Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Mesék a kriptából 2x14/15/16

2012.11.30. 18:46 - lizardking

Címkék: sorozat epizód felsorolás talesfromthecrypt

2x14 – Lower Berth – Alma a fájától

19. lowerberth.jpgMár megint itt van a Kriptaőr, hogy baromkodva felkonferáljon nekünk három mesét. Az első elrepít minket a 19. század végére, amikor a cirkuszok főattrakciói a torzszülöttek voltak. Mr. Feeley (Lewis ArquetteHouse 3 – The Horror Show, Tango és Cash, Sikoly 2) is egy ilyen cirkusznak az igazgatója. Neki is van egy fő műsorszáma, aki nem más, mint Enoch, a Kétarcú ember, (Jeff YagherÁlnokok és elnökök, Mr. És Mrs. Smith) aki ilyen töppedt iker szarkóma-szerűségben szenved. De ő "csak" egy másik arcot hord a fején. Van egy gazdája is, Mr. Sickles, (Stefan GieraschFennsíkok csavargója, Carrie [1976], Dave) aki úgy bánik vele, akár egy állattal, kegyetlen módon veri szerencsétlent és kivisítja azért, mert emberi bánásmódot és családot szeretne.

Egy nap Mr. Sickles-t felkeresi egy bizonyos Dr. Zachary Cling, (Mark RolstonA bolygó neve: Halál, Halálos fegyver 2, Fűrész 5-6) aki fura ajánlattal áll elő. Azt állítja, hogy pókeren nyert egy több, mint 4000 éves múmiát, de sok az ellensége, ezért Sickles-nek kéne intézkedni, hogy "lépjen fel" a műsorban Mirna, az egyiptomi múmia is. A befolyt lóvét pedig elfeleznék. Megegyeznek, és minden működik szépen, míg egy nap Sickles meg nem lát egy elrabolt múmiáról szóló hírt az újságban. Ekkor Dr. Cling bevallja, hogy a halott nyakában lévő ékszer kell neki, de nem meri levenni, mert átok ül rajta. Aki leveszi a nyakláncot, az elveszíti a "mojo-ját". Sickles-nek, persze kell az ékszer, de elkezdenek hadakozni a dokival, aki otthagyja a fogát.

A férfi ez után csak megszerzi az ékszert, de Enoch ezt nem veszi jó néven, ugyanis beleszerelmesedett Mirnába, ezért megragadja a sövényvágó ollót és lenyisszantja gazdája cerkáját. Az esti előadás sem túl sikeres, mikor Enoch helyett Sickles hullája kerül a színpadra. Egy évvel később a rendőrség felkeresi Mr. Feeley-t, hogy mutassanak neki egy barlangot. Pontosabban a néhai lakóit, Enoch-ot és Mirnát, akik boldog családként éltek itt és még egy bájos gyermeknek is életet adtak, akiből azóta igazi sztár lett! Na, kitaláltátok, hogy kiről van szó?

lower berth.jpgAz epizód rendezője Kevin Yagher, aki direktorként ezen a kriptamesén kívül csak a Hellraiser 4 – Vérvonal c. filmet jegyzi, de azt is Alan Smithee álnéven. Egyébként ő inkább a különleges effektusokért szokott felelős lenni filmek terén, olyan kultikus moziknál segédkezett, mint Péntek 13. IV. rész, több Rémálom az Elm utcában-film, A rejtőzködő stb. Mindig is kissé undorítónak tartottam ezt a részt, nem tudom miért. Az egésznek egyébként van egy kis David Lynch-féle Az elefántember utánérzése, csak persze közel sem megy el olyan mélységekig, de vannak benne drámaibb elemek. A színészek, mint általában, hozzák az elvárhatót, a történet sem rossz, a vége meg… Hát, érdekes. De, azért lessétek meg, egy nagy arc születésének lehettek szemtanúi.

2x15 – Mute Witness to Murder – A néma tanú

mutewitness.jpgMásodik történetünkben egy házaspár éppen az évfordulóját ünnepli. Amíg a férj, Paul (Reed BirneyTökéletes gyilkosság, Elcserélt életek) kimegy a fürdőbe az ajándékért, addig Suzy (Patricia ClarksonHalálsoron, Carrie [2002], Viharsziget) kimegy az erkélyre. Ott látja, amint a szembe szomszéd megfojtja a feleségét. A nő sokkos állapotba kerül, nem tud megszólalni, mikor a férje kérdezi, hogy mi történt. Paul orvost hív, aki nemsokára meg is érkezik. Dr. Trask (Richard ThomasStephen King: Az/A gonosz,  Wonder Boys – Pokoli hétvége) azonban nem más, mint az imént látott gyilkos, és mikor rájön, hogy a nő miért kapott sokkot, benyugtatózza és a magánszanatóriumába viszi. Ott rárakják a muszáj kabátot és úgy kezelik, mint egy pszichopatát.

Paul nem érti a dolgot, próbál rájönni, hogy mi történhetett. A szívbeteg Trask egyre kevesebbet engedi a látogatást, mert fél, hogy kiderül az igazság, bár Suzy csak hallgat, mint a sír. De, egy nap a férj bekattan és bemegy a feleségéhez. Elkezd találgatni és Suzy végül rávezeti, hogy mi is történt valójában. A doki kamerán keresztül látja, az eseményeket, ezért eloltja a lámpát, belopózik és egy lórúgásnyi nyugtatót ad Paul-nak, aki összeesik. Biztosra kell mennie, ezért rátapos a férfi torkára és eltöri a nyakát. Suzy le van kötözve, nem tehet semmit. Később Trask közli vele, hogy agyműtétet fog végrehajtani a nőn, aki persze nem fogja túlélni azt. Az operáció reggelén a doki bemegy a nőhöz és leveszi róla a kényszerzubbonyt. Suzy ekkor nekiront az orvosnak, aki megpróbálja őt is megfojtani, de a ketyegője elkezd rosszalkodni…

mute witness to murder.jpgEzt a részt Jim Simpson vezényelte, aki ezen kívül csak A torony hőseit rendezte, ill. A halálhajó rendezőasszisztense volt. Múlt héten a legparásabb részről volt szó, most pedig az eddigi legfeszültebbről. A tehetetlenség érzése eluralkodik a nézőn, a szanatóriumos jeleneteknél pedig a klausztrofóbia. Suzy-nak végig kell néznie, ahogy megölik a férjét, és nem tehet semmit, erre rájön, hogy meg sem tud szólalni, rendesen fojtogatva érezhetjük magunkat. Mindezt megkoronázza a nyugalomra vágyó, kimért, hideg orvos karaktere, akit Richard Thomas zseniálisan játszik. Ugyan nem véres, de egy igazán idegtépő thrillert kapunk, aminek a vége valóságos feloldozás, csak ajánlani tudom. Humornak nyoma sincs, csak a terror.

2x16 – Television Terror – Borzalom, élő adásban

televisionterror.jpgMai utolsó történetünk kissé found footage-hatású (mindenki nagy örömére). Nem kell megijedni, itt élő adásban közvetítik az eseményeket, és nem csak a kamera szemszögéből láthatjuk azokat. Horton Rivers (Morton Downey Jr.Ragadozó 2) egy show-műsor vezetője. A ma esti adásban egy öt éve bezárt, állítólag kísértet járta öregek otthonába látogat az operatőrével, Trip-pel. Egy nő 11 idős embert mészárolt itt le a nyugdíjukért, majd fel is darabolta őket és végül a pincébe szórta a hullákat. Horton egy vérbeli baromarcú ripacs, akinek csak a nézettség a fontos és rohadtul el van szállva magától. Neki ez csak egy újabb tévéadás, ahol játszhatja az eszét.

Egy médium intő szavai ellenére bemennek az épületbe. Körbejárkálnak, a showman beszél a ház múltjáról, végigmutogatja a gyilkosságok helyszíneit stb. Ez, persze semmi, a nézettség sehol sincs. De nem marad így sokáig, mert ahogy azt valószínűleg mindenki tudja, az erőszakos halál halt öregek szellemei elkezdenek tevékenykedni. Ajtócsapkodások, csillár lezuhan, Horton pedig egy elvágott nyakú, vérfürdőző öreget vizionál a kádban. A hab a tortán a vérző, fehér ajtó, mindezt, persze veszi a kamera. Ez már valami, a műsor kezd érdekessé válni. Egyszer csak Rivers arra lesz figyelmes, hogy egy felakasztott hulla imbolyog mellette, aki bizony a néhai Trip. Ekkor felpörögnek az események, mindenhonnan jönnek a szellemek, Horton-nak pedig maradnia kell, mert a kinti tévések nem engedhetik, hogy kijöjjön, mert a nézettség már a műholdakat veri. A showman szembetalálkozik egy öregasszony kísértetével, aki láncfűrésszel támad rá…

Television-Terror-2.pngA direktor Charles Picerni, aki inkább sorozatokat és a kevésbé ismert The Bleeding-et rendezte. A főhős tényleg egy irritáló jelenség, (szóval a szerepét tulajdonképpen jól játszotta) egy másodpercig sem lehet érte izgulni. Meg azért manapság, 2012-ben nem rágjuk le mind a húsz körmünket egy Mesék a kriptából rész alatt. Ettől függetlenül vannak eltalált és hangulatos pillanatok, sok kép köszön vissza a mai found footage és/vagy kísértetes horrorokban. Mást nem nagyon tudok írni 21 percnyi könnyed "borzongásról", úgyhogy ha valakit érdekel, nézze meg, egyszeri szórakozásnak teljesen jó. Ehhez sajna már csak IndaVideós link van, gyér minőségben, de azért mégis csak, hátnaizéérted.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr384925085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása