Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Kannibalizmus ázsiai módra

2010.05.17. 12:02 - purga

Címkék: thai japán erőszak brutál vér hongkong összehasonlítás felsorolás nem amerikai vírusos

A legutóbbi bejegyzésem hatására sikerül egyszerre két kívánságot is teljesítenem: egyrészt hogy legyen "underground" ázsiai, másrészt pedig, hogy legyen egy téma köré csoportosítva. Ez pedig nem más, mint az emberek etetése emberi hússal, természetesen a tudtukon kívül. Amerikában erre legutóbb a Sweeney Todd-ban volt erre példa, ahol a piték voltak megtöltve az utca emberével. Azonban keleten élő embertársaink kicsit brutálisabbra vették a figurát. Íme három film, jó étvágyat hozzá!

 

Ebola Syndrome  / Yi boh lai beng duk (1996)

 

Rendezte: Herman Yau

ebolasyndrome.jpgIgen, ez sokaknak ismerős lehet, a már azóta sokszor ismételgetett listám negyedik helyezettje, nem véletlenül. Elég abból kiindulnunk, hogy itt a kannibalizmus csak egy mellékszál, a film nagy része még ennél is durvább. Ez egy igen egyedi, hong-kongi és dél-afrikai koprodukció eredménye, mivel ezen a két helyszínen játszódik, bár a rendőrfőnökön kívül szinte minden főbb szereplő kínai.

A történet főszereplője egy igazi fasz. Nem igazán kell tovább ragoznom, erőszakos, ingerlékeny és még a legyet is röptében. Emellett meg eléggé undorítóan néz ki és viselkedik is. Már az első 5 percben leönt egy kb. 6-7 éves kislányt benzinnel, hogy felgyújtsa, bár szerencsére ez nem jön össze, mert félbeszakítják. A lényeg, hogy elmenekül a távoli Dél-Afrikába, egy kínai étterembe dolgozni, mint kvázi mindenes. Aztán megdug egy haldokló bennszülöttet. Igen, már annyira kanos volt. Pechére elkapta az Ebolát,

De! Mivel ő azon kevesek közé tartozik, akik csak hordozóvá vállnak, ezért letudja az egészet azzal, hogy ő meggyógyult. Így persze tudtán kívül elterjeszti mindkét országban a kegyetlen vírust. Az egyik közvetlen módja pedig az, hogy ledarál néhány embert hamburger húsnak (!), hogy majd azt szolgálja fel a kedves vendégeknek. Na és persze még egyszer-kétszer kufircol, szigorúan gumi nélkül. No nem mintha nyál útján nem terjedne...

A film annyira főszereplő-centralizált, hogy a többiek csak bukdácsolnak mellette, a színész -Anthony Wong Chau-Sang-, nagyon ott van, hazájában vélhetően nagy tiszteletnek örvend. Mellesleg felfedezhető a Múmia harmadik részében is.

ebola_syndrome_pic.jpg

Röviden a történet ennyi, lényegesebben nem mennék bele, mindenesetre vannak még egyéb "nyalánkságok", mint az arcra vizelés, a nemi erőszak, meg persze  a halottak feltrancsírozásának a látványa. Azonban egy lényeges dolgot nem mondtam még: van benne valami bizarr humor, ami miatt egyszerűen nem lehet kellően komolyan venni a filmet. Ez is példa az ázsiaiak legendás stíluskeveredésének, mert bár vannak amerikai horror-vígjátékok, sőt, de ennek teljesen más az atmoszférája, olyan megfoghatatlan. Nagyon egyedi.

Technikailag viszont elég silány, a képi minőség számomra a Bud Spencer-filmek világát hozzák vissza, a vágások borzalmasak. Azonban a rendezés egész jó, hiszen ilyen hangulatot nem tudnának sokan készíteni. Néha az ember már kínjában nevet, néha meg egyszerűen elborzad. Érdekes egyveleg, már csak, mint hatástanulmányként is érdemes megnézni.

 

The Meat Grinder / Cheuuat gaawn chim (2009)

 

Rendezte: Tiwa Moeithaisong

Ez a film, ha nem lett volna túlspimilázva, iszonyat jó is lehetett volna. Mire gondolok? Túlságosan is művészi akart lenni, ez sajnos sok horror-film minőségének a rovására megy.

Röviden a történet: anyucit elhagyja a csalfa apuka, ezért egyedül kell a beteg kislányával együtt boldogulnia. Próbál vezetni egy kis kifőzdét, de húsra se telik. Végül megtalálják a behajtók, akiket nemes egyszerűséggel bedarál feltétnek, hogy legyen mit árulni. Nem meglepő módon az anyuka különleges receptje hatalmas sikert arat, csak úgy tódulnak a vendégek. Még új, leendő pasi is feltűnik a láthatáron, kár, hogy a nővére is ki van szemelve alapanyagnak.

Mellesleg a "főhősnőnknek" van egy elég komoly lelki traumája, ami sokszor megismétlődik a fejében, persze mindig kibontva újabb és újabb részleteket. Ezzel el is érkeztünk a legnagyobb problémához: ezekkel a "flashbackekkel" olyan szinten összezavarták a filmet, hogy ihajj. Sajnos a rendező következetlen, vagy csak figyelmetlen volt, mert egyes múltidéző jelentek fekete-fehérek, ami megkönnyíti a dolgunkat, de egyesek meg nem! Én speciel a vége felére teljesen elvesztem ebben az időzavarban, ráadásul annyi mellékszereplőt felvonultatnak benne, hogy azt se tudom, hogy ki kinek a kije. Szerencsére a végére nagyjából összeállt a kép, de attól kérem szépen ne arról szóljon már egy film, hogy az embernek jobban meg kell izzadnia agyilag, mint egy 500 lapos memóriajátékban.

Ami pozitív az a főszereplő karaktere, szépen kidolgozott, a színésznő is jól teljesít. Na meg a gore, az van dögivel és sokkal jobb, no meg brutálisabb, mint az előbbi műben.

Összességében ez egy jó film lenne, egyenesen Thaiföldről, ami azért eléggé  pikáns, ha a rendező nem gondolta volna azt magáról, hogy ő az ázsiai Tarantino. Mert közel sem az.

 

Cruel Restaurant / Zankoku hanten (2008)

 

Rendezte: Köji Kawano

A végére hagytam a legrosszabbat. Bevallom, ezt a filmet végig se néztem, mert annyira rossz. Így előre elnézést a most valóban nem túl objektív kritikáért.

De mi lehet kezdeni egy olyan filmmel, ami a közepéig csak nyomokban tartalmaz horror-elemeket? Addig még ki se derült, hogy azok a szintén népszerű húsgolyók miből vannak, pedig mi tapasztalt nézők, TUDJUK, hiszen megy a folyamatos utalás, hogy ez eltűnt, az eltűnt.

Majdnem elaludtam, aztán jött egy röhejes erőszakolós jelent, mert igen, ezt az egy izgalmat is el tudták rontani. Tisztára groteszk volt. Valószínűleg szándékosan, ráadásul kicsit áthallást éreztem az előbb említett Ebola Syndromeal is.

A színészek ritka tehetségtelenek, a karakterek röhejesek és súlytalanok. Semmi mélység, de még csak valami szándékos baromság. Merő unalom az egész. A japán filmgyártás szégyene ez a film.

Ha valaki látta végig, megírhatná a véleményét, ja és a végére is kíváncsi lennék, hogy mit tudtak még kihozni belőle. Előre is köszi.

Amit azonban mindhárom filmmel kapcsolatban elmondhatunk: az ázsiai filmkészítők meg vannak róla győződve, hogy a legtöbbjüknek igenis ízlene a jól elkészített emberi hús. Akkor mit csodálkozunk a kutya-macska menükön? :)

Ebola Syndrome: 6/10

Húsdaráló: 5/10

Curel Restaruant: Nem értékelem, mivel nem néztem végig, nem is fogom.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr982009576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lebron James Dio 2010.05.18. 16:32:02

Az Ebola Syndrome már régebben is érdekelt, csak akkor lusta voltam leszedni, és azóta ki is ment a fejemből, köszi hogy emlékeztettél rá ;)

Diablo77 2010.05.28. 20:35:57

Hááát-az Ebola érdekes volt-pláne eredeti nyelven:))))

Insane20 2010.09.02. 15:34:49

Az Ebolat megnéztem és tetszett is.Jó a színész,lehet utálni kegyetlenül,annyira idióta és pocsék,hogy az már fáj.

Nahvalr 2011.08.28. 14:03:48

megnéztem az Ebolat. Olvassátok el ezt a cikket: hu.wikipedia.org/wiki/Ebola nekem nagyobb trauma volt mint a film


süti beállítások módosítása