Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Egy kupac "ne nézd meg!"

2012.03.02. 18:48 - purga

Címkék: olasz német japán angol brutál vér szellem kannibál összehasonlítás nem ajánlom felsorolás

Rég volt már összefoglaló rossz filmekről, pedig elhihetitek, hogy még mindig találkozok ilyenekkel. Ha már én megszenvedtem velük, legalább Ti, drága olvasók megmeneküljetek.

1. A végzet őrei - Deathwatch (2002)

Rendezte: Michael J. Bassett

deathwatch.jpgEgyszer mindenkinek el kell valahol kezdenie, így van ez Bassett-tel is, aki azóta már letette az asztalra A vadászt és a Solomon Kane-t, azonban ez a filmje kritikán aluli. Egyébként egy közös angol-német produkcióról van szó.

Az alaptörténet még egész érdekes is lenne: az I. világháború csataterén találjuk magunkat, amikor egy maroknyi angol katona bevesz egy ellenséges lövészárkot. Foglyul ejtik a megmaradt német katonát, akit kérdőre vonnak, hogy mi ez a temérdek hulla. Egész ötletesen elkerülik a tipikus "minden osztagban van egy olyan személy, aki tud az ellenség nyelvén" szituációt, így e helyett az egyikük franciául beszél vele. Hamar kiderül, hogy a helyszín elátkozott és hogy embereink majd egymás torkának fognak esni. Így is lesz.

Ugyan dicsértem a sztorit, de ez leginkább annak tudható be, hogy nagyon kevés film foglalkozik az első világégéssel, így minden ilyen alkotásnak tudok örülni. Azonban szögezzük le, hogy a mű többi része egy az egyben a német A bunker c. horrorból való. Ami szintén egy felejthető darab, de az legalább rendesen ki volt dolgozva. Ez viszont összecsapott és zavaros. Itt végül is nem a saját belső démonaik manifesztálódnak a vitézekben, hanem valami "gonosz", amire igazi magyarázatot nem is kapunk. Tetten érhetőek még ugyan más filmek hatásai is (pl. a Hellraiser-ből ismert kiláncolás), de nem is ez a legnagyobb bajom A végzet őreivel.

Hanem a "mondanivaló", vagyis ami lejött belőle: a kvázi főszereplő fickó (a BAFTA-díjas Jamie Bell - A sas) egy mimózalelkű, sunyi, pacifista, gyáva kis pöcs. Az ilyeneknek a fronton egyszerűen meg KELL halniuk, mert ilyen mentalitással nem lehet harcolni. Egyébként a gyávaságért a hadbíróság halálbüntetést szab ki, ezzel kapcsolatban tudom ajánlani Kubrick A dicsőség ösvényei c. remekét. A lényeg, hogy ez a kis féreg pozitívnak van beállítva, holott, ha csupa ilyen szaladgált volna a csatamezőkön, akkor Anglia elveszti a háborút. Remélem ebbe is belegondoltak a készítők. A másik ismert színész amúgy az a Kris Marshall, akire Az én kis családom óta nem tudok másként ránézni, mint egy retardáltra. Itt megnézhetjük, ahogy maszturbál, fantasztikus élmény.

Egyébiránt unalmas és kiszámítható. A motiváció zavaros, a karakterek felejthetőek. A fényképezés szép, az atmoszférával se lenne gond, csak éppen magát a filmet totál felesleges végigülni.

2. Carved / A Slit-Mouthed Woman / Kuchisake-onna (2007)

Rendezte: Koji Shiraishi

carved.jpgGondolom mindenki emlékszik a Grotesque-ra. Mielőtt a rendező le nem forgatta minden idők legtorture pornabb torture pornját, inkább a paranormálisabb horror felé húzott, ahogyan a J-horror nagy része. Úgy hogy igen, ezúttal is egy hosszú fekete hajú nő rémisztget. Felvágott szájjal.

A történet nem túl bonyolult: egy vágott szájú nő rabol el gyerekeket, akiről kiderül, hogy szellem és anyukák testébe bújva követi el gaztetteit. Az egyik utána nyomozó tanárról meg kiderül, hogy nem is kicsit érintett az ügyben.

Ugyan a készítők próbáltak valami újat csempészni a szokásos panelekbe, ilyen volt pl. az, hogy a szellemünk fényes nappal (!) az utcán (!) is képes támadni. Ez elsőre megdöbbentett, sőt, amikor levette a maszkját még be is foscsiztam, de másodjára már röhejesen hat az egész. Abszolút logikátlan. Ugyanis a vágott szájú néni kézen fogva áldozatával ELSÉTÁL a rejtekhelyére. Mondom még egyszer: nappal, a város közepén. Ez mégis mennyire reális? Mármint senki se szól rá, vagy valami? Hiszen már az első alkalom után megvan a személyleírása! Meg még sorolhatnám ennek a röhejfaktorát.

A kötelező háttértörténet is elég gyenge. De a jelenben játszódó nyomozás is agyzsibbasztó. A befejezés már-már komikus, amikor a szereplőink nem tudnak kimenekülni egy elhagyatott, tradicionális japán házból, ami kvázi papírból van... Mondhatni ki lehet rúgni a ház oldalát, ők meg erre "jaj, zárva az ajtó", baszki... A lezárás meg már szánalmas és erőltetett.

Azért vannak jó pillanatai, de messze elmarad a zsánerfilmek hangulatától. Ja és elég véres és kegyetlen is cserébe. Konkrétan nem tartja tabunak a gyermekek halálát, ami szintén jó pont, de itt már ez is kevés.

3. Nutbag (2000)

Rendezte: Nick Palumbo

NutBag.JPGÚgy tűnik, hogy ma a nagy visszaemlékezések napja van, ugyanis Palumbo legismertebb filmjét, a Murder-Set-Pieces c. brutális darabját biztos sokan ismeritek. Neki is el kellett kezdenie valahol, így kihányta magából ezt a full amatőr mocskot.

Tipikusan az az eset, amikor egy film többnek akar látszani, mint ami. Ez a szemétre való ugyanis igyekszik művészinek tűnni azáltal, hogy egy sorozatgyilkos gondolatvilágát követjük. Illetve látjuk, hogy éli életét. Próbál filozofálgatni, de igazából ennek se füle, se farka, totál értelmetlen. Még azzal is próbálkoznak, hogy a főszereplőt valamiféle rasszista fajvédőnek állítsa be, de ez a része se működik igazán. A múltja, ami kvázi magyarázattal szolgálhatna meg már tényleg erőltetett.

De azt se értem, hogy hogy lehetséges, hogy ezért a fickóért valósággal megvadulnak a nők. Hölgyeim, most komolyan, ezért az arcért rögtön ledobnák a bugyijukat? Mert neki tényleg elég pár szót mondania és már be is zsákolt. Illetve zsákolna, ha még előtte nem végezne velük. Borzasztó egyhangú és gagyi. Ennek folyamán az egész film unalmas, egyedül csak a rengeteg csöcs miatt érdemes megnézni, meg azért a perverz élvezetért, hogy a ribancok jól megszívják.

Nagyon-nagyon érződik a 40 ezer dolláros büdzsé és az, hogy a stáb tagjai a haveri körből származnak. Az operatőri munka egy vicc, sokszor le van vágva a szereplők feje, miközben beszélnek. Azért remekül tudták palástolni, hogy mindössze csak egy kamerát használtak. Vontatott, szar, szemét, a főszereplő ráadásul borzasztó gyengén játszik, holott neki kellene vinnie a hátán az egész filmet.

Messzire kerülni.

4. Mountain of the Cannibal God / La montagna del dio cannibale (1978)

Rendezte: Sergio Martino

la_montagna_del_dio_cannibale.jpgRég volt szó olasz kannibál filmről, pedig van belőlük bőven, megosztó minőségben. Mivel itt írok róla, ezért sejthetitek, hogy nem éri el ama bizonyos kannibálos remekmű minőségét. Külön fájó, hogy a rendező már korábban elkészítette mindenki idők egyik legjobb giallo-ját, a Torso-t. Szegény ő is próbálta gyorsan meglovagolni az új őrületet, aminek a legegyszerűbb változatát választotta, más művének lemásolását.

Mert itt nagyjából erről van szó. A Mountain of the Cannibal God ugyanis kísértetiesen emlékeztet Deodato Ultimo mondo cannibale c. alkotására. Persze az is igaz, hogy ebben a műfajban túl sok eredetiséget nem lehet kitalálni, de valahogy a legtöbbnek mégis sikerült valami sajátosságot belecsempésznie. Itt viszont ilyesmivel nem igazán találkozunk, leszámítva talán a misszionárius tábort és a színre lépő csalárdságot. Minden mást már láthattunk az előbb említett műben.

Azért essen pár szó magáról a sztoriról is. Ideges feleség a bátyjával és egy kisebb expedíciós csapattal elindul megkeresni a férjét, aki egy dél-amerikai kis szigeten tűnt el. A sziget természetesen veszélyes és még a hatóságok se engedik meg az otttartózkodást. A csapat bennszülött tagjai természetesen hamar meghalnak, ennyi erővel céltáblát is rakhattak volna a nyakukba. A fehérek meg egyszerűen idegesítőek.

Véresnek véres, ugyanakkor itt is sikerült bevágni látványos, elszomorító és totál funkcionálatlan állatgyilkosságokat. Igaz, a többséget más állat követi el, de attól még fájóak. Semmi újat nem tud adni, de úgy igazán nézhetetlennek azért nem mondanám. Csöcsi szerencsére van. A szereplők közül érdemes kiemelni Ursula Andress-t, aki egyike volt az első Bond-lányoknak (Dr. No), illetve a Golden Globe-díjas Stacy Keach-et (Amerikai História X).

A listán lévőkön kívül talán ezt érdemes megnézni, kiváltképpen az érintett alműfaj rajongóinak.

5. Apartment 1303 (2007)

Rendezte: Ataru Oikawa

apartment_1303.jpgEz meg már tényleg a J-horror legalja, pedig részben amerikai produkció, kár, hogy ez semennyire se látszik meg a végeredményen. Borzasztóan klisés, gagyi, kiszámítható, fárasztó és unalmas.

Azért a becsület kedvéért néhány szó a történetről: van egy lakás egy nagy bérházban, ahol rendszeres az öngyilkosság. Minden újonnan beköltöző gondol egyet és kiugrik az ablakon. Az egyik ilyen eset kapcsán kezd el nyomozni az áldozat nővére. Természetesen hamar kiderül, hogy a hely elátkozott, és egy hosszú fekete hajú lány ijesztget. Meg a szintén halott anyja. Hűha.

Nem tudom, hogy mekkora büdzséből készült, de valaki biztosan jól megszedte magát az amcsi dollárokon, ugyanis baromi röhejes lett a kivitelezés. Az operatőri munka (a színek) meg siralmasak. Amint megláttam a képminőséget, ki is akartam kapcsolni a filmet, mert tudtam, hogy most valami borzasztó gyenge produkcióra számíthatok. Én hülye meg inkább végig szenvedtem, hogy legalább írhassak róla. Tessék.

Ilyen dramaturgiai lyukakba bele se gondoltak a készítők, hogy pl. a háttérben meghúzódó tragédiáról könyvek tucatjai születtek, de az SENKINEK se tűnik fel, hogy minden újonnan beköltöző öngyilkos lesz?! Az is gáz, hogy próbálják drámaivá tenni a filmet, de ilyen pocsék színészekkel lehetetlen. Komolyan mondom, hogy a főszereplő lány a testvére temetésén majdhogynem röhögve kérdezi a barátait, hogy "ugye nekik is fáj". Itt semmi se működik, még egy alap sokkolást se képesek produkálni. Siralmas. Egy parlamenti közvetítés is ijesztőbb ennél.

Messzire tessék kerülni! Egyébként nem tudom, hogy drága amerikai barátaink még hova akarják nyüstölni ezt az eleve hamvában született filmet, ugyanis idén várható a 3D-s remake-je. Attól mentsen meg minket az ég.

1. A végzet őrei: 3/10

2. Carved: 4/10

3. Nutbag: 2/10

4. Mountain of the Cannibal God: 4/10

5. Apartment 1303: 1/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr44284238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alecwolf · http://autohistory.blog.hu 2012.03.02. 22:44:57

Üdv,

Sok-sok filmet néztem már meg az oldalad és írásaid ajánlására purga, amit ezúton is köszönök! :)

A Slit-mouthed woman valóban nem a legsikerültebb japán horror, viszont állítólag egy Kjotó környéki urban-legenden alapul, amivel gyerkőcök ijesztgetik egymást az iskolában. Az, hogy a vágott szájú nő elsétál a gyerekekkel, nem túl meglepő, annak tükrében, hogy kiknek a testébe bújik bele - a kívülállók valószínűleg nem annak látják, ami. Ez talán a film morális mondanivalójába is illik.

Az Apartman 1303 borzalmasan rossz - viszont koreai eredetije, az egy évvel korábbi Apateu / Apartman egész kellemes kis film!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.02. 23:15:48

A világ legszarabb horrorfilmje a "Bloody Mary" című fos, még semmit sem láttam, ami alul tudta volna múlni.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.03.03. 00:10:02

@alecwolf: Nem, épp ez az. Ugyanúgy néz ki mindig. Maszkkal az arcán. Csak amikor meghal a test, akkor látni, h kicsoda.

Juliusxtreme 2012.03.03. 12:11:20

@purga: végre index címlapon vagy:) ha találok valami horrorfilmet mindig rákeresek a blogodon, hogy mit írsz róla.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.03.03. 12:29:39

Valahogy nem jonnek be a horror filmek, nem szeretem ha a szart is kiijesztik belolem.
A Grotesque az elment.

Juliusxtreme 2012.03.03. 14:23:44

@purga: úgy látszik eddig nem figyeltem eléggé:)

Nuttika 2012.06.29. 01:01:03

Megnéztem az Apartment 1303 és hát... rohadt gagyi volt. Tényleg kár volt érte... Láttam a 2008-as Apartment 1408-at, gondoltam nem lehet ennyire pocsék. És DE :D
Na még megnézem majd a 2007-es APT-t is és akkor megnézem, melyik jobb.
Mondjuk nem szándékosan néztem ezt, összekevertem a koreai változattal, mert eredetileg azt akartam megnézni.

Nincs név2 2012.09.03. 18:03:07

:o A carved remek film.Szerintem nagyon nyomasztó,szegényt de lehordtad :)
Kicsit szerintem aláértékelted.


süti beállítások módosítása