Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Kézikamerás zombi-filmek hajnala

2010.05.12. 11:40 - purga

Címkék: premier mozi folytatás remake spanyol vér ördög zombi összehasonlítás nem ajánlom felsorolás nem amerikai kézikamera

Sokan elfelejtik, vagy csak el akarják felejteni Romero Holtak naplóját, pedig (tudtommal) ez volt az első élőhalottakat felvonultató alkotás, ami ál-dokumentarista módon lett filmezve, vagyis az operatőr maga is színész és aktív részese az eseményeknek. Ennek következtében nincsenek külső felvételek, nagy horderejű vágások. Az egész azt az illúziót kelti, mintha ez tényleg megtörténhetett volna, persze azt senki egy percig nem hiszi el, hogy ez maga a valóság. Igen, tudom, hogy a nem sokára következő [REC] hamarabb készült el, de Romero már sokkal előbb nekikezdett a munkálatoknak.

Mivel a Holtak Naplójáról már írtam, sőt még a papírtokos változatát is bemutattam, így következzék a...

 

[REC] (2007)

 

Rendezte: Jaume Balagueró és Paco Plaza

rec-poster.jpgMivel ez egy közismert és közkedvelt spanyol film, ráadásul már három éves, ezért megpróbálok rövid lenni.

Az első kb. 10-15 perc iszonyat unalmas, ezen nincs mit szépíteni. Oké, értem én hogy  "hihetőbbé" és emberibbé válik a történet azzal, hogy látunk egy készülő TV-műsor elejét, amiben a tűzoltóságon téblábol a riporter hölgy és a cameraman, de ennyire azért nem kellett volna elnyújtani.

Aztán jön a vészhívás egy emeletes házhoz, amiben van egy problémás idős hölgy. Az ajtó betörésére pedig nem kommandósokat hívnak ilyenkor, hanem a lánglovagokat, bár szerintem akkor sem indokolt a böhöm nagy tűzoltóautó. Aztán a néniről kiderül, hogy agyilag zokni és szereti emberekbe mélyeszteni megmaradt fogait. Orvosi segítség pedig kellene, de valakik gyorsan karantén alá helyezték az egész épületet: se ki, se be. A probléma pedig csak annyi, hogy elindul egy elég súlyos fertőzés, na, mondjuk ki, kezdetét veszi a zombiterror. A lakók és egyéb "élők" számára pedig a helyzet kilátástalanná válik, de a nézők szerencséjére a műsor kamerája csak forog tovább.

Röviden ennyi, ássuk kicsit mélyebbre. Maga az alapötlet akkor is ütne, ha "rendes" kameraállásokból látnák a történéseket, de ezzel a realisztikus megoldással még hátborzongatóbbá válik az egész film atmoszférája. Ugyanakkor ennek a módszernek vannak egyéb hátulütői is. Elsősorban az, hogy egy idő után hiteltelenné válik az egész. Mert azt értem, hogy a kiscsaj szeretné mindenki tudomására hozni, hogy mi folyik itt, meg valamiféle kötelességtudat is szorult belé. Sőt szerintem leginkább ez egy mankó volt részükről, hogy ne őrüljenek bele a helyzetbe.

rec-pic.jpg

De! Sok olyan jelenet van, amit nem tudok hova tenni: ha pl. én futnék fel egy lépcsőn, mögöttem vérszomjas zombik, akkor az tuti, hogy nem terhelném le magam egy rohadt nagy kamerával. Nem, dobnám a legelsőre, hátha nyerek vele pár másodpercet. Vagy sokszor volt olyan, hogy az akció követve volt képileg, így nem jött át az a hatás, hogy az operatőr be van szarva rendesen. Persze tetszettek az olyan megoldások, hogy "most kapcsold ki", erre elsötétedik minden, és a következő képkockákban már egészen mást látunk.

A karakterek is tetszettek: jók voltak az ellentétek, a különbözőségük, tényleg elhittem, hogy akár ez egy létező kis lakóközösség lehet. Mondjuk nálunk jóval több nyugdíjas lenne. Azonban az interjúkat ismét feleslegesnek találtam, unalmasak voltak, nem éreztem semmi szükségét.

A gore frankó, és bár nem volt semmi látványosabb kibelezés, attól még nem panaszkodhatunk. A legfontosabbat azért a végére hagytam: ez volt az első alkalom, hogy egy zombi-filmen féltem. Mármint az utolsó kb. 10 percen, na azon konkrétan majd beszartam, nagyon eltalálták a készítők.

 

Karantén - Quarantine (2008)

 

Rendezte: John Erick Dowdle

Quarantine_poster.jpgTalán a 2006-os Psycho mellett a második legszánalmasabb remake. Illetve még az se, mert a szó feltételezne valami pluszt, valami más látószöget, de nem. Itt kérem szépen az amerikaiak egyszerűen lemásolták az egész filmet, úgy, ahogy van. Ezt tessék szó szerint venni.

Minden ugyanaz, csak a helyszín tengerentúli. Ugyanúgy kezdődik, egy tűzoltóságon, ahol szintén egy két fős TV stáb készít felvételeket. Aztán ugyanúgy bemennek egy bérházba, sőt még ugyanabban a pillanatban csapódik le a földre a halott, mintegy "meglepetésként"! A főszereplő hölgyet muszáj kiemelnem, mivel ő az a Jennifer Carpenter, aki a nagy sikerű Dexter-sorozatban láthatunk a főszereplő húgaként. Nem mondom, hogy jól áll neki, mindenesetre fura érzés vinnyogó picsaként látni. Mert igen, a karakterének a jelleme szegényebb, semmi erő, csak vinnyogás.

Azt azonban el kell ismerni, hogy nekünk egyszerű magyaroknak hihetőbben hangzik egy karantén felhúzása egy amerikai bérházra, majd a kimenekülni akarok lelövése, mint egy spanyolé. Mert ugye nekik ott van a CIA meg az FBI, meg ki tudja hány titkos szervezet, ezzel szemben a spanyol rendőrségtől ilyesmit nem néznék ki.

Az mondjuk tetszett, mint "újítás", hogy az operatőr a kameráját használva szétverte egy élőhalott fejét, majd a vért szépen letörölgette a lencséről. De nagyjából ennyi, még az afrikai kisebbségeket is átkonvertálták ázsiaivá, hogy az ottani közönség befogadja. A befejezés pedig sokkal gyengébb lett.

Összességében ez egy szánalmas produkció, mindenki messze kerülje el, mert akinek a [REC] nem tetszett, annak ez se fog. Akinek meg igen, az nagyot fog csalódni és ami durvább, unatkozni.

 

[REC]2 (2010)

 

Rendezte: Jaume Balagueró és Paco Plaza

rec2-poster.jpgA folytatások többsége már azon elbukik, hogy az alkotók maradnak-e a helyükön vagy nem. Szerencsére itt is maradt a rendezőpáros, ennek mi meg nagyon örülhetünk, hiszen ismét retteghetünk. Mellesleg idén ez már a harmadik premier-mozifilmem, még ha picit késtem is vele:) Megpróbálok minél kevesebbet spoilerezni, de szerintem ez lehetetlen vállalkozás lesz, úgy hogy aki a héten készül megnézni moziban, annak csak annyit, hogy érdemes megnézni, mert jó lett. Akik pedig ennél többre kíváncsiak, azok olvassanak tovább.

A helyszín természetesen ugyanaz a ház, az első rész után körülbelül csak 1-2 órával járunk. Ezúttal négy sisakkamerás kommandós útját követhetjük nyomon. Hogy minek a kamera? Mert elsősorban dokumentálni mennek, élükön egy doktorral. Meg kell mondanom, hogy ez egy remek megoldása annak, hogy hogy lehet ésszerűen megoldani a több látószög kérdését ál-dokumentarizmus esetén. Így el is kerülték azt a problémát, hogy nem hisszük el, hogy ezt az illető tényleg lefilmezte volna az adott szituációban.

El kell ismernem, hogy itt már röviddel a kezdés után beindult részemről a para,  amit a későbbiekben csak fokoztak. Sajnos azonban elég hamar fény derült a vírus természetére, figyelem, dobpergés.... a vírus maga az Ördög! Igen, ezt tessék szó szerint venni. Ugyanis ezek a szegény fickók megszállottakká váltak a Sátán áltál! Nekem ez nem igazán jött be, de be kell ismernem, hogy ez legalább kibaszott egyedi. Ráadásul a készítők mindent szépen logikusan megmagyaráznak, bár azért a végén ebbe már szerintem ők is kicsit belezavarodtak.

rec2-pic.jpg

A karakterek jók, bár értelemszerűen már nem annyira vegyes a társaság, igaz, szerencsénkre a résztvevők száma a későbbiekben megnövekszik. Na jó, a rosszalkodó kölykök kissé idegesítőek, ez még amolyan határeset. Szerencsére megszívják.

Az unalmas jelenetek száma jelentősen csökkent, ráadásul most több a meglepő fordulat is. Amúgy maga az egész film engem abszolút a Left 4 Dead-re emlékeztetett: főleg amikor olyan kameranézet volt, mint egy first-person shooter játékban. A paráztatásra rákapcsoltak rendesen, a végén megint sikerült rendesen befosatni engem.

Igazából többet nem nagyon tudok róla írni, hiszen hozza az elvárt színvonalat, sőt, még a keresztény miszticizmus-vonal ellenére is jobban tetszett, mint az előző epizód. Egyszerűen félelmetesebb volt számomra.

[REC]: 7/10

Karantén: 3/10

[REC] 2: 8/10

 

Apropó, ezzel persze nincs vége! Készül a [REC] 3, amit érdekes módon már akkor bejelentettek, amikor a mostanit még be se mutatták. Továbbá a Karanténnak is készül egy folytatás, de a készítők szerint most nem lesz másolás... hiszi a piszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr121994467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skizo... (törölt) 2010.05.12. 15:07:19

Köszi purga, tudtam, hogy nem hagysz cserben:)... A REC tényleg nagyon jó lett, igaz én annyira nem féltem tőle, de hát egy vacak zombi filmből ( amit részemről általába elég nehéz komolyan venni, mert hát még is csak mászkáló hullák,ja) ennyit kihozni...

skizo... (törölt) 2010.05.12. 15:11:12

Ja és végén nagyon tetszett, hogy nem kezdett el okoskodni senki, hogy ez meg ez történt, hanem hagyták, hogy pár nyomból összerakjuk magunknak a sztorit, persze azt se teljesen.

»RyuK« 2010.05.12. 15:18:46

Hujjujj, nem is tudom, mivel kezdjem :D
Kritikus szemmel nézve a kézikamerás horrorfilmeket nagyon magas labdának tartom, gondoljunk csak a törhetetlen kamerára, a soha le nem merülő aksira, vagy arra a szerencsétlenre, aki a legveszélyesebb szituációkban is csak azzal van elfoglalva, hogy a lehető legjobb szögből örökítse meg az eseményeket. Szóval szerintem ez az egész egy halva született ötlet; elég magas fokú primitívség kell ahhoz, hogy beleélje magát az ember. Kis költségvetésű, hatásvadász produkciók ezek, ahol nincs szükség történetre, színészekre, de még zenére se. Sok ilyet megnéztem azért, mivel hajt a kíváncsiság, de kivétel nélkül mindegyik egy fos volt. Egyébként a legjobbnak a REC-et találtam, de arra is max 4 pontot adnék, de persze csak jóindulattal. Az egyik legnagyobb probláma, h minden kézikamerás horrorban van egy irritáló szereplő, aki végig nyivákol, és azért izgulunk, hogy haljon már meg végre. Ez alól a REC sem kivétel, sőt, a riporter csaj talán minden idők legidegesítőbb karaktere.
Tudnék még írni regény hosszúságú eszmefuttatásokat, de teljesen felesleges, szerintem ennyiből is kiderül, h mi a véleményről erről a stílusról :)

»RyuK« 2010.05.12. 15:21:05

@»RyuK«: probláma=probléma és véleményről=véleményem :D:D

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.05.12. 15:24:28

@skizo...: nana, ha láttad a 2-t, akkor kiderül, h ezek nem egészen zombik:)

skizo... (törölt) 2010.05.12. 17:25:47

@purga: "Kézikamerás zombi-filmek hajnala"
:PPPP, de még nem láttam a rec 2-t :)

skizo... (törölt) 2010.05.12. 22:04:56

Hát ebbe lesz SPOILER
Az első kérdés ami felmerűlt bennem miközbe néztem a filmet, hogy: MIÉRT KELLETT A KIVÁLÓ ZOMBIS FILMEMBŐL (amiket eddig utáltam) EGY ELCSESZETT DÉMONOSAT csinálni!? Kb mintha az ördögűző mellé beraktunk volna egy-két töketlenebb Rambot. Az a 3 srác pedig rohadt idegesítő volt benne, másrészt a csajjal meg a másik sráccal mi történt? Mert azok csak úgy ellettek felejtve, persze ez nem lenne gond, mert az egybe se volt minden elmagyarázva, és pont ez volt részemről az egyik erőssége de ebbe azért már rendesebben alánk rakták a sztorit. És azok az arcok valami OKJ-s modul rendszerű kommandós tanfolyamot végeztek??? Nagyon balfaszok voltak szegénykéim. Az a fény be! fény ki a végén... na neeee... és annak a papnak már az elején kellett volna adni egy kis torture pornt, talán akkor meg lett volna az a hangazonosítás... 4/10 lenne nálam. De ez a Paco meg Jaume azér tud valamit. A feeling azér megmaradt REC-es. A "zombik" alias démonok, vagy megszállottak, hirtelen az arcodba :) Kurva jó jelenet amikor a kisrácot faggatják, azt hihetetlen jól megcsinálták (amikor kereszteket vet xD beszarás) A vége fele már jött egy kis gore végre, de ott se sok, az egybe azért jobban fröcsögött a vér. Na mindegy nekem ez a vallásos vonulat nem jött be. Jobban jártak volna , ha inkább csinálnak egy külön filmet...sokkal jobban! Na mindegy ,az egy nálam 8-9/10, a kettő 4-5-6/10 attól függ honnét nézzük.

11111111111 2011.02.18. 20:49:05

Na, most megnéztem a Rec c. remekművet. Nagyon tetszett, amikor a padlást nézték a kamerával, és egy zombi hirtelen megjelent és ordított egyet, akkor ugrottam egy nagyot a székemben (bár ehhez hasonló dolgot már láthattun az átok c. szellemhorror elején is), a befejezés azomban, mikor zöld képpel, éjjellátó üzemmóddal látjuk a történéseket, egy ideig olyan volt, mint a tökéletes rémálom.
Azért mondjuk vannak negatívumok is, konkrétan az időnként kegyetlenül szar forgatókönyv, amie rögtön 2 példát is tudok mondani:

1. amikor az első támadásokután a csaj meginterjúvolja a lakókat, az olyan, mint egy vígjáték, különösen akkor, amikor a nyugdíjas háyaspár folyton-folyvást egymás szavába vágott.

2. A film vége fele a lány a hangfelvételt hallgatja, és közben meg olyanokat mondogat, hogy "nem értem", pedig neki is, úgy, mint nekünk, a szájába rágták azt, hogy honnan jött ez a különös kór. Ez a jelenet szabályosan SZÁNALMAS.

Ennek ellenére a film félelmetes, realisztikus, és legfőbbképpen szórakóztató, így nálam ez:
9/10

11111111111 2011.07.01. 19:08:36

Nagyon vártam már a Rec 2-t, mivel az első rész szerintem a legjobb horror a Fűrész óta (leelőzve a Betolakodót, a Mártírokat és az Eden Lake-et).
Hát, nem mondom,hogy érdemes volt oly feszülten várakozni: ez a rész igencsak gyenge lett.
Főbb bajai (SPOILERVESZÉLY!):

1. A történet túl kusza, nem áll össze egy egységes egésszé.

2. Az a tizenéves lány olyan egy hülye picsa, hogy még. Amikor a zombi helyett az embert lőtte fejbe, legszívesebben agyonvertem volna.

3. Lehet, hogy ti mást gondoltok, de itt alig volt para...

Pozitívumok:

1. A vége meglepett egy kicsit (az más kérdés, hogy csak azért csinálták, hogy a következő rész ne ugyanabban a házban játszódjon...).

2. A zombik valamivel jobban meg voltak csinálva, mint az első részben, a végén az az "ördögparazita", vagy mi pedig nagyon undorító volt.

Kis jóindulattal:
6/10

dani576soul · http://volcaz.wordpress.com/ 2011.07.16. 15:16:11

A felsoroltak közül csak a [REC] 2-t láttam. Kár volt, harmatgyenge, 0 parafaktorral rendelkező démonos idiótaság, amiben minden szereplőnél azért izgultam leginkább, hogy dögöljön már meg! Ez a kamerázás nálam egyáltalán nem jött be, sőt, kifejezetten idegesített. A három kisgyereket legszívesebben pofon ütném, főleg a vinnyogós csajt meg azt a piercinges majmot. A kommandósok (főleg amelyik a tipikus kiborult/megőrült karakter játszotta) lúzerek, a papot meg én ilyen helyzetben elkezdtem volna darabolni. Ez a film számomra elképesztő csalódás, 3/10. Hozzáteszem, az elsőt még nem láttam, de hamarosan bepótolom, akkor talán feljebb csúszik ez a hármas az összképet látva. De nem bizakodok...

mutant · http://universal.blog.hu 2011.07.16. 20:54:38

@dani576soul: Már bánom, hogy megnéztem őket:D (Mármint a Rec 1-2-t)

Silent_Assassin 2011.07.17. 01:21:57

Amúgy nem csak a 3, hanem a 4 is be van jelentve Apocalypse néven, a 3 pedig Genesisként.
Mellesleg a Karantén 2-ben tényleg nem lesz másolás. Valami repülős sztori lesz, még trailere is van. (Ahogy asszem a REC 3 és 4-nek is)
(Bocsi, csak okoskodós rohamom van...:S)

jptknight 2012.01.02. 20:19:20

REC első része nagyon tetszett, erről nincs mit mondanom, viszont a második!! Jaj... Nem kezdek bele a hibák felsorolásába, mert a Baaadmovies blogon egy színvonalas videóban szépen kigyűjtötték őket. Igaz én kicsit engedékenyebb voltam, de a REC 2 valami iszonyatosan félresiklott ezzel a démonos baromsággal, konkrétan elcseszték amit az első részben fel épíettek, egyetlen pozitívum az az, hogy tényleg ijesztő a film. Kíváncsian várom a széria harmadik darabját, az eddigieket nézve 1 jó és 1 rossz a felállás a harmadik rész eldöntheti.

Celtic 2012.08.25. 20:56:45

@skizo...: +1. En is tegnap es ma neztem meg az 1-2-t. Teljesen jo az 1. bar a vegen a sok ujsagkivagas, Vatikan es ordoguzes emlegetese mar lelohasztotta a kedvemet. Aztan a 2. reszben ez a szal ment tovabb, megspekelve azzal, hogy toketlen kommandosok es idegesito ifjak kerultek a hazba. (Az is vicces, hoyg egy csatornan be lehetett jutni, amit utana rogton le is hegesztettek...ja. Amugy a tuzolto MIERT kiserte be az aggodo apat es egyaltalan, honnan tudta, hoyg ott bejuthat?)

Bar, mar az elso reszben is kiutkozott, hogy valakit csak tobb ora utan kap el a kor, kesobb egyre gyorsabban, ezt a vercsoporttal magyarazzak, de tudtommal jelenleg is negy vercsoport van, tehat max. negyfele idopontban johet elo, a fertozestol szamitva.

Hmm, 2. reszben eskudni mertem volna, hoyg csak egy kommandos maradt, a fonok, erre egyszercsak feltunt meg egy, mikro az ifjakat megtalaltak. Namindegy, lehet, hoyg rosszul szamoltam.

Szoval az elso tenyleg nagyon jo, masodik mar nem igazan, de ahhoz kepest, hoyg folytatas, egesz jo.

skizo! 2012.08.27. 23:55:26

@Celtic: ìgy visszaolvasva mintha kicsit kemènyen bàntam volna a kettovel. Talàn a sokk hatàs miatt, tùl hirtelen jott a vàltàs a vallàsra. Ettol fuggetlenul lepontoztam, egy 6-7-t megèr ìgy utòlag visszagondolva, de lehet ez is csak azèrt, mert ùjonnan nagyon rossz filmek jottek ki! Amit te is emlìtettèl ès èn is, hogy itt-ott zavaros volt, ha az ember elgondolkozott rajta, de ezt èn a annaka szàmlàjàra ìrnàm, hogy kèt rendezo volt! Ettol fuggetlenul egy szòrakoztatò film volt, csak az elso rèsz nagyon magasra rakta a mèrcèt (foleg ha nem hagy szunetet az ember a kèt rèsz kozott :) )

gabriel666 2012.12.03. 12:20:45

Hát nekem kifejezetten tetszett mindkét rész, pedig nem kedvencem sem a zombis, sem a kézikamerás vonulat, tehát a kettő az egyben nekem a horrorok horrorának tűnt elsőre, és perszen a jó értelemben :)
De aztán mégis megfogott, a hangulat, a para fok és a kézikamerázás sem idegesített annyira, mint más erre épülő szégyenfilmek esetében. És a második rész (ahhoz képest, hogy folytatás) egyáltalán nem lett rosszabb elődjénél. Eleve az szimpatikus (és merész), hogy nem x év elteltével a valakinek a valakijével is megtörténik valami és elkezd nyomozni és visszavezetnek a szálak valahova stb stb.
Kifejezetten tetszett, hogy rögtön belecsapnak a lecsóba. Persze a karakterek között vannak kurvára idegesítő elemek, akik nem mindig gondolkoznak logikusan, de nem tudom, ha mi csöppennénk egy ilyen helyzetbe, akkor kilátnánk-e egyáltalán a szarkupacból amit magunk alá rittyentünk :)
Az meg plusz pozitívum, hogy az összes idegesítő elemet likvidálják hál istennek.
Az egyházi vonal... legalább nem egy sima zombi film, valami ismeretlen eredetű vírustól. Ezzel sem volt bajom.
Összességében nekem nagyon egyben volt, hatalmas bakikat nem követtek el, pedig nem egy szálon pörgött a sztori. Azon agonizálni, hogy az most miért, meg hogyan, meg különben is... haggyuk má' :D Beszaratott és kész, ez sajnos kevés horror filmről mondható el...


süti beállítások módosítása