Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

TOP 10 legparáztatósabb film

2011.08.21. 15:07 - purga

Címkék: scifi thai toplista remake állat spanyol angol vér szellem ördög felsorolás

Végre! Egy emberként lélegzenek fel azok, akik már a listát várják lassan egy éve. No igen, jó munkához idő kell. Azonban végig nézve a címeket, sajnos meg kell állapítanom, hogy teljesen felesleges volt ennyit várnom, kutakodnom és megnéznem mindenféle jött-ment hulladékot. Ugyanis már tavaly is ezeket választottam volna, ha akkor megírom. Így jártam. Nosza.

Mielőtt bárki belekezdene a felsoroltak mustrálásába, kérem, előbb olvassa el a kvázi "használati utasítást":

1. Ez egy szubjektív lista, jobb ha ezt rögtön tisztázzuk. Nekem ezek voltak a legmeghatározóbb filmélménjeim, már ami a félelemkeltést illeti. Másképpen nem is lehetne megírni, tekintve, hogy nem lehet semmiféle faktort felállítani, mint pl. a tudjuk melyik listám kapcsán a "brutalitásmérőt".

2. Törekedtem arra, hogy ne a saját félelmeim miatt legyenek egyes művek a listán, illetve általánosságban ne a fóbiák kihasználása kerüljön előtérbe. Ezért olyanokat ne is várjatok, mint pl. az 1990-es Arachnafóbia - Pókiszony c. klasszikust (mondjuk ennek eleve van egy komikus beütése).

3. A lista még így sem tökéletes, vagy végleges. Ugyanis be kellett látnom, hogy rengeteg filmet kell megnézni az ilyesmihez, én meg egyszerűen feladtam. Ha egy év alatt nem találtam semmi újat, akkor most mire várok? Kérdeztem magamtól, és hát tessék...

4. Az 1-es ponthoz kapcsolódóan: nagyon sok klasszikus (amikre lentebb kitérek) azért nem lesz rajta, mert egyszerűen eljárt felettük az idő. Mert elhiszem a kedves 30-as, 40-es kommentelőknek, hogy ők anno, hogy megijedtek a moziban, ami valószínűleg nyomot is hagyott bennük. De mai szemmel nézve bizony sok remekmű egyszerűen nem képes megborzongatni, csak kellemes filmélményt nyújtani.

5. Próbáltam változatosra készíteni, így nem feltétlen a legfélelmetesebbeket láthatjátok majd, hanem esetleg az alműfajon belül a legmeghatározóbbat. Már amelyik kategória képes erre, pl. meggyőződésem, hogy a farkasemberes alkotásokon egyáltalán nem lehet parázni.

6. A félreértések megelőzése végett: nem ezek a legjobb horrorok, sőt. Csak a SZERINTEM leg-félelemkeltőbbek. Így a sorrendet is csak a paráztatási szint szerint kell értelmezni.

 

Egyébként nyugodtan írjátok le Ti is a saját listátokat, érdekel:)

Továbbá nem elfelejteni, hogy még ma éjfélig lehet ránk voksolni a Kult-Szórakozás kategóriában!

Jó mulatást! Aztán ne nekem panaszkodjatok, ha majd nem tudtok aludni:)

 

10. A cápa - Jaws (1975)

 

Rendezte: Steven Spielberg

Korábban írtam már róla? Igen, de csak egy másik toplistában említettem meg.

Most a többség nyilván egy emberként szisszen fel, hogy ez mit is keres itt, hiszen ezen parázni ma már abszolút nem lehet. Na de a hatása! Egy egész generáció nőtt fel úgy, hogy irracionális félelmet érezzen ezzel az állattal szemben, mi több magától a tengertől is irtózzon egy kicsit. Most komolyan, hány embernek lett az az asszociációja, hogy tenger=cápák? Valahol mesteri ez a fajta félelemkeltés, ami szerintem a mai napig megállja a helyét. Ahogy egy picit bennünk magyarokban is, még ha csak az Adrián nyaralunk. Bár tény, hogy ott azért a medúzacsípés reálisabb és jobban elveszi a kedvét az embernek a mélyben való úszkálástól.

 

 

9. Halálhajó - Event Horizon (1997)

 

Rendezte: Paul W. S. Anderson

Korábban írtam már róla? Nem.

Ez a film szolgáljon itt példaként, hogy egy sci-fi is lehet parás. Mások valószínűleg erre a Nyolcadik utas: a Halált mondanák, de szerintem attól ma már nem lehet rettegni. Mindenesetre az atmoszféra itt is elég klausztrofób, aminek a hatását tovább fokozza a túlvilág jelentősége. Sajátos egyvelege a technokrata jövőkép és a vallásosság megjelenítésének, konkrétan a Gonoszénak. Tekintve, hogy a hajó át tud suhanni a poklon keresztül. Ha még ez nem lenne elég, akkor még szellemekkel és brutális képsorokkal is találkozhatunk. Mondhatni ebbe aztán belezsúfoltak mindent. Imádom.

Megjegyzés: ma este, 22:35-kor a filmet levetíti a TV2! Az ajánló alapján nem vágták meg.

 

 

8. Ragyogás - The Shinning (1980)

 

Rendezte: Stanley Kubrick

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

Ez legyen arra példa, hogy igenis lehet jó és hatásos Stephen King adaptációt készíteni, még ha a könyvrajongók (és maga az író is) ostorozzák a mű átértelmezése miatt. Akárhogy is, de Kubrick műve még önmagában is megállja a helyét, sőt. Ha néhol kissé vontatottnak is tűnhet, azért még mindig vannak olyan jelenetei, amik (nincs jobb kifejezés) a szart is belefagyasztják az emberbe. Elég, ha csak Danny folyosóbiciklizésére emlékezünk vissza. Azt viszont mindenki (de tényleg) elismeri, hogy Jack Nicholson zseniálisat alakít benne. Mintha a karaktert róla mintázták volna.

Állítólag egyszer tudósok kiszámították a félelem differenciál egyenletét, ami szerint ez a legfélelmetesebb film a világon. Elgondolkodtató:)

 

7. Kampókéz - Candyman (1992)

 

Rendezte: Bernard Rose

Korábban írtam már róla? Nem.

Ha a cápától való félelmet irracionálisnak tituláltam, akkor az itt elért hatásra hatványozottan igaz. Most komolyan, ki az aki ezt fiatalon megnézte és el merte mondani ötször a tükörbe azt, hogy "Kampókéz"? Szerintem sokunk nőtt fel ennek a filmnek a bűvöletében, aminek hatására már a fürdőszobai tükörre is más szemmel néztünk. Egyébként a végeredmény arra is jó példa, hogy van élet a Hellraiser-en túl is, ha Clive Barker adaptációról van szó. Továbbá ennek a műnek köszönhetjük a leghíresebb fekete sorozatgyilkost is, illetve Tony Todd ez által vált "halhatatlanná". Nagy kár, hogy a folytatások színvonala már a közelébe sem ér ennek.

 

 

6. The Women in Black (1989)

 

Rendezte: Herbert Wise

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

Három tényező is volt, amiért felkerülhetett a listára (túl azon, hogy mennyire rémisztő): egyrészt mert ez az egyetlen tévéfilm. Másrészt ebből adódóan, ez egy bizonyíték arra, hogy a legminimálisabb eszközökkel is mekkora hatást el lehet érni. Magam is meglepődtem, hogy mennyire meghűlt bennem a vér, amikor a címben említett fekete ruhás nő egyszer csak megjelent fényes nappal a mocsár közepén. A harmadik ok pedig az, hogy hiába száz évvel ezelőtti egy történet, akkor is lehet vele paráztatni. Kíváncsi vagyok a most készülő feldolgozására, ugyanakkor kétségeim vannak afelől, hogy képesek lesznek ugyanazt az atmoszférát megteremteni.

 

 

5. A rettegés háza -The Amityville horror (2005)

 

Rendezte: Andrew Douglas

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

Igenis érdemes olykor-olykor remake-elni egy művet, mert akkor olyan finomságok sülhetnek ki belőle, mint ez, az 1979-es, azonos című mű újragondolása. A másfél órás filmben összesen van vagy kb. 15 perc, ami esemény nélkül zajlik, ami nem kis teljesítmény. Folyamatosan jönnek-mennek a szellemek, illetve egyéb paranormális jelenségek háborgatják a lakókat. Az is dicséretes, hogy noha senki se hal meg (tekintsünk el az előzményektől), mégis folyamatosan izgalomban tartja a nézőt. Egyébként megtörtént eseményeken alapszik, de most tényleg. Mármint nem csak a bevezetőben látható tragikus eset, hanem maga a történet is.

 

 

4. Más világ - The Others (2001)

 

Rendezte: Alejandro Amenábar

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

Ebben sem láthatunk öldökléseket, mi több, a színészek száma se valami magas. Mégis, valami hatalmas feszültséget képes generálni már magával az alapszituációval. Hiszen a gyerekek fényérzékenysége miatt a háznak egész nap sötétnek kell lennie. Ráadásul a család a külvilágtól is el van zárva. Kell ennél több egy kísértettörténethez? Egyike azon kevés 10/10-es (vagyis mondhatni tökéletes) filmeknek, amikről itt olvashattok.

Egyébként nagyon bizarr, hogy a vértelensége miatt anno a Cool TV egyszer 12-es karikával adta le délután hat óra tájékán...

 

 

3. Halálos hallgatás - Dead Silence (2007)

 

Rendezte: James Wan

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

Igaz, hogy baromi klisés, meg objektíven nézve nem mutat fel túl sok újdonságot, de mégis egy hihetetlenül kemény és hideg atmoszférával rendelkezik. Továbbá igenis, lehet a mai napig jó, és rémisztő gyilkos babás horrort forgatni. Szépen egyensúlyozik a brutalitás és  a félelemkeltés között. Amiért pedig ilyen előkelő helyre került, az egy személyes tapasztalat. Ugyanis miután megnéztem, nekem szabályos rémálmom volt a filmtől. Amire példa életemben eddig csak a fenn említett Cápára volt, de akkor még kicsi is voltam.

Érdekesség: a filmbe el van rejtve egy easter egg, hogy mi, azt a rendező munkásságát látva nem nehéz kitalálni.

 

 

2. Shutter (2004)

 

Rendezte: Banjong Pisanthanakun és Pakpoom Wongpoom

Korábban írtam már róla? Igen, itt.

A lista egyetlen ázsiai produkciója, ami meglepő módon nem japán vagy dél-korai, hanem thai. Igazából kicsit ugyanaz a helyzet ezzel a darabbal, mint a Halálos hallgatással: túl sok eredetiség itt sincs, mégis beszarat rendesen. Ráadásul végre nem az a tipikus ázsiai dramaturgiai felépítést követi, hogy az elején semmi, aztán a végére a nézőre zúdítanak mindent. Jól felépített és meglepően ügyesen kivitelezett film. Az amerikaiak 2008-as feldolgozását még mindig nem láttam, de ahogy a beszámolókat olvasom, az kifejezetten rosszra sikeredett.

 

 

1. Kör - The Ring (2002)

 

Rendezte: Gore Verbinski

Korábban írtam már róla? Csak két másik toplistámban: a kedvenceim és a mérföldkövek között.

Lehet, hogy kissé túlértékelem a Kört, de ez van, nekem nagyon bejött. Mivel az ágyam már középiskolás korom óta a TV előtt van, így egy ideig az volt a parám, hogy egyszer arra ébredek, hogy magától bekapcsol... Ami egyébként húgommal meg is történt, de az egy másik történet:) Lényeg, hogy sokkal jobb, mint az eredeti '98-as Ringu. Azt direkt megnéztem még egyszer, hogy magamat igazoljam, és az a változat néhol kifejezetten röhejes, de leginkább unalmas. Itt viszont egy percre sem lehet elbóbiskolni. Sokan azzal jönnek, hogy "maga a kislány nem is félelmetes", lehet, na de a körítés? Szerintem kifejezetten hátborzongatóra sikeredett. Nekem ez az abszolút legdurvább élményem, ennek ellenére már vagy nyolcszor megnéztem és nem tudom megunni:)

 

 

Remélem nem lesznek nagy hőzöngések, azonban gyorsan ide írok néhány címet, amit majd biztos szajkózni fogtok, hogy "ezek sokkal durvábbak". Pedig nem. Tehát:

Ideglelés (The Blair Wiitch Project): Ez kérem egy dögunalmas szar, ami a sikerét csakis a remek marketingnek köszönheti. Akkoriban könnyű volt az ilyen áldokumentum filmeket igazi felvételként eladni. Teszem hozzá, hogy én anno kissrác koromban ezzel a tudattal néztem meg és már akkor is értetlenül álltam a hype előtt.

Paranormal Activity: Majdnem ugyanaz. De aki tényleg elhiszi, hogy a benne látható dolgok megtörténtek, azt csak sajnálni tudom. Rém unalmas ez is. Oké, hogy minimalizmus, de ez már túlzás. A két főszereplő pedig roppant idegesítő.

Ördögűző (The Exorcist): Na ezen gondolkodtam, de be kell látni, hogy ilyen tekintetben már eljárt felette az idő. Viszont még így is egy örök klasszikus, kötelező darab.

Psycho: Ugyanaz a helyzet, mint az előbbivel: jó film, de ma már nem képes paráztatni. Ennyi.

A ház hideg szíve (The Haunting): Itt is ez a helyzet. Ráadásul eléggé el van nyújtva. Bár tény, hogy vannak a mai szemmel nézve is "kellemes" percei.

Hatodik érzék (The Sixth sense): Ezen is morfondíroztam, de szerintem sok tekintetben inkább dráma. A félelemkeltés meg kimerül egy-két ütősebb jelenetben.

A többit majd a kommentek között, de előtte érdemes rákeresni a blogon, hogy nem-e írtam már róla. Ezt előre is köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr923165524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schola 2011.08.21. 16:09:55

A ragyogást és a thai Shuttert már régóta be akartam pótolni, asszem a napokban meg is teszem. A rettegés háza nekem nem annyira jött be, hasonló mint az Incidious bár ez több fokkal jobb. A halálos hallgatást egyszer láttam, de elég is volt annyi belőle, unalmas film. A kör tartozik legjobban az egész toplistába szerintem, bár az sem egy mai film, de egyedi darab (főleg a japán eredeti). A megemlített Ideglelés nekem anno még nagyon bejött, bár lehet hogyha most nézném már az is egy unalmas darab lenne. Említésre méltó azért, márcsak azért is mert ez az alapja a legtöbb found footages cuccnak. A Paranormal Activityt meg sem említettem volna, annyira pocsék az egész. Én a TOP10es listában a Jeleket, és a Grave Encounterst mindenképpen beletenném, de majd lehet később én is összedobok egy TOP10est. A cikk nagyon jó mindenesetre, gratula meg minden, ja és a Grave Encountersről illetve az Atrociusról mikor lesz elemzés?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.08.21. 16:11:54

@Schola: köszi:) bevallom a GE-t még nem láttam, de a napokban arról is lesz kritika. azért nem vártam vele, mert nekem anno a trailere elég gagyinak tűnt, ahogy arról írtam is. de ne legyen igazam:)

InnerSlaughter 2011.08.21. 16:14:23

az első jogán kérdem: Jacob's Ladder? szerintem minden idők legpraásabb filmje. Na de hogy a Kör legyen az....:/ nem értek egyet ezzel sajnálom:) ettől függetlenül nagyrészt jó kis lista lett, de a másik toplistád jobban tetszik:D

InnerSlaughter 2011.08.21. 16:17:06

ja és ha megjelent vona végre a Final Solution azis tuti itt lenne xP

magichorze 2011.08.21. 16:17:23

az insidious is ide passzol erősen

sophie1990 2011.08.21. 16:28:31

Vicces, mert pár napja untam meg, hogy régen láttam igazán bef*satós filmet, és rákerestem top 10-es listákra, de elég gyatrák voltak, úgyh örültem ennek a válogatásnak.
Amivel egyetértek: The Ring, Dead Silence, The Others, de nekem a The Others lenne az első, mert amilyen lightosnak tűnik az elején, olyan parás a végére. Dead Silence volt az utóbbi idők legnagyobb pozitív csalódása, főleg a végén lévő csavarral, a Kör meg alapfilm, és tényleg nagyon jó.
Az én listámra nem került volna fel az Amytville Horror, szerintem egy alapvetően jó sztorit sikerült nevetségessé tenni (mint általában a legtöbb szellemházas klisére épülő filmeket). The Shinging pedig azért nem, mert könyvrajongóként a könyvön 10x jobban paráztam:P
Amit én feltettem volna: Megkísértve - Haunted (1995), Pokolba taszítva - Drag me to hell (2009) (hiába nevetséges néha, én életemben először ezen a filmen sikítottam fel a moziban -.-), még a Blair Witch is szerintem ott van egy top 10-ben.
Am jó kis összeállítás, Shutter-t és a Woman in black-et megnézem, nagyon érdekel.

jacktorrance 2011.08.21. 16:35:02

A Ragyogás és a Más világ nálam is benne lenne a top 10-ben :) De pl. a Rettegés házán én unatkoztam, nálam az csak átlagos. A Kör sem rossz film, de engem az sem f*satott be. De pl. az Ideglelés gyerekkoromban halálra rémített, hetekig a hatása alatt voltam, és máig rámjön az a fura érzés ha megnézem, szóval nálam simán benne lenne :) Tudom hogy írtál anno a Hívatlanokról, de nálam az is top kategória, olyan depresszív és nyugtalanító atmoszférája van hogy máig libabőrözök ha dörömbölnek az ajtón...:) A Barlang eredetije is elég parás, a Dolog szintén. A Jelek szintén érdekes film, nem horror, de van benne végig valami nyomasztó... most így kapásból ennyi jutott eszembe :)

Insane20 2011.08.21. 17:48:26

Sztem A cápa felett is eljárt már az idő,de nem baj :P nem rossz,kár h egy kivételével az összest láttam.Nem tudok nézelődni a listából,melyiket kéne megtekinteni.. na de ez már az én problémám.Másvilág,Rettegés háza,Kör jók ide.(de A cápa?! :D )

Psyhostar 2011.08.21. 18:20:18

@Insane18: Hali!
Már írtam ahhoz a listához is véleményt, ha akarod olvasd el. Szerintem a Grave Encounters kenterbe ver innen mindent. Innen én is szintén csak egyet nem láttam,de kétlem hogy ezt lemosná. Meleg szívvel tudom ajánlani :D Már van hozzá magyar felirat is, amit most lektoráltam megfelelőre. Akit érdekel szóljon.
Tisztázzuk le még egyszer, nem vagyok parás fajta, sosem tojtam be eddig egy filmen se annyira, hogy rémálmom legyen tőle. Kölyökkoromban fordult elő csak ilyen. Ettől viszont szabályosan kivert a víz is.

Schola 2011.08.21. 19:09:41

@Psyhostar: jah engem is megfogott a film (egyébként te linkelted ncoren a feliratot? :D )
már nagyon várom az elemzést. egyébként utólag jut eszembe a HOUSE TENSION c. film is bekerülhetett volna

glezmen 2011.08.21. 21:33:41

eleg uj termes, de az Insidious eros jelolt lenne, nem mostanaban f*stam annyit filmtol :D
egyebkent jo a lista, regota vartuk mar, koszi :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.08.21. 21:40:21

@glezmen: a legutóbb arról írtam...:P ha elolvastad volna, akkor nem írtad volna ezt:)

glezmen 2011.08.21. 21:42:44

@purga: huhh, ez ciki :D mindjart megnezem, de ha az utobbi egy hetben szuletett a bejegyzes, akkor felmentesem van, pentek ejjel jottunk meg nyaralasbol :P

glezmen 2011.08.21. 21:46:03

@purga: meg is talaltam, tenyleg friss a post :D a masikat (Tobe Hooper) olvasva ugrott be, hogy gyerekkorom nagy fosatos elmenye a Poltergeist, mocskosul feltem attol a filmtol :)

csutkadawe 2011.08.21. 22:52:35

nekem örök kedvencem, és életem egyik legparáztatósabb filmjének tartom, a Harrison Ford főszereplésével készült Temetetlen múlt (What Lies Beneath) című filmet. Vagy ennyire nem ismert, vagy ennyire nem para, és csak én szarom rajta össze magam mindig? : O

jacktorrance 2011.08.22. 00:10:49

A Grave Encounterst pont most néztem meg, vegyes érzelmeim vannak most róla... az elején nem tűnt többnek a többi kézikamerás-szellemvadászos filmeknél, sőt kifejezetten döcögősen indult be, de a végére szabályos adrenalinpumpa lett... a lezárás nem tetszett, de tény hogy voltak benne olyan jelenetek, amiktől szabályosan levert a víz. Nálam talán beférne a top 10-be, bár másodszori nézésre már sokat veszítene az értékéből. Ettől függetlenül egy egész jó film, egyszer mindenképpen érdemes megnézni :)

skizo... (törölt) 2011.08.22. 00:11:38

Elkészült :) Nem erre számítottam (nem negatív értelembe, de nem is pozitív)! A kört én személy szerint nem szeretem, de a poltergeistet én is hiányolom! Meg az Azt! Bár az lehet csak nekem ilyen meghatározó gyerekkori élmény ( azóta se néztem végig)! Viszont most végeztem ezzel a grave encounter-el! Szép munka! De tényleg!
A listát meg köszönjük szépen :)

Silent_Assassin 2011.08.22. 01:40:28

Eszméletlenül jó lista, annak ellenére, hogy teljesen másra számítottam. :D
Eddig azt hittem, hogy a Shutter és a Más világ ilyen tipikus gagyi horror, de ezekután, nagyon kíváncsi vagyok rá.
A Kör nem volt rám hatással, de azt elismerem, hogy azóta kicsit parok a tvktől.
A Halálos hallgatás viszont zseniális! Ilyesztő, csavaros, ráadásul egy pillanatra nem merek a borítón a baba szemébe nézni. És a múltkori írásod olvasva az Insidius-ról, egyre jobban félek azt megnézni. Nem merek csalódni az egyik kedvenc rendezőmben. :/
Mellesleg Snopes-on olvastam, hogy a Rettegés háza nem igaz. Bár igazából sosem hittem el, ahogy a PA-t sem. Bár ez utóbbit szeretem, és utálom, mikor ilyen erőltetetten leszólják... Elismerem, nem kellett volna azt állítani, hogy igazi, főleg nem kellett volna 3 befejezést csinálni, főleg nem kellett volna folytatást csinálni, főleg nem előzményt, és legfőképp nem kéne az előzmény előzményét... (PA3) Mindezek ellenére én féltem az első résztől, a második résztől, és lefogadom, hogy a (már most rossz) harmadik résztől is félni fogok. Ez van.
Sajnálom, hogy ennyit írtam, nem gyakran veszem rá a kommentelésre csak, ha épp szóömlésem van...:/

11111111111 2011.08.22. 10:41:28

@InnerSlaughter: A Jákob lajtorjája nem tudott különösebben megijeszteni, de a fojtogatóan nyomasztó, rémálomszerű atmoszféra, a kiemelkedően hiteles színészi alakítások, és a zseniális végkifejlet miatt ez a kedvenc filmem... Bár tény, hogy van egy jelenet, amitől garantáltan befosol...

11111111111 2011.08.22. 10:43:08

@Schola: A magasfeszültségre gondolsz? Szerintem az nem volt nagy szám.

11111111111 2011.08.22. 11:14:37

Na kérem szépen:

Cápa? Ne már! Az inkább csak kalandfilm, bár annakidején bizonyára sokkolt, és tény, hogy azóta csomóan félnek a cápáktól. Ja, meg kinyírnak benne egy gyereket, amit akkoriban nem sok rendező mert volna bevállalni...

Halálhajó: csak az elejét láttam, az nem volt nagy szám, de azért néha jól ráijeszt az emberre.

Vagy én vagyok hülye, vagy mindenki más (ez utóbbi nem valószínű), de ez nekem nem tetszett. Nem ijesztett meg. A könyv jobb volt, bár az író hajlamos elszúrni a hangulatot egy-egy apró marhasággal.

Kampókéz: egyik kedvencem, a félelmetes, nyomasztó helyszín és Philip Glass (magyarul Pohár Fülöp) kísérőzenéje leutánozhatatlan hangulatot kelt (ja, és a színészek is nagyon jók). Parázni viszont csak néhány jeleneten lehet.
Woman in black : nem láttam.

Amityville horror: Na, ne röhögtess! Sablonos ragyogás-koppintás, de legalább szórakoztató.

Más világ: engem nem tudott nagyon megijeszteni, de ennek ellenére jó film, és olyan csattanó van a végén, hogy ehhez foghatót még nem láttam soha, a hatodik érzék, a fűrész és a lucky number slevin elbújhat mögötte.

Dead silence, Shutter: nem láttam.

A kör jó lenne, ha a végét nem rontották volna el TELJESEN a hülyén kinéző szellemmel (aki nem látta, annak leírom: képzeljetek el valakit, aki bemegy Párizs legelegánsabb éttermébe, rendel egy adag szarvasgombás kaviárt, amit a pincér fedeles tálban hoz ki, de valaki sz*rt csempészett be a kaviár helyére, az ember nem néz rá, csak beleszagol... na, olyan pofát vág a szellem is).

11111111111 2011.08.22. 11:20:16

Elnézést kérek az ügyetlenségemért, az előbbi kommentem 4. bekezdését a Ragyogásról írtam.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.08.22. 11:27:34

@csutkadawe: rég láttam bevallom, na majd meglesem megint és eldöntöm:)

@Silent_Assassin: ha egy filmnek az első fele kimondottan unalmas, akkor eleve nincs helye a listán:P (PA)

@Domahidy Farkas: miket tettél volna a helyükre?

11111111111 2011.08.22. 11:30:01

A legparáztatósabb filmek szerintem:

Első a fűrész, ez biztos. Második a Rec.

A Session 9 ( LEGFÉLELMETESEBB HELYSZÍN EVÖR), az amerikai kör és a Mungo Lake jó lett volna, ha a végüket nem cseszik el.

A japán kört és a Texasi l.m.-t régen láttam, de annakidején alaposan megijesztettek.

A hatodik érzékben van néhány ijesztő jelenet, de egyébként nem nagy szám.

dani576soul · http://volcaz.wordpress.com/ 2011.08.22. 14:46:40

Jaws: örök klasszikus, imádom!

The Amityville horror: ha valaki rákérdez, szerintem mi a jó horrorfilm, általában ezt mondom.

The Others: olyan 12 éves voltam, mikor láttam. Hatással volt rám, szerettem. A címét már elfelejtettem, épp ideje újranézni, kösz, hogy eszembe juttattad!

The Ring: na ez mondjuk nekem nem jött be, bealudtam rajta. Nem az én stílusom a japán horror és azok remake-je se, eddig egy sem tetszett.

A többit még nem láttam, de mindenképpen megnézem! A Paranormal Activity meg életem legnagyobb csalódása, a rengeteg ajánlástól úgy rákészültem, hogy én itt majd fosok, erre csak a több liter energiaital miatt nem aludtam el. Pocsék film, de a lista király!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.08.22. 18:51:27

A Kör helyezésével abszolút egyetértek, főleg mivel mikor először néztem, leszakadt a redőnytok ajtaja, majd szívbajt kaptam :)
Sztem a Másvilág túlértékelt a listán, kis jóindulattal 1 félelmetes jelenete van, amikor a kislány a szellemmel rémisztgeti az öccsét. A Halálhajónak viszont előrébb lenne a helye. A Blair Witch-nek azért az utolsó pillanata nagyon ütős. És 1 érdekesség, 1 Hullajós fórumban olvastam, h akik kiskorukban nézték meg, azoknak mindmáig a Hullajó a világ legfélelmetesebb horrorja.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.08.22. 19:42:00

@MolnarErik: lehet, h velem van a baj, de a Hullajó már 11-12 évesen is a kedvencem volt:D már akkor is csak nevettem rajta:)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.08.22. 20:00:00

@purga: Az illetők 6-7 évesen látták :)
www.filmkatalogus.hu/forum-2944-2
104. Gandalf7 (2008-09-13 23:50.01) - (válasz Kiiscsillag 103. hozzászólására)
Szintén! :) Tv-ben csak addig nézhettem, amíg a főcím jött, aztán rá 1 évre néztem meg VHS-en (nem bírtam a véremmel kíváncsi voltam), bár ne tettem volna... Mind1 kicsi voltam, kb. 6-7 éves és egy 1 hónapig be voltam szarva, legalább.
Azóta azon filózom, hogy megnézzem-e még egyszer.

103. Kiiscsillag (2008-09-13 14:51.22)
te jó ég ,hogy végre megtudtam melyik ez a film..kisgyerek voltam még,mikor volt a tv-ben.Persze akkor nekem korán lekellett feküdnöm,és nem volt szabad horrorfilmeket nézni,de nem tudtam aludni..és tv.ztem és ez ment.Nekem akkor 5-6évesen ez nagyon rémisztő volt..és egész éjszaka az ágyban remegtem,mert azt hittem mindjárt jönnek értem a zombik.a legborzalmasabb éjszakám volt..na és aztán hosszú évekig nem mertem egyedül aludni..Szóval erre a filmre én mérges vagyok XD ..de komolyan..

homerkaro 2011.08.22. 20:01:57

nah ehhez nekem is hozzá kell szólnom:)
a lista jó, bár 3at nem láttam róla de igyexem pótolni. a másvilág nálam nem férne be a listába.
amik viszont belefértek volna nálam:
dead end, alien, exorcist, blair witch projekt.
a top lista első két helye pedig egyértelműen ragyogás és kampókéz. nálam nem csak paratekintetében hanem a top10 legjobb filmek listámon is rajta vannak.
:)

homerkaro 2011.08.22. 20:04:04

jah és a jacob's ladder szerintem is unalmas film

ElPadre 2011.08.23. 01:03:34

Prince of darkness. Na az beszaratos. Az event horizonnal a film 2/3aig egyetertek, utana sajnos atmegy rohejesbe. De addig...

InnerSlaughter 2011.08.23. 07:06:37

@homerkaro: senki más nem mondta hogy unalmas, tehát a "szerinted is" inkább csak "szerinted". by the way meggyőződésem hogy aki tényleg LÁTTA azt a filmet nem mond ilyet... na de mindegy nem ítélkezem.

purga: The Unborn??? Szerintem ott a félelemkeltés meg a körítés is jobban el van találva mint a Körnél és legalább a kissráctól is lehet parázni vmien szinten:D

valee 2011.08.23. 09:38:25

Üdv Mindenkinek! Nagyrészt egyetértek a listáddal,bár a The Women in Black-t nem láttam..még:) Ha lehetne hosszabb a lista nálam beleférne a Sarah Michelle Gellar-es Átok (moziban teljesen kikészültem tőle) és az 1999-es Liam Neeson-os Átok is. Én az Ideglelés 2-n is igencsak paráztam és bár nem a legparásabba,de a legnyomasztóbbakba biztos bekerülne nálam az Open water (2003) és az Open water 2: Adrift (2006). Mókás lenne összeállítani egy A legbetegebb filmek listáját is,olyanokkal,mint Az emberi százlábú,Mély harapás,One eyed monster...:D

Ernoke 2011.08.23. 09:41:06

a Kör nagyon jó választás, nekem az volt a legfélelmetesebb, amit láttam. az Unborn szintén megfogott, amit még nagyon élveztem, az a The Messengers, a vége nagyon gagyi, de ettől eltekintve végig ütős, nagyon szép dolgokat csináltak benne.

www.youtube.com/watch?v=GE_3FJfl_S0

az ilyen lightosabb pszicho-thrillerek nekem annyira nem ijesztőek, inkább a japánhorror-vonulatot szeretem. viszont minden idők legijesztőbbje akkor is a Gumiember.:D

reznik 2011.08.23. 13:48:36

Nyilván a gyerekkorban érik a legerősebb hatások az embert, de számomra az a jelenet, amikor az első átváltozás történik és a démonizált csaj lebeg az ablak előtt, aztán ahogy a pincelejáratból leselkedik kifele, az a mai napig meghatározó - fosatós élmény.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.08.23. 14:27:54

Gyerekek... Unborn? Az egy vicc. Jó, tudom anno a trailer alapján én is lelkesedtem, de abban is nagyot kellett csalódnom. Ratyiság.

InnerSlaughter 2011.08.23. 15:28:59

@purga: nekem tetszett:D jobban bejött mint a Kör XD The Seamstress-t látta vki? állítólag az is para én nem láttam még...

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.08.23. 16:00:38

A The grudge első két része közül bármelyik veri A kört nálam. A Ragyogásban valóban vannak félelmetes percek, bár szerintem úgy össz - vissz szar az egész. A Másvilág valóban szenzációs minden tekintetben. És amúgy A kör is ijesztő, de, hogy 1. helyen...

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.08.23. 16:01:27

És én féltem a Túlvilág szülöttén is, bár hozzá kell tennem, hogy az volt az első horror, amit láttam.

Nahvalr 2011.08.23. 17:19:09

@InnerSlaughter: márt írt róla és nem az

InnerSlaughter 2011.08.23. 20:21:37

@Nahvalr: ahh got it. akkor tényleg szar:D

superben 2011.08.23. 23:10:41

Két Nővér (Hongryeon Janghwa)! Borzalmasan jól építi a hangulatot és tökéletesen játszik a hangokkal, képekkel, vágással.

lobelt_ledfold 2011.08.24. 06:17:13

Az akkori csajommal hétvégén néztük meg éjjel egy teljesen üres egyetemi koli számítógéptermében a Kör-t (saját gépem egy év múlva lett csak). Azért emlékezetes, mert a lány nem hagyott egész éjjel aludni, úgy be volt fosva. Pláne mikor hajnali kettőkör kaja közben nyomott a lámpa egy 2mp-s stroboszkópot :D :D :D

Életemben nem láttam még olyan halálra rémült nőt, ezért elhittem, hogy tényleg para volt a film :D

one male individual · http://soundcloud.com/cliponville 2011.08.24. 08:48:47

@superben: A Két Nővér szerintem is remek darab, nálam mindenképpen ott a helye aTop 10-ben.

Andie 2011.08.24. 09:30:03

Jó a lista, be is szereztem az eredeti Shining-ot, Nicholsonnal, minnyár meg is nézem. Sajna / hálistennek nincs hozzá magyar szinkron, úgyhogy eredeti hanggal nézem :)

Hanem kérnék egy segitséget tőletek!
Évek óta keresek egy filmet. Gyerekként láttam, brutál paráztatós volt akkor, néhány képkocka maradt meg az agyamban:
- kislány nézi a fehér zajt a tv-ben, onnan szól hozzá valami rémhang
- kislány kint a kertben, egy fa gyökerei közé mászik be / húzzák be?...
- egy hatalmas halálfejes-koponyás szörny az utcán, ház-magasságú, ott rémisztgeti az embereket, meg eszi meg őket talán? A szörny teste olyasmi, mint egy négykézláb mászó denevéré, ilyen csont + bőr (piszkos fehér nyálkás az egész), és úgy mászik a csontjain, mint valami elszabadult épületállványzat.

Úgy tudom, ez valami sorozat volt, legalább 3-4 része volt ennek a horrorfilmnek.
Melyik lehetett ez? Ha valaki, ti csak tudjátok :)

biohazard 2011.08.24. 09:58:42

Jó a lista, jók a kommentek. Nálam a The Thing azért még elfért volna.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.08.24. 11:27:39

@Andie: @homerkaro: jaja, poltergeist első része. klasszikus.

Andie 2011.08.24. 12:02:16

@homerkaro: Wow. köszi szépen! Mostmár csak be kell szereznem valahonnan :)

Case · http://streetartbp.hu/ 2011.08.24. 12:03:27

Fura ez a lista. Amiket láttam ezek közül (Event Horizon, Jaws. Shining, Candyman, The Ring), azokról eszembe nem jutna, hogy a legparásabb mozik közt tartsam számon öket (jó, a Jaws mellé biggyesztett magyarázat persze jogos, de a film maga szerintem még korabeli standardokkal sem ijesztö). Föleg a The Ring, amit a maga módján szerettem, de csak mint jól megcsinált filmet és érdekes sztorit, horrorként rám nulla hatásal volt. A japán eredetiben legalább a két kulcsjelenet (videószalag, tévés-kimászás) tényleg parás volt, az amerikai verzióban ellenben pont azokat szúrták el úgy igazán, így nálam annak a filmnek a para faktora kb 0.1/10.. :D
Nálam egyébként egy ilyen listát egyértelmüen az eredeti, 1963-as The Haunting vezetne, az is minimalista, nincsenek benne se szörnyek, rémisztõ halálesetek, látványos speciális effektek, se semmi olyan fenyegetés amit látsz, de a zseniális rendezésnek és operatöri munkának köszönhetõen olyan hangulata van, amitöl kiveri a víz a nézõt és simán elhiszed, hogy az a bizonyos kisértetház tényleg maga a megtestesült gonosz. A legtökéletesebb éjféli mozi, meg úgy általában (szertintem) az '50-es / '60-as évek legjobb horrorfilmje. Jah, és már maga a trailer parásabb, mint a fenti filmek együttvéve. :)
www.youtube.com/watch?v=xq74oz6mf3w

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.08.24. 12:07:43

@Case: megemlítettem. valóban jó film, de nekem annyira nem ütött, túl sok a felesleges dumálás:)

cicamaca 2011.08.24. 14:49:41

Hát én aztán nagyon tudok félni (racionálisan belátva) közepesen ijesztő filmeken is, de az Event Horizon az még szerintem sem volt ijesztő, inkább csak rettenetesen gagyi. Ugyanolyan mint a Sunshine, az is teljesen nézhetetlen.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.08.25. 11:04:10

Ma este 10-kor lesz a győztes, a Kör a Fem3-on. Végül is, tényleg női darab :)

Case · http://streetartbp.hu/ 2011.08.25. 14:15:44

@MolnarErik: A vicc, hogy tényleg inkább az, kellemes kis jobbfajta délutáni thriller. :D

Jah, és amit még kifelejtettem az elõbb: a Kairo/Pulse még ami nálam azok közé tartozik, amiktöl sok-sok száz más horror után is paráztam.

shiver23 2011.08.26. 14:38:48

A DOLOG erősen hiányzik a toplistából, simán ott a helye a dobogón!!!!!!

Jason13 2011.08.27. 16:29:35

Sajnos én félni nem nagyon tudok horrorokon (meg más műfajú filmeken,persze:)),de azért van pár üdítő kivétel.Itt egy nehezen összetákolt lista a 10 SZÁMOMRA(!) legfélelmetesebb filmről,sorrend nélkül:
-Insidous
-Event Horizon
-Sziklák szeme
-Rec
-Az ördögűző (nem vagyok sznob:))
-The Descent
-Tükrök
-1408
-Hellraiser
-A légy

Lisztes Terc (törölt) 2011.08.31. 01:39:43

A Körben a legütősebb "jelenet" a végén a filmzene! Na az valami hihetetlen, hogy tudta Hans Zimmer szétfeszíteni az egész darabot és ezáltal a hallgató idegeit a disszonanciák ügyes használatával.

Insane20 2011.09.03. 11:36:34

@Psyhostar: megnéztem a filmet,kurva jó volt:D

Curtis666 2011.09.20. 10:31:08

Mély meg döbbenéssel meg néztem a Kört és azt a rohadt, már régebben láttam de ugyanúgy tetszett.
Amit a listádról a legjobban hiányoltam az John Carpenter The thing - je volt.
Mert ha valamin akkor azon szerintem nem járt el az idő.
Amúgy hellyel közzel szerintem rendben van a listád.

Habbobitas 2011.09.25. 21:54:34

SPOILER VÉGIG

A halálos halgatásban lévő easter egg csak nem egy Jigsaw baba?

g-dúrban zúgó kabóca 2011.10.26. 15:26:42

köszönöm szépen, hogy leírtátok, hogy a paranormal activity unalmas. Életem egyik legnagyobb filmes csalódása, ugyanitt gratulálok nagyon a marketingeseinek (vagy hogyhíjják, aki a filmeket nyomatja), ők viszont kiváló munkát végeztek.

11111111111 2011.11.01. 22:06:50

@superben: Na, a két nővér az én toplistámban is benne lenne (bár a csavaros-zavaros történet miatt többször meg kellett nézzem, hogy megértsem, miről szól).

@Jason13: Nem értem, hogy a légy hogy ijeszthet meg bárkit is. Elismerem, hogy gusztustalan, elismerem, hogy nyomasztó, elismerem, hogy jók a színészek, és a zene kitűnő, de miért ijesztő?

@shiver23: A dolog a 80as évek egyik legjobb horrorja, a zenéje és a hangulata leutánozhatatlan, de szerintem egy cseppet sem félelmetes.

_Máté_ 2011.11.08. 08:04:01

A halálos hallgatás nekem is nagyon tetszett, nekem az Insidious is benne van a topban!

_Máté_ 2011.11.08. 10:18:01

@shiver23: a The thing szerintem is helyet kaphatott volna, én 5 évesen láttam elég meghatározó volt, fostam is az UFO-któl rendesen évekig...

_Máté_ 2011.11.08. 10:20:50

@Jason13: A sziklák szemével és a The Descenttel annyira nem értek egyet, viszont a 1408 szerintem is ütős, nem kifejezetten az az az agyonparázós, viszont annyira nyomasztó a légköre, meg nekem e háromnegyedénél a csavar is tetszett!!! Ha nem is a félelemkeltésben top 10, de simán, mint film úgy bőven a Top-ban van!

mutant · http://universal.blog.hu 2011.11.08. 10:32:45

@_Máté_: Az UFo a repülő tárgy:) Az élőlények meg parák. De balgaság azt hinnünk, hogy egyedül vagyunk:)

_Máté_ 2011.11.08. 11:58:30

@mutant: Igazad van rosszul írtam szóval az a bizonyos földön kívüli idegen lény... :D

NDem 2011.11.08. 21:48:33

Ezek közül A cápát, a Ragyogást, a Kampókezet, a Más világot és a Kört láttam, az utóbbin kívül mindegyiket nagyon bírom :) A cápa mondjuk nem volt rám nagy hatással, pedig kis koromban néztem meg először, de lehet, hogy pont ez az oka, de tetszett már akkor is :D A Ragyogás valóban egy zseniális könyv adaptáció lett, én állítom, hogy jobb lett, mint a könyv (ilyet soha nem szoktam mondani, hogy a könyvadaptáció jobb, mint maga a könyv, de ebben az esetben ez igaz), blablabla, nem akarom elemezni a többit :D Meglepődtem egyébként, hogy első helyre került a Kör, ugyanis azt a filmet untam, rendesen kínlódtam a film alatt, nagyon nem szeretem azt a filmet, na de minden film minden emberre más hatással van. Hogy a Paranormal Activity unalmas? Jogos, nem értem, miért parázik be mindenki attól a filmtől...

11111111111 2011.12.14. 17:52:52

Skjult (Hidden) 2009

Na, ettől a norvég lélektani horrortól majdnem befostam, ráadásul olyan erős a hangulata, hogy ehez foghatót nem sokszor tapasztaltam még.

Ha láttátok, írjatok róla valamit, mert kiváncsi vagyok, hogy ti is osztjátok-e a véleményem!

Wiynny 2012.02.06. 16:55:31

én megnéztem a kört ...és hát nemhogy nem féltem tőle majdnem végig aludtam!!!szerintem egyszerüen csak egy szemét .unalmas volt. Én a magam részéről ennek a listának az első helyére a Hívatlan vendég című filmet (remake) tenném.Nemcsak ijesztő de teljesen leköti az embert rejtélyes és a végkifejlet...zseniális.

goethee 2012.02.23. 08:52:05

Szerintem a kör megérdemelte az első helyet!én még 12 évesen néztem meg egy haverommal és a film közben azt mondtam mi ebben az ijesztŐ???? de aztán jött csak a félelem. dvd-n néztem és volt rajta egy menüpont: ne nézd meg! persze megnéztük :D nemis szartunk be egészen addig amig véetlen pont ezután csörgött a házi telefon és senki nemszólt bele :D +még ugyanez a hivás később. utána egy héttel mikor hazamentem sulibol kb nem mertem a tv közelébe se menni :D

SugarBee 2012.06.12. 10:28:18

Juj a kedvenc listám!:D És az utolsó 4el teljesen egyetértek! A Más világ-ot egyszerűen imádom...lenyűgöző film lett...mikor először láttam paráztam meg vártam a szellemeket már tűkön ültem, hogy mit hoznak ki ebből a filmből és ahogy a végén egyre fokozatosabban a szereplőkkel együtt rádöbben az ember, hogy mi van...ááá beleborzongok mindig:) A halálos hallgatásra nagyon kiváncsi vagyok újra mert egy jó pár éve fél szemmel mikor barátnőmék nézték figyelgettem elég ütős volt:) Valamikor megnézem elejétől a végégig, ha sikerül megszereznem. A Shutter elég jó film volt, de én lehet becserélném a helyezését a másvilággal:) A kör....ááá a kör...az első horrorfilm amit láttam:) Nosztalgikus:) és a mai napig parázok ha nézem...van valami különleges atmoszférája amit nem lehet megmagyarázni....Imádom.

Iceman05 2012.06.14. 00:55:00

Ha igazán paráztatós horrorra gondolok,akkor nekem olyan filmek jutnak eszembe,amik nem csak ijesztgettek,hanem folyamatosan nyomás alatt tartottak,néha akár hetekig is.Bár,ha félelem és rettegés kell,akkor még mindig a könyv a legjobb megoldás(pl.Lovecraft),de azért akad para a filmes területen is.Ezek alapján az én listám ilyesmi lenne:
-Grave encounters
-Haunting in Connecticut
-Omen
-Kedvencek temetője(bár ezt kisgyerekként láttam,de akkor beszaratott)
-Átok(a japán változat állítólag ütősebb)
-Hatodik érzék
-Rec
-The eye(itt is az eredetit dícsérik,én csak a Jessica Alba-s változatot láttam,egynek elment)
-egészen pozitív meglepetés volt a 2012-es The woman in black,aminek főleg a nyomasztó hangulata tetszett.

Mortanius 2012.06.20. 21:53:08

Iceman05: nagyon igaz amit Lovecraft-ról írtál. Nálam ő az alfa és az omega ha a horror műfajról van szó.

Én listám, sorrend nélkül:
- Kör
- Insidious
- Session 9
- Ragyogás
- A Dolog
- Rec
- Blair Witch Project
- Paranormal Activity

valentine 2012.06.26. 03:12:13

Nem tudom, több kommentelő miért említi az Insidioust, de nem csak itt, hanem több külföldi oldalon. Azt leszámítva, hogy ismerek pár lucid dreamert akiknek voltak olyan kirohanásai, hogy kezdem azt hinni, van ebben a megszállós történetben valami, a film ici-picit röhejes. Egy percig nem tudtam komolyan venni. Az összes létező klisét ellövik benne.

Anett11 2012.07.21. 17:22:41

A The woman in black 1989-es változatát hol tudnám megnézni?Mert mindenhol csak az új változatát találom..

nyeviga 2012.07.25. 21:27:40

@valentine:

Lehet, hogy ellövik benne, de rohadt jól. Nem kell a kliséket okvetlenül szidni, mert fel lehet őket nagyon profi módon is használni. Nagyon sok horrort láttam már, de ez az a film, aminek az egyik jeleneténél mindig, de mindig a jeges rémület fut végig rajtam, a lábujjamtól a fejem búbjáig. És akárhányszor is nézem meg, mindig megtörténik. Ez más filmeknél nincs így. Persze a zene is extra jó mellé. Vagy inkább hangeffektek.
Na, most már elkezdtem írni, akkor a listához is hozzászólok. Persze, nagyon nem mindegy, hány éves az ember, mikor az adott filmet nézni, mikor a legbefogadóbb az adott történetre. Én a moziban láttam premierként az Alien filmeket, a Star Warst, és sok más filmet, köztük a Cápát is, ezek örökre meghatározó élményeim lettek. Éppen ezért értem, miért is paráztató a Cápa pl. valakinek. Én bizony emlékszem, mennyire féltem, de ez az a jó értelemben vett félelem volt, amit aztán egyre gyakrabban akartam érezni :) Az adrenalin áramlását az ereimben :)
Ha olyan filmet kellene mondanom, ami úgymond kísértett a mindennapokban, olyan nem igazán volt, mert bátor lány vagyok :)
(Olyan volt, amin hetekig gondolkodtam)
A Szem eredeti részei nagyon jók, a J. Albás szerintem a közelükbe sem ér. Nekem van egy nagy kedvenc japán horrorfilmem, rohadt jó atmoszférája van, pedig épphogy nagyon semleges, nagyon hétköznapi helyszínek vannak benne, de én szeretem. Ez pedig a Rontás. Furcsa film.
A Kampókéz nagyon szuper film, a Ragyogás engem kicsit sem fogott meg, míg könyvben végigizgultam az egészet, imádtam, faltam. (Kubricktól az A Clockwork Orange a csúcs nálam)
Az Event H. nem jött be. Fekete ruhás nő-szintén nem.
Érdekes módon az Árnyékot amerikai verzióban valamiért jobban szeretem. A Kört szintén. Paranormal A. szerintem nagyon jó, én sokszor megnéztem. Ideglelés is tetszett.
Az Ördögűző nálam nr. 1, sosem tudom megunni.A film a hitről szól. Az a mód, ahogy szól róla, az a nem mindennapi. Sok próbálkozás volt már, de ezt nem lehet utánozni. Hú, hát sorolhatnám még a filmeket, de nem akarok offtopik lenni :)

Egyéves Önkéntes 2012.08.25. 16:08:02

És hamarosan a sötétség
Na én ezen szarok be leginkább.
Lehet vogy ez voltmár kategória, de még csak most találtam ide.
Üdv is egyútal.
Ja, meg a blair witch, na azóta se táboroztam erdőben..

Egyéves Önkéntes 2012.08.25. 16:14:12

Még valami, ami jó volt.
Igaziböl 4 film, de azonos sablon:
Open water 1,2 (hajótörés, búvarottfelejtés)
Black water (kroki)
Zátony (cápa)

Bazalt17 2013.06.01. 19:40:01

én nem vagyok túl jó a horror terén, kicsin láttam valameik Ju-on-t elégértelmetlen sztorija volt, de a hirtelen jelenetek félelmetesek voltak, a Végső állomás első,harmadik, és negyedik részét láttam, a harmadiknak a legemlékezetesebb a sztorija, bár úgy emlékszem a negyedik durvább, a másodikat mondják a legdurvábbnak, demég azt nem sikerült megnéznem,
tegnap láttam a Péntek 13. feldolgozást, nem ijesztett meg csak azon röhögtem szét magam ahogy a legvégén Jason kiugrik a vízből....
a Silent Hill is qva jó szerintem az a legjobb

tervezem megnézni a Paranormal Activity-t, a 2010-es rémálom az Elm utcábant, a Jason X-et, a Freddy vs Jason-t, eredeti Freddy-Jason-okat inkább hagyom mert ahogy mondtad eljárt az idő felettük.
Az Alien nagyon érdekel muszáj megnéznem az összes részét, és akkor már a Prometheus-t, a Predator és a Szárnyas fejvadászfilmeket is....

szoktam olvasgatni horrorról úgyhogy csináltam egy karakter top 10 listát:

1.Alien :P
2.Pyramidhead :O
3.Slenderman :O ;)
4.Jason Voorhees ;)
5.Freddy Krueger ;)
6.Jig-Saw :P ;)
7.Samara Morgan :(
8.Michael Myres :OO
9.Dr. Hannibal Lecter tüdüdüdű
10.Pinhead FUCK
11.Csaki Csoki :PP
12.-PrediThor XD

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.11.08. 22:54:54

"Most komolyan, ki az aki ezt fiatalon megnézte és el merte mondani a tükörbe mondani ötször azt, hogy "Kampókéz"?" javítsd

egyébként én elmertem :D pedig kb 12-13 voltam húgommal utána egymást szívattuk hetekig, de különben meglehetősen gagyi filmnek tartom

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.04.25. 11:24:42

@scal: szerintem se egy igazán jó film, sokkal jobban tetszet, a most nem jut eszembe a film címe, de megkerestem
szóval kiefer sutherland mirrors
ami kb ugyanazon a legendán nyugszik

skylla 2014.08.26. 21:23:31

amikor a blair witch-ben elkezd csöpögni az orra a csajnak a satorban a kamerara! mer' bög. na az milyen brutal! ;)

skylla 2014.08.26. 21:33:21

szoval: folyjon ver, csak ne takony (bocs, birom a blogot am)

Carey25 2016.09.23. 02:52:54

Nekem a Rózsa Vére kemény volt gyerekfejjel, olyannyira hogy akkor nem is mertem végignézni. Mondtam mamámnak h nézze velem a filmet de ő inkább befordult a fal fele én meg egyedül a szőnyegmegmozdulós jelenetig bírtam, szóval mentem az ágyba én is igen hamar:) a másik komoly hatást rám gyakorló film az ördögűzés Emily Rose üdvéért. Amit abban a filmben eljátszott a csaj az komoly volt. Amytiville a másik kedvencem és ez még a listán is rajta van..


süti beállítások módosítása