Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Még gyorsan 2012-es filmek!

2012.12.27. 06:36 - purga

Címkék: ír kanada spanyol vér thriller kérdőjel vámpír nem ajánlom vírusos

Ketyeg az óra és hamarosan köszönthetjük az újévet. Én pedig meg fogom írni a már hagyományos mondható top-listámat az idei év legjobbjairól. Ehhez pedig minél több filmen kell átrágnom magam - sajnos az utóbbi időben feleslegesen. A mostani négyesfogatból se kerül majd egy se a legjobbak közé, de lesz köztük azért nézhető darab is. Nosza!

1. House at the End of the Street

 

Rendezte: Mark Tonderai

2012-house-at-the-end-of-the-street.jpgNagyon úgy tűnik, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben mégse mutatják be a hazai mozikban (azért egy direkt DVD-t el tudok neki képzelni), addig is maradnak más alternatívák a megtekintéséhez. Igazából nem nagy veszteség, mert ha nagyon szigorúan nézzük, akkor nem több egy kliséhalmaznál.

A történetet már félve merem leírni: anyuka és lánya új házba költözik. A mellettük lévőben egy szörnyű gyilkosság történt. A lány egy lázadó tini, akit anyuka rövid pórázon tart, még a széltől is óvja. Azért sikeresen megismerkedik a már említett sötét múltú ház egyetlen lakójával, Ryannal, a fiatal, visszahúzódó sráccal. Aki mellesleg az eltűntnek vélt húgát tartja a pincébe zárva, szemmel láthatóan joggal.

Ha túl tesszük magunkat a lassan csordogáló történeten, a rengeteg ismerős paneleken (könyörgöm a húgica kiköpött Samara!), akkor egy zseniális manipulációnak lehetünk a tanúi. Ugyanis valami elképesztő módon képes a szereplőkkel játszani, pontosabban azoknak a megítélésével. Mire a játékidő végére érünk, merőben más lesz a megítélésünk egyes, ha nem az összes szereplővel kapcsolatban.

A dramaturgiai felosztás, nagyjából három részre tagolható. Van egy unalmas, sablonos tini történet felvezetésképpen. Aztán egy thriller a meglehetősen kemény csavarral. Igaz, én számítottam rá, ugyanakkor örültem is neki, hogy ezt hozták ki belőle. Míg az utolsó harmad egyfajta kergetőzés, de ezt is egész szépen megoldották.

Az alakításokkal nincs nagy gond, noha a karaktereknek nem volt túl nagy mélységük. Azért az Oscar-díjra jelölt színésznőink Elisabeth Shue (Las Vegas, végállomás, Árnyék nélkül, Piranha 3D) és Jennifer Lawrence (Az éhezők viadala, X-Men: Az elsők, A hódkóros) hozzák az elvárhatót, de semmi többet. Míg a Ryan-t alakító kölyökképű Max Thieriot (Hipervándor, Vedd a lelkem!) végig álmos/beszívott fejet vág. Bár legalább neki Lawrence-szel ellentétben el lehet hinni a korát.

Egyszer talán érdemes megnézni, már annak, aki képes beleélni magát egy-egy filmbe. Aki viszont valami újszerűre vágyik, az csak unatkozni fog.

2. The Moth Diaries

 

Rendezte: Mary Harron

2012-The-Moth-Diaries.jpgAnno sokat vártam ettől a kanadai-ír produkcióról, már csak azért is, mert a rendezője nem mást tett le eddig az asztalra, mint az Amerikai pszichót. Nem is értettem, hogy hogy lehet az, hogy azóta ez az első egész estét filmje. Most már értem. Ugyanis ez semmilyen szinten nem mérhető az előbb említett műhöz. Jogos volt az olvasók félelme, hogy ez egy lagymatag hígfos lesz, mert az is.

A történet egy lányról szól, aki a suli kezdésével visszamegy a kollégiumába a barátnőihez. Nagy barátságok vannak, mindenki borzasztóan happy. Aztán megjelenik egy különös lány, aki bár borzasztóan okos és udvarias, valamiért mégis kirázza a hideg tőle az embert. "Főhősnőnk" úgy sejti, hogy ő nem más, mint egy vámpír, aki a barátnőin élősködik. Mindeközben a saját démonaival is meg kell küzdenie, ugyanis a közismert író apukája öngyilkos lett és ez a mai napig nyomasztja.

Ugyan van egy fajta kellemes áthallás a történet egyes elemei és a Bram Stoker Drakulája között, pl. a legjobb barátnőt itt is Lucynak hívják. Amit ráadásul kifejezetten szépen, kékre színezve tálaltak, tehát még a technikai részébe se lehet belekötni. Mindentől függetlenül egy borzasztóan buta, vontatott és unalmas filmről beszélünk. Alig történik valami, de azt is borzalmasan tálalják. A legnagyobb konfliktus az, hogy az új jövevény "lenyúlja" a főszereplőnk legeslegjobb barátnőjét, és hogy EZ CSAK MÁGIA LEHET!!! MERT BAZZDMEG NEM LEHET MÁS OKA ANNAK, HOGY AZ ÖRCSI BARCSI NŐCSIM ELPÁRTOL TŐLEM!!!

Történnek halálesetek is, de ezt jóformán mindenki leszarja. Mindenki úgy tesz, mintha ez egy kollégiumban teljesen normális lenne. Miért kell ennyire hülyének nézni a nézőt? Meg mi az hogy a szörnyű bűz a vámpírunk szobájából csak egy valakinek tűnik fel? Meg az is, hogy sose eszik? És még lehetne sorolni...

Igazából lehet, hogy bűn volt részemről egyáltalán írni erről, hiszen ez az izé az Alkonyat színvonalát üti meg. Borzalmas. Tini-lányokon kívül másnak nem ajánlom. Ja és remélem nem fog hozzánk eljutni.

3. The Bay

 

Rendezte: Barry Levinson

the-bay-poster.jpgIlyen az, amikor egy rendezőlegendát idős korára már nem hívják nagyobb filmekhez és kénytelen elvállalnia egy found footage horror elkészítését. Ami bár papíron elég sokba került a műfajhoz képest (30 millió bakker!), ez sajnos a végeredményen nem látszik. Mert ki is az a Barry Levinson? Ha a Jó reggelt, Vietnám!, az Esőember, a Zaklatás, A gömb és a Pokoli lecke nem mond semmit, akkor nem tudok az illetővel mit kezdeni...

A történetbe baromi nehéz beleélnie magát az embernek, hiszen egy sosem történt, több ezer embert érintő eseményt próbálnak meg nekünk beadni. Konkrétan három éve egy random amerikai kisváros egy nap (július 4-én) arra eszmél, hogy egy pusztító fertőzés megy végig rajtuk. Nagyon csúnya hólyagokkal, szövetsorvadásokkal. Senki nem tud semmit és nem is tájékoztatják az embereket, így a járvány még gyorsabb ütemben halad. Ezt meséli el nekünk egy riporternő, aki ott volt és elege lett abból, hogy milyen könnyen eltussolta a "gonosz amerikai kormány" az ügyet, hogy ne keltsen pánikot. 2009-ben. Az internet, a megosztások, a gyors képfeltöltések és a skype korában. Ja és a több százezernyi döglött hal se szúrt szemet soha senkinek. EZT MÉGIS KI A JÓ FRANCCAL AKARJÁK MEGETETNI?! Meg is van ezzel a legszánalmasabb hitelességre tett kísérlet a kézikamerás horrorok történetében. Taps.

De ha ezen túl is teszünk magunkat, akkor is egy nagyon tömény filmet kapunk. Nincs igazi koncepció, csak egymás utánba hányt különböző felvételek a pánik különböző megnyilvánulásairól. Vannak ugyan fix szereplők, akikre vissza-visszatérnek, de egyikük se érdekes különösképpen. Vagy amelyik az lenne, ott egyből szól a drágalátos narrátor, hogy "ekkor még nem tudták, hogy pár óra múlva meg fognak halni...". Kösz a spoilert bazzdmeg! Ha már nála tartunk: borzasztóan idegesítő egy picsa. A hangja is irritáló, de a feje még inkább. Nem ronda, csak éppen képtelen a nyelvét a szájában tartani! Ez a leggusztustalanabb jelenség az egész másfél órában, pedig kapunk gore-ból bőven.

Eléggé fárasztó egy darab. Talán érdekességképpen bele lehet kukkantani, mert tény, hogy van valamiféle eredetisége, de ettől még nem lesz feltétlenül élvezhető. Viszont ehhez végig kell szenvednünk jó néhány baromságot, mint pl. a retardált polgármester karakterét. Brrr...

Előzetes itt.

4. Dictado

 

Rendezte: Antonio Chavarrias

dictado-poster.jpgA végére jöjjön egy hamisítatlan európai mű, egyenesen spanyol honból, ahonnan azért ritkán jön a bélsár. Ugyan ez a film se váltja meg a világot, viszont tud teremteni valamiféle sajátos atmoszférát.

Adott egy fiatal pár, akik már régóta szeretnének gyereket, de sehogy se jön össze. Már az örökbe adáson gondolkodnak, amikor ideiglenes otthont nyújtanak egy árván maradt kislánynak. Aki egyébként úgy vált árvává, hogy apuka beült mellé a kádba és lazán felvágta az ereit. Nesze neked traumatikus emlékek. Azonban a férj nagyon hamar úgy érzi, hogy a gyerek nem más, mint egy halott lány reinkarnációja, kinek a halála részben az ő lelkén szárad.

A film legnagyobb baja, hogy thriller akart lenni dráma helyett. Mert utóbbinak abszolút jó alapanyag lenne a lelkifurdalástól szenvedő férfi és a gyereket borzasztóan akaró párja elegyéből. Így viszont meglehetősen lapos thrillert kapunk, amelyek minimális paráztatást képesek nyújtani. Ezeknek a többsége ráadásul álmokból ered, ezzel is megerősítve a műfajtévesztést. Viszont a végére kikerekedik valami irtózatosan feszültséggel teli eseménysorozat, ami megpendíti az esetleges tragikus lezárást. Komolyan izgultam, ami sajnos nálam egyre ritkább.

A karakterek szerethetőek, kivéve a kvázi apukát, aki a kezdetektől fogva egy faszfej, és ezt a tulajdonságát csak tetézni tudja.

Hibák itt is vannak, sajnos. A kedvencem az, amikor az említett pöcs részegen, fürdés után, meztelenül (!) belopódzik a kislány ágyához, hogy "jobban megszemlélhesse". Ezt észreveszi a nője, aki ahelyett, hogy "mi a faszt csinálsz te pedofil állat" mondattal kísérve páros lábbal rúgná ki a lakásból, szépen leülnek megbeszélni a dolgot. Na neeeeee.

Azért érdemes megnézni, de csak azoknak, akik bírják a lassabb, finomabb darabokat. Igazából megértem, ha valaki unalmasnak találja, mert jobban belegondolva nem sok minden történik.

 

1. House at the End of the Street: 5/10

2. The Moth Diaries: 3/10

3. The Bay: 4/10

4. Dictado: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr334982398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imaware 2012.12.28. 01:12:34

House at the End of the Street-et láttam,egyszer valóban meg lehet nézni,de nem egy nagy szám.A csavar tetszett!
A Dictado-t elkezdtem,de nem kötött le,ráadásul a spanyol nyelv engem baromira idegesít.De lehet adok neki még egy esélyt.

waces · http://blog.waces.hu 2012.12.28. 07:41:20

mondjuk abban a korszakban,ahol a sablonos rec n+1 es unalmasan borzaszto rossz paranormal activity n+1 jelenti a horrort (pedig nem) ott a house at the end of the street es a dictado is minosegi darabok

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.12.28. 17:54:01

A Moth Diariest végigszenvedtem, a The Bay pedig egy amatőr filmnek. Unalmas, de rettentően, szerintem Barry Levinson nem is volt ott a forgatáson:)

Darkcomet 2012.12.28. 22:55:41

A Dictadotól sokat vártam, ahhoz képest gyenge, mint a friss tavaszi libafos.


süti beállítások módosítása