Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Trollkodjunk egy kicsit!

2011.01.13. 12:01 - purga

Címkék: olasz folytatás poén vér szörny tv6 zskat. nem horror

Mivel ez a kifejezés lett 2010 szava, ideje megemlékezni két olyan műremekről, amely a nevét viseli.

Azonban mielőtt belekezdenénk: mindenki szavazzon, aki még nem tette meg, léciléci. Köszike.

 

Troll (1986)

 

Rendezte: John Carl Buechler

Ez kérem nem más, mint egy mesefilm, a mai 10-11 évesek is simán végig kacagják. Nekem abszolút az volt az érzésem, mintha egy tipikus, gumibábos Hallmark filmet néznék, hogy értsétek konkrétan mikre gondolok, példaként felhoznám a Végtelen történetet. Ez azért is jó párhuzam, mert mindkettőben ugyanaz a kisfiú lelhető fel. A rendező egyébként később megpróbálkozott még olyan horror-filmekkel, mint a Ghoulok 3, vagy a Péntek 13 hetedik része, ezzel szerintem pedig mindent elmondtam Buechlerről.

A történet nem igazán van túlbonyolítva: egy idilli család (szülők, plusz a tíz éves srác a hét év körüli húgával) beköltözik egy bérlakásba. Bizonyos szempontból rögtön van egy pozitívum: előkerül a troll, aki szépen elrabolja a kislányt, majd a varázsgyűrűje segítségével felveszi az alakját. Ez a réssze hagyján, de el is vegyül a család között. A számomra legmegdöbbentőbb az amúgy, hogy  apucit HARRY POTTER-nek hívják! Véletlenek vajon tényleg léteznek? A szomszédok megismerését elég egyszerűen, de mondhatni nagyszerűen lezavarják. Elég jó karakterek, mindnek van valami blőd egyénisége, többet nem is várunk el. Aztán jön a lényeg: trollunk szobáról szobára járva átváltoztatja a lakókat és otthonukat, egy-egy "tündérbirodalommá". Értsd: mindent ellepő növények és vicces gumilények.

A srác persze hamar átlát a szitán (pláne amikor a "kishúga" egyszerűen a falhoz dobja), és hamar talál magának szövetségest egy magának való öregasszony személyében. Igen, ő egy boszorkány, aki teljesen véletlen módon pont ugyanabban az épületben lakik, ahová a mitológiai lényünk betévedt. Nahát! A többi meg már enyhén szólva is sejthető.

Vér nincs, az áldozatokból bokrok, vagy fura manószerű valamik lesznek. Az összes feszültség pedig elpárolgott már az első 5 percben, amikor a készítők szembesítettek a troll kinézetével, hát én szakadtam a röhögéstől. Mindazonáltal annyi baj nincs vele, már ha leszámítjuk, hogy ezt anno komolyan horrornak szánták (megkapta a 15+ jelzést is!). Én mindig is kedveltem az ilyen "gagyi" fantasy filmeket, szóval el voltam vele, mondhatni lekötött. Pozitivíum, hogy nem igazán hagy minket unatkozni, valami mindig történik és erőltetett "lelkizést" se kapunk. Az már más kérdés, hogy szinte minden kitalálható benne. Vagy csak egyszerűen butácska. Van benne egy-két logikai vagy egyéb életképtelen furcsaság, persze leszámítva az alapszituációt. Pl. a kissrác egyszerűen minden szavát elhiszi egy vadidegen nőnek, aki azzal traktálja, hogy ő bizony boszorkány. Egy hét-nyolc évesnél még elhinném, na de egy ekkoránál...

Végül is családi mozinak elmegy, de tényleg ne várjunk tőle túl sokat. Egyébként, ahogy elnéztem, anno egész jól teljesített Amerikában. Mármint a nyitó hétvégén (2,6 milla, ne feledjünk, 25 éve volt!), aztán valamilyen érthetetlen oknál fogva csökkent a népszerűsége.

 

Troll 2 (1990)

 

Rendezte: Claudio Fragasso

Kezdjük azzal, hogy ennek a filmnek a világon semmi, de semmi köze nincs az első részhez. Az eredeti cím amúgy "Goblins" lett volna, de gondolom valakinek feltűnt a technikai hasonlóság a fenti filmmel, ezért a nagyobb érdeklődésben bízva kitalálták ezt. Meglepő módon ez egy (bár nem látszik) 100%-ban olasz produkció. Ekkora átverést ritkán látni, de azért érdemes megemlíteni (az egyébként most pénteken TV6-on is látható) "Démoni 3" néven futó, magyarul Démonok bosszúja c. filmet, aminek semmi köze nincs a kultikus első két részhez. Az ilyen "okosságokat" a gyakorlatban úgy tessék elképzelni, mintha hazánkban az Argo c. magyar filmet Blöff 2 néven mutatták volna be... A hazai forgalmazók címcsalásait, pedig meg már had ne soroljam (azért egy példa: keressetek rá a "Ragadozó 3" c. DVD-re).

Akkor térjünk rá magára a filmre: minden egyes perce maga a röhej. Nem hiába emlegetik a "legjobb legrosszabb filmként". Ráadásul, hogy jól érzékeltethessem a megtévesztő címet, elárulom, hogy itt bizony EGY DEKA TROLL SINCS!!! Az okosabbak már ki is találhatták, hogy itt bizony goblinok vannak, és a két lény között azért elég nagy különbség van. Szerepjátékosok előnyben. Na de, vegetáriánus lényként (!) nem eszik meg az embert, csak ha az már átalakul valami félig zöldség lénnyé! Amit fura, rikító zöld színű ételek adagolásával érnek el a humanoidoknál. Ez azonban még semmi. A főszereplő itt is egy kisfiú (ezúttal egy fiatalabb), aki a halott nagypapájának a szellemével szokott társalogni! De még ez nem minden! A nagyapó ugyanis egy "überszellem", mert olyakor-olyakor képes manifesztálódni, és baltával csapkodni!

Akkor a történet röviden: itt is egy (bár most csak ideiglenesen) költöző családot látunk, akik egy alig pár fős faluba mennek, aminek a neve, mi más, mint NILBOG! Értheeeem? Aztán a srác rájön, hogy itt voltaképpen mindenki álruhás gonosz lény, akik csak arra várnak, hogy ők megkóstolják a főztjüket, csak hogy utána ők is ehessenek. Ja és képbe kerül még a drága nővérke pasija és az idióta haverjai is. Meg a "királynő", aki annyira, de annyira ripacs, hogy az már szabályosan fáj. Én adnék neki egy Arany Málna életműdíjat.

A technikai kivitelezés itt még rosszabb. Ugyan sokkal "horrorisztikusabb" lett, vagyis már van vér, igaz ez legtöbbször zöld színű és nem olyan hátborzongató, mint a Fertőzésben. De maguk a goblinok! Hihetetlenül szánalmasak! A dülledt szeműn rengetegszer felnevettem. Egyébként nem bántásként, de az "álcaemberek" többségének kinézete önmagában is elég gáz, nem is kellett volna bevonni a maszkmestert (egyébként ez a szó itt erősen túlzás). A zene pedig valami förtelem.

A karakterek egytől egyig siralmasak. Minden értelemben. Az anyuka meg amikor megijed, akkor legszívesebb hánynék, mert annyira ocsmány fejet vág. A többiek meg csak simán borzasztóak. Egyébként kevés olyan film lehet a világon, amiben ilyen sokszor hallhatjuk a "nagypapa" szót. Mellesleg még ő volt köztük a "legtehetségesebb".

Szóval a Troll 2 tényleg annyira sz*r, hogy azt már komolyan mondom, látni kell. Nem véletlenül lett olyan iszonyatosan nagy kultusza. Nem túlzok, több mint két millióan látták már a Youtube-on azt az ominózus jelenetet, amiben az egyik szereplő elkiáltja magát ("Oh, my God!"). Ez akkora mém lett, hogy már több "tunning videó" is készült belőle. Ahogy az egész filmből. Ezt tényleg mindenkinek látnia kell. Minden perce valóságos kincs.

 

Troll: 4/10

 

Trailer:

 

Troll 2: 3/10

 

Trailer:

 

Amúgy az idei évre várható egy igazi trollos, norvég horror is. Kicsit gagyinak tűnik, de én már várom:

 

A végére pedig egy idevágó zene, enjoy:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr432580579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homerkaro 2011.01.13. 12:22:42

hogy tudtál 4 pontot adni az egynek..:Dén 1pontot is csak azért adnék mert vicces h harry potter a csávó neve

Turanga Leela 2011.01.13. 14:48:02

Én J.K.R.-től a szart is elperelném, lopós dög:D

Nem néztem meg, mert elég volt hallanom, ahogy purga végig röhögi mindkettőt:D Úgyhogy nem vágytam az élményre:D A múltkor meg valami macska gyilkolt,mert nem Whiskast kapott, hanem Tesco gazdaságosat...mik vannak:D

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.01.13. 15:03:15

@homerkaro: engem szórakoztatott valamelyest, ennyi:P

Róka-Rudi 2011.01.13. 15:11:11

Azt hittem, a 87-es magyar műremeket, a Gate-et nem lehet überelni, de ennek a két filmnek sikerült.

sorger 2011.01.13. 17:59:08

Létezik egy harmadik rész is (hála a ritka sokoldalú Joe D'Amatonak és Fabrizio Laurentinek), amely megdöbbentő módon az előzmények színvonaltalanságán is messze túlmutat.

homerkaro 2011.01.13. 18:32:52

pedig aszittem vannak dolgok amiket nem lehet fokozni:D

Annabelle ^^ 2011.01.13. 19:31:21

Anyáááám ez g*ci komoly!! Ezt meg kell néznem!! XDDDDDDDD Háháháháháháháháháháháhá!!!!!!!

Annabelle ^^ 2011.01.13. 19:35:19

Ez olyan lehet,mint a szörnyecskék.. :D

skizo... (törölt) 2011.01.13. 20:52:15

jó ez a szám, meg a klipp is! Az új trollos filmre én is kíváncsi vagyok, de biztos h new school shit lesz! A troll 1-et meg megfogom nézni :D

Insane20 2011.01.13. 21:51:04

jézusom:D nah ilyet sose néznék.@Annabelle ^^: a szörnyecskék jó:P nyomába sem érhet ez a szar,ha nem láttam akkor is tuti :$ :d

homerkaro 2011.01.13. 22:53:36

@Annabelle ^^: nem szimplán rosszabb.egy szörnyű mese és igen a szörnyecskék jóó

Annabelle ^^ 2011.01.14. 07:22:18

Imáádom a szörnyecskéket! :D Ahogy néztem ezeket a trailereket, tök olyan, mintha vmi paródia akarna lenni.. Ez annyira kegyetlenül pocsék lehet, hogy pont azért kellene megnézni. Ez egy gyöngyszem, higyjetek nekem!! :)

Turanga Leela 2011.01.14. 11:30:12

Na most a szörnyecskékről vagy a rémecskékről beszéltek? Mert én mindkettőt csípem:D

Annabelle ^^ 2011.01.14. 12:56:00

Jaaa, én a Rémecskékre gondoltam, elnézést a nyelvbotlásért. :D

homerkaro 2011.01.14. 13:00:31

én a szörnyecskékre gondoltam. de a rémecskék is ká jó. lehetett kapni most karácsonykor az mm-ben azt a szőrösdiszdobozt belőle 2300ftért:D

Turanga Leela 2011.01.14. 13:37:14

@homerkaro: Jaja, nem vettük meg,mert már külön-külön beszereztük mindet:D Én is kára bírom:D:D

homerkaro 2011.01.14. 14:10:00

nekem a 3ik rész nincs meg mert egyszer a tescoban az 1,2,4-t sikerült beszereznem 200ftos darabáron de vmiért a 3 nem volt köztük. azota meg nem potoltam a hiányt:D

Turanga Leela 2011.01.14. 15:16:37

@homerkaro: Líra könyvesboltban vettük, asszem 390-ért.

homerkaro 2011.01.14. 15:27:40

majd nézelődöm akkor 390ért megvenném:D

Insane20 2011.01.16. 18:56:56

@homerkaro: nekem meg csak a 3 van meg :D

homerkaro 2011.01.16. 21:10:50

remélem nem te vitted el az utsó darabot az arena tescobol:D

homerkaro 2011.01.16. 21:25:57

tudom én hogy kapható csak kényelmes lett volna 800ftért megvenni mind a 4et egyszerre

Insane20 2011.01.16. 23:34:38

@homerkaro: hát ki tudja:P már így jártál:)


süti beállítások módosítása