Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vér és Belsőség

Kevésbé ismert horrorfilmek, könyvek, sorozatok, továbbá vér és halál minden mennyiségben, "sznobhatás" nélkül. E-mail: hmblog66[kukac]gmail[pont]com

Suttogások, sikolyok

Címkék

18+ (3) 3d (53) 666parkavenue (8) afterdark (12) állat (67) americanhorrorstory (33) angol (91) angola (1) animáció (8) antológia (30) argentin (6) ausztrál (23) axn (10) ázsia extrém (5) bahamák (1) batesmotel (12) bd (4) belga (4) bio (18) böszörményi gyula (1) boxoffice (27) brazil (5) brutál (228) Chelsea Cain (1) chile (6) clive barker (1) csalódás (25) cseh (2) dán (6) dean r koontz (1) deathvalley (2) dexter (33) díszdoboz (3) dmitry glukhovszky (1) dracula (1) dunatv (1) dvd (47) easy (74) edgar allan poe (1) egyesültarabemírségek (2) elemzés (3) élőprogram (34) epizód (143) érdekesség (5) erőszak (23) extant (2) farkasember (32) fearitself (9) felhívás (139) fellenbeck roland (1) felsorolás (208) filippínó (1) filmmúzeum (2) finn (6) folytatás (186) fox (1) francia (49) fromdusktilldawn (2) g.p. smith (1) giallo (13) gondolatok (58) görög (1) guillaume apollinaire (1) hannibal (3) hemlock grove (1) hír (113) hírek (23) holland (8) hongkong (12) india (1) indonéz (3) interjú (15) ír (13) irán (1) ira levin (1) izland (4) izrael (2) japán (41) jelenet (7) jódeinkábbne (10) john wyndham (1) joseph dlacey (1) kanada (67) kannibál (37) karácsony (22) kép (7) képek (48) képesítés (2) képregény (5) kérdőjel (76) kézikamera (115) kína (2) kisfilm (48) kolumbia (4) könyv (21) könyv adaptáció (72) korea (17) kuba (1) laurell k hamilton (1) lengyel (3) lesrevenants (1) lett (1) lovecraft (11) luxemburg (2) m1 (1) magyar (78) málta (1) mastersofhorror (20) mexikó (7) monaco (1) mozi (97) neil gaiman (2) német (30) nem ajánlom (140) nem amerikai (148) nem horror (50) norvég (18) novella (6) nyereményjáték (62) olasz (56) onlinefilm (80) ördög (100) orosz (6) oscar (52) összefoglaló (28) összehasonlítás (79) osztrák (5) pc adaptáció (9) penny dreadful (1) poén (193) poszter (327) premier (31) pszicho (68) puerto rico (1) remake (94) rendező (61) retro (26) ritkaság (75) román (1) rtlklub (2) salem (2) scifi (110) slasher (124) sorozat (228) spanyol (57) spinoff (2) stephen king (14) svájc (4) svéd (15) szavazás (22) szellem (201) személyes (113) szerb (5) szingapúr (3) szlovák (1) szörny (80) tajvan (2) talesfromthecrypt (20) társasjáték (1) thai (13) thebridge (1) thekilling (2) theriver (5) thestrain (1) thewalkingdead (60) the following (1) thomas müller (1) thriller (128) toplista (19) török (1) trailer (496) tv (27) tv2 (2) tv6 (30) újzéland (9) ukrán (1) underthedome (3) update (6) uruguay (1) valós alap (42) vámpír (77) várjuk (131) vendég (43) vér (399) vers (1) viasat3 (3) vietnam (1) vírusos (24) vs (23) xxx (32) zene (16) zombi (219) zskat. (124) Címkefelhő

Friss kommentek

Ki legyen a legnagyobb hentelős gyilkos?

2010.03.29. 10:31 - purga

Címkék: szavazás felsorolás slasher zskat.

A műfaj neve slasher. A belezős gyilkosok pedig alant. Tessék szavazni, hogy ki legyen a király! A jelölteket és a szavazást megtalálod a "tovább" gomb után. Remélem ez most sikeresebb lesz:)

 

1. Michael Myers

 

Bár sokan a Fekete Karácsonyt tekintik a műfaj ősének, vannak akik ragaszkodnak a Halloween-hoz. John Carpenter egy igazi klasszikust tett le az asztalra 1978-ban, minimális költségvetéssel. Ez már a maszkon is megfigyelhető, ami voltaképpen nem más, mint egy zöldre festett Kirk Kapitány (Star Trek) maszk, bármely bizarrul is hangzik. 8 részt (figyelem, a harmadikban nincs benne Mike!), és egy folytatásos remake-t élt meg, aminek közeledik a 3D-s, harmadik része, immáron Rob Zombie  hozzájárulása nélkül.

De ki is ő? Az eredeti epizódokból nem sok derül ki, kb. annyi, hogy gyermekként lemészárolta családját, egyedül a hugi élte túl, akit Jamie Lee Curtis alakított, és jó pár részig üldözte is derék gyilkosunk. Természetesen nagy mestere a feltámadásnak: már az első részben háromszor kellett megölni. A maszk normális arcot takar(t). Kedvence a konyhakés, de olykor a közelben található tárgyakat is szívesen használja.

Szavazz rá, ha úgy gondolod, hogy az elsőt illeti meg a trón!

 

2. Jason Voorhees

 

Na ő egy nagyon érdekes eset. Hiszen az első Péntek 13 1980-ban került a mozikba, azonban ott még csak az anyuka gyilkolt. Így az igazi megjelenésére még egy éve várni kellett. Mi is történt? A már 20 éve halott kisfiú feltámadt csak hogy megbosszulja anyuka gyilkosait, aki pedig azért ölt, hogy a fia halálát torolja meg. Elég bizarr, nem? Persze a regény változatból kiderül, hogy Jason akkor mégsem halt meg, bővebben a történetről itt lehet olvasni.

Kezdetben még nem a jól ismert hoki-maszkját viselte, hanem egy szimpla zsákot. Arca torz, eleve így született, elég sok részben megmutatták. A feltámadás neki olyan, mint másnak a fogmosás: napi rutin. Kedvenc fegyvere a macheta. 9+1 részt élt meg, a plusz alatt a Jason-X-et kell érteni. Aztán egész jól összehozták a másik nagy ikonnal, Freddyvel a Freddy vs. Jason-ben. Azóta már egy szintén tűrhető remake-t is megélt, bár itt rögtön a maszkos gyilkos a hunyó, de anyukáról is megemlékeznek.

Szavazz rá, ha megsajnáltad az elárvult torz kisfiút!

 

3. Freddy Krueger

 

Ő kivételes személyiség, hiszen jóformán csak az álmainkban képes ölni, (mivel ott hallhatatlan) ami valljuk be, hatásos ötlet volt 1984-ben. Talán ő az egyetlen, akit a most bemutatandó remake-n kivül minden részben ugyanaz az ember, Robert Englund alakított, nem is akárhogy. Ki ne ismerné fel barna kalapjáról, zöld-piros csíkos ingjéről, összeégett arcáról és leginkább késekkel ellátott kezéről? Karakterének folyamatos evolúciója volt: míg az első rész vérkomolyra sikeredett és őt magát alig láthattuk, addig a másodiktól kezdve folyamatosan humorosabb lett. Ő a legkreatívabb gyilkos evör, amit nem nehéz elérni, ha uralod az emberek álmait.

Teljes élettörténete csak az utolsó részben lesz kerek: ő már éltében is egy beteges gyermekgyilkos volt, akinek lehetősége volt bosszút állnia kegyetlen haláláért. 7 részen át követhettük "kalandjait", amit megfejelt a már említett Freddy vs. Jason.Megformálója egyébként Wes Craven volt, de ezt úgy is tudjátok.

Szavazz rá, ha a jópofaságot és kreatívitást értékeled a legjoban!

 

4. Charles Lee Ray, azaz Chucky

 

Hasonló cipőben jár, mint Freddy: eleve sorozatgyilkosként lett belőle -kényszerhelyzetben- egy játék baba, aminek a testétől az utolsó részig szeretne megszabadulni. Az ő evolúciója talán még nagyobb: hiába nem lehet komolyan venni egy játékot, azért az első rész (Gyerekjáték) még elég para volt. De a másodiktól nagy ívben átalakult az utolsó (ötödik) epizódig, a Chucky ivadékáig, ahol már abszolút a beteges humorra mentek a készítők, persze ez nem feltétlen baj. De legalább ő megnősült! Sőt még egy gyermeknek (?) is életet adott, kár, hogy pont ő végzett vele. Pedig feltámadni természetesen ő is tud, pedig minden fejezet végén a lehető legdurvábban intézték el.

Ő is nagyon kreatív, ami nem is csoda a helyzetéből adódóan. Kedvenc fegyvere így voltaképpen nincs is, bár imádja beépítettnek tűnő hangjával tőrbe csalni az áldozatait. Megalkotója 1988-ban az a Tom Holland, akinek a Frászkarika nevű vámpíros filmet is köszönhetjük. Figyelem! Itt is készül egy remake!

Szavazz rá, ha értékeled, hogy ilyen pici testtel mennyi mindenre nem képes egy játék baba!

 

5. Daniel Robitaille, művésznevén Kampókéz/Mézember (Candyman)

 

Ő a második "legfiatalabb" és a legkevesebb epizóddal büszkélkedhető a listában. Sajnos a magyar szinkron betett neki, hisz eredetileg kb. "Cukros Bácsinak" kellene nevezni, és bár a Kampókéz még az első részben nem volt zavaró, a másodikban muszáj volt átnevezniük a történet miatt Mézemberre. Szerencsétlen, egyetlen színes bőrűként még azt is el kellett szenvednie, hogy ő prezentálta a két legrosszabb folytatást is. Igaz, legalább az őt játszó színész, Tony Todd legalább mindvégig maradt. De teszem hozzá, az első felvonása a legfélelmetesebb az összes többi "játékos" közül. Aki gyerekként látta, ki meri a mai napig kimondani a nevét a tükör előtt ötször?

Fegyvere neki is adott, meglepő módon egy rozsdás kampó díszíti az egyik kézfejét. Különlegessége, hogy ő nem rejti maszk alá arcát, ráadásul neki van is olyan, még ha jóformán más nem is, hiszen testének nagy részét kvázi méhek alkotják. Freddyhez hasonlóan az tartja életben, ha az emberek beszélnek róla. 1994-ben született Clive Barkernek köszönhetően, akinek még a Hellraiser-szériáért is hálát adhatunk. Mellesleg állítólag készül egy remake, azonban ott barátunkat egy fehér alakítaná, azért ez durva lenne.

Szavazz rá, ha a legfélelmetesebbet és az egyetlen feketét szeretnéd látni a dobogón!

 

6. Leprechaun

 

Szegényke Magyarországon ő a legismeretlenebb. Pedig eddig 6 epizódot is megélt! Az első kettőt anno VHS-n lehetett kapni Gyilkos kobold néven, manapság a film+ feltámasztotta borzalmas szinkronnal és még borzalmasabb A törpe bosszúja címmel. De legalább úgy tűnik, hogy mindegyik kap magyar hangot. Először 1993-ban látta meg a napvilágot a még akkor kezdő Jennifer Aniston társaságában. Megszemélyesítője Warwick Davis, aki anno még a Star Warsban ewokként kezdte. Talán az egyik legfoglalkoztatottabb törpe-színész.

Abszolút nem szokványos karakter, hiszen ő egy igazi ír kobold, aki kapzsi és imádja az aranyat. Több gyenge pontja is van, de érdekes módon minden részben mást és mást  helyeznek előtérbe. Egyik legkülönösebb az, hogy szeret cipőt pucolni, ezt az első részben ki is használták én meg emiatt meg is sajnáltam:( De nem kell félteni, azért elég nagy g*ci: mivel varázsló, ezért a halálnemekben elég kreatív és az embereket is mindig átveri. De attól még olyan cuki, amikor lerészegedik, vagy beszív:) Kedvenc fegyverre éppen ezért nincs is szükség, bár gyakorta használ varázspálcát. Igaz, emiatt nem is igazi slasher, sőt, de még is csak egy sorozatgyilkos! Ő már abszolút a humor kategória a kezdetektől fogva. Igazi ZS-karakter!

Szavazz rá, ha megsajnáltad az elfeledett kis cuki rondaságot!

 

Ők a választék, tekintve, hogy az első körben is csak hat közül lehetett választani, bár bevallom, mint utólag kiderült, lehetett volna egy hetedik is. Nosza klikkelni! A szavazást péntek reggel zárom le.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horrormirror.blog.hu/api/trackback/id/tr581876566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

»RyuK« 2010.03.29. 14:11:17

Na, ez már nem biztos, hogy olyan egyhangú döntés lesz :) Freddy-re szavaztam, egyébként. Még talán a sikoly is elfért volna itt.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.03.29. 14:19:14

@»RyuK«: vicces, de majdnem ő lett a hatodik, már meg is írtam hozzá a szöveget, de jobban belegondolva ő erősen kilóg, hiszen:

-mindig más van a maszk alatt, legtöbbször nem is egy ember

-nincs saját neve

Ráadásul tini-horror, szal nehogymár:D

»RyuK« 2010.03.29. 15:27:06

Igen, ezt én is azután gondoltam végig, hogy elküldtem a kommentet. Ő max különdíjas lehetne :D

Tipca 2010.03.29. 17:13:13

Nehéz döntés volt, Jason, Freddy és Chucky elég erősen versenyeztek a dobogó legfelső fokáért (nálam), végül Jason lett a befutó.
Miért, a Halloween, a Rémálom és a Péntek 13. nem tini-horror(nak indult)? Szerintem simán belefért volna a sorba, mert habár valóban minden részben más(ok) gyilkol(nak), attól a maszk és a karakter (Ghostface a neve) marad. Ennek ellenére örülök, hogy végül nem került be, mert akkor még nehezebb lett volna a választás.
Tényleg lesz Chuckyból remake? Nem is tudtam.

Veslan 2010.03.29. 18:34:34

Hiányolom a texasi srácot o.O
Bár, akkor is Freddy lenne nálam a befutó :)
Díjazom a kreativitást :D

Rapidbuc 2010.03.29. 18:52:53

Freddy volt nálam is a nyerő...bár annak ellenére h 18 vagyok Chucky-tól gyakran ijedtem meg, nem is kicsit. Hatalmas az a baba.
Na de visszatérve, ami tetszett a rémálmokba:
www.youtube.com/watch?v=TcROvivYkw4

Ettől mindig a hideg futkosott a hátamon:D
A Candymanből csak az elsőt láttam, a többit mint olvasom nem érdemes megnézni:P...többi pótlásra szorul:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.03.29. 19:09:44

@Veslan: én is gondolkodtam rajta, h betegyem, de ő, Bőrpofa, egy család része, nem magányos farkas, mint a többi.
Bár tény, h karakteres és igazi klasszikus.

Veslan 2010.03.29. 19:27:19

@purga: Jogos :) bár nekem ő is szupercukiság :) Na, meg abból a tényből kiindulva, hogy "Everything is bigger in Texas"... :D:D

Ja, meg felhívnám a figyelmet egy újoncra... nem tudom ki látta már: The Collector... A maszkja elég "szokványosra" sikeredett, de a film meglepően okékás... :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.03.29. 19:35:59

@Veslan: van 1-2 ígéretes újonc, de nem lenne fair őket összeereszteni freddyvel vagy jasonnel:)

Veslan 2010.03.29. 19:45:35

@purga: Hehe, akkor jöhet egy olyan szavazás is, hogy "Az év felfedezettje" :) Vagy "jövő reménysége", vagy tudomisén :)

moRtiZ 2010.03.30. 07:55:54

Purga, most viszont nagyon csalódtam. Pinhead-re akartam szavazni, érdemtelenül maradt ki a listáról :(. Messze messze a legjobb főgonosz.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.03.30. 08:05:48

@moRtiZ: nana, pinhead egyáltalán nem slasher gyilkos, igaz, leprechaun vagy kampókéz sem az, de ha megfigyeled, a legtöbb hellraiserben ő szinte csak mellékszereplő, ráadásul ő sem egyedül dolgozik, hanem a kenobitákkal

moRtiZ 2010.03.30. 08:41:55

Persze, mellékszereplő, mégis ő viszi a hátán az összes Hellraiser filmet. Mondjuk a kenobiták valóban segítik, amik bár szintén elég bizarr kinézetűek, de valódi szerepük nem sok van. Valószinűleg csalódottságom abból fakad, hogy a horror történelem legjobb főgonoszának tartom az általam valaha látott összes horrorból (és ez nem kevés filmet jelent). Mondjuk igaz, nem tipikus slasher figura :).

Near93 2012.03.01. 19:24:32

Kayako nem kerül bele? :D Szerintem ő is egyedi a maga módján :D

Sanosuke 2013.11.02. 21:18:30

egy zöldre festett Kirk Kapitány (Star Trek) maszk ?
érdekes ötlet, de nem fehér az a maszk ?

Sanosuke 2013.11.04. 20:35:37

és a legszebb zenére hentelő gyilkos pedig :
www.youtube.com/watch?v=3jjLMm7C2EY

:D

Sanosuke 2013.11.04. 20:38:52

Candyman 1992-ben született, khhmmm.


süti beállítások módosítása