Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

2011: amik kimaradtak

2012.01.11. 09:15 - purga

Címkék: scifi francia ausztrál kanada remake spanyol poén mexikó ördög thriller összehasonlítás felsorolás

Mint azt a 2011-es évértékelő posztomban is írtam, hogy igyekeztem minél több filmet bepótolni, csak hogy hitelesnek mondható legyen a lista. Ez szerintem úgy-ahogy sikerült is. Íme néhány film, amik kimaradtak a felsorolásból. Némelyik akár a legjobb tízbe is bekerülhetett volna.  valami bizarr módon egyik sem "vegytiszta" alkotás. Lássuk.

 

1. A pokol kapuja - 11-11-11

 

Rendezte: Darren Lynn Bousman

11_11_11.jpgA rendező nagy visszatérője a blognak: volt vendégkritika a Repo!-ról és összehasonlítottam a Mother's Day feldolgozását az eredetivel. Persze leghíresebb művei egyértelműen a Fűrész 2-3-4. Ezúttal próbált valami misztikus thrillert összehozni, aminek a központi témája egy dátumra esett (ez gondolom egyértelmű). Nem ártott volna, ha valaki szól neki, hogy ez már az Ómen 666 esetén se működött anno.

A film meglehetősen sablonos: egy világhírű író elveszíti a családját, amitől meghasad és megtagadja Isten létét. A gond csak az, hogy a fivére pap, akinek ráadásul saját közössége is van. Vele pedig mindenképpen találkoznia kell, mivel az apjuk haldoklik. A 11-11-11 pedig nem csak azért kapcsolódik a filmhez, mert ezen a napon történni fog valami, hanem mert a 11-11 eddig is a család életének a része volt. Konkrétan mindig meghalt valaki vagy abban az órában, vagy napon. Ahogy viszont közeledik a Nagy Nap, egyre több furcsaság történik főhősünkkel, mindenhol szellemeket, démonokat lát. Közben pedig vadul nyomoz, hogy mi is fog bekövetkezni.

A film voltaképpen roppant hatásvadász és mindent erre, illetve a "Nagy Csavarra" tesz fel, ami nekem teljesen egyértelművé vált már a játékidő felénél. Ez még nem is lenne akkora nagy baj, ha rendesen megmagyarázták volna, helyette inkább félinformációkat kapunk. Nincs rendesen kibontva a háttértörténet. A cselekményvezetés roppant lapos, az ijesztgetések pedig már az unalomig ismertek. Voltaképpen semmi egyedit nem képes felmutatni.

Egyszer nézhető, de teljesen érdektelen alkotás. A kivitelezéssel nincs gond, bár a lények néhol elég bénán néznek ki. A színészek felejthetőek. Mi több az ifjú papot alakító  Michael Landes (Végső állomás 2) abszolút hiteltelen volt számomra.

Az Asylum persze valami nagy kasszasikerre számított, amiből parazita módján maguk is csemegézhetnek. De melléfogtak, mert így a saját selejtjüket (a zseniális 11/11/11) se fogja senki se megnézni. Remélhetőleg.

Amerikai-spanyol koprodukció.

 

2. Ne félj a sötéttől! - Don't be afraid of the Dark

 

Rendezte: Troy Nixey

dontbeafraidofthedark.jpgVannak filmek, amiket teljesen felesleges feldolgozni. Nem azért, mert olyan nagy kultusza van, hogy egyszerűen képtelenség azt felülmúlni (bár aki anno előállt a Rémálom az Elm utca remake-jének az ötletével, remélem azóta szenet lapátol). Hanem mert egyszerűen a történet váza életképtelenné teszi ezt. Így van ez ebben az esetben is, ennek az eredetije egy '73-as tévéfilm.

Miről is van szó? Csak a szokásos: új ház, elvált szülők és a lelki sérült gyermek = uncsi. De jó, legyen. Ha szellemek, vagy egyéb rémisztő lények vannak benne, akkor még működhet is. Azonban nagy sajnálatunkra itt kvázi "fogtündérek" vannak, akik komolyan pénzt adnak egy-egy gyermek fogért. Ráadásképpen még csak nem is félelmetesek, hiszen patkányméretű CGI trollok benyomását keltik. Akkor marad a csavaros történetvezetés, vagy mégsem, mert ez sincs. Olyan egyszerű, hogy az már fáj. Helyette van két ismert színész Katie Holmes (Batman: Kezdődik!) a szerető képében és Guy Pearce (Az időgép), mint a karrierista apa szerepében. Ők egész jól játszanak, csak éppen baromira nem szimpatikusak. A fókusz természetesen a kislányukon van, aki csak néha válik idegesítővé. Sajnos azonban túlságosan nagy szerepet kap ahhoz, hogy a filmet komolyan lehessen venni. Mert ez így egy kissé véres gyermekmese. Hiába a biztató kezdés, ezt nem tudom, hogy kiknek szánták, mert egy átlag horror-rajongó unni fogja magát.

A producer se kis név, hiszen maga Guillermo del Toro, aki most eléggé mellényúlt. Mert hiába érződik a színvilágon a stílusa, ha minden más mellette felületes. Mert tény, hogy az operatőri munka mesteri. Mindenesetre lehet, hogy nem kellett volna egy 25 millió dolláros produkciót egy olyan rendezőre bízni, aki eddig csak egy kisfilmet tudott referencia anyagként felmutatni. A végeredmény abszolút bukásnak tekinthető, hiszen még a gyártási költséget se hozta vissza a mozikban.

Viszont a cím találó: tényleg nem kell félni a sötéttől, én is egy jót tudtam a megtekintése után aludni.

Amerikai-ausztrál-mexikói koprodukció.

 

3. A dolog - The Thing

 

Rendezte: Matthijs van Heijningen Jr.

The-Thing-2011.jpgTeljesen más a helyzet ezzel a filmmel kapcsolatban, hiszen papíron ez egy előzmény film, azonban a megvalósítását tekintve inkább tűnik egy feldolgozásnak. Pontosabban egy remake remake-je, hiszen Carpenter se az ujjából szopta anno a maga verzióját. (Amúgy nem lehetett volna más címet adni a projektnek?)

Voltaképpen ezzel azt akarom mondani, hogy sikerült ugyanazt végig vinni, amit egyszer már láttunk. De úgy, hogy mindemellett kínosan ügyeltek azokra a részletekre, amiknek egyszerűen benn kellett lennie az előzményeket/folytatást tekintve. Hiszen mi láthattuk a romokban heverő norvég bázist, tehát ehhez kellett alkalmazkodni. No meg a végére, ami a klasszikusnak a kezdete, ez viszont pont, hogy kissé erőltetett lett.

Tehát itt megtalálják a jégbe fagyott földönkívülit (meg az űrhajóját), majd beviszik a kutatóállomásra. Aztán persze a lény kiszabadul és egy idő után nem lehet majd tudni, hogy ki ember és ki nem.

Voltaképpen nem lett rossz, élvezhetőnek élvezhető, csak ezt már láttuk korábban is. Túl sok újat pedig nem tudunk meg a lényt illetően, ami talán nem is baj. Nem mondom, hogy felesleges volt leforgatni, csak éppen ilyen formában volt az. Dicséretes, hogy a norvégok tényleg azok.

Jobban azért nem mennék bele, mert az asszony ír majd a blogján egy fasza kis cikket a három "Dolog" filmről. Viszont itt a remek példa, hogy az elsőfilmes rendező sokkal jobban helyt tudott állni. Más kérdés, hogy az alapanyag tekintetében könnyebb is volt a dolga.

Amerikai-kanadai koprodukció, ugyanakkor a rendező dán, a színészek nagy része meg valódi norvég.

 

 

4. Arcmás - Faces in the Crowd

 

Rendezte: Julien Magnet

faces-in-the-crowd.jpgEgyrészt örvendetes, ha egy hazai forgalmazó gyorsan piacra tud dobni egy filmet DVD-n, másrészről viszont fel merül a kérdés, hogy miért pont ezt? Ha nem lenne benne Milla Jovovich (a Resident Evil széria sztárja), akkor is kiadták volna nálunk?

Mint az már sejthető, nem egy nagy durranás ez a film. Voltaképpen mindent a színésznőre és egy jó ötletre raktak fel. Főhősnőnk ugyanis tanúja lesz egy kéjgyilkosságnak, pechére a tettes ezt észreveszi és majdnem meg is öli. Helyette szó szerint olyan fejtörést okoz a nőnek, aminek következtében "arcvaksága" lesz, vagyis nem tudja megkülönböztetni az emberek arcát. Ez egy létező betegség, és egyben dramaturgiailag baromi jó ötlet, hiszen így az elkövetőt se tudja beazonosítani. Vannak remekül kihasznált pikantériák, mint az, hogy tanárként elveszíti érthető okokból a munkáját, vagy hogy a pasiját kénytelen a nyakkendője alapján beazonosítani. Nekem legjobb a szex tetszett, mert szerencsétlen nő fölött percenként más jelent meg. Jópofa volt.

Azonban hiányzik az a feszültség, amitől ez egy igazán jó thriller lehetne. Egyrészt a gyilkos kilétét baromi egyszerű kitalálni még így is. Másrészt az öldöklések menete teljesen előrelátható. Azért van egy kis játék a nézővel, pl. amikor Jovovich karaktere majdnem lecsukatja a saját apját a betegsége miatt.

A sztori nyögve-nyelősen halad, mi több; az utolsó 20 percre kitaláltak egy teljesen izzadságszagú szerelmi szálat is, ami aztán végképp nem kellett volna. Eléggé unalmas, de azért vannak benne jó ötletek. Akik szeretik a könnyedebb, emészthetőbb thrillereket, azoknak szerintem tetszeni fog.

 Amerikai-francia-kanadai koprodukció.

 

5. Trancsírák - Tucker and Dale vs. Evil (2010)

 

Rendezte: Eli Craig

trancsirak.jpgEz az a film, aminek szintén örülhetnénk, hogy megjelent nálunk, mi több, egyenesen mozivásznon. Már ha ez legalább egy éve bekövetkezett volna... A magyar címre csak annyi a mentség, hogy elméletileg közönségszavazat alapján döntöttek e mellett, de ettől függetlenül hányinger fog el, akár hányszor kimondom. Az eredeti se jobb, azt se magyar embernek találták ki.

Akárhogy is, a tartalom a lényeg, ami itt nagyon-nagyon jóra sikeredett. Nem véletlen, hiszen maga az alapötlet is egyszerűen zseniális: a két "suttyót" egy csapat tinédzser terrorizálja, akik túl sok slasher-t láttak életükben. Igen-igen. Ezúttal nem a "mi-nem-szeretjük-a-fajtádat-erre-felé-itten" típusú emberek aprítják a jó népet, mint pl. a Texasi láncfűrészes mészárlás széria esetében (ráadásul erre a műre még egy mesteri utalás is van), hanem előítéletes fiatalok okoznak galibát. Mi több, a két címszereplő olyan ártatlan és szerethetőek, mint az újszülött kiscicák. Mindezek ellenére így is a turisták szívnak, legtöbbször viccesen, a maguk béna módján.

A tökéletes paródia, amire talán a Haláli hullák hajnala óta nem láttunk példát. Egyaránt tiszteleg a zsánert képző horrorfilmek előtt, amiknek rendre ferde tükröt is mutat. A poénok ugyan annyira nem ütnek, inkább kellemesen megmosolyogtatnak, de ezt most annyira nem is hiányoltam. Sokkal jobban tetszett a film hangulata: mondhatni magával ragadó. Itt is csípte a szememet az erőltetett szerelmi bájolgás, illetve a csöcsök hiánya is nagy szívfájdalmam volt. Amiknek mondhatni kötelező jellege lett volna egy ilyen efféle paródia esetében.

De legalább jó véres. Kötelező darab.

Amerikai-kanadai koprodukció.

 

1. 11-11-11: 4/10

2. Don't be afraid of the Dark: 3/10

3. A Dolog: 6/10

4. Arcmás: 5/10

5. Trancsírák: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr293534101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shitface killah 2012.01.11. 10:29:16

a Faces in The Crowd szerintem baromi unalmas volt, és tényleg tökre kiszámítható is. meg igazából azt a részét nem értettem hogy miért változott meg mindig az emberek hangja is az arcukkal együtt. vagy ez is a betegség része lenne? nem hiszem.
a Trancsirák címért meg tényleg járna egy jó alapos sámfázás annak aki ezt jóváhagyta.....

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.01.11. 11:30:16

A Don't be afraid of the dark nekem tetszett, persze nem mintha kicsit is ijesztő lett volna, de nálam a hangulat elvitte a hátán az egészet.

A Thing remake/előzményfilm szerintem jobb lett, mint a Carpenter-féle, mert amíg azt végigaludtam, ezen meglepően jól szórakoztam.

A Tucker & Dale alapötlete nagyon jó, de én a felétől már eléggé untam. Túl sok benne az önismétlés és kevés a kreativitás, és az sem segít rajta, hogy mindig előre sejtjük, ki fog meghalni legközelebb, és azt is, hogy hogyan.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.01.11. 11:51:33

@Dr.Jones: szentségtörés! hogy lehet unni carpenter művét?! :P Pedig itt ugyanaz játszódik le :P

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.01.11. 14:48:15

A 11-11-11 rossz volt, pedig Bousman a Repoval és az Anyák napja remake-kel elég kellemes, pozitív csalódást hozott.

A Don't Be Aftaid of the Dark nagy problémája, hogy nem Del Toro rendezte. Nem kellett volna másnak átadni a rendezői széket, Del Toro ebből egy izgalmas filmet tudott volna összehozni és talán nem röhögtem volna fel a patkánygremlinek láttán:D

A Trancsírákon meglepődtem, nagyon jó lett, remek szórakozás és Katrina Bowden nevét is megismertem:)

A dolog prequeltől sok jóra nem számítottam, másolja Carpenter művét, de még így is képesek voltak egy élvezhető, több helyen félelmetes filmet összehozni

Jason06 2012.01.11. 18:22:26

A Dolog és az Arcmás nekem nagyon bejött,még a 11-11-11t is pozitívan értékelném.De a Don't be afraid of the darkot inkább megsem emliteném,amennyire vártam akkora csalodást okozott a mesefiguráival.A Trancsírákat még most fogom be ütemezni:

Nahvalr 2012.01.11. 19:57:19

Ezek közül még csak a másodikat láttam és hát tényleg kisgyerekeknek való, csak a nyitás volt kemény, néhol pedig egyenesen vicces pedig a trailer alapján nem épp úgy tűnt hogy ilyen filmet akarnak...

A The Thingből lehet a remake-el kezdem :D

@purga: az Inbred direkt maradt ki? Anno azt írtad nagyon várod. (A második teaser kicsit furcsára sikerült.)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.01.11. 20:01:50

@Nahvalr: az a helyzet, h eddig még csak fesztiválokon mutatták be, idén lesz csak igazi premierje. ergo még csak nem is láthattam:) és még mindig várom, bár a második trailer már egy kicsit megingatott.

Halloween 13 2012.01.11. 21:53:12

Kivitélesen ezek közül szinte mindet láttam, kivéve a Faces in The Crowd-t. De ahogy látom kihagyható...
A 11-11-11 nem egy nagy szám, igazából nem is értem miért, talán a hangulata miatt de nekem tetszett. A Ne félj a sötétben egynek elment, egyáltalán nem erre számítottam, mikor láttam az első trailert, csalódás volt ilyen tekintetben...de egyszer nézhető, semmi újat nem nyújt.
A The Thing remake-ben az űrlény kinézete nem tetszett, nagyon CGI szagú, de attól még izgalmas volt, már amennyira az volt. A Tucker & Dale vs. Evil pedig az egyik kedvenc lett, a hangulata magával ragad, a poénok megmosolyogtatnak, a színészek jók, főleg Dale :D hát ő hatalmas! A készítőknek jár egy nagy pacsi ezért a filmért :)

skizo... (törölt) 2012.01.12. 14:52:42

Elore is bocs az offèrt (nem, most nincs szulinapom :D ) Mèg règebben volt egy elozetes a blogon, amiben kèt zombi van benne, akik miutàn feltàmadnak ilyen onkèntes igazsàgosztòk lesznek. Ennek kène a cìme, mert bèna vagyok ès nem talàlom... koszi

Darkcomet 2012.01.14. 17:33:29

Attack the Block mé nincsen? Igen fasza kis akció/sci-fi/horror/vígjátékosság volt az angolok részértől.


süti beállítások módosítása