle mérce. Ennyi, nem kell hiányolni semmit sem.

@Knorr: hiányolod a zombikat? A Hullajóban szerinted mik vannak, koboldok? :)

lizardking 2013.02.14. 10:49:52

@zombie82: Részemről az Engedj be! és az Eden Lake, mindkettő 10/10. Meg, ha jól emlékszem purga toplistáján is ott van a Lat den rätte komma in. De, ez egy nagyon demokratikus lista, "písz end ándörsztending" van :)

OdettésaMacskák 2013.02.14. 10:53:02

@zombie82: eden lake iszonyat jo, szerintem az utóbbi évek legjobb horrorja

Iszonyat nyomasztó, es kemény es izgalmas

Hatalmas film!

Ugye ez egy szubjektív felsorolás, de szerintem is mindenképpen benne a helye!

uccse 2013.02.14. 11:01:17

Kövezzetek meg, de szerintem is a harmadik a legjobb Fűrész.

Amúgy egy Repo elfért volna itt.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.02.14. 11:23:48

Ehh, nem a Támad Mars, hanem a Támadók a Marsról lenne purga A körnél::)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.02.14. 11:29:18

Amúgy pedig minden lista szubjektív, ahogy sokan írták. Nekem pl. a Fűrész 3 kivételével mind megfelel.:) És a Predatort nem tettem volna bele, mert az szerintem sci-fi akció.

11111111111 2013.02.14. 11:33:44

Amik még belefértek volna:

Henry egy sorozatgyilkos portréja (sajátosan nyomasztó atmoszférával rendelkező horror-dráma)

Két nővér (a legjobb távol-keleti horror csavaros-zavaros történettel, gyönyörű képi világgal, sok-sok feszültséggel, és fülbemászó zenével)

Az eredeti Texasi lácfűrészes mészárlás (ebbe a filmbe beletört az idő vasfoga: ma is épp olyan félelmetes, mint majd' negyven évvel ezelőtt)

A bárányok hallgatnak (ezt ezt hiszem, nem kell indokolni)

Szemek arc nélkül (méltatlanul elfeledett, majd az utóbbi időkben a filmrajongók éltal újra felfedezett klasszikus a maga idejében igencsak brutálisnak számító jelenetekkel, kitűnő színészekkel, és a háromszoros Oscar-díjas Maurice Jarre kísérőzenéjével)

OdettésaMacskák 2013.02.14. 11:44:00

Nekem az első a Véres Valentin volt, úgy jo 12 evvel ezelőtt. Egyébként egy harmatgyenge film lehet, ráadásul a főszereplő Angel a Buffybol :D

Na lényeg a lényeg, átjött a haverom, áthoztuk az agyat a szomszéd szobából, bepattintottuk TV-t es néztük. Anyukám elment valami buliba, úgyhogy ketten voltunk az egész lakásban.

Megnéztük a filmet, paraztunk is rajta alaposan, de aztán amikor vége lett..

A haverom megfordult az agyban, hogy a lába az ajtó felé legyen, mondván: "Nehogy már engem nyírjon ki a Jeremy Melton!" (a gyilkos a filmben). Na erre en is megfordultam, en sem akartam h leszurjon a Jeremy Melton.

Aztan elő is kaptuk a bicskakat, es úgy fekudtunk míg a mutter haza nem ért.

Nagyon para volt :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2013.02.14. 11:45:49

@koimbra: most mosom kezeim, Te küldted el így:) de már javítva

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.02.14. 11:48:16

@purga: Igen, de utána rögtön küldtem egy mailt, hogy elcsesztem:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2013.02.14. 11:55:34

@koimbra: bakker, jogos. Akkor mocskos a kezem:)

Varin 2013.02.14. 12:05:56

@purga:
"(pl. az külön öröm, hogy egy found footage se került be)"

Jössz te még az én utcámba :D

chocco channel 2013.02.14. 12:11:16

Eden Lake, The Orphan, Capa (ha mar a Sleepy Hollow is felkerult),Kocka, nekem legalabbis igy hirtelen.

Nekem a Sleepy Hollow es a Predator nem horror, viszont a Kor tenyleg jo.

Grave Encounters (szerintem semmi extra, de a ferjem es a barataink vegigrettegtek es ki kellett kapcsolni

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.02.14. 13:03:02

A Hullajó inkább vígjátékként jó, mint horrorként, de tény, hogy jó. Az én kedvencem A kör, örülök, hogy ide is felkerült.

Jók még szerintem: Ördögűzés Emily Rose üdvéért, Kedvencek temetője, Jákob lajtorjája, Megszólít az éjszaka. Ezeken mind eléggé féltem :)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.02.14. 13:56:16

annak idején gyerekkoromban néztem horror filmeket és leginkább onnan vannak emlékeim, szóval lehet, hogy ki leszek átkozva, de mondjuk egy evil dead, fentebb említett rámálom az elm utcában, álmodtam is freddyvel, meg pár címére se emlékszem film, de lehet, hogy csak a nosztalgia
a kockát nem horror kategóriába sorolom

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.02.14. 14:01:21

volt egy zombis film, amiről sok emlékem nincs, az egyik szereplő festett egy képet, és a film végén arra a tájra érkeztek ..

Kyria 2013.02.14. 14:01:57

Nem vagyok egy elkötelezett horrorfilm-rajongó, de a Kocka-nál kitört belőlem a kacaj. Még ma is emlékszem, ahogy sok-sok évvel ezelőtt kisebbik öcsémmel együtt feszülten, gúvadt szemekkel vártuk, hogy mi fog ebből kisülni??? Azóta is emlegetjük néha, meg hogy a "nagy sikerre való tekintettel" készült belőle folytatás is...
A "Dolog" nekem iszonyú unalmas volt, hiába, nem éreztem át az "atmoszférát", az Álmosvölgy tiszta mesefilm, de az Ördögűzőt sem bírtam komolyan venni (mindez nyilván az én hibám).
Az Alien sorozatból viszont az új rész nagyon bejött, persze annyi fanyalgást olvastam előtte, hogy tiszta meglepi volt, hogy jé, mégiscsak van ennek története.
Az Eden Lake izgat, de nyúl vagyok hozzá - valahol olvastam (lehet, hogy régebben itt?) egy hozzászólásban, hogy valaki hetekig a hatása alatt volt.
A listát azért élvezettel olvastam, köszi.

Kyria 2013.02.14. 14:07:34

Ui.: Elfelejtettem odaírni, hogy a Kocka a hozzászólásokban volt írva/hiányolva, bocsánat!

judisz 2013.02.14. 16:12:03

5 éves koromtól kezdve napi szinten 2x megnéztem az Álmosvölgyet ,egy idő után már kívülről fújtam a forgatókönyvet :D Többivel többé-kevésbé értek egyet,Texasi nálam az 1. helyen szerepel a koreai I saw the Devil-el egyetemben. (Én vagyok kb. az egyetlen akit rohadtul irritált a Ház az erdő mélyén?)

the Thing 2013.02.14. 17:19:50

Ha már az első horror film élmények szóba kerültek:)
Nekem az Élőholtak visszatérnek volt az első, németül-magyar narrátorral, 11 évesen.
Igaz, hogy inkább vicces volt és nekem átjött ez a vicces része a filmnek, de ez volt az első, amiben gore-t láttam. Azóta is imádom a minőségi cincálós filmeket:)

Purga, a Hellraisert még nem látták ketten? Hát milyen team ez??:):) nem tudom miért, de ezektől a kenobitáktól mindig borsódzott a hátam...persze talán csak azért, mert mindig is érdekeltek a misztikus, vallásos motívumokat használó filmek, és ezek nekem valahogy olyan bukott angyaloknak tűntek. Bocs ha zavaros volt az okfejtésem:).

the Thing 2013.02.14. 17:21:45

Azt viszont férfiasan beismerem, hogy a Grudge- ban a berregéstől mindig kivert a víz, pedig nem tizenévesen néztem meg.

Mi Amore Cadenza 2013.02.14. 20:32:44

Komolyan mondom, imádom, hogy a Fűrész 3 ennyire piszkálja a csőrötöket :D Már csak a provokáció öröméért megérte nevezni, az meg külön hab a tortán, hogy ÉN EZT TELJESEN KOMOLYAN GONDOLOM.
És hogy miért?@gabriel666: Figyelj!
Nőként szeretem beleélni magam a dolgokba, és megszemélyesíteni szinte mindent. A közvetlen környezetem tudja, milyen méreteket képes ez ölteni... Na már most, a Fűrész 3 központi figurája egy nő. Egy beteg, elvetemült, de legbelül törékeny és sérülékeny nő, aki annyira elvakultan hálás (szerelmes?), hogy bárkin és bármin átgázolna a szerette megmentéséért. Hogy aztán a végén dacból és sértettségből a fejéhez vágja, hogy ő qrvára leszarja ezt az egészet. Még a gondolatra is féltékeny, hogy más veheti át a helyét, legbelül pedig mardossa a bűntudat és önvád a korábbi cselekedeteiért. Nem tud mit kezdeni magával, elveszettnek érzi magát, ez a kapcsolat minden reménye. Ugyanakkor a könyörületesség legkisebb szikrája sem fedezhető fel benne, szerinte a bűnösöknek bűnhődniük kell. Vagy... leginkább mindenkinek. Nyers, dacos és kibékíthetetlen.
Az meg, hogy maga a sztori is bővelkedik gore látványelemekben, külön megdobogtatja pici szívemet. Lehet, hogy itt nincsenek akkora erkölcsi szájtépések, mint mondjuk az első részben, de van egy lelki folyamat, és az az egy az kegyetlen.
Igen, lehet hogy nem egy Freddy Krueger vagy egy Jason, sőt mi több tuti nem egy rakat Alien, és igen, ezek baromira kultfilmek, de ez a lista NEM ERRŐL SZÓL.
Másik nagy fájdalmatok: Cabin in the Woods. Igen, ez is én voltam. És nem, baromira nem az erkölcsi mélységei meg a kultikussága miatt. Először is kellően véres. Másodszor ciki, nem ciki csak a tavalyi évben legalább 25X megnéztem a Thor című filmet, ebből következően hatttalmas Chris Hemsworth-fangirl vagyok. És? Ha helye van itt, helye van. Bele lehet kötni nyugodtan. Csak az én véleményem miatt nem került volna be...

A multikkal ellentétben én pénztártól való távozás után is elfogadom a reklamációt. Gyertek bátran!
Ja és ha valakit esetleg érdekelnének azok a a filmek is, melyek ugyan szerepeltek a saját TOP10-emben, de ide nem kerültek be, csak egy szavába kerül és begépelem. Legyen min botránkoznotok :)

Varin 2013.02.14. 22:03:57

@Mi Amore Cadenza:
Cadenza kisasszony monnnyoooonleeeee!!!!
Viccelek :P Tudod, hogy mekkora Fűrész-fan vagyok, de eléggé általános vélemény szokott lenni (én is egyetértek vele), hogy a harmadik rész talán a széria leggyengébben sikerült része. De bőven belefér, hogy nálad ez az első, nincs ezzel semmi gond :)
A közös szerelmünk, Amanda miatt pedig pláne elfogadható :)))

Igen, mind a hat szerkesztő személyes listájában vannak rejtett értékek. Én legszívesebben lekötözném az öt kollégát egy székbe és megnézetném velük azokat, amikhez nem volt szerencséjük még :) Érezzék magukat szarul, amiért nem láttak egy The Tunnelt, vagy BWP-t :PPP

Szerencsére egyébként nincs olyan film a listában, amitől a fejemet a falba verem, mert olyan nagyon kirívóan nagy kakukktojás nem került bele. Az Álmosvölgy Legendája talán egy ilyen film, amire felkapja a fejét az ember, de örülök neki, mert én is nagyon szerettem. Ha nem is top 10, de egy 20-as listában talán már beszorítottam volna én is :)

A Hellraisert pedig büszkén vállalom, hogy én vagyok az egyik, aki nem látta :P Szóval lehet dobálni a köveket :)

uccse 2013.02.15. 09:42:35

@Mi Amore Cadenza: Ezek után már hogyne érdekelne?
Szóval, megkérhetnélek, hogy nevezd meg a saját kedvenceidet?

11111111111 2013.02.15. 13:28:21

@Pitypalatty úrfi: A Jákob lajtorjáját én nem tekintettem horrornak (különben ez lenne az első)

Mi Amore Cadenza 2013.02.15. 15:38:43

@uccse: Örömmel, kedves szintén Fűrész 3-rajongó olvasóm :)
Nos tehát, az én listám:

10) Grotesque
9) A Holló (1994)
8) A texasi láncfűrészes (2004)
7) Ház az erdő mélyén
6) Van Helsing
5) The Loved Ones
4) Nekromantik
3) Az Árva
2) Stake Land
1) Fűrész 3

A "fiatal vagy és hülye, de sebaj majd kinövöd" kezdetű kommentektől kérlek kíméljetek, de amúgy vevő vagyok a kérdésekre :)

Mi Amore Cadenza 2013.02.15. 15:41:25

@Varin: Nem kell védeni a fenekemet, megbirkózok a problémával egyedül is :P

Roden 2013.02.15. 16:15:28

@Mi Amore Cadenza: Nagyon érdekes lista, igazi horror-szivárvány, a tövében egy-két véres szarvú unikornissal, ha szabad ilyet mondani. Van benne brutális, undorító, könnyed, szórakoztató és borzongató. Ezek a szeszélyes nők...

Befőtt 2013.02.15. 16:28:26

nagyjából megelékszem a listával 2 film kivételével! de bánom én is hogy európai és távol keleti nincs köztük pedig megérdemelnék

Varin 2013.02.15. 16:32:49

@Mi Amore Cadenza: Hidd el, tudom, hogy nem szorulsz védelemre :D

KeriJoe 2013.02.15. 19:08:42

Végül is érthető miért nem lett A Dolog az első, pedig vártam nagyon ;-). A mai 18-20 évesek már nem ezt nézik meg hanem a feldolgozását (vagy azt sem).... pedig szerintem a 25-35 közti korosztályt összehívnánk egy osztályozásra szerintem 80% hogy A dolog lenne az első ;-). A Fűrész filmek az első kivételével a Top 100-ba se kerülnének nálam annyira nem érnek semmit.
A Predátort jól tettétek, hogy beleraktátok, gyerekkorom nagy zsánere volt a Dolog mellett.

Mi Amore Cadenza 2013.02.15. 20:18:49

@Roden: Micsoda epikus hasonlat! Teljesen találó a "szeszélyes" kis lelki világomra ;)

K1LL3R 2013.02.16. 01:19:31

Hello. Ez it az elsö kommentem. Örülök hogy végre regisztráltam. A szerkesztőségnek gratulálni szertenék, csak igy tovább, nagy Horror fan vagyok és nagyon örülök hogy létezik ez a blog. A listával kapcsolatban anyit hogy van itt minden féle horror film-tipus, de mind minöség. :D

Jig 2013.02.19. 13:18:57

A Fűrész 3 még teljesen korrekt kis film volt, nem tudom mit kell fikázni... :)

Logent 2013.02.20. 21:49:35

@Mi Amore Cadenza: Na végre valaki,akinek a Fűrész 3 a kedvence! Nekem is! Elgondolkodtató és kellően durva sokan furcsán néztek rám,hogy miért épp a 3,de nekem favorit! a Van Helsinget,Texasi-t,Álmosvölgy legendáját imádom :) Tetszetős a kis listád

Logent 2013.02.20. 21:57:17

@Mi Amore Cadenza: Jaj bocsi egyszer akartam elküldeni :)

Mi Amore Cadenza 2013.02.21. 14:38:55

@Logent: Semmi gond, javítva! :)
Akkor kezet foghatunk! Ha tudnád purga is mennyit húzza az agyam azzal, hogy majd kinövöm :P
Szóval legyél rá büszke, a Horror-Mirror női szakasza veled van! :) És köszönöööm :)

@Jig: Szívemből szóltál! :)

wolfcreek67 2013.02.21. 19:24:35

Hellraiser,Evil Dead,28 nappal később,REC,Más Világ,Holtak hajnala,Blair Witch,Carrie,Ragyogás,A Légy,bármelyik rékerülhetett volna.

wolfcreek67 2013.02.21. 19:27:00

@Mi Amore Cadenza: Van Helsing??????Ne mááár.Miért is?

Mi Amore Cadenza 2013.02.21. 20:27:49

@wolfcreek67: Úgy van. Bekerülhettek volna, de nem kerültek, mert ez a mi listánk.
Van Helsinget meg 12 évesen szinte naponta képes voltam újranézni, pont ugyanúgy, mint ma. Szerintem egy nagyon jó kis film, engem még mindig meg tud hatni néhány jelenete.

Akkor én most kérdezzem meg, hogy Blair Witch, nemáááááár, miééééért? :)

Varin 2013.02.23. 14:00:55

@wolfcreek67: @Mi Amore Cadenza:

Nálam a Blair Witch bekerült, méghozzá talán a harmadik helyen.
Nagyon egyszerű is, hogy miért. Mert egy olyan műfajt teremtett, aminek köszönhetünk utána millió baromi jó kis filmet.
Nagy fába vágták a fejszéjüket, hogy csináltak egy kézikamerás, folyton rázkódó, többnyire színek nélküli filmet, amelyben kizárólag a történetre és a film atmoszférájára hegyezték ki a hangsúlyt.

A film minden elemében tökéletes. Kezdve a történettel, amely ugye nem is teljesen baromság. Folytatva azzal, hogy remekül felépítették a forgatókönyvet. Az elején a riportok a városban, a záróképsorok pedig te jó ég... Még mindig katarzis fog el, ha eszembe jut :)
De ott volt a filmet övező misztikum is, hogy a stábtagokat hetekre elrejtették a nyilvánosság elől, hogy próbálják eladni, mely szerint tényleg megtörtént eseményeket láthattunk.

Egy szó, mint száz: egy igazi kultfilm, amely arányaiban alighanem a világ egyik legkifizetődőbb befektetése volt. Amelyik film 60.000$-ból csinál az Egyesült Államokban 140 milliót, arról nehéz mit mondani :)

Bárcsak a folytatás el se készült volna...

wolfcreek67 2013.03.02. 12:41:50

@Varin: Nekem még a folytatás is tetszett,de az tény,hogy az első sokkal jobb.Amúgy korrektül megfogalmaztad miért is kedveljük a Blair Witch-et.Egyszerű,baromian félelmetes,különleges,pont abban az időszakban láttuk,amikor még nem volt divat ilyen tipusú filmeket forgatni.

filmx1 2013.03.05. 10:35:37

A Holtak hajnala 2004 az szerintem elég keményen bekerülhetett volna. Illetve a Köpök a sírodra sem gyenge darab.

Syracuse 2014.02.02. 18:44:20

Bevallom, a Hullajót még nem láttam, de ha már ennyit emlegetitek, bepótlom a hiányosságot. :D

A dologgal kapcsolatban szeretnék pár gondolatot megfogalmazni. Nem tudom, hogy az én top10-es listámba beférne-e, az igazat megvallva nekem az előzmény/remake jobban tetszett. Az eredetin én valahogy nem tudok a "gatyámba rottyantani". Oké, nyomasztó a légkör, szinte érzem a hideget, de néhány hatásvadász elemtől eltekintve a szemem se rezzent, amikor meg a vért vizsgálják, hát azon hangosan felröhögtem. Egyébként remek film, magán a "dolgon" pl. egyáltalán nem látszik, hogy egy 1982-es filmről beszélünk. Sőt, egy-két megmosolyogtató "80-as évekbeli bugyutaságon" kívül - beleértve a szinkront, ami elég zavaró - teljesen korrekt megoldásokat láthatunk. A tempója megfelel, sosem ül le nagyon a cselekmény.
Rengeteg filmet láttam már (a műfajon belül is), és sokat újra és újra megnézek, de biztos vagyok benne, hogy soha egyetlen filmet/jelenetet nem láttam még annyiszor, mint az 1982-es 'The Thing' első jelenetéből azt a részt, mikor leszáll a helikopter, a tag kezéből meg "kicsúszik" a gránát, aztán meg próbálja kiásni a hóból. A könny kicsordult a szememből, komolyan mondom. XD Emlékszem, anno a haverokkal egy egész estét annak a jelenetnek szenteltünk, és szarrá röhögtük rajta magunkat. Epic.
Szóval nem mondanám, hogy túlságosan paráztatós darab lenne, engem '78-as Halloween jobban megfog ezen a téren, de kellemes időtöltés megnézni.

Syracuse 2014.02.02. 18:45:15

*az eredeti szót idézőjelbe kellett volna tennem, hiszen már az is egy remake

Kicipő 2014.05.14. 15:02:53

a fűrész minden része gáz.....semmi jó nincs bennük és inkább a pszihotriller kategóriába tartozik


süti beállítások módosítása