Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Mesék a kriptából 2x05/06/07

2012.10.28. 10:31 - lizardking

Címkék: sorozat epizód felsorolás talesfromthecrypt

Eme héttől kezdve kisebb változást eszközölünk a kriptamesés posztokban. Még pedig azt, hogy egyszerre három részről fogok írni. Mert nem szeretném, hogy az írásaim nagy része csak az egyes epizódok cselekményéről szóljon, ugyanis egy nem egész fél órás történetről nem lehet sok mindent írni. Így viszont több időt tudok szánni a valóban kritikai részekre is egy poszton belül. Meg gondolom, aki nézi a sorozatot, az nem csak heti egy részt csekkol le. Így talán kicsit összehangoltabban tudunk haladni. No és persze én is hamarabb tudom nézni az újabb részeket. Meg különben is, Amerikában is hármasával vetítették. Azt gondolom, mindenkinek jobb lesz így. De elég a rizsából, jöjjenek a sztorik.

2x05 - Three's a Crowd - Házassági évforduló

Ma egyfolytában "romantikázni" fogunk. Ugyanis mindhárom epizód a párkapcsolatokról, szerelemről fog szólni, ilyen, vagy olyan formában. Az elsőben egy házaspár és közös barátjuk van a középpontban. Richard (Gavan O’HerlihySuperman 3, Willow, A barlang 2) és Dela (Ruth de SosaBűntény a threesacrowd.jpgtámaszponton, Hook) lassan 10 éve házasok, már csak két nap van az évfordulóig. De kapcsolatuk már nem a régi. A férfinak annyi önbizalma van, mint amennyi Oscar-ja Paris Hilton-nak. Depressziós és meg van győződve róla, hogy felesége megcsalja az egykori násznaggyal; Allen-nel (Paul LieberKalifornia királya). Ami tulajdonképpen nem csoda, ugyanis a nő bundát, puszit, meg ölelést kap tőle, és órákat tölt el a férfival, ahelyett, hogy otthon lenne a férjével. Hát, nem azért a 20-asért, de nekem sem tetszene. Így Richard egyre gyakrabban nézi meg a whiskey-s pohár alját, hogy száraz-e.

Egy drága hotelban várják a másnapi ünneplést, amikor is Allen fényűző birtokára mennek jachttal, meg valami házmester, vagy kertész-szerűséggel. Ez a férfi ajándéka a házaspárnak. Még pár gyanús esemény után, Richard reggel arra ébred, hogy nincs otthon senki. Betelik nála a pohár, mindkét értelemben. Közben megérkezik Allen, majd a nő is és a férj totál kiborul, elmondja, mit gondol és szitkozódik. Dela sírva otthagyja őket, Allen pedig a nő után megy.

Estére Richard totál elázik és mikor Allen megérkezik azzal, hogy a kisházban várja őt egy nagy meglepetés, a teljesen részeg pasas előránt egy nyílpuskát. Elborul az agya és "kitűzi" Allen-t is a falra. Később Dela is megjön és a két férfit keresi. A férj azonban már várja. Dulakodás veszi kezdetét, de Richard elkapja a nőt és megfojtja. Majd átcibálja néhai feleségét a kisházig, ahová benyit és lőn világosság…

Ezt a részt az eléggé ismeretlen David Burton Morris rendezte. Nem is írok általa dirigált filmeket, mert valószínűleg az olvasók 98%-ának fogalma se lenne róluk. A szétcsúszott férfit jól hozza O’Herlihy, már nyúltam a telefonért, hogy hívjam a Csernus doktort. A másik három szereplő abszolút felejthető, mint ahogy maga az epizód is. Ez a depis hangulat nem dobja fel az embert, sőt izgulni sem izgulunk. Drámának meg kevés. Meg nem is ezt várjuk. A vége viszont elég jó, érdemes megnézni, hogy mi is várja Richard-ot a kisházban. Sajna ezt leszámítva teljesen középszer. De azért nem rossz. Aki azért kíváncsi, itt megtekintheti.

2x06 - The Thing from the Grave - Síron túli bosszú

A következő rész nem szarozik, mindjárt kapunk az arcunkba egy kivégzést. Egy férfi érkezik autóval, hogy találkozzon egy másik taggal. Az előbbi egy nőről kérdezi a másikat, mire az előránt egy stukkert, és vállon lövi ttftg.jpga kérdezőt. A sebesült az erdőbe menekül, de elesik és egy frissen kiásott gödör mellett találja magát. Mi már tudjuk, hogy ez bizony neki készült. Meg is érkezik a fegyveres, és befejezi, amit elkezdett.

Ugrunk visszafelé az időben, Stacy (Teri HatcherSzületett feleségek, Tango és Cash) egy fotómodell és az elején lelőtt férfi egy fotós, Devlin, (Kyle SecorEgy ágyban az ellenséggel) akik együtt dolgoznak. Illetve csak dolgoznának, ugyanis befut a csaj pasija, Mitch, (Miguel FerrerRobotzsaru, Twin Peaks, Stephen King – Végítélet) aki egy vérbeli seggfej, majd jelenetet is rendez. Devlin ad Stacy-nek egy kulcsot, hogy ha valami baj van, akkor jöjjön a stúdióba.

Este persze találkoznak és Devlin meglátja a foltokat (nem festék) a modellen. Ad a lánynak egy nyakláncot, egy maja amulettel, amit állítólag, ha megérint az ember, és közben ígér valamit, azt betartja, bármi is történjen. A fiú megígéri, hogy mindig vigyázni fog Stacy-re. Ezt követően be is teljesült a nagy szerelem. De kint Mitch kamerával felveszi az egész jelenetet. Ezzel el is érkeztünk a nyitó képsorokhoz, és a fotós a föld alatt végzi, ugyebár.

Pár nappal később Stacy aggódik, hogy mi lehet a férfival, ezért elmegy a fotós lakására, ahol visszahallgatja a rögzítőt, amin rajta van Mitch hívása, amivel tőrbe csalta Devlin-t. A lány ekkor rádöbben az igazságra, de ott van az exe is, aki ki akarja nyírni a nőjét, de előtte még elszórakozna vele egy kicsit. A kikötözött Stacy segítségért kiált, amit az amulettnek hála, a halott férfi meghall és kikel a végsőnek hitt nyughelyéről. Innentől, gondolom nem nehéz kitalálni, hogy mi fog történni, Mitch-nek is lesz hol pihennie.

tales-from-the-crypt-season-2-6-the-thing-from-the-grave-zombie.jpgA rendező ezúttal Fred Dekker, (Rémes egy éjszaka, Szörny csapat) aki egyébként sok Mesék a kriptából epizód írója is volt, mint például ennek a résznek is. Igazából most sem tudnék kiemelni semmit, nincs olyan momentum, ami megragadna. Egyedül a maszkmesteri munkát említeném meg, ami remek és realisztikus, ez egyébként elmondható az összes eddigi (és gondolom a későbbi) kriptamesékről is. Amikor még nem a CGI uralta a mozgóképeket… Ez a rész sem szar, csak nem nyújt semmi különöset. Se színészileg, se hangulatilag, se zeneileg és még poénok sincsenek benne. Leszámítva persze a Kriptaőrt, aki, mint mindig, most is sziporkázik, "Playdead"-et olvasva. Természetesen egy rajongónak ezt is illik megnézni, itt megtehetitek.

2x07 - The Sacrifice - Az áldozat

Na, végre sikerült normálisan lefordítani az eredeti címet. James (Kevin Kilner - Amerikai pite 2., Farkangyal) egy ügynök, akivel éppen egy 10 milliós életbiztosítást akar köttetni Sebastian (Don Hood). Csakhogy ez a ravasz milliomos Sebastian részesedést kér az ügynök jutalékából, amiért vele kötteti meg a szerződést. James belemegy, mert kell neki a pénz. Pár nappal később a pénzes fickó felesége, Gloria (Kim Delaneythe sacrifice.jpgDarkman 2, A Mars-mentőakció) felkeresi az üzletkötőt a hajóján, hogy megtudja, ki a biztosítás kedvezményezettje. A férfi némi ellenszolgáltatásért cserébe meg is mondja. A vicc az az, hogy másnapra James bele is szeret Gloriába, sőt már ki is tervelte, hogy a férjét ki kellene iktatni, ezzel lenne egy csomó lóvéjuk. Ahh. Azért az ilyen érzelmekhez és elhatározásokhoz nem elég egy éjszaka, szerintem. A nő kötélnek áll.

Legközelebb, a szerződés ünneplése közben James átsegíti a korláton Sebastian-t, aki jól pofára esik a sokadik emeletről. A zsaruknak nincs okuk gyanakvásra, a férj nem írta alá a szerződést a biztosításról. De később benéz hozzájuk James főnöke, Jerry (Michael IronsideAgyfürkészők, Csillagközi invázió, A gépész) is, aki, mint kiderül, Gloria volt faszija. Olyan megszállottan szerelmes Gloriába, hogy kivette a szemközti lakást, és rendszeresen fotókat is készített a nőről. Ma este is fotózott. Az ajánlat a következő: nem szól a yardoknak, de cserébe osztozni akar a nőn. A párnak nincs más választása, elfogadják.

Pár hónappal később, már nem bírja egyikük sem a szituációt és Jerry perverzitásait. Nincs kiút. James végső döntésre szánja el magát, amivel szabaddá teheti mindkettőjüket. Ír egy búcsúlevelet, amiben magára vállalja Sebastian megölését és bevesz 48 db Nembutált, akármi is az. A bogyók hatásosak, a halálos ágyán fekszik, mikor Gloria elmegy hozzá és elolvassa a levelet. Mire végez, a férfi már kimúlt. Ekkor Gloria fog egy öngyújtót… Most sem nehéz kitalálni az ending-et, de azért itt befejezem.

Richard Greenberg dirigálta Az áldozatot, de az ő neve sem túl ismert filmes körökben. És bizonyára nem ezzel a kriptamesével kellett volna befutnia, mert ez sem az igazi. A történet lerágott csont, sokszor láttunk már hasonlót, még akkor is, ha ez egy 1990-es mozgókép. Ami jó ebben a részben, az Michael Ironside, akinek, mint mindig, most is jól áll a gonosz szerep. De a többi szereplővel sincs gond, elég jól játszanak, Sebastian figurája is karakteres, még ha csak rövid ideig is van jelen. Persze, ez is nézhető, de közel sem az igazi kripta-feeling. Ezek a krimisebb epizódok nem mindig sikerülnek jól. Úgyhogy a mai Mesék a kriptából-csomag nem a legjobb összeállítás. A jövő hét kellemesebb csemegéket tartogat. De azért link most is van.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr644873418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása