Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Élménybeszámoló A gyilkos médium sajtóvetítéséről

2012.11.23. 17:46 - purga

Címkék: premier mozi oscar gondolatok thriller élőprogram

Meghívást kaptunk a Big Bang Médiától A gyilkos médium (Red Lights) forgalmazójától a tegnap esti sajtóvetítésére. Én pedig örömmel éltem a lehetőséggel és sikerül partnerként egy kedves ismerősömet is elráncigálnom.

Már a belépéskor kissé "exkluzívnak" érezhettük  magunkat, hiszen a Strongbow promózta magát azzal, hogy kis talpas műanyag poharakba öntötte italát, amihez még jeget is szervíroztak. Bevallom én most kóstolhattam meg először és maradjunk annyiban, hogy megittam, de nem hiszem, hogy valaha is fogok érte fizetni.

dannyblue.jpgAztán felvezetésképpen jött maga Danny Blue (képen), a hazai Mentalista nyertese. Mit ne mondjak, siralmas volt. Nem voltak nagy elvárásaim az előadásával kapcsolatban, de amit művelt, arra nincsenek szavak. Már a legelső "trükkje" kínosra sikeredett, amikor az egyik néző által gondolt kétjegyű számot akarta kitalálni. Most szó szerint idézem, hogy hogy zajlott, mert ez megmaradt bennem:

"- 94? - Nem. - 34? Nem. - Ööö 38? - Nem. - De közel járok? - Igen - Öööö nem tudom, mi volt? - 43. - Majdnem!"

Innentől kezdve pedig lehetetlen volt bármit is komolyan venni. Volt óvodajeles rajzolgatás, aztán boríték húzogatás, de valahogy mind olyan olcsón hatott. Egyikünknek se volt olyan pillanata, hogy "ezt meg hogy csinálja?". Minden magyarázható volt mezei pszichológiai trükkökkel. A szórványos tapsokból ítélve nem csak mi gondolhattuk így. Igazából kár volt erőltetni, csak lefárasztott.

A végén pedig öten még valami ajándékcsomagot is kaptak, akiknek boríték volt a székük aljára ragasztva.

Na de térjünk rá magára a filmre, az azért nagyobb élmény volt (persze a léc ezek után alacsonyan volt).

A gyilkos médium - Red Lights (2012)

Rendezte: Rodrigo Cortés

red-lights-magyar-post.jpgMég a nyár közepén rendesen kiakadtam, hogy egy olyan filmre, amiben a két Oscar-díjas Robert De Niro, a háromszoros Oscar-díjra jelölt Sigourney Weaver, a Golden Globe-ra jelölt Cillian Murphy (Napfény, Lopott idő, Batman: Kezdődik!), Toby Jones (Berberian Sound Studio, King-féle A köd) és a testvérei árnyékából kitörni akaró Elizabeth Olsen (Silent House remake) szerepel, hogy nem csaptak még le rá a hazai forgalmazók?! Ráadásul a rendező már ismert lehet legutóbbi munkája, az Élve eltemetve révén. Persze az megfontolásra adhat okot, hogy az alkotás még azóta sem hozta be a gyártási költségét... Pedig annyira nem is rossz!

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó két tudós (Weaver és Murphy) munkájába csöppenünk bele. Nekik az a dolguk, hogy a kuruzslókat leleplezzék. Ez igazából közszolgálat is egyben, hiszen ezek a csalók rendesen meg tudják magukat szedni a naiv, hiszékeny emberek által. Sajnos ilyeneket itthon is tudnánk mondani, elég megnézni egyes kereskedelmi tévék bizonyos műsorait... khm... Talán nem ártana idehaza is egy ilyen csapat... Ami külön szomorú, hogy nem csak az ún. "hülyék" kihasználásáról beszélünk, hanem azokon a gyógyíthatatlan betegekén is, akik reménykednek a túlélésben és ezért bármire hajlandóak. Ha lehetséges, ez még undorítóbb.

A film első fele voltaképpen erről szól, egy afféle kiskáté, hogy "hogyan leplezzük le a csalókat". Már pusztán ezért érdemes lehet megnézni A gyilkos médiumot, sőt, talán egyes embereknek egyenesen kötelezővé kellene tenni... Azonban hiába érdekes a leleplezősdi, semmiféle feszültséget nem tartalmaz, pedig elvileg ez egy thriller. Aztán ráfókuszálunk a harmadik főszereplőnkre, De Niro vak mentalista karakterére, aki 30 évnyi távollét után jött előadásokat tartani jó pénzért. Innentől kezdődve jönnek az izgalmak, mert nagyon úgy tűnik, hogy ő tényleg parafenomén, mi több, szörnyen veszélyes is. Voltaképpen az utolsó harmad egy kétségbeesett virtuális kergetőzés, hogy "leplezzük már le baszki".

red-lights-pic1.jpg

Mindeközben hordoz magában olyan morális kérdéseket, mint hogy az ember mikor lesz hívő, vagy pont hogy mikor válik örök szkeptikussá. Weaver karaktere a megtestesült materializmus, aki a személyes tragédiája miatt "hitetlenné" mikor is fia gyermekkorában kómába került és azóta se épült fel. Igazából ő szeretne hinni valami felsőbb hatalomban, hogy aztán nyugodt szívvel "húzhassa ki a dugót", abban a hitben, hogy a fia egy jobb helyre kerül. Ez egy nagyon jó arcon csapása azoknak a vallásos meggyőződésű embereknek, akik pont az élethez való jog miatt hagyják az ehhez hasonló állapotban lévő embereket életben. Erre Amerikában volt nem is egy konkrét példa ugyebár.

A cselekmény kissé lassan halad és nem nagyon tart semerre se. Nincsenek túl nagy izgalmak sem. A végén ugyan van egy dupla csavar, amin én meg is lepődtem, de ahogy elnéztem, másoknak ez nem volt akkora tarkón rúgás. Mi több, partnerem állítása szerint 20 perc után már tudta, hogy mi lesz a vége, ennek okán ő kifejezetten unta. Mert tény, hogy egész humoros is, de nekem az már kevés az adrenalin növeléshez, hogy néha az ablaknak csapódik egy madár (jaj, nem most mondtam, hogy ez már klisé?).  Ez mezei alantas kihasználása az ember biológiai reakciójának. Ha már itt tartunk, a 16-os karikát se nagyon értem. Vulgáris kifejezésekre nem emlékszek, és a végén egy elnyújtott, valóban látványos bunyón kívül sincs semmi olyan, amit egy 13-14 éves nem láthatott volna már.  Stílusosan élve, ilyen tekintetben meglehetősen lightos.

red-lights-pic2.jpg

A kivitelezés abszolút korrekt. Nagyon szép hideg képeket lehet látni, igazából semmi ilyesmi negatívum nem jut eszembe. A színészi játékra még jó hogy nem lehet panasz, habár Murphy-nél kissé rezgett a léc, szegénynek a sírást még gyakorolnia kéne. A többiek meg... bakker kikről is beszélünk?

A szinkron pedig kifejezetten jó lett! Régi megszokott hangokat lehet hallani, úgy mint Reviczky Gábor, Menszátor Magdolna és Rajkai Zoltán.

Egyszer érdemes megnézni, csak senki ne úgy üljön be rá, hogy ez egy thriller, hanem mint egy nézhető film. Ráadásul a két órás játékidőt sem érezni. Annyira. Nem emelkedik ki az átlagból, mert igazából nincs is mivel. Én ugyan kissé csalódott vagyok, mert többre számítottam, de ez már legyen az én bajom. Azt azért még hozzá tenném, hogy egy-két apróságra nem kaptunk magyarázatot, illetve hogy a magyar cím meg egyszerűen hazug. Mindazonáltal szerintem nem éri nagy veszteséget az, aki befizet rá.

November 29-én kerül a mozikba.

Értékelés: 6/10

Magyar feliratos előzetes:

A képeket a filmből a forgalmazótól kaptuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr104921733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.11.23. 18:26:55

Én is többet vártam. Egynek elment, de kicsit vonatott volt, és a csavar se ütött akkorát, mint szerette volna.

silverwol 2012.11.23. 20:08:08

Nekem kifejezetten tetszett. Jó volt az atmoszférája és elvitt magával. Talán hangulat kérdése. Csodákat nem vártam tőle, de egy jó storyt igen és azt meg is kaptam. Nekem tetszett, a vége főként.

judisz 2012.11.23. 20:23:12

Bárcsak láthattam volna a képét ennek az egoista ****-nak amikor beég :D Egyébként a film szerintem jó volt,engem lekötött,annak ellenére,hogy az első fél óra után már én is tudtam,hogy mi fog ebből kisülni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.11.23. 21:42:25

ah, egy szkeptikus film, ami semmiről nem szól, és nincs semmi értelme

ezek szerint pont olyan, mint maga a tudomány :x

Tadt 2012.11.24. 12:36:41

Nekem nagyon tetszett, és a vége is ütött. Talán elfogult vagyok picit a szereplőgárda ( és főleg Cillian Murphy miatt), de engem nagyon magával ragadott.
Nem is beszélve arról, (kis spoiler, aki nem akarja, ne olvassa tovább) amikor a tanítványcsajjal este felébrednek és bekapcsol náluk a tv, az én tv-m (laptophoz volt kötve), akkor fagyott ki. hajnali 1 körül nézel egy ilyen filmet, és amikor náluk bekapcsol a tv, nálad kifagy a képernyő, aztán teljes kuss és sötétség. Azt hittem először, csak a filmben van, és hogy egy elmés effekt, aztán majdnem összecsináltam magam :D szerintem 8 pontot megérdemelt volna, de valóban nem horror. A cikk is jó lett, gratula :)

Near93 2014.01.18. 23:26:06

Éppen tegnap néztem meg. Nekem elég unalmas volt mert sokszor el voltak nyújtva feleslegesen a jelenetek.
Pl: Egy lépcsőházban való sétálást végignézni, miután az illető hosszú kocsikázását is végig néztük előtte, nekem cseppet sem volt feszült. És rengeteg ilyen volt.

Egyszer nézős.

Az viszont nem tudom mennyire volt szándékos, hogy a jól ismert "I Want to Believe" plakátot átemelték az X-aktákból, csak "I Want to Understand" kiírással. Minden esetre azon jót mosolyogtam.


süti beállítások módosítása